Podle mého osobního názoru by stavba tohoto podchodu vyžadovala opravdu velké doprovodné práce, tedy konkrétně severní milánskou stěnu rychlodráhy. Navíc ten podchod, vedoucí těsně pod povrchem by v místě nad kolejemi budoucí rychlodráhy neměl mít stěny, takže si dokážu ten provizorní stav těžko představit. Navíc v současné době by se strop tohoto podchodu musel dimenzovat tak, aby do doby výstavby "rychlodráhy" unesl vlaky, což v budoucnu nebude nutné. Z těchto důvodů se domnívám, že v rámci Blanky bude vystavěn podchod pod Milady Horákové, budou dva výlezy na severní straně Milady Horákové před železniční tratí a budoucí pokračování podchodu nebude již v rámci Blanky realizováno a na vlak se bude chodit horem přes koleje do Dejvické ulice. Přijde mě to takto nejlogičtější, neboť v momentě, kdy se začne stavět "rychlodráha" tak již nebude nutné zasahovat do provozu na Milady Horákové a to je jediné o co v podstatě jde. Vystavět již nyní skoro kompletní stanici rychlodráhy Hradčanská nevidím moc reálně a nějaké jiné provizorium nedává moc smysl z výše zmíněných důvodů.
Co se týče provizorní zastávky Gymnasijní, těch výluk bude ještě do 05/2010 několik, takže zastávka bude využita vícekrát než jen teď na ten měsíc a půl. Vzhledem k etapovité výstavbě mostu na Svatovítské budou nutné pravděpodobně ještě dvě výluky vlaku pod mostem. Někde jsem četl, že další výluka cca v září/říjnu a další pak na jaře 2010, ale nevím už kde, nejspíš na káčku, jsem to četl.