651

Re: tunelblanka.cz, tunelblanka.info - aktualizace a změny

Název sady fotografií: cvičení IZS / 25.9.2014

http://tunelblanka.cz/aktualni-vyvoj-fo … allery=746

652 Naposledy upravil: S_M_Lomoz (28.09. 2014 15.29)

Re: tunelblanka.cz, tunelblanka.info - aktualizace a změny

28.09.2014 Postup prací na jednotlivých staveništích

Staveniště Myslbekova
24.9.2014 proběhlo slavnostní otevření parku Maxe van de Stoela pro veřejnost.
http://tunelblanka.cz/aktualni-vyvoj-po … ection=507

Ražené tunely Brusnice
Probíhají dodatečné injektáže průsaků v technických chodbách, dokončují se chodníkové zálivky, dokončeny nátěry podlah propojek nad mostovkou, demontáž provizorních rozvaděčů u SOS výklenků, dokončování vodorovného dopravního značení.
http://tunelblanka.cz/aktualni-vyvoj-po … ection=508

Staveniště Prašný most
Tmelení příčných spar na chodnících v tunelech a rampách. Probíhá denní kontrola stavenišť včetně čerpání vody, údržba, kontrola oplocení. V ulici Václavkova (podél plotu pozemku SŽDC) dokončena dozdívka opěrné zdi včetně zpětného osazení zábradlí. Provedeno propojení stávajícího asfaltového a mozaikové chodníku v ulici Václavkova podél plotu SŽDC. V budoucím parku Prašný most zahájeny výkopové práce v souvislosti s realizací kanalizace TSK. Probíhá provádění obkladů Klinker u nadzemních částí objektů výstupních schodišť, výtahů z garáží. V ulici U Prašného mostu dokončena vozovka z dlažby. Na mostě Svatovítská osazeno 24 kusů mosazných mříží do kruhových otvorů zábradelních zdí mostu.
http://tunelblanka.cz/aktualni-vyvoj-po … ection=506

Staveniště Hradčanská
Provádí se terénní úpravy, navážení ornice, úprava terénu po odvozu buňkoviště, dokončování sadových úprav v zeleném pásu chodníku Milady Horákové. Provozování zařízení staveniště včetně udržování sjízdnosti provizorních komunikací k ZS. Oprava a údržba oplocení stavby. Antigrafitové nátěry ramp Hradčanská: investor řeší výběrové řízení.
http://tunelblanka.cz/aktualni-vyvoj-po … ection=505

Staveniště Letná
Údržba a kontrola oplocení, úprava oplocení do nutného rozsahu kolem ramp a vstupů do garáží. Dokončena realizace živiční plochy heliportu, dokončují se terénní a sadové úpravy. Přejímací řízení pláně proběhne v týdnu od 29.9. Zajištění nadzemní zástavby, opravy po ražbách tunelu: Korunovační 17, Korunovační 25, Havanská 9, Nad Královskou oborou 37, Nad Královskou oborou 35, Jana Zajíce 26, Korunovační 21 provedeno, Jana Zajíce 6 bude dokončeno do konce měsíce, Na Výšinách 14, Havanská 19, Korunovační 12, Korunovační 14, U Sparty 10 trvá. 25.9.2014 proběhlo v tunelu a na heliportu taktické cvičení složek IZS, simulace nehody autobusu v tunelu.
http://tunelblanka.cz/aktualni-vyvoj-po … ection=504

Ražené tunely Královská obora
Probíhají dodatečné injektáže průsaků v technických chodbách, dokončují se chodníkové zálivky, dokončeny nátěry podlah propojek nad mostovkou, demontáž provizorních rozvaděčů u SOS výklenků, dokončování vodorovného dopravního značení. Dokončena pokládka zatravňovacích tvárnic na Císařském ostrově.
http://tunelblanka.cz/aktualni-vyvoj-po … ection=500

