76

Re: Nadvýlom v STT tunelu Brusnice

MP napsal:

2obr: že by už i závaly byla politika? big_smile big_smile
Že to Metrostav nezvládl (a to poněkolikáté) je neoddiskutovatelné. Že si na tom p. primátor chce přihřát svou polívčičku a "jaksi" se mu to nedaří, je jiná věc. Vpořádku ale postup výstavby není!

MP, závaly se vyřeší, i když si Petra Kolínská myslí, že na to naši odborníci nemají a je třeba těch zahraničních.
Postup výstavby si netroufám hodnotit. Jen vím, že problémy jsou na řadě staveb nejen tunelů a Metrostav není žádný nováček...já osobně mám občas problém, i když doma vyměňuju sifón odpadu.
Bém nekandiduje a s tím TO dělá co musí, co měl dělat jiného...
Jako občana Prahy mě zajímá to, aby byla Blanka co nejdříve hotova. A jak často píšu - kritiků a kazišuků hodně, stavitelů málo.

Thumbs up +1 Thumbs down

77

Strejda napsal:
obr napsal:

v úseku nadvýlomu bylo vertikální členění ražby. Je někde info, zda nadvýlom byl ve všech vertikálních kalotách či co se vše provalilo/zničilo ?

Pokud to počítám správně v tomhle místě už byla klenba komplet hotová.
Takže je to asi plný všechno.

díky. Nevíte prosím, v jakém odstupu se normálně likvidují ty vertikální kaloty na plný profil ?

Thumbs up Thumbs down

78

obr napsal:

díky. Nevíte prosím, v jakém odstupu se normálně likvidují ty vertikální kaloty na plný profil ?

Zatím dodržovali minimálně 20 meterů od vertikálnich kalot, maximální odstup byl do 50 metrů.

Thumbs up Thumbs down

79

Na zahradě MK je postavena betonpumpa a udělaný provizorní nájezd z panelů přes koleje.

Thumbs up Thumbs down

80

obr napsal:

Bém nekandiduje a s tím TO dělá co musí, co měl dělat jiného...

Například nemá "velkohubě" volat po potrestání viníků, když ví, že minule udělal totéž a stejně nemá páku, aby to ho dosáhl, protože není činný v trestním řízení. Přesto si teď neodpustí přesně stejný postup. Proč proboha? To je fakt tak hloupý? Nebo je za tím nějaký kalkul, který nevidím jenom já?

Thumbs up Thumbs down

81 Naposledy upravil: obr (07.07. 2010 17.33)

MP- tohle mi připadá rozumné
http://www.praha6.cz/aktuality/aktualita.php?ID=1400

k Bémovi - kdyby TO nepodal, tak by bylo, že někoho kryje apod. Bém už nemá ani páku do medií, takže ať udělá cokoliv, bude kritizován, zejména když je před volbami a už od něj nikdo nic nepotřebuje..to pak "kamarádi" odpadají. To jak se k němu chovají i ti, kdo mu ještě nedávno lezli do zadku, je hnus.

Mě se zase, když čtu ty linky od zapalíka či poslouchám radio a vidím TV, zhnusila ještě více media a jen dávám znova za pravdu Jezevci z Vysočiny. Tedy pokud jde o hodnocení většiny novinářů.
Jak kvalitní a pravdivé jsou informace o tom ostatním, co člověk nezná ?

tady jsem ještě zachytil, Bém dělá přesně, co může a má.
http://magistrat.praha-mesto.cz/default … -796669800

Thumbs up Thumbs down

82

Ve zprávách na Nově měli pěkné záběry z ptačí perspektivy. Část propadu už je významně zalitá betonem.

Thumbs up Thumbs down

83

kasme napsal:

Metrostavu kvůli Blance hrozí výpověď. I na ražbu metra
http://aktualne.centrum.cz/domaci/zivot … ?id=672408

To mi připadá tak hloupé, že se primátorovi divím, že to vůbec vypustil z úst. Nejdřív bych si nechal udělat onu analýzu a až pak bych případně něco řčíkal. Hlavně tam hrozí soudy, arbitráže atd...

