1

Téma: Lesopark Letňany

Na poli mezi Letňany a Kbely se už pár měsíců vysazují stromy, jedná se o akci jménem Lesopark Letňany - info o zahájení (7.11.2008 ) na webu Prahy.
Větší obrázek je třeba tady, jedná se o tuto lokalitu. Případně to mám doma na CD v hi kvalitě v PDF a můžu někam pověsit.

No a včera jsem se tam náhodou byl podívat (už bylo po setmění) a zjistil jsem, že je tam hodně velké množství vyasfaltovaných stezek o šířce odhadem 4 metry. Nádhernej hladkej asfalt, idální areál na kolečkový brusle. Dá se dojet až do Kbel (tuším že to ústí do ul. Sychrovská). Jo a parkoviště (už dokončené) je u Letňan, hned za žel. přejezdem vlečky (ul. Toužimská).

Zajímavý místo, je na něj nádhernej výhled z těch dvou hald rubaniny kterou tam nelegalně někdo navezl když se dělalo metro na Ládví. Bohužel ty haldy nelze osázet stromy, protože jsou tak dokonale odvodněné, že tam žádný strom nevydrží (ja tam už několik let pár asi 100 cm vysokých smrčků který bojujou o přežití.

P.S.: Ideální místo na fotovýlet s Agátou ;o)

Thumbs up Thumbs down

2

Re: Lesopark Letňany

Nové silnice naporcují lesopark mezi Letňany a Kbely
http://praha.idnes.cz/nove-silnice-napo … -zpravy_ab

Letňanský lesopark zřejmě ztratí svůj klid. Protnout jej má totiž nová silnice, která jej rozdělí na dvě části. V plánech dokonce existuje ještě další silnice, která ji pak přetne kolmo na tu první a park...