Staveniště Holešovice (most)
Probíhají dokončovací práce na mostě i na obou předpolích. Pokládka dlažby chodníku v podjezdu, přejezd přes tramvajovou trať pro PČR. Provádění nové nezpevněné komunikace k vyhlídce na nový most. Přejímací řízení svoláno na 30.9. Uvedení do provozu nového mostu k 6.10.2014.
http://tunelblanka.cz/aktualni-vyvoj-po … ection=501

Staveniště Troja
Hloubené tunely: dokončují se chodníkové zálivky, dokončeny nátěry mazanin v propojkách pod mostovkou, nový nátěr propojky TP 20 nad mostovkou, dokončování vodorovného dopravního značení. Rampa 3: dokončeno vozovkové souvrství u portálu, dokončena montáž veřejného osvětlení, montáž gabionové stěny u rampy. Plocha IZS a plocha před TGC 6: provádění vrstev zátěžového trávníku. Čerpací stanice odvodnění křižovatky Troja: dokončeno vybavení čerpací stanice. Prodloužení ulice Partyzánské do Troje: část Troja, dlažba chodníků, dokončování dělících ostrůvků. Povrchová trasa Městského okruhu: dokončena montáž svodidel, zahradnické úpravy ploch TSK, ohumusování přilehlých ploch. Povltavská - Pod Lisem - Trojská: zábradlí zastávky směr centrum, montáž obou zastávkových přístřešků, dokončena pokládka kolejí i troleje tramvajové tratě v Trojské k ulici Na Kazance, PVS dokončila úpravy stoky u Parukářky. Od 25.9.2014 se pokládají asfaltové vrstvy. Chodníky pro pěší a cyklisty: montáž zahradních obrub k TGC 6 a v místě zrušené tramvajové tratě k rámusáku, na obou místech příprava k pokládce asfaltových vrstev. Povltavská: montáž obrub zaslepení u mostu Barikádníků, podsypné vrstvy, příprava na asfalt; pokládka dlažby v zaslepené Povltavské.
http://tunelblanka.cz/aktualni-vyvoj-po … ection=502

Thumbs up Thumbs down

653

Re: tunelblanka.cz, tunelblanka.info - aktualizace a změny

29.09.2014 - DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ TUNELU BLANKA
Magistrát hl.m. Prahy a společnost Metrostav, a.s. spolu s dalšími účastníky výstavby Vás zvou na Den otevřených dveří tunelu Blanka v sobotu 4. 10. 2014 od 9:00 do 14:00. Prohlídková trasa začíná u stanice metra Nádraží Holešovice přes nově otevřený Trojský most do tunelového komplexu Blanka a končí na Letné. Trasa je bezbariérová.

Pro zájemce bude na Letné připravena autobusová doprava do stanice metra Motol na Den otevřených dveří trasy metra A.

Leták k akci ke stažení zde.

654

Re: tunelblanka.cz, tunelblanka.info - aktualizace a změny

30.09.2014 - Metrostav ukončil stavební práce nezbytné k uvedení do provozu

Soubor staveb městského okruhu Malovanka - Prašný most - Špejchar - Pelc-Tyrolka měl být uveden do provozu v dubnu 2014. Metrostav a.s. dne 7.12.2013 přerušil stavební činnost, protože jednak investor od léta roku 2012 přestával proplácet provedené práce, a jednak odmítal vydávat pokyny k provádění dalších objektů. Důvodem chování investora byla obava, že by proplácením faktur a vydáním pokynů k další stavební činnosti mohlo dojít k porušení zákona o veřejné zakázce. Metrostav a.s. se obrátil na rozhodčí soud, který postupně návrhy stavební firmy akceptoval a posledním výrokem ze dne 24.9.2014 uložil doplatit zbývající nárokované položky. Mezitím Metrostav a.s. dne 1.5.2014 na základě pokynu soudu obnovil stavební práce a ve smyslu téhož pokynu je dokončil v rozsahu umožňujícím uvedení stavby do provozu ke dni 29.9.2014. Tisková zpráva Metrostavu ke stažení zde.

