51

Re: Hradčanská - postřehy ze staveniště II.Q 2009

S_M_Lomoz napsal:

- V demolici skladu nábytku je přestávka, ale kupodivu zmizela většina cisteren obklopujících výdech z metra.

Pro někoho to není překvapení : Na druhé straně u kasáren staví nádrže pro přípravu bentonitu, stěhují je z Hradčanské od výdechu z metra (Prašný most, Svatovítská 20.04.09) :-)

Thumbs up Thumbs down

52

Nojo, to bych neměl
1) být přehlíživý a všimnout si zmizelých cisteren už dřív (na pondělní slepenici jsou, na včerejší už ne);
2) mít zafixovaného pod slovem "nádrž" nic jiného než takovou tu plechovou vanu.

;-)

Thumbs up Thumbs down

53

Tak po dnešku bude na Hradčanské hotový první díl stropní desky (i když jí chybí zub - ale ten jí časem snad doroste smile )
http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic … 2.jpg.html
Můžete si na to připít na konspirativní schůzce. smile

Je třeba nejen stavět nové, ale i zachraňovat staré kostelsedlec.cz

54

http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic … 8.jpg.html

tady máte ty vaše nádrže - cisterny na jedné fotce smile

55

Tak jakoupak si na Hradčanské zazpíváme dnes?
- Ze skladu nábytku SONA už zbývají poslední trosky.
- Pod sběrnou už je prakticky odtěženo.
- V dilataci B/1 se pokračuje v lití podkladních betonů.
- Strop B/2 je hotový, přikrytý a tuhne a tuhne. Armatura, kterou jsem tu inzeroval včera, ze stropu trčí podél celé jeho východní hrany, tedy kromě chybějícího výkusu.

Thumbs up Thumbs down

56

proč nezabetonovali strop v tom malém výklenku na severní straně?

57

vondr napsal:

Na téhle dilataci je podobných záhad více. Snad nám je čas osvětlí.

58

to vondr: to je dobrá otázka....

ale spíš mě udivuje to pracovní tempo, už by mohli pracovat na dalších lamelách aby to odsejpalo a ono nic...... :-(

jestli to pujde podobným tempem jako od letné (pravda tam to bylo ovlivněno různými faktory....ale stejně) tak to bude jeste na dlouho :-(
to než se takto dostanou k portálům na nad Prašným mostem tak......

Thumbs up Thumbs down

59

Mar3ek napsal:

to vondr: to je dobrá otázka....

ale spíš mě udivuje to pracovní tempo, už by mohli pracovat na dalších lamelách aby to odsejpalo a ono nic...... :-(

jestli to pujde podobným tempem jako od letné (pravda tam to bylo ovlivněno různými faktory....ale stejně) tak to bude jeste na dlouho :-(
to než se takto dostanou k portálům na nad Prašným mostem tak......

to pracovní tempo mě také udivuje, vždyt střední vodící zídku už tam jsou pěkný pátek a stroje stále nikde

60 Naposledy upravil: Pista (23.04. 2009 11.55)

S_M_Lomoz napsal:

- Armatura, kterou jsem tu inzeroval včera, ze stropu trčí podél celé jeho východní hrany, tedy kromě chybějícího výkusu.

Možno pomocná operná stena na to, aby to mohli čo najviac zasypať. Bez toho rohu to ale veľmi nedáva zmysel.
Hej, a drobný detail - presunul sa žeriav (biela Tatra).

Thumbs up Thumbs down

61

vondr napsal:

20.4. jsem napsal: Ten vynechaný roh (podle fotek od S_M_L to vypadá jenom jako rožek) sahá přes 1/2 až 3/4 rozpětí - nejasné.
Dneska si myslím, že jde jenom o zalomenou dilataci, snad kvůli blízkosti vestibulu metra (?)

Thumbs up Thumbs down

62

Jenik napsal:
vondr napsal:

20.4. jsem napsal: Ten vynechaný roh (podle fotek od S_M_L to vypadá jenom jako rožek) sahá přes 1/2 až 3/4 rozpětí - nejasné.
Dneska si myslím, že jde jenom o zalomenou dilataci, snad kvůli blízkosti vestibulu metra (?)

Já myslím, že vondr měl na mysli ten výklenek u kolejí, co vypadá jako malý SOS výklenek. Nebo se pletu?

63

vondr napsal:

to pracovní tempo mě také udivuje, vždyt střední vodící zídku už tam jsou pěkný pátek a stroje stále nikde

Jestli ony nebudou někde jinde, třeba na Letné či Myslbekově. Inu, technické a lidské prostředky ani tak velkých organizací nejsou nekonečné.

Thumbs up Thumbs down

64

vondr napsal:

Ten malý výklenek na severní straně je místo, kde se od vnější stěny STT bude oddělovat vnější stěna podzemní železniční zastávky Dejvice-Hradčanská. Tam ten strop ani být nemá, ten ocásek (bráno v půdorysu) je předstihový základ jiné stěny. Docela dobře je to vidět na schématu stavby.