Thumbs up Thumbs down

84

Ona i výpověď smlouvy na stavbu Blanky není nejlepší nápad. Dejme tomu, že stavbu převezme nekdo jiný a později se objeví problém. Kdo za něj bude zodpovědný? Kdo převezme záruku na celé dílo? Byly by s tím jen problémy.
Mnohem lepší řešení je uplatnit smluvní pokutu a zaplatit dodavateli o to méně. POkud smlouva nic takového nepřipouští, pak je to chyba investora a MUDr. Bém by měl někam zalézt a být rád, že to nebude chtít nikdo zaplatit po něm a ne vykřikovat do médií, že smlouvu vypoví.

Thumbs up Thumbs down

85

Vždyť je to jasně jen mediální prohlášení, reálně se nic takovýho ani náhodou nestane smile

Thumbs up Thumbs down

86 Naposledy upravil: MP (08.07. 2010 09.16)

To já vím taky, jen mě hóóóóóódně vadí jak si politici dělají "z huby záchod" a ještě si přitom myslí, že to je to nejlepší, co se dá udělat. To je skutečně většina voličů tak pitomá, že jim na to naletí?

Thumbs up Thumbs down

87

Podle informace v tomto příspěvku mi vychází, že k nadvýlomu došlo v místě, kde se těžila "kalota střed", která je o cca 40m za čelbou levého opěří. Je to tak? Aspoň při "zběžném odměření na mapách mi to tak nějak vychází.

Thumbs up Thumbs down

88

Speedy Gonzales forum.ceskedalnice.cz napsal:

Vážení, dovoluji si zde vyslovit vlastní hypotézu a jsem zvědav, co ukáže následné šetření. Tedy ta hypotéza zní:

K propadu došlo v místě, kudy prochází tzv. Mariánské hradby, součást někdejěího tereziánského opevnění Prahy - na zahradě MK se jmenovitě nachází tzv. XIII bastion sv. Benedikta (je to tentýž, jehož východní strana je přímo nad stavební jámou Prašný most). Zcela přesně došlo k propadu v místě bývalého obranného příkopu v prostoru před bastionem, který je dnes zasypán až téměř po korunu bastionu (na té navážce stojí i samotná budova MK).

A nyní malá úvaha: hloubka takového příkopu mohla být odhadem 10-15 m, samotný fundament bastionu může zasahovat ještě dalších 5 m níže, k tomu nutno vzít do úvahy, že předpolí tereziánských pevností bylo provrtáno sítí minérských a odposlechových štol ...

Je-li klenba tunelových trub nějakých 30-35 m pod dnešní úrovní terénu, vychází mi, že tzv. mikropilotový deštník musel v těchto místech nutně zasahovat do konstrukce tereziánské hradby, jednoduše řečeno - muselo to držet v nějaké hrachovině, nikoliv v rostlém podloží ...

Jsem tedy zvědav, s čím přijdou soudruzi vyšetřovatelé ...

89 Naposledy upravil: obr (08.07. 2010 10.47)

andy napsal:

Propad Blanky? Vysvětlení je staré 300 let
Otevření tunelu Blanka se zřejmě protáhne do roku 2013. Za propad možná může historická navážka u opevnění...

tedy Andy, jestli vy studujete a vykládáte ty všemožné rozsudky tak poctivě,  jako čtete novinové články... to vámi přidané slůvko "zřejmě" je hodně tendenční. Pracujte kvalitněji, tak jak požadujete od jiných. Přesná citace je " Termín, kdy řidiči tunelem projedou, by se tak mohl protáhnout až do roku 2013. ... Primátor Pavel Bém ale trvá na tom, že rok 2012 Metrostav dodrží. "Město bude i nadále trvat na dodržení termínů. Každý měsíc navíc by byl pro Prahu problémem a zátěží," tvrdí Bém."

Thumbs up 0 Thumbs down

90

Fajnovej obrázek z iDnes:
http://i.idnes.cz/10/071/gal/JB344e25_mapaa.jpg

Hlavně umístění čísel 1, 2 a 3 musel dělat nějakej tatar!

91

Prochaine napsal:

specielně idnes vede v nesmyslech a hysterii. A hned za ninmi ČT a ČRo...což ostatně není nic nového, stará známá pravdaláska..