Thumbs up Thumbs down

655

Re: tunelblanka.cz, tunelblanka.info - aktualizace a změny

02.10.2014 - DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ TUNELU BLANKA - doprava DPP
Byly zveřejněny podrobnosti ke kyvadlové dopravě z Letné na navazující akci - den otevřených dveří Metra V.A. Více na stránkách dopravního podniku.

Thumbs up Thumbs down

656

Re: tunelblanka.cz, tunelblanka.info - aktualizace a změny

03.10.2014 - ZMĚNY V DOPRAVĚ OD 6.10.2014
Od pondělí 6. října 2014 bude ukončena výluka provozu tramvají v úseku Trojská - Nádraží Holešovice. Podrobnosti v sekci OPATŘENÍ V DOPRAVĚ:
3.10.2014 - Trvalé změny PID od 6. října 2014
Od pondělí 6. října 2014, v souvislosti se zprovozněním nového Trojského mostu, bude ukončena výluka provozu tramvají v úseku Trojská - Nádraží Holešovice. Na svou pravidelnou trasu se tak budou moci vrátit tramvajové linky číslo 17 a 53.
Ke změně trasy dojde také u autobusové linky číslo 112. Linka bude ve směru na Nádraží Holešovice vedena po novém Trojském mostě a zkrátí se tak její jízdní doba. Pro zlepšení vzájemné přestupní vazby bude navíc v tomto směru přemístěna zastávka Trojská do zastávky tramvají. Zrušeny v uvedeném směru budou zastávky Pelc Tyrolka a Jankovcova. Více viz web dopravního podniku:

dpp.cz napsal:

Trvalé změny PID od 6. října 2014

Od pondělí 6. října 2014 vstoupí v platnost několik trvalých změn v provozu tramvají a autobusů PID.

V souvislosti se zprovozněním nového Trojského mostu bude ukončena výluka provozu tramvají v úseku Trojská – Nádraží Holešovice. Na svou pravidelnou trasu se tak budou moci vrátit tramvajové linky číslo 17 a 53.

Ke změně trasy dojde také u autobusové linky číslo 112. Linka bude ve směru na Nádraží Holešovice vedena po novém Trojském mostě a zkrátí se tak její jízdní doba. Pro zlepšení vzájemné přestupní vazby bude navíc v tomto směru přemístěna zastávka Trojská do zastávky tramvají. Zrušeny v uvedeném směru budou zastávky Pelc Tyrolka a Jankovcova. Jako náhrada spojení směrem od vysokoškolských kolejí ke stanici metra Nádraží Holešovice byly zavedeny již od 22. září 2014 vložené spoje linky číslo 201 v trase Rokoska – Nádraží Holešovice.

Další trvalou změnou bude zavedení nové midibusové linky číslo 294 v centru města, v trase Florenc – Petrské náměstí – Staroměstská – Malostranské náměstí – Nemocnice pod Petřínem. Tato linka nahradí linku číslo 292, která bude zrušena, a nabídne komplexnější možnost spojení lokalit Malé Strany, Starého Města, Petrské čtvrti a Florence.

V oblasti Florence dojde ke změnám zastávek pro linky číslo 135, invalidní linky číslo 1 a 2. Nástupní zastávka linky číslo 135 bude přemístěna z ulice Ke Štvanici do Křižíkovy ulice. Zastávky invalidních linek číslo 1 (pro oba směry) a číslo 2 (nástupní i výstupní) budou přemístěny z Křižíkovy ulice do ulice Ke Štvanici.

Omlouváme se za případné nepříjemnosti a děkujeme za pochopení.

http://www.dpp.cz/omezeni-dopravy/trval … ijna-2014/

Thumbs up Thumbs down

657 Naposledy upravil: S_M_Lomoz (06.10. 2014 14.29)

Re: tunelblanka.cz, tunelblanka.info - aktualizace a změny

06.10.2014 - TROJSKÝ MOST V PROVOZU

V pondělí 6.10.2014 od zahájení provozu MHD byl uveden do provozu Trojský most. Podrobnosti k vedení dopravy a linek MHD naleznete v sekci OPATŘENÍ V DOPRAVĚ.

