1

Re: Územní plán

samozřejmě v Praze smile

2

Re: Územní plán

Změny územního plánu teprve vstupují do projednávání http://magistrat.praha-mesto.cz/79667_Z … ojednavani

/zpráva z 9. jednání Rady hl. m. Prahy 10. března 2009