1

Téma: Hradčanská - postřehy z provozu

navazuje na předchozí vlákno...
http://mo.ttnz.cz/forum/viewtopic.php?pid=20067#p20067
-----------------


první zachycená tramvaj v archivu kamery
http://mo.ttnz.cz/kamery/archiv/hradcan … 2.jpg.html

2 Naposledy upravil: S_M_Lomoz (01.09. 2010 11.07)

Re: Hradčanská - postřehy z provozu

Slepenice - středa 1.9. Den D.

Na začátek ještě večerní postřehy ze včerejška.
- Poslední, co chybělo osadit, byly cedule na portálcích výstupů na tramvajové ostrůvky.
- Jak je vidět, některé občany stavba MO šikanuje ještě ve fázi dokončování.
- Pánové oblepili stavební ohradu u jižní vozovky západně od Tychonovy městskou propagací. Zpívali si přitom "tak my už jdeme do finále..."
- A večer nastal slavnostní okamžik: v 18:54 (nebo tak nějak) přijela k ostrůvku první linková tramvaj - zatahující dvacítka. Kvůli kolaudaci nevysadila žádné cestující, ale linková tramvaj to byla.

Tak, a teď už dnešek.
- K tomu, o čem tu už byla řeč: zebry byly rozšířeny na celou šířku a opatřeny pásem pro nevidomé. Oba SSZ v jižní vozovce mají přidaný provizorní semafor v budoucím pravém pruhu, který je provizorně zablokovaný.
- Otočení Pod Baštami se nekoná. Přikázaný směr nahoru zmizel. Značka, do které bylo v neděli nacouváno, už je složena k zemi.
- Displej na zastávkovém sloupku do centra nesvítí, z centra ano.
- A protože je dnes první den provozu, Hochtief slaví, i když uměřeně: všude jsou balonky. Na přechodu, na šraňkách, na vstupu do vestibulu.
- Pár fotek z otevřeného vestibulu: pohled od severních výstupů na jih, funkční panel s odjezdy tramvají a okouzlení kuželosečkami severního výstupu. Do vestibulu se okamžitě vrátili i oříškáři.

No a to je vlastně ze slepenic asi tak všechno... symbolicky se zavírá slepenicové okno na schodišti (levé horní). Tu a tam přidám nějakou fotku, až se zazelená tráva (už vyhodila klíčky, říkal táta), začne se s demolicí Stavebnin (dejžto pámbu) anebo s přípravou definitivní jižní vozovky u Tychonovy (to si ještě počkáme). Ale slepenice každý den už asi nebudou mít svůj důvod.

Thumbs up +10 Thumbs down

3

Re: Hradčanská - postřehy z provozu

Tak jsem si to byl prohlednout na vlastni oci a musim rict, ze to vcelku ujde. Akorat clovek nabyde dojmu, ze se dlazdici prazske mozaiky tak trochu zblaznili. Kolik je tam ruznych vzoru dlazby? Ja napocital osm... Kdo to vubec vymysli, ma to nejakou logiku?
Co se mi nelibi je oblozeni vylezu z metra na tramvajove zastavky a tamni provedeni osvetleni. To neni vandaluvzdorne, to je skoro by se chtelo rict "vandalomilne".
Trochu se mi take zdalo ze semafory na prechodech pres trat nefunguji zrovna optimalne, tesne pred vjezdem do zastavky si z obou stran postala temer kazda tramvaj za tu chvili, co jsem to sledoval. Totez i krizovatka s Badeniho - zadnou fajnovou preferenci jsem tam tedy nevysledoval.
Proud chodcu od zeleznicniho prejezdu z Dejvicke se ze setrvacnosti drzi ve smeru do podchodu na druhe strane ulice, do sklenene musle to zkusi sotva tretina.
Jinak mohli bychom vypsat sazky na to kdy se na rozvodove skrini co stoji uprostred inverzni dlazby v severnim chodniku objevi prvni plakat. Ja bych tipoval dnes v noci. A grafiti na sklenenych pristrescich davam tak tyden...

Thumbs up Thumbs down

4

Re: Hradčanská - postřehy z provozu

Kdo to tu tipoval, jak dlouho to vydrží nezničené? sad

http://krinek.rajce.idnes.cz/1-9-2010_- … 02291a.jpg

Thumbs up Thumbs down

5

Re: Hradčanská - postřehy z provozu

smile No tohle mi bylo jasné. Stačí se podívat na okna v soupravách v metru. Tam je to běžná věc.

Thumbs up Thumbs down

6

Re: Hradčanská - postřehy z provozu

to S_M_L: ty schody se opravdu zastavily

Thumbs up Thumbs down

7

Re: Hradčanská - postřehy z provozu

stanley napsal:

Jinak mohli bychom vypsat sazky na to kdy se na rozvodove skrini co stoji uprostred inverzni dlazby v severnim chodniku objevi prvni plakat. Ja bych tipoval dnes v noci.

Poměrně přesně tipnuto. Akorát to nebylo na rozvodové skříni, ale na skle přístřešku západního výstupu na severní chodník.

Thumbs up Thumbs down

8 Naposledy upravil: obr (02.09. 2010 06.37)

Re: Hradčanská - postřehy z provozu

jaké plakáty se objevily je typické. I majitelé bordelů či kasin mají k práci jiných větší úctu, fuj.