Fotografie z provozu jsou zde ve fotogalerii.

Thumbs up Thumbs down

658

Re: tunelblanka.cz, tunelblanka.info - aktualizace a změny

06.10.2014 - POMNÍK ŠTÁBNÍHO KAPITÁNA VÁCLAVA MORÁVKA
V pondělí 6.10.2014 v 15 hodin byl na Prašném mostě znovu odhalen pomník štábního kapitána Václava Morávka, člena odbojové skupiny Tři králové.
Autorem pomníku je Ing. arch. Klement Valouch.
Kompletní fotogalerii z akce nabídneme zítra dopoledne.

Thumbs up Thumbs down

659

Re: tunelblanka.cz, tunelblanka.info - aktualizace a změny

06.10.2014     Fotogalerie staveniště Troja
http://tunelblanka.cz/aktualni-vyvoj-fo … allery=748

06.10.2014     Den otevřených dveří 2014
http://tunelblanka.cz/aktualni-vyvoj-fo … allery=747

pěknej pohled http://tunelblanka.cz/pic_fotogalerie.php?photo=20463

660

Re: tunelblanka.cz, tunelblanka.info - aktualizace a změny

Slavnostní odhalení pomníku štkpt. Morávka 6.10.2014

http://tunelblanka.cz/aktualni-vyvoj-fo … allery=750

661

Re: tunelblanka.cz, tunelblanka.info - aktualizace a změny

14.10.2014    Postup prací na jednotlivých staveništích

Ražené tunely Brusnice
Kontrola průsaků v technických chodbách, dokončeny chodníkové zálivky, opravy požárních ucpávek.

Staveniště Prašný most
denní kontrola stavenišť včetně čerpání vody, údržba, kontrola oplocení. Pokračuje provádění obkladů Klinker u nadzemních částí objektů výstupních schodišť, výtahů z garáží Prašný most. V severní části parku proběhlo dne 6.10.2014 v 15.00 slavnostní odhalení pomníku štábního kapitána Morávka. Chodníky na mostě Svatovítská, historizující svítidla na pylonech mostu, pemrlování zábradelních zídek: řeší se povrchová úprava zábradelních zídek.

Staveniště Hradčanská
V současné době se provádí odstraňování nedodělků z technických prohlídek. Ostraha vjezdu a výjezdu do hloubeného tunelu, oprava a údržba oplocení stavby. Antigrafitové nátěry ramp Hradčanská: investor řeší výběrové řízení.

Staveniště Letná
Provedena demontáž vnějšího oplocení, montáž vnitřního oplocení u Infocentra a garáží. Dokončení pokládky a hutnění písků, rozprostření ornice na plochu pláně a jejich zatravnění, dokončení dodatečných úprav povrchového odvodnění ramp, realizace vnitřních rozvodů vodovodu a kanalizace. Pokračování realizace vnitřních konstrukcí v garážích, dohotovení nátěrů stropů a stěn, sloupů, dokončení úpravy propojky TP B10 (nátěr podlahy). Dokončení terénních úprav a výsadba zeleně okolí výdechového objektu.
Zajištění nadzemní zástavby, opravy po ražbách tunelu.
Ke dni 7.10.2014 nebyly, z více než devadesáti objektů na Letné, provedeny opravy dvou domů: Havanská 183/19, kde majitel nesouhlasí s opravou podle dokumentace, a objekt Korunovační 704/14, kde došlo v červenci 2014 ke změně vlastníka objektu a ten dosud nedal souhlas s provedením opravy. Dále jsou stavebně dokončeny opravy tří objektů, kde chybí podpis protokolu o převzetí prací majitelem objektu (Korunovační 923/17, Jana Zajíce 973/5, Jana Zajíce 484/22).

Staveniště Holešovice (most)
6.10.2014 ve 4.30 byl zprovozněn nový Trojský most. Dokončovací práce na zábradlí nezpevněné komunikace k vyhlídce na nový most (holešovická opěra provizorního mostu).

