51

Re: Výluka - vlak

pár fotek z Gymnasijní http://www.k-report.net/presmerovani/?prispevek=1440923

52

Re: Výluka - vlak

Syrda
Odesláno Neděle, 14. června 2009 - 11:50:08
moje fotky z Gymnasijní (foceno ve čtvrtek) http://katalog-msts.wz.cz/Gymnasijni.htm

Mr_nobody
Odesláno Neděle, 14. června 2009 - 22:40:35
Pár fotek z prvního dne provozu zastávky Gymnasijní (cesta od metra, informační tabule, hostesky). Jinak z Veleslavína se dolů jezdí na PN.

http://mrnobody.rajce.idnes.cz/2009-06-14_Gymnasijni/

53

Re: Výluka - vlak

Z Gymnasijní na Dejvickou za pět minut bez potíží
Praha 6 - Druhá etapa výluky na trase Praha – Kladno začala. Cestujícím v orientaci pomohou i hostesky.
http://prazsky.denik.cz/zpravy_region/v … 90614.html

54

Re: Výluka - vlak

vondr napsal:

Z Gymnasijní na Dejvickou za pět minut bez potíží
Praha 6 - Druhá etapa výluky na trase Praha – Kladno začala. Cestujícím v orientaci pomohou i hostesky.
http://prazsky.denik.cz/zpravy_region/v … 90614.html

Zcela mimořádný a ojedinělý novinářský výstup: "Trasa je připravena výborně a doslova na každém rohu je značení, kudy má člověk jít, cesta není dlouhá a trvá přibližně pět minut, takže přesun by neměl být v podstatě pro nikoho problematický."
Važme si toho.

Thumbs up Thumbs down

55

Re: Výluka - vlak

Informace i na portálu pražského magistrátu
Uzavření nádraží Dejvice a zprovoznění zastávky Gymnasijní
http://magistrat.praha-mesto.cz/80688_U … Gymnasijni

56

Re: Výluka - vlak

Pár fotek z Gymnasijní a Dejvic

http://www.k-report.net/presmerovani/?prispevek=1444460

57

Re: Výluka - vlak

asi není o čem psát...

Vlaky zastavují u boudy a blíž metru http://zpravy.idnes.cz/mfdnes.asp?v=147 … ;c=1213903
velikost textu:
25. června 2009 0:00
V půlce letošního května začaly vlaky ze směru od Kladna stavět v Dejvicích, místo aby cestující dovezly až na Masarykovo nádraží. Mrzutostí z toho bylo požehnaně.

Teď mají čtyři a půl tisíce pasažérů, kteří denně po téhle trase projedou, další důvod hlasitě reptat. Vlakové soupravy totiž od neděle 14. června jezdí jen k prkenné budce, na níž je přišroubována cedule s nápisem Praha-Gymnasijní.

V cestě vlakům a lidem brání pokračující výstavba tunelu Blanka a přestavba Prašného mostu.

„Linky S5 a R5 budou v provizorní zastávce Praha-Gymnasijní na rohu ulic Buštěhradská a Pevnostní zastavovat až do 31. července,“ vzkázal cestujícím za České dráhy Petr Šťáhlavský.

Prkenný přístřešek pasažérům mnoho luxusu nenabídne - přesně řečeno žádný. Těšit je může alespoň fakt, že mezi železnicí a pražskou MHD je teď cesta kratší, než bývala z Dejvic.

„Provizorní zastávka je přibližně pět set metrů od západního výstupu ze stanice metra Dejvická,“ odhadl vzdálenost Filip Drápal ze společnosti Ropid, která organizuje Pražskou integrovanou dopravu.

K podzemní dráze navedou cestující žluté informační tabule, další cedule lemují trasu k zastávce tramvají 2, 8 a 36 na Evropské.

Trafiku kvůli jízdence při půlkilometrové cestě zpoza hotelu Diplomat lidé hledat nemusí - stejný lístek totiž platí ve vlaku i metru.

„Jako při jarní etapě výluky je prodloužena platnost některých časových kuponů a lidémohou cestovat na jízdenky z vlaku na vybraných úsecích metra a tramvají,“ uklidnil cestující Drápal.

Z vlaku by si pasažéři měli přinést nejen jízdenku, ale také upravené jízdní řády. Ty dostanou zdarma. „Speciální jízdní řády totiž počítají s jednokolejným provozem z Veleslavína na zastávku Gymnasijní,“ upozornil na změnu Alois Kašpar, jenž má u drah na starosti železniční dopravu v Praze a středních Čechách.

Regionální mutace| Mladá fronta DNES - Praha
Autor:

    * (man)

58 Naposledy upravil: Jenik (08.07. 2009 11.51)

Re: Výluka - vlak

Už jsou položené celé koleje přes bývalé přechody a přejezd, i v nádraží je propojeno včetně rekonstrukce první koleje a už se podbíjí.

P.S. Možná to patří spíš do vlákna Hrdčanskája.

