1

Téma: PHS (protihlukové stěny)

a podobné stavby...

jiná opatření proti hluku...

2

Re: PHS (protihlukové stěny)

Dlouhodobé spekulace o protihlukových stěnách se potvrdily

dopravni.net napsal:

Ve čtvrtek 5.5.2011 se v Plané nad Lužnicí konala zkouška proniknutí profesionálního hasičského sboru protihlukovou stěnou. Proniknutí stěnou „Heraklitovou“ se podařilo. Pokus proniknout stěnou betonovou, kterých je však na koridorech 90%, se stal naprostým, ale očekávaným, fiaskem.

3

Re: PHS (protihlukové stěny)

Došlo k unikátní dohodě se všemi obyvateli bydlícími v daném místě i s hygieniky. Rozhodlo se, že se založí základy na protihlukovou zeď, po rekonstrukci trati se provede hluková studie a protihlukové opatření se následně přizpůsobí výsledkům.


Spor na železnici
Postavil se protihlukové zdi a donutil úřady přemýšlet

12.01.2014 18:48 Původní zpráva

Na tuzemské železnici definitivně skončil jeden z nejdéle trvajících sporů. Po čtrnácti letech vyhrála rodina Brzákova z Úval u Prahy boj s větrnými mlýny a přesvědčila úřady, aby před okny jejich domu nestavěly pět metrů vysokou protihlukovou zeď. Podle nové dohody s železniční správou vyroste na místě zídka o poznání nižší. A to navíc jen tehdy, pokud bude trať i po své rekonstrukci stále příliš hlučná. Dosud byl přitom postup přesně opačný. Zdi se stavěly napřed, nehledě na to, o kolik hluk snížila výměna kolejí.

http://www.tyden.cz/rubriky/domaci/dopr … 94072.html