Staveniště Troja
Hloubené tunely dokončeny. Rampa 3: montáž gabionové stěny, rampa zabedněna. TGC 6: opravy nátěrů a při montážích poškozených podlah, dokončují se terénní úpravy v okolí objektu a na protipovodňovém valu. Plocha IZS a plocha před TGC 6: dokončení vrstev zátěžového trávníku. Čerpací stanice odvodnění křižovatky Troja: dokončují se stavební úpravy. Povrchová trasa: objekty předány, provádí se zahradnické úpravy ploch. Prodloužení ulice Partyzánské do Troje: část Troja včetně tramvajové trati dokončeno, objekty předány. Povltavská - Pod Lisem - Trojská: objekty předány. Povltavská: dokončena montáž obrub a chodníku zaslepení u mostu Barikádníků. Chodníky pro pěší a cyklisty: dokončena montáž zahradních obrub k TGC 6 a v místě zrušené tramvajové tratě k rámusáku a živičné vrstvy. Terénní a zahradní úpravy: dokončuje se setí trávy, osazování keřů a stromů.

Ražené tunely Královská obora
Injektáže průsaků v technických chodbách a TP 17, dokončeny chodníkové zálivky, opravy požárních ucpávek. Na Císařském ostrově dokončena pokládka zatravňovacích tvárnic, úpravy dotčených ploch před předáním.

Thumbs up Thumbs down

662 Naposledy upravil: ng (05.11. 2014 14.52)

Re: tunelblanka.cz, tunelblanka.info - aktualizace a změny

05.11.2014    Fotogalerie staveniště Myslbekova (park)
http://tunelblanka.cz/aktualni-vyvoj-fo … allery=751
Děcka si hezky hrajou s potůčkem - považuji toto dílo za výborný nápad!

Thumbs up Thumbs down

663 Naposledy upravil: ng (01.12. 2014 16.01)

Re: tunelblanka.cz, tunelblanka.info - aktualizace a změny

26.11.2014 - Pološero: Jak Praha k tunelu přišla
Ve čtvrtek 27.11.2014 ve 21.30 můžete na ČT2 videt dokument Jak Praha k tunelu přišla z cyklu Pološero. - Největší stavba v Praze, v ČR a ve své době i v Evropě. Stavba, která během svého vzniku, i díky turbulentnímu politickému vývoji, mnohokrát rozvířila veřejné mínění. Je spojená s řadou protichůdných prohlášení, s řadou bombastických výroků o ceně a předražení, se šokujícím prohlášením, že jde o černou stavbu, což vedlo k jejímu zastavení ve chvíli, kdy byla téměř hotová. V souvislosti s touto stavbou padla řada trestních oznámení proti bývalým i současným představitelům Prahy. Pokusili jsme se podívat na tuto kontroverzní stavbu od jejího vzniku až po současnost a hledat odpovědi na nejčastější otázky.
http://www.ceskatelevize.cz/porady/1031 … -polosero/

Dnes výše uvedenou zprávu převedli do minulého času:
01.12.2014 - Pološero: Jak Praha k tunelu přišla

Thumbs up Thumbs down

664

Re: tunelblanka.cz, tunelblanka.info - aktualizace a změny

08.01.2015 - UKONČENÍ PROVOZU INFORMAČNÍHO STŘEDISKA LETNÁ
Vzhledem k ukončení stavebních a montážních prací na tunelovém komplexu Blanka se již nebudou konat středeční dny pro veřejnost v Informačním centru na Letné.

665

Re: tunelblanka.cz, tunelblanka.info - aktualizace a změny

tak tu máme další aktualizaci po téměř půl roce:

12.05.2015 - UZAVÍRKA STRAHOVSKÉHO TUNELU
V červenci bude na 10 dní uzavřena část Městského okruhu v Praze - Strahovský tunel. Uzavírka je nutná z důvodu pokračujících prací na uvedení tunelového komplexu Blanka do provozu. Během této doby dojde k provázání řídicího systému tunelového komplexu Blanka se stávajícími a modernizovanými zařízeními velínu tunelů na Strahově, která ovládají i veškerá zařízení ve Strahovském tunelu. Během uzavírky budou rovněž probíhat nezbytné stavební úpravy v křižovatce Malovanka, které jsou rovněž nezbytné pro plánované zprovoznění tunelu Blanka v září 2015.