Thumbs up Thumbs down

59

Re: Výluka - vlak

Jenik napsal:

...i v nádraží je propojeno včetně rekonstrukce první koleje a už se podbíjí.

služebně kolej šestá (tuším smile

60

Re: Výluka - vlak

kasme napsal:
Jenik napsal:

...i v nádraží je propojeno včetně rekonstrukce první koleje a už se podbíjí.

služebně kolej šestá (tuším smile

Matně si vzpomínám ze školy, že je to nějak jako druhá třetí = pravá levá ve směru jízdy od průjezdné koleje. Ale zůstane to, i když se změní zhlaví, a tím pádem i průjezdná kolej?

Thumbs up Thumbs down

61

Re: Výluka - vlak

Na trať z Dejvic do centra Prahy se v pátek vrátí vlaky
http://zpravy.idnes.cz/na-trat-z-dejvic … _praha_itu

62

Re: Výluka - vlak

Trať v Dejvicích otevřou v pátek večer

DEJVICE - Vlaky z Kladenska již nebudou končit na provizorní zastávce Praha Gymnasijní. Podle včerejšího vyjádření magistrátu se první cestující svezou na trati mezi Dejvicemi a Masarykovým...
Plné znění ihned v trafice, nebo zde od 12:00.
http://zpravy.idnes.cz/mfdnes.asp?r=mfp … ;c=1232016

63

Re: Výluka - vlak

Vlaky z Kladna zas pojedou na Masarykovo nádraží. Výluka končí v pátek
Praha - Buštěhradskou dráhu čekají další dvě výluky. Kvůli demolici Prašného mostu a výstavbě nového, většího.

http://prazsky.denik.cz/zpravy_region/v … 90728.html

64

Re: Výluka - vlak

V pátek v noci bude obnoven plný provoz na tzv. Buštěhradské trati
Výluka železniční trati v úseku Dejvice – Masarykovo nádraží bude ukončena v pátek 31. července ve 21.00 hodin a zhruba ve 22 hodin projede první vlak po zprovozněné trati podle běžného jízdního řádu.
„Výluka tak skončí podle dohodnutého harmonogramu mezi městem a společností Metrostav a Českými drahami. Byla vyvolána pokračující stavbou tunelů Blanka a Správa železniční dopravní cesty ji využila k řadě prací na trati, včetně úprav budovy nádraží Dejvice,“ uvedl tiskový mluvčí Magistrátu hl. m. Prahy Jiří Wolf.
Jak informoval tiskový mluvčí společnosti Metrostav František Polák, během výluky byla jednak založena nová (východní) třetina budoucího kapacitního přemostění Svatovítské ulice přes Buštěhradskou dráhu. Na východní straně nádraží Dejvice u stanice metra Hradčanská byly přeloženy inženýrské sítě - kanalizace, voda, plyn a řada kabelů. Zároveň byla vybudována část konstrukce budoucích tunelů Blanka a posunuta železniční kolej do prostoru, kde nebude kolidovat s pokračující stavbou.
Provizorní zastávka GYMNASIJNÍ bude mimo provoz, ale zůstane zachována s ohledem na výluky předpokládané v budoucnu. Jedna by měla být ještě letos, pravděpodobně na podzim, druhá na jaře příštího roku. Během těchto výluk bude Správa železniční dopravní cesty pokračovat v pracích na trati.

V Praze 28. 7. 2009

http://magistrat.praha-mesto.cz/81298_V … dske-trati

65

Re: Výluka - vlak

něco z odborné železniční diskuse... hlubší souvislosti si dohledejte smile http://www.k-report.net/discus/messages … 1249897169

Hopkirk Odesláno Čtvrtek, 13. srpna 2009 - 20:45:33

Je ostudou, že dodnes v Dejvicích není vysílačka aby třeba mohl strojvedoucí hlásit výpravčímu vjezd celého vlaku. Kromě 714/021 má strojvedoucí bezpečný elektronický přehled o vozech v soupravě. Na 714 ale zase z kabiny vidí celou soupravu, navíc je spojena celá dvěmi hadicemi, po jejichž rozpojení vlak okamžitě stojí.
Mohl by si také výpravčí zastavit vlak na jiném místě než u návěsti "Místo zastavení" aby nemusel letět s kasičkou či rozkazem až na "Letnou", jak se začalo říkat novému místu zastavování vlaků směr Bubny. A vůbec by se zlepšila vzájemná komunikace a informovanost výpravčí - vlak.

Dejvická ESA 11 to má ode mne za 5, nejen pro nemožnost zjistit konce vlaků, tutíž zastavování vlaků na vzdáleném místě ale také za jízdu na návěst výstraha na předzvěsti při jízdě na 4 kolej od Buben. Prostě za zdržování dopravy na trati 120...

