101

Re: Nadvýlom v STT tunelu Brusnice

dave napsal:

Ohledně možného zpoždění... Třeba by to uměl lépe říct AGa, ale možná reálné zdržení nebude. Přece se tu řešilo, že Blanka jako taková bude hotova o dost dřív, než SAT 2B (jejíž budování urychlylo? budování milánek). No a jelikož teď bude zdržení na Blance (přesněji tunelu Brusnice), tak pro reálného motoristu se z pohledu celkové funkčnosti "průjezd dírou ze Smíchova do Troji" nemusí zas tak moc změnit.

Ale zajímalo by mě, jestli zákaz prací na tunelu Brusnice platí i na práci na VZT kanálu tamtéž.

taky je možno pouštět "Blanku" do provozu po částech, úsek Malovanka-Prašný most nakonec. 

Není to jen technická záležitost, to se dá jistě řešit tak jak píšete. Horší je, že se na tom neštěstí  budou živit různí škodiči , ekoteroristi a politici - už je to možno čist v řadě medií. A ti mohou zdržení způsobit. Ostatně už ted je kvůli problémům se škodiči a stavebními povoleními stavba zpožděna minimálně o rok...původně se mělo jezdit na konci roku 2011.

Thumbs up Thumbs down

102

obr napsal:
dave napsal:

Ohledně možného zpoždění... Třeba by to uměl lépe říct AGa, ale možná reálné zdržení nebude. Přece se tu řešilo, že Blanka jako taková bude hotova o dost dřív, než SAT 2B (jejíž budování urychlylo? budování milánek). No a jelikož teď bude zdržení na Blance (přesněji tunelu Brusnice), tak pro reálného motoristu se z pohledu celkové funkčnosti "průjezd dírou ze Smíchova do Troji" nemusí zas tak moc změnit.

Ale zajímalo by mě, jestli zákaz prací na tunelu Brusnice platí i na práci na VZT kanálu tamtéž.

taky je možno pouštět "Blanku" do provozu po částech, úsek Malovanka-Prašný most nakonec. 

Není to jen technická záležitost, to se dá jistě řešit tak jak píšete. Horší je, že se na tom neštěstí  budou živit různí škodiči , ekoteroristi a politici - už je to možno čist v řadě medií. A ti mohou zdržení způsobit. Ostatně už ted je kvůli problémům se škodiči a stavebními povoleními stavba zpožděna minimálně o rok...původně se mělo jezdit na konci roku 2011.

Jste si jist, že zdržení o rok je kvůli oněm škodičům? Možná už mi chátrá paměť, ale doposud mi nikdo nevysvětlil, proč že vlastně k tomu zdržení došlo. Tomuto tématu se všichni zodpovědní vyhýbají jako čert kříži...

Thumbs up +1 Thumbs down

103 Naposledy upravil: obr (08.07. 2010 17.56)

zapaliku - prakticky každá jednotlivá stavba na Blance (i Malovanka) čelila odvoláním a obstrukcím ekoteroristů a škodičů, které zdržely zahájení stavby. A další napadání a problémy narušovaly a narušují harmonogram - viz ted šefrnová nebo stále neuzavřený případ Stavebniny na Hradčanské.. Vždyť i na stavbě od Troje po Letnou vč. garáží se staví jen to, co musí, aby zabránili škodám, protože stížnost šefrnové zrušila stavební povolení na celou tuhle dílčí stavbu....pokud si přečtete "historii" vše tam naleznete.

Ostatně tahle zdržení a problémy nejsou žádnou výsadou Blanky - viz jakákoliv stavba silnice, dálnice. Naopak, já s překvapením sleduju, jak přes všechny tyhle překážky Blanka pokračuje kupředu.

Thumbs up Thumbs down

104

obr napsal:

zapaliku - prakticky každá jednotlivá stavba na Blance (i Malovanka) čelila odvoláním a obstrukcím ekoteroristů a škodičů, které zdržely zahájení stavby. A další napadání a problémy narušovaly a narušují harmonogram - viz ted šefrnová nebo stále neuzavřený případ Stavebniny na Hradčanské.. Vždyť i na stavbě od Troje po Letnou vč. garáží se staví jen to, co musí, aby zabránili škodám, protože stížnost šefrnové zrušila stavební povolení na celou tuhle dílčí stavbu....pokud si přečtete "historii" vše tam naleznete.

Ostatně tahle zdržení a problémy nejsou žádnou výsadou Blanky - viz jakákoliv stavba silnice, dálnice. Naopak, já s překvapením sleduju, jak přes všechny tyhle překážky Blanka pokračuje kupředu.

Obře, opravdu po mně nechcete, abych si pročítal celou historii, že ne? :-D Nejsem sociálnědemokratický volič, nejsem doma na dávkách, musím někdy makat.
To, že jsou to škodiči, nepopírám. Jen si nejsem jist, že by město nebo Metrostav sami nezačali křičet, kdo za ten rok zpoždění může. Hezky by si na těch teroristech mohli smlsnout, ale neudělili to. Proč? Trochu mám obavu, že jsou tam i jiné důvody, o kterých raději nevědět, když máme tuhle stavbu rádi.