Thumbs up Thumbs down

92 Naposledy upravil: MP (08.07. 2010 12.27)

Ani ne tak pravdaláska, jako spíš snaha "ukousnout" kousek čtenářstva a posluchačstva bulváru. A to se nejlíp dělá tím, že se tomu bulváru snaží přiblížit. Ale stejně jim to nové zákazníky nepřižene, jen odradí ty stávající. Proč to tedy dělají je ve hvězdách. roll

Thumbs up Thumbs down

93 Naposledy upravil: andy (08.07. 2010 12.31)

obr napsal:
andy napsal:

Propad Blanky? Vysvětlení je staré 300 let
Otevření tunelu Blanka se zřejmě protáhne do roku 2013. Za propad možná může historická navážka u opevnění...

tedy Andy, jestli vy studujete a vykládáte ty všemožné rozsudky tak poctivě,  jako čtete novinové články... to vámi přidané slůvko "zřejmě" je hodně tendenční. Pracujte kvalitněji, tak jak požadujete od jiných. Přesná citace je " Termín, kdy řidiči tunelem projedou, by se tak mohl protáhnout až do roku 2013. ... Primátor Pavel Bém ale trvá na tom, že rok 2012 Metrostav dodrží. "Město bude i nadále trvat na dodržení termínů. Každý měsíc navíc by byl pro Prahu problémem a zátěží," tvrdí Bém."

Obře, obře. Stačí kliknout na uvedený odkaz, abyste se přesvědčil, že jsem žádné "slůvko" nepřidal. Holt někomu připadá testování objektivní reality nezajímavé a raději věnuje energii sáhodlouhému spisování svých předsudků smile

Thumbs up 0 Thumbs down

94

andy - "Termín, kdy řidiči tunelem projedou, by se tak mohl protáhnout až do roku 2013." kde je to vámi přidané slovo "zřejmě" ? A hlavně i tahle věta je vytržena ze souvislostí, informace pokračuje

Thumbs up −1 Thumbs down

95

Hned v podtitulku. A to doslova (stačí pořádně číst) wink

Thumbs up Thumbs down

96

vondr v monitoringu tisku napsal:

Proti tunelu protestovali Pražané už v 80. letech. Báli se, že zničí Stromovku
http://zpravy.idnes.cz/proti-tunelu-pro … _praha_itu

Ještě by k dovršení výčtu těch zavrženíhodných plánovačských špatností mohli journalisté vytáhnout Koulův nápad na prokopání letenského hřbetu z roku 1907. To by byla pro Letnou zkáza absolutní.

Thumbs up +1 Thumbs down

97 Naposledy upravil: obr (08.07. 2010 14.35)

MP napsal:

Hned v podtitulku. A to doslova (stačí pořádně číst) wink

jo, to máte pravdu.  Andy ZŘEJMĚ čte jen titulky smile

dole je "  " Termín, kdy řidiči tunelem projedou, by se tak mohl protáhnout až do roku 2013. ... Primátor Pavel Bém ale trvá na tom, že rok 2012 Metrostav dodrží. "Město bude i nadále trvat na dodržení termínů. Každý měsíc navíc by byl pro Prahu problémem a zátěží," tvrdí Bém." "

Thumbs up −3 Thumbs down

98

obr napsal:
Prochaine napsal:

specielně idnes vede v nesmyslech a hysterii. A hned za ninmi ČT a ČRo...což ostatně není nic nového, stará známá pravdaláska..

Obávám se že zdaleka nejvíc vede ČTK od který to ostatní zběsile přejímají .

Thumbs up +1 Thumbs down

99

Ohledně možného zpoždění... Třeba by to uměl lépe říct AGa, ale možná reálné zdržení nebude. Přece se tu řešilo, že Blanka jako taková bude hotova o dost dřív, než SAT 2B (jejíž budování urychlylo? budování milánek). No a jelikož teď bude zdržení na Blance (přesněji tunelu Brusnice), tak pro reálného motoristu se z pohledu celkové funkčnosti "průjezd dírou ze Smíchova do Troji" nemusí zas tak moc změnit.

Ale zajímalo by mě, jestli zákaz prací na tunelu Brusnice platí i na práci na VZT kanálu tamtéž.

Thumbs up Thumbs down

100

LudvikXX napsal:
obr napsal:
Prochaine napsal:

Obávám se že zdaleka nejvíc vede ČTK od který to ostatní zběsile přejímají .

ano, máte pravdu ČTK tímto zásobuje  kde koho. Ale nesmysly nezávisle na ČTK sdělovaly i reportérky ČT i ČRo přímo z místa neštěstí.

Thumbs up Thumbs down