Uzavírka tunelu je naplánována v termínu 3.7.- 12.7.2015 a budou ji doprovázet dopravní opatření jak v okolí obou portálů Strahovského tunelu, tak i v dalších částech komunikační sítě. Zejména v oblasti Smíchova (ulice Kartouzská, Radlická, Plzeňská, Mozartova, Tomáškova) budou některé dopravní směry přeorganizovány v návaznosti na vjezd i výjezd z tunelu Mrázovka. Jako objízdnou trasu pro propojení "sever-jih" bude vhodné zvolit zejména kapacitní Pražský okruh, trasu přes ulici Kukulova, či Strahov. Podrobnější popis dopravních opatření a objízdných tras bude zveřejněn v průběhu června.

Thumbs up Thumbs down

666

Re: tunelblanka.cz, tunelblanka.info - aktualizace a změny

Zajímavý update uzavírky Strahovského tunelu - zatímco původně byl na webu termín 3.7.- 12.7.2015 (viz  minulý příspěvek)  je tam teď:

"Uzavírka tunelu je naplánována v první polovině července..."
???

Thumbs up Thumbs down

667

Re: tunelblanka.cz, tunelblanka.info - aktualizace a změny

11.06.2015 - Termín zahájení uzavírky Strahovského tunelu se o den posouvá

Uzavírka Strahovského tunelu začne v sobotu 4. července a potrvá do úterý 14. července 2015, dříve zveřejněný termín se o den posouvá. Důvodem úplné uzavírky je propojení řídícího systému Tunelového komplexu Blanka a řídícího systému Strahovského tunelu.
"Během prací při propojování obou systémů nebudou totiž dostupná dopravní zařízení ani bezpečnostní technologie ve Strahovském tunelu, včetně kamerového sytému, která jsou z hlediska bezpečnosti provozu nezbytná pro prevenci a případnou eliminaci či řešení mimořádných událostí v tunelu. Provoz bez tohoto vybavení by nemohl být považován za bezpečný, a proto bude tunel zcela uzavřen," uvedl náměstek primátorky Petr Dolínek s tím, že termín uzavírky byl zvolen s ohledem na začátek prázdnin a svátečních dnů, kdy je tradičně menší provoz.
Objížďka za uzavřený Strahovský tunel je navržena obousměrně po trase ulic Plzeňská/Vrchlického - Kukulova - Bělohorská - Patočkova a bude řádně vyznačena.

Podrobnosti k uzavírce SAT a schemata objízdných tras naleznete v sekci OPATŘENÍ V DOPRAVĚ.
http://tunelblanka.cz/aktualni-vyvoj-stav.php

Thumbs up Thumbs down

668

Re: tunelblanka.cz, tunelblanka.info - aktualizace a změny

http://www.tunelblanka.cz/index.php
11.09.2015 - TUNEL BLANKA SE OTEVŘE 19.9.2015 V 15.00 HODIN
Tunelový komplex Blanka se otevře v sobotu 19. září v 15.00 hodin. Konečný termín dnes na tiskové konferenci oznámil náměstek primátorky a pražský radní pro dopravu Petr Dolínek.
V prvních týdnech budou řidiči tunelem jezdit rychlostí maximálně 50 kilometrů v hodině.

Generální dodavatel technologií pro tunelový komplex Blanka - ČKD PRAHA DIZ, a.s., zajišťuje v těchto dnech pro investora provedení komisionálních komplexních zkoušek. Pod dohledem komise složené se zástupců investora, správců stavby, hasičů, policie, odboru dopravy Magistrátu hlavního města Prahy, za asistence dodavatelů ČKD PRAHA DIZ a projektanta díla - společnosti SATRA, spol. s r. o., se prověřuje dokonalá funkčnost všech instalovaných technologií, především pak bezpečnostních systémů tunelu. V malé fotogalerii můžete vidět ukázky kontroly některých zařízení nebo například simulaci řešení modelové situace - hořící auto v tunelu.

Thumbs up Thumbs down

669

Re: tunelblanka.cz, tunelblanka.info - aktualizace a změny

http://tunelblanka.cz/aktualni-vyvoj-fo … allery=752
Název sady fotografií: Komplexní zkoušky

Thumbs up Thumbs down

670

Re: tunelblanka.cz, tunelblanka.info - aktualizace a změny

Tohle si neodpustím: rád bych viděl, jak vypadala imaginární část komplexních zkoušek. Iracionální část těch reálných si už nějak představit dovedu.

Thumbs up +1 Thumbs down

671

Re: tunelblanka.cz, tunelblanka.info - aktualizace a změny

(Proč troškařit, zkoušejme v metrice kvaternionů cool )

Thumbs up +1 Thumbs down

672

Re: tunelblanka.cz, tunelblanka.info - aktualizace a změny

19.09.2015 - SLAVNOSTNÍ UVEDENÍ DO PROVOZU
V sobotu 19.9.2015, krátce před 15 hodinou, byl do zkušebního provozu uveden tunelový komplex Blanka. Před zprovozněním proběhl krátký slavnostní akt za účasti primátorky Adriany Krnáčové a 1. náměstka Petra Dolínka. Po krátkých proslovech požehnal tunelu i všem řidičům, kteří jej budou používat, kardinál Dominik Duka, arcibiskup pražský, metropolita a primas český. Poté společně přestřilhli symbolickou pásku před vjezdem do tunelu na Letné a několik minut poté projela tunelem první auta.

foto http://www.tunelblanka.cz/aktualni-vyvo … allery=753

673

Re: tunelblanka.cz, tunelblanka.info - aktualizace a změny

Není to nic nového, ale do vlákna to nejspíš patří:

21.09.2015 - KONEC OMEZENÍ RYCHLOSTI V TUNELOVÉM KOMPLEXU
Hodinu před polednem v pondělí 21.9. se v tunelu zvýšila rychlost z 50 na 70 kilometrů v hodině. "K omezení na padesát jsme přistoupili opravdu jen na nejkratší nutnou dobu. Svůj účel toto omezení splnilo, během víkendu si tunelový komplex přijely prohlédnout tisíce řidičů a z hlediska bezpečnosti bylo snížení rychlosti jednoznačně správným rozhodnutím. Nyní jsme ale ve spolupráci s Technickou správou komunikací a policií vyhodnotili, že provoz je plynulý, bez problémů byla i ranní špička, a tak již není důvod rychlost omezovat," řekl náměstek primátorky Petr Dolínek. Provoz v tunelu je podle něj plynulý a Blanka tak zatím plní svůj účel - tedy, že uvolňuje některé ulice na povrchu.

21.09.2015 - PRAKTICKÝ RÁDCE PRO ŘIDIČE
Magistrát hlavního města Prahy připravil pro řidiče brožurku Jak jezdit novými tunely - praktický rádce pro řidiče. Materiál nabízíme ke stažení zde, tištěná verze je distribuována mimo jiné přes informační centra Magistrátu a městských částí.

Thumbs up Thumbs down

674

Re: tunelblanka.cz, tunelblanka.info - aktualizace a změny

HP:
22.09.2015 - INFORMAČNÍ LINKA
Bezplatná informační linka k Tunelovému komplexu Blanka.
800 100 991
provoz denně 7.00 - 21.00 hodin

Thumbs up Thumbs down

675

Re: tunelblanka.cz, tunelblanka.info - aktualizace a změny

Vše nasvědčuje tomu, že původní url http://www.tunelblanka.cz/ je trvale přesměrován na zcela nový web http://www.tunelblanka.info/ , Odkazy na podstránky původného webu vedou prozatím na Error 404.

Thumbs up Thumbs down