1

Re: Řízení provozu na vjezdu do SAT

Na Břevnově (+ okolí) velmi často vznikají neuvěřitelné zácpy, řízením semaforu na vjezdu do SAT, obvykle pokud je například v oblasti Barrandovského mostu nějaká nehoda - naposledy ve čtvrtek kolem 17. hodiny. Jel jsem na otočku z Holešovic na Anděl a zpět a zabralo mi to asi 100 minut (obvykle otázka na 15 minut).
Důvodem je asi to, aby vozidla při koloně v tunelových částech MO nestála z bezpečnostních důvodů uvnitř tunelů, ale zrovna v tomto případě mi přijde kontraproduktivní omezit vjezd i pro vozidla, která nejedou do místa kolony. Spousta řidičů navíc pak SAT objede přes Strahov. (V Brně je nehoda, tak taky nezavřeme celou D1, že?)
Jak bude toto řízení vypadat po vybudování okruhu?

2

Re: Řízení provozu na vjezdu do SAT

Bude se to štosovat úplně stejně na všech vjezdech do tunelu, pokud bude někde problém a hrozila by ucpávka. V případě dokončení celého MO a instalaci IDS by mohlo fungovat směřování dopravy přes volnější část okruhu, ale to je hudba budoucnosti. V první etapě se tyto špunty, které se teď dějí v Patočkově přesunou do Holešoviček, na Povltavskou a okolí...

Thumbs up Thumbs down