Thumbs up Thumbs down

105 Naposledy upravil: obr (08.07. 2010 18.42)

zapalíku já stále po r. 89 obdivuji,  jak rychle se dá stavět.  Nejdéle trvá získat stavební povolení. Na Blanku je jich opravdu hodně různých.
I tady byla řadu let diskuze o Blance/Malovance jen o tom, zda se nějaký ekoterorista odvolal, zda stavební povolení nabylo právní moci atd...vždyť tohle můžete sledovat i ted - co šefrnová a zrušené stavební ovolení, co Stavebniny na Hradčanské -  na všech podobných stavbách, které jsou zdrženy ... velký okruh Prahy (co hejl, co 511) , dálnice D11 )už je Havránková zdravá ?), D8 co Patrik, R4 a D3 pozemky a podobně jako Havranková se majitelé určitě chtějí dohodnout,  D5 byl vrch Valík atd.atd. Na D11 dosáhli škodiči dokonce soudně toho, že se má kus dálnice odstranit - protože nějaký soused nedostal dost prostoru se vyjádřit..
Takže asi všude "nekvalitní úředníci". Nebo všude mizerná legislativa...proto obdivuji a podporuji každého, kdo tohle vyřeší a staví pro občany potřebné stavby.

Thumbs up +1 Thumbs down

106

obr napsal:

zapalíku já stále po r. 89 obdivuji,  jak rychle se dá stavět.  Nejdéle trvá získat stavební povolení
I tady byla řadu let diskuze o Blance/Malovance jen o tom, zda se nějaký ekoterorista odvolal, zda stavební povolení nabylo právní moci atd...vždyť tohle můžete sledovat i ted - co šefrnová a zrušené stavební ovolení, co Stavebniny na Hradčanské -  na všech podobných stavbách, které jsou zdrženy ... velký okruh Prahy (co hejl, co 511) , dálnice D11 )už je Havránková zdravá ?), D8 co Patrik, R4 a D3 pozemky a podobně jako Havranková se majitelé určitě chtějí dohodnout,  D5 byl vrch Valík atd.atd. Na D11 dosáhli škodiči dokonce soudně toho, že se má kus dálnice odstranit - protože nějaký soused nedostal dost prostoru se vyjádřit..
Takže asi všude "nekvalitní úředníci". Nebo všude mizerná legislativa...proto obdivuji a podporuji každého, kdo tohle vyřeší a staví pro občany potřebné stavby.

Já nevím, jestli si rozumíme. Já říkám, že situace, kdy se zničehonic změní termín dokončení o rok a ani investor, ani Metrostav k tomu nevydá žádné jasné stanovisko, je podivné i v kraji škodičů.

Thumbs up Thumbs down

107

zapalíku, taky tady bylo v diskuzi, že stavební firmy odmítají sdělit harmonogram právě proto, že se stále mění situace - viz třeba vloni přerušení provozu na bustěhradské dráze. Jinak Bém i dodavatelé ted  hlásají termín konce r. 2012 Nevím zda termín konec 2011 byl oficielní. Vycházím z původního harmonogramu, který byl narušen hned v začátku protože nebyla ta stavební povolení. Kvůli "právním" problémům se improvizuje. Co k tomu má magistrát dál vykládat ? co má vykládat ŘSD k D8 Patrikovi či D11 Havránkové ? taky jsou vždy vyhlášeny termíny zprovoznění, tedy s podmínkou, pokud se bude moci stavět.

Thumbs up 0 Thumbs down

108

obr napsal:

zapalíku, taky tady bylo v diskuzi, že stavební firmy odmítají sdělit harmonogram právě proto, že se stále mění situace - viz třeba vloni přerušení provozu na bustěhradské dráze. Jinak Bém i dodavatelé ted  hlásají termín konce r. 2012 Nevím zda termín konec 2011 byl oficielní. Vycházím z původního harmonogramu, který byl narušen hned v začátku protože nebyla ta stavební povolení. Kvůli "právním" problémům se improvizuje. Co k tomu má magistrát dál vykládat ? co má vykládat ŘSD k D8 Patrikovi či D11 Havránkové ? taky jsou vždy vyhlášeny termíny zprovoznění, tedy s podmínkou, pokud se bude moci stavět.

Podle této logiky pak nechápu, proč vůbec nějaký termín sdělují. Bude to až to bude, mají hlásat, a ne konec roku 2011/12/13...
Ne, milý obře, v tomhle se jich podle mě zastáváte naprosto zbytečně. Přeju krásný slunečný den!

