1

Téma: Hospody :)

uvidíme co s tímto tématem... smile

2

Re: Hospody :)

Od Dvou Slunců ke Kocourovi a dál. Cesta časem po hospodách III. a IV. skupiny
http://aktualne.centrum.cz/domaci/zivot … hospodach/

Před dvaceti lety nastal na mapě českých restaurací historický zlom. Začala malá privatizace. Hospody, které fungovaly dlouhá léta pořád stejně, se přelévaly do rukou soukromníků a měnily před očima. Podívejte se a porovnejte, jak vypadaly kdysi a jaké jsou dnes.(Použitá literatura: "600 hospod v Praze", autoři Jan Haubert a Jan Lipold, 1990. "Průvodce pražským pohostinstvím", autor Jan Šusta, 1982.)

Autor: Jan Lipold

3

Re: Hospody :)

PETICE PROTI ZRUŠENÍ HOSTINCE U ČERNÉHO VOLA
http://www.petice24.com/cerny-vul

Podepsáním této petice vyjadřujeme zásadní nesouhlas s projednávaným zrušením hostince U Černého vola, respektive se změnou nájemce prostor, v nichž je hostinec provozován.

Odmítáme, aby v tomto případě byla hlavním argumentem výše nabídky nájemného - hostinec U Černého vola je jednou z posledních autentických hospod na Malé Straně, resp. Hradčanech a její zrušení by znamenalo citelný zásah do společenského života Prahy.

13. 12. se o budoucí (ne)existenci hospody rozhodne na zasedání Rady městské části Praha 1. Nechceme zůstat lhostejní k jejímu osudu a svůj názor stvrzujeme podpisem pod touto peticí.

// Nejedná se o nátlakovou akci na radnici městské části Praha 1. Její představitelé s námi po celou dobu ochotně komunikují a podle dostupných informací mají zájem na tom, aby hostinec U Černého vola nadále fungoval ve své současné podobě.

Tato petice především vyjadřuje podporu hostinci, jehož tradičnost není pohou frází, a snahu o upozornění na jeho nemalý význam napříč dějinami. //

4

Re: Hospody :)

Určovat cenu nealka je blbost a buzerace, říká restauratér roku
8. ledna 2013  15:34
Návrh ministerstva zdravotnictví, který restauracím nařídí prodávat aspoň jeden nealkoholický nápoj minimálně za stejnou cenu jako pivo či levněji, sklidil mezi restauratéry kritiku. Většina z nich to považuje za nesmysl, který spotřebu alkoholu neovlivní. Někteří však s návrhem souhlasí.

Zdroj: http://ekonomika.idnes.cz/restaurateri- … nomika_spi


je to peklo, když je trojka coly nebo džusu dražší než pivo...

5

Re: Hospody :)

Zákaz kouření nám lidi neodhání a zvedá tržby, tvrdí pražští hospodští
4. března 2013  19:24
Návrhu na úplný zákaz kouření se v Praze nemusí bát desítky restaurací a barů. Přeškrtnutou cigaretu u vstupu nalepily už dřív a nekuřácký provoz si pochvalují. Některé podniky, kde se dál kouří, se však kvůli zákazu obávají úbytku hostů.
Zdroj: http://praha.idnes.cz/dym-zmizel-a-trzb … zpravy_zuf

6

Re: Hospody :)

před Vánoci jsme byli v celkem pěkný hospůdce s pěkným názvem smile

http://www.utunelu.cz/