1

Téma: Dotaz - situace Prašný most a tunely Prašný most - Malovanka

Dobrý den, před časem jsem na stránkách Blanky (ale možná to bylo pod nějakým odkazem v článku) viděl stavební situaci tunelové trasy Malovnaka - Prašný most (hloubené i ražené tunely) a křižovatky Prašný most. Dokáže mi někdo poradit, kde to bylo (případně najít ten odkaz, já to nedokážu).
A Metroprojekt se taky moc neprezentuje s trasou Prašný most - Špejchar.
Díky za pomoc

2

Re: Dotaz - situace Prašný most a tunely Prašný most - Malovanka

Krizovatka Prasny most je k videni na vizualizacich na techto strankach. Cast Malovanka - Prasny most, plany se nam zatim nepodarilo ziskat - pry je take nemaji ( a jak to asi pak chceji bez nich stavet smile ) Nicmene trasovani (napr. krizeni s Patockovou) lze docela presne urcit z ortomapy na tomto webu.

Thumbs up Thumbs down

3

Díky za odpověď, ale mám v poslední době problém vyjádřit se dostatečně srozumitelně, aby dotazovaný věděl, na co se vlastně ptám :-)
Stránky Blanky mám celkem prochozené, sleduji nedočkavě nové fotky atd. takže o všech vizualizacích vím. Šlo mi ale o stavební situaci, jak je prezentovaná Troja, Letná, případně Malovanka (i když ta je trošku jinak). A jsem přesvědčený, že jsem takovou podrobnou situaci viděl i pro Prašný most a tunely Prašný most - Malovanka (hloubené tunely, portál ražených tunelů  u starého vojenského hřbitova atd.)
Zřejmě to opravdu bylo na nějakých jiných stránkách, ale myslel jsem, že jsem se na ně dostal odsud, a někdo informovanější bude vědět jak :-). Takže to asi byla nějaká nevyzpytatelná náhoda, kterou nedokážu zopakovat.
Díky :-)

4

A přece jsem něco našel :-)). V příspěvku "kasme" 22.12.07 je odkaz na článek v časopise Tunel č.3/07, kde na str. 40 je i mapka raženého úseku Myslbekova - Prašný most včetně křižovatky. Zajímavé jsou tam portály ražených tunelů umístěné v těsné blízkosti hradeb a vjezdové a výjezdové rampy do křižovatky.
Také to, že otevřeným výkopem pro křižovatku se vytěží skoro celé kurty.

5

Odkaz na časopis: http://www.ita-aites.cz/files/tunel/kom … l_3_07.pdf stránka 41 a ďalej.

Thumbs up Thumbs down