Thumbs up Thumbs down

109

milý zapalíku - vytýčit cíl, jasný obzor, vidinu budoucnosti je tím základním, co musí každý šéf udělat smile hodnocení už je na každém z nás.
Já jsem rád, že se vůbec staví a stavba pokračuje. Kdo sám něco postavil, třeba i zahradní domek, ví  co taková stavba obnáší..také přeji hezký víkend, tentokrát bez dalších propadů smile

Thumbs up Thumbs down

110

pánové, ale to už jste zas mimo téma sad sad

111

kasme napsal:

pánové, ale to už jste zas mimo téma sad sad

Uznávám, omlouvám se, navrhuji tímto komplet naší "konzervaci" s Obrem odbourat. Díky

Thumbs up Thumbs down

112 Naposledy upravil: Mar3ek (09.07. 2010 16.28)

kasme napsal:

Tunel Blanka - Podélný řez tunelu s vyznačením propadu (formát pdf)
http://magistrat.praha-mesto.cz/zdroj.a … 1303723573

neměl by někdo vysvětlivky? smile

písmenka nalevo je geologie:
AN - navážky
EO - eolické sedimenty
W břidlice
W5 - velmi zvětralé
W1 - zdravé

-ta černá čára je betonová deska tl.300 mm která přikryje a zpevní to co se nasypalo
-černý čtverec pod ní je patka pro udržení stability
-ty barevné čáry jsou dodatečný geologický průzkum přímo z tunelu
-šikmé čáry černé nad tunelem je mikropilotový deštník (doplnující opatření)
- to v tunelu vyšrafované je to co je neodtežené a ted i zasypané
- nad tunelem šrafa je beton který tam ted lejou

Thumbs up +4 Thumbs down

113

Není mi zcela jasné, co je ten černý šišoid jako v tunelu, ale napříč ... neví někdo?

Thumbs up Thumbs down

114

Šišoid je tunelová propojka.

Thumbs up Thumbs down

115

baggins napsal:

Není mi zcela jasné, co je ten černý šišoid jako v tunelu, ale napříč ... neví někdo?

Zrejme tunelová prepojka. Tá by teraz asi chcela preložiť.

Thumbs up Thumbs down

116

Tak teda nevím, ale něco tu nehraje. Buďto jsou v tom pdfku obráceně míry zvětrání, nebo mi hráblo.

Každopádně to spadlo při ražbě kaloty střed, a to tak že spadnul celý úsek. Na západě je kráter hlubší, protože se vyvalil do otevřených opěří. Takže s jistou dávkou štěstí by mohly obě boční kaloty stát.
Tan bagrista může poděkovat bastionu, pravděpodobně mu zachránil krk.

Thumbs up Thumbs down

117

Díky. Je "hustota" dodatečných geologických průzkumů v tomto místě větší než obvyklá? Pokud ano, svědčilo by to o vědomí zvýšeného rizika v daném místě.
Ze zcela laického pohledu se mi jeví, že situace těsně před bastionem zde určitě sehrála nezanedbatelnou roli.

Thumbs up Thumbs down

118

Mar3ek napsal:

-šikmé čáry černé nad tunelem je mikropilotový deštník (doplnující opatření)

Ten deštník tam už byl nebo je to až sanační opatření ?

Thumbs up Thumbs down

119

MP deštník tam už byl od začátku naprojektován, pokud si pamatuji dobře...

Thumbs up Thumbs down

120 Naposledy upravil: Strejda (09.07. 2010 16.10)

baggins napsal:

Díky. Je "hustota" dodatečných geologických průzkumů v tomto místě větší než obvyklá? Pokud ano, svědčilo by to o vědomí zvýšeného rizika v daném místě.
Ze zcela laického pohledu se mi jeví, že situace těsně před bastionem zde určitě sehrála nezanedbatelnou roli.

Předpokládám, že někde těsně před tím mikropilotovým deštníkem se přecházelo z horizontální na vertikální ražbu. Takže zvýšená míra průzkumu je celkem pochopitelná.

Thumbs up Thumbs down

121

Ješte, dovolil jsem si vytáhnou 2 obrázky z videa na nově. Tenhle záběr kráteru je pravděpodobně z
doby před zahájením záchranných prací. Všimněte si prosím jeho velikosti. Pravěpodobně je to západní strana. Zbytek kráteru, předpokládám, byl spáchán až při snaze se prokopat skrz.
Bruhý obrázek je záběr na zasypaný  bagr, evidentně stojí před svislou stěnou, takže bych se přikláněl k tomu, že byl čelbě kaloty střed.

Thumbs up Thumbs down

122

Strejda napsal:

Za propad Blanky může starý potok. Lidskou chybu nejde vyloučit.
http://zpravy.idnes.cz/za-propad-blanky … _praha_nos

ides napsal:

Jüttnerovy mapy jsou totiž volně dostupné na internetu a potok je na nich vidět.

Neviete o ktoré mapy sa jedná? Odkaz by samozrejme potešil...

Thumbs up Thumbs down

123

Já znám tuto mapu (z roku 1836-52), ale ta asi nebyla myšlena:
http://mapy.cz/#mm=TtTcPA@x=133033856@y=135969280@z=13

124

Jüttnerův plán Prahy
http://mapy.vugtk.cz/praha/sheets.php?r … 1n%20Prahy

125

Ďakujem.