Thumbs up Thumbs down

65

Me by pro zmenu zajimalo, z jakeho duvodu bylo nezbytne nutne vyasfaltovat ten elegantni obloucek vedle jizdnich pruhu na MH. Na to aby bylo kam postavit prenosnou znacku mi to prijde mozna zbytecne velkoryse... cool

Thumbs up Thumbs down

66 Naposledy upravil: S_M_Lomoz (23.04. 2009 15.28)

vondr napsal:

Jestli ono taky nebude hrát svou roli to, že je potřeba mít dost širokou pojezdnou plochu pro různé válce, mixy, drapáky, jeřáby a bagry. Pokud by se podzemními stěnami rozdělilo staveniště na pruhy, mohlo by se stát, že by některá místa nebyla úplně přístupná. Nota bene, taky je možné, že se čeká na vodicí zídky severní stěny na místě sběrny.

Thumbs up Thumbs down

67

stanley napsal:

Me by pro zmenu zajimalo, z jakeho duvodu bylo nezbytne nutne vyasfaltovat ten elegantni obloucek vedle jizdnich pruhu na MH. Na to aby bylo kam postavit prenosnou znacku mi to prijde mozna zbytecne velkoryse... cool

Jestli mluvíme o tom samém, tak je to evidentně zastávkový záliv. Později se tu tedy zřejmě počítá se zastávkou.

Thumbs up Thumbs down

68

Dnešní slepenice z Hradčanské:
- V dilatačním dílu A je, zdá se, až na drobnosti všechno odtěženo, paží se poslední zbytky a vrtají se kotvy druhé úrovně. Ještě chvilku a začnou se drápat vodicí zídky severní stěny.
- Podkladní beton v B/1 je kompletní, tuhne a je leštěn stroji podobnými leštičkám parket plus ruční hlazení hran. Kari sítě se ale objevily i u jižní stěny v dilataci A/3...
- Množství armatury pro výztuž stropu B/1 přibývá, část je dokonce složená i dole. Možná nebudeme čekat na armování tak dlouho jako u B/2.

Thumbs up Thumbs down

69

S_M_Lomoz napsal:

Dnešní slepenice z Hradčanské:
- V dilatačním dílu A je, zdá se, až na drobnosti všechno odtěženo, paží se poslední zbytky a vrtají se kotvy druhé úrovně. Ještě chvilku a začnou se drápat vodicí zídky severní stěny.
- Podkladní beton v B/1 je kompletní, tuhne a je leštěn stroji podobnými leštičkám parket plus ruční hlazení hran. Kari sítě se ale objevily i u jižní stěny v dilataci A/3...
- Množství armatury pro výztuž stropu B/1 přibývá, část je dokonce složená i dole. Možná nebudeme čekat na armování tak dlouho jako u B/2.

Vodici zidky jsou mezi troubami uz udelane, podle fotky to vypada, ze ano? A co na strane, ktera neni videt -u silnice, je uz vybetonovana stena nebo pripravene zidky? Jestli pojedou takovym to tempem, tak za 3 mesice by mohli mit udelany strop az k vyjezdu a zacit konecne rubat samotny tunel.

Thumbs up Thumbs down

70

U výdechu z metra vzniká nějaký další výklenek. Netušíte, co to bude?

71

anasazi napsal:

Plánovaný výklenok: http://www.tunelblanka.cz/_files/postup … a_0080.jpg

Thumbs up Thumbs down

72

Pista napsal:

Plánovaný výklenok: http://www.tunelblanka.cz/_files/postup … a_0080.jpg

Že je plánovaný, to jsem si v situačce taky našel. Ptal jsem se na jeho účel.
První z výklenků už je definovaný:

S_M_Lomoz napsal:

Ten malý výklenek na severní straně je místo, kde se od vnější stěny STT bude oddělovat vnější stěna podzemní železniční zastávky Dejvice-Hradčanská. Tam ten strop ani být nemá, ten ocásek (bráno v půdorysu) je předstihový základ jiné stěny. Docela dobře je to vidět na schématu stavby.

Je tu tolik výklenků, vynechání či naopak výstupků, že je třeba hledat pro ně vysvětlení.

73

anasazi napsal:

Přiměl jsi mě podívat se do situace, abych zjistil, že to není SOS výklenek, ale výklenek pro něco jiného :-))

Thumbs up Thumbs down

74

Jenik napsal:
anasazi napsal:

Přiměl jsi mě podívat se do situace, abych zjistil, že to není SOS výklenek, ale výklenek pro něco jiného :-))

big_smile smile big_smile

75

V koordinační studii jsou, když se pořádně podíváte, nakreslené dveře do toho výklenku. Ovšem víc se z toho vyčíst nedá. Nouzový východ by mi přišel nesmyslný, když je pár metrů po směru jízdy výjezdový portál.

Thumbs up Thumbs down