301

Re: Hradčanská - postřehy ze staveniště IV.Q 2009

Ráno někdy před půl devátou jsem si toho nevšiml, ale podívám se pořádně na to, co jsem vlastně nafotil.

Thumbs up Thumbs down

302

Slepenice - úterý 24.11.
Dilatační díl D: tak takhle vypadají sítě v zásypech stropu dílu D: betonový kabelovod, vedle něj rýha kanalizace. Ráno jsem čelní odtěžování rampy 1 opravdu nezaznamenal.
V díle C se likviduje zbytek pojezdového betonu v C2/STT a zdá se, že se i odtěžuje okolí rampy B2-C1/JTT, až kam to jde. V severní stěně jámy C u trámu se pořád vrtají ty kotvy/mikropiloty nebo co to je.

Thumbs up Thumbs down

303

Jak dělají ty "mikropiloty" nemuže to být podchod pod tratí...a nebo to bude kvůli zpevnění pro budoucí přechod trati. V tom případě ten betonový kvádr pak dolijí do roviny a bude chodník jako malovaný.

Thumbs up Thumbs down

304

na copak čekají v dilataci E? očekával jsem, že po betonáži budou pokládat fólii a hurá na armování, a ono zatím klid smile

305

Zato s těžbou stěn jim to docela "odsejpá" - za chvilku budou mít odtěženou další dilataci

Thumbs up Thumbs down

306

Slepenice - středa 25.11.
Žádná revoluce se dnes nekoná. Na obrázku není vidět případné čelní odtěžování rampy 1 - viděl jsem vyjíždět z rampy bagr a na jejím konci se motat vozy s materiálem, který vypadal jako odtěžený.
Konstrukce na trámu přes strop C3 už zase pokračuje, kotvy/mikropiloty/whatever jsou hotové - vrtná souprava je pryč. V severní stěně C1+C2 se čistí vrchy hlav.
Nakonec jen omluva za poněkud rozpohybovaný jeřáb - než jsem to celé vyfotil, přejel mi od armovny na stropě dílu B do jámy dílu C.

Thumbs up Thumbs down

307

vondr napsal:

na copak čekají v dilataci E? očekával jsem, že po betonáži budou pokládat fólii a hurá na armování, a ono zatím klid smile

Ne tak docela klid, neměli začištěnou severní stěnu. Dneska ji snad dodělali.

Thumbs up Thumbs down

308

Stěna rampy na stropech D hotová, odšalovaná. zalepují díry po rádlování.

Thumbs up Thumbs down

309

Jeřáb z dilatace E odjel.

Thumbs up Thumbs down

310

Důchodce napsal:

Jeřáb z dilatace E odjel.

dle mého stojí u vjezdu do jámy E (jestli dobře vidít na kameře od Letné). chvilku cosi skládal přímo před kamerou na ulici MH,ale pak jel zpátky ke vjezdu do jámy

311

Skládal dráty do armovny.

Thumbs up Thumbs down

312

Konstrukci na trámu přes strop C3 zabetonovávají k trámu.

Thumbs up Thumbs down

313

tak na tom bloku by to měla být lávka pro inženýrské sítě

"Na dilatačním díle C se provádí milánská stěna L201 a zámečnické konstrukce na betonovém bloku pro inženýrské sítě"

314

Slepenice - čtvrtek 26.11.
Žádná revoluce se nekoná ani dnes. Objevila se fůra kanalizačních trub a postupně se začínají usazovat na místo. Konstrukce na betonovém bloku už došla až na severní stranu - pohled od jihu, pohled na severní část. Jsou tam vidět i nějaké průchodky.

Thumbs up Thumbs down

315 Naposledy upravil: S_M_Lomoz (27.11. 2009 16.13)

Slepenice - pátek 27.11.
Kanalizační roury už jsou usazené až po komoru kabelovodu. Z dlouhodobějšího pohledu mám dojem, že zmizela střešní krytina (tedy térák) na střeše Florsalonu... a vida. Florsalon už patří městu, dost dlouho jsem to nekontroloval.
Vrchy svislých stěn v C1+C2 se čistí zatím jen v STT, zdá se, že se pojede v pořadí strop STT - odtěžíme rampu v JTT - obnovíme rampu do STT, pokud to bude potřeba - strop JTT.

Thumbs up Thumbs down

316

Na Florsalon byl již vydán demoliční výměr a staveniště bylo předáno zhotoviteli.

Thumbs up Thumbs down

317

S_M_Lomoz napsal:

Vrchy svislých stěn v C1+C2 se čistí zatím jen v STT, zdá se, že se pojede v pořadí strop STT - odtěžíme rampu v JTT - obnovíme rampu do STT, pokud to bude potřeba - strop JTT.

Myslíž, že by dělali zvlášť stropy v STT a v JTT? Já měl dojem, že se tomu z technických důvodů snažili vždy vyhnout. Podobná situace byla při betonáži poslední dilatace proti Et-neteře a taky si poradili. Takže myslím, že i tady to vymyslí tak, aby to šlo vcelku.

Je třeba nejen stavět nové, ale i zachraňovat staré kostelsedlec.cz

318 Naposledy upravil: Strejda (28.11. 2009 13.53)

V Éčku se pokládá folie http://mo.ttnz.cz/kamery/archiv/hradcan … 0.jpg.html.

Thumbs up Thumbs down

319 Naposledy upravil: S_M_Lomoz (28.11. 2009 13.56)

Krucinál. O půl minuty pozdě, zrovna sem s tím jdu. Strejda taky jistě čekal, až se to objeví v archivu.
Abych tu nebyl jen tak naplano: demolice Florsalonu začala likvidací střechy, bude to na slepenici.

Thumbs up Thumbs down

320

Nee, nečekal, to byla jen náhoda smile. Mám okno s kamerama otevřené pod editorem a jen občas na něj juknu.

Thumbs up Thumbs down

321

a uvidíme,zda se zítra začne s pokládkou první výztuže v dilatacích E

322

Už vidíme, že ano.

Thumbs up Thumbs down

323

Naproti té ocelové kostrukce (betonový tram na C), po rozdělání severní záporové stěny pod mikropiloty se objevily dvě trubky větších průměrů (asi voda a plyn) a množství "husích krků" taky větších průměrů.

Thumbs up Thumbs down

324 Naposledy upravil: S_M_Lomoz (30.11. 2009 15.44)

Slepenice - sobota 28.11., neděle 29.11., pondělí 30.11.
Vlastně nic moc. Roury kanalizace na stropě A+D jsou položeny až bůhvíkam; armovna na stropě B zřejmě zvolna končí - v neděli odvoz přebytečné výztuže, dnes tam nebyl ani jeřáb; čištění vrchů stěn C1+C2 jde do finiše, ubylo kompresorů; v otvoru s trubkama v severní záporové stěně jámy C se skutečně někdo hrabe; a východy z vestibulu na tramvaj do centra už jsou zabedněné (armaturu za nima foťákem nevidno).

Thumbs up Thumbs down

325

Slepenice - úterý 1.12.
Demolice Florsalonu se nachází v pokročilém stádiu.
Pomalu se likviduje armovna na stropě dílu B. Hotové lamely pryč, zbylé výztuže minimum.
Do severní části dilatací C1+C2 přijelo hladítko terénu, už se tam dělá pořádek.
A v dilatačním díle E, respektive v dilataci E2, už je hotová spodní vrstva výztuže.

Thumbs up Thumbs down