MB Odesláno Čtvrtek, 13. srpna 2009 - 20:45:36

ESA a Dejvice

Pánové, dámu jsem nezaznamenal, tak pokud ano, nechť promine...
Celkem chápu rozčarování všech, já jsem si těmito stavy prošel při projednávaní stavby MO 0080 Prašný most - Špejchar a 9515 Myslbekova - Prašný most jehož investorem je hl. m. Praha. Tento soubor staveb buduje městský okruh a to co při něm zlikviduje, nahradí v nějaké přijatelné formě zpět. V Dejvicích to byla v rámci stavby 9515 drátovodná trasa k vjezdu a předvěsti do Valeslavína a v 0080 pak zbořené stavědlo a přejezd. Vše se navíc nese s přídomkem provizorní, protože přece PraK klepe na dveře. Za úspěch je již nutno považovat přistoupení Prahy na elektronické stavědlo. Co se nepodařilo prosadit, je kabelizace mimo dotčené území - tj. do Buben a Veleslavína a úpravy v navazujících stanicích asi v duchu: "Když jsme vám zbourali garáž, nebudeme vám rekonstruovat chatu a chalupu". Jako malé plus se nám podařilo propašovat navíc dva počítací úseky aspoň k obou vjezdům sousedních dopraven po stávající kabelizaci (čidlo v Bubnech jde vyhlídkovou trasou přes Bubeneč, elektrárnu, St3, PZZ...). Změnu TZZ již nikdo nechtěl akceptovat - nebyla dotčena MO. To způsobilo nemalé komplikace, protože ESA HPB neumí a nemá na řešení, které se muselo uplatnit, papíry. Navíc vykazuje ještě řadu problémů, které přinesl až následný provoz. Co se týká konců, pracujeme na řešení, které za málo peněz eliminuje problém vlaků z Buben. Veleslavín je horší - minimálně další počítací úsek a kabelizace, ale i na tom se pracuje. Ovšem kdo to zaplatí není v tuto chvíli zřejmé a na tom to může padnout. Prostě není nad stavbu cizího investora...

66

Re: Výluka - vlak

Hostivice Odesláno Pátek, 04. září 2009 - 09:41:42 K-report napsal:

Zjišťoval jsem, jak to vypadá s další výlukou, resp. s využitím Gymnazijní. Letos už nejspíš nebude, pracovně to vypadá na únor a říjen 2010.

67

Re: Výluka - vlak

Jeneč http://www.k-report.net/presmerovani/?prispevek=1614025
Odesláno Čtvrtek, 03. prosince 2009 - 18:36:31

Dle včera zveřejněného plánu výluk na únor by se mělo v době 10.2.- 10.3. 2010 jezdit opět na Gymnasijní. Jako důvod je oprava tramvajového mostu.


Marťa_rak
Odesláno Čtvrtek, 03. prosince 2009 - 19:34:05

Paráda, opět si užiju podzemní železnici za jízdenku ČD

68

Re: Výluka - vlak

už se nám to blíží... http://www.k-report.net/presmerovani/?prispevek=1668248

pepa_z_Kladna Odesláno Pátek, 22. ledna 2010 - 13:02:17
Uklizení sněhu na Gymnasijní, odstranění zábrany (prkna) pro vstup přes dřevěný přechod...

Znamená to, že výluka v únoru bude? Tuší se od kdy?

Slyšel jsem, že při minulé výluce, byl jeden měsíc ježdění zdarma (pro ty co mají koupeny tři pásma)? Je to pravda a bude to i tuto výluku?

Jeneč Odesláno Pátek, 22. ledna 2010 - 16:45:37

Gymnasijní od 10.2. do 16.3.!!

69

Re: Výluka - vlak

a máme tu oficiální info smile http://www.ropid.cz/mimoradnosti/zelezn … 7x733.html

údiv v médiích očekávám nejpozději v pondělí... smile

70

Re: Výluka - vlak

kasme napsal:

údiv v médiích očekávám nejpozději v pondělí... smile

Tak pan Lukáš Marek si toho všimnul už dnes, ale ku podivu se ani moc nezhrozil smile

Blanka znovu zastaví vlaky na více než měsíc

Thumbs up Thumbs down

71

Re: Výluka - vlak

pro úplnost...

Na tzv. Buštěhradské dráze bude stejná výluka jako loni v létě http://magistrat.praha-mesto.cz/82884_N … oni-v-lete

72

Re: Výluka - vlak

a kdo by to ještě nevěděl, tak...

Ve středu začíná výluka na železniční trati Rakovník – Kladno – Praha  http://magistrat.praha-mesto.cz/82921_V … adno-Praha

73

Re: Výluka - vlak

Na Nově info i s obrázky z Gymnasijní... smile

74

Re: Výluka - vlak

Pro napsal:

Odesláno Úterý, 09. února 2010 - 17:03
Tak od 10.2.2010 se končí v zastávce Praha Gymnazijní.Dokonce "již" včera byl započat úklid nástupiště v Gymnazijní.

Jen nevím, bude-li odklizena přístupová cesta, resp."příkluzová" cesta. Snad si toho všimne ObÚ Praha 6 se svou "Sněhovou pohotovostí"...

foto: http://www.k-report.net/presmerovani/?prispevek=1688735

75

Re: Výluka - vlak

Vlaky od Kladna končí na měsíc v Dejvicích
Praha - Ode dneška až do 15. března budou vlaky na trase z Kladna do Prahy končit a začínat v provizorní zastávce Gymnasijní v Dejvicích. Do centra města budou muset cestující pokračovat...
Plné znění ihned v trafice, nebo zde od 12:00.
http://zpravy.idnes.cz/mfdnes.asp?v=034 … ;c=1333461