51

Re: Územní plán

Jo, to bude dobrý prů.... Bez územního plánu bude muset mít každá stavba územní řízení atd.

Thumbs up Thumbs down

52

Re: Územní plán

Mnohem horší.
Protože bez schváleného územního plánu nepostavíš ani kozí chlívek, protože stavební úřad "neví", zda na daném území vůbec smí stát. Neví,  jestli tam náhodou nemají stát jatka, hutě, obchodní centrum nebo letiště, ani jestli  to vůbec je stavební parcela, takže územní rozhodnutí na kozí chlívek nemůže a nesmí vydat.
Jenom doufám, že po soudním zrušení tzv. metropolitního plánu z Hudečkovy dílny zůstává v platnosti předchozí územní plán.

Thumbs up Thumbs down

53

Re: Územní plán

Ono je to opačně, můžete si postavit kdekoliv cokoliv, neboť Vám to nic nereguluje. Čili třeba v obytné zástavbě vysokou pec.
V tomto rozsahu to bude zajímavý právní spor, protože stavební úřad podle par 90 zákona 183/2006 posuzuje soulad s požadavky a pokud jsou v nesouladu tak zamítá. Vzhledem k tomu, že nebudou v nesouladu, neboť nebude mít s čím porovnat, tak nebude moci cokoliv zamítnout.
Zkrátka to bude ještě sranda.

Thumbs up Thumbs down

54

Re: Územní plán

Dokud se neschválí nový ÚP, platí ten současný.

Thumbs up +1 Thumbs down

55

Re: Územní plán

AGa.. napsal:

Dokud se neschválí nový ÚP, platí ten současný.

Díky Bohu, Přírodě i zákonům smile
Ale bohužel se tím také oddalují (a možná definitvně splachují) i drobné změny ÚP.
Konkrétně: dříve kompaktně  zastavěná parcela se po demolici stala "nespecifickou zelení". Na této parcele by chctěl nový majitel něco vystavět (mnohem menšího než tam stávalo). Žádost o změnu územního plánu byla podána již před asi DESETI lety....
Pokud se dobře pamatuji, tak dřív se ÚP aktualizoval průběžně (nejednalo se o nový, ale pouze o takovéto drobné změny) každý rok, max 3-5 let...

Thumbs up Thumbs down