Thumbs up 0 Thumbs down

9

Re: Hradčanská - postřehy z provozu

To zas bych jim nekřivdil, to udělal nějaký tupý najatý lepič (Zahrádkáři Kersku)... Možná si (zhulený) myslel, že to už je to raketové silo big_smile

Thumbs up Thumbs down

10

Re: Hradčanská - postřehy z provozu

Zelená je tráva (...and Chelsea is our name)! Webkamera to momentálně vzdala, ale aspoň sem hodím dva obrázky. U trati na východě, u jižní vozovky mezi Tychonovou a Pod Baštami.

Thumbs up +1 Thumbs down

11

Re: Hradčanská - postřehy z provozu

Postřehy za posledních pár dní.

- Ještě že jsme se nesázeli, kdy dojde k prvnímu vysklení tabule přístřešku JCDecaux - neděle 5.9.. Podle toho, kde jsou střepy, zjevně zevnitř.
- Bylo doplněno vodorovné značení před "schody" - v jižní vozovce u SSZ Milady Horákové/Pod Baštami a v severní u SSZ Milady Horákové/K Brusce.
-  SSZ u přechodu Milady Horákové/Pod Baštami je mimo provoz. Ani zastávkový sloupek z centra v noci nesvítí.
- Co se týče výlepů: plakáty nalepené ve středu 1.9. poměrně brzo zmizely a od té doby se zatím neobjevily další. Zaplaťpámbu.
- Jo, a šikana nájemníků domu Milady Horákové 119 pořád trvá.

Thumbs up +3 Thumbs down

12

Re: Hradčanská - postřehy z provozu

Nechcete se také vsadit, kdy někdo vysklí skleníky vstupu do podchodu, a jak dlouho bude trvat výroba nového ohýbaného skla? sad

Thumbs up Thumbs down

13

Re: Hradčanská - postřehy z provozu

vždy když vidím tyhle vandalské činy, znova musím apelovat, aby parlament přijal "singapurský" model trestů - 25 ran bičem či holí na holou. Jestli se opravdu podaří zbavit Džamila Kocába, tak by to snad bylo možné i zavést smile

Thumbs up +2 Thumbs down

14

Re: Hradčanská - postřehy z provozu

Rashid napsal:
Bobik napsal:
MOp napsal:

Chtěl bych se zde zeptat řidičů, kteří se již svezli úsekem Hradčanská -> Dejvická....

Taky mi připadá že to na novou trať hází nějak moc. Samozřejmě záleží na konkrétním voze, ale přesto, vrtí se tam i soupravy co jinak naprosto sedí.

Souhlas, dost to hází. Hlavně při směru křižovatka Prašný most-Hradčanská.
Zhruba v polovině mezi mnou uvedenými body.

hmmm, tak jsme si při testovací jízdě všimli dobře smile

15

Re: Hradčanská - postřehy z provozu

Martin Šubrt napsal:
Jakub napsal:

Na Hradčanské dnes okolo všech 4 SSZ okolo zastávky probíhala instalace malých kamerek, jen nevím, jestli šlo opravdu o kamery nebo jen o kamerovou detekci tramvaje pro SSZ.

Aneb za cenu obrovského úsilí řešíme a nevyřešíme něco, co tam vůbec nemuselo být. Tramvaje budou mít tak pro jistotu volno déle, aby se víc chodců naučilo chodit na červenou. Aneb podruhé. Všichni rozumní dopraváci chtěli dát ta světla pryč, ovšem odbor dopravy MHMP vymyslel k detekci tramvají ty kamerky. No, oni to ze svého ti chlapci neplatí, že...

16

Re: Hradčanská - postřehy z provozu

je link na obraz z těch kamerek veřejně dostupný ?

Thumbs up Thumbs down

17

Re: Hradčanská - postřehy z provozu

jelikož slouží pouze k detekci tram, tak určitě ne smile

Thumbs up Thumbs down

18

Re: Hradčanská - postřehy z provozu

první zmařený život (hlavně) kvůli nesmyslné signalizaci... a druhý za den ve stejné lokalitě...

Tramvaj zabila člověka na Hradčanské (00:41)

Muž šel po přechodu zřejmě na červenou a telefonoval. Záchranáři ho marně oživovali přes půl hodiny.

Tramvaj srazila a usmrtila ve středu večer na zastávce Hradčanská v pražských Dejvicích chodce. Záchranáři 54letého muže asi půl hodiny oživovali, jejich snaha však byla marná, zjistila na místě agentura Mediafax.
http://tn.nova.cz/bin/mobile/index.php? … _id=274231

19 Naposledy upravil: S_M_Lomoz (30.06. 2011 10.18)

Re: Hradčanská - postřehy z provozu

Jo, říkali jsme si včera cestou z Letné, co se to děje, když jsme viděli KGX 22, ještě záchranku a tři policisty nad tělem pod plachtou.

Ne že bych tedy chtěl nějak speciálně hájit signalizaci na Hradčanské, ale myslím, že tentokrát v tom tentokrát až tak není.
Pokud vím, i kdyby šel po přechodu bez signalizace, nemá přednost před tramvají, jak nám říká paní zebra. Nota bene, telefonovat na přechodu pro chodce je riskantní tak jako tak.
A ten druhý za den ve stejné lokalitě byl sebevrah v metru, kterého krátce před skokem propustili z psychiatrické léčby, to už je o něco vedle.

Thumbs up Thumbs down

20

Re: Hradčanská - postřehy z provozu

Rzeczpospolita 24. října 2012 - 10:18 napsal:

Tohle sedí - Architekt Gebrian o Hradčanské:

http://www.stream.cz/gebrianvs/756357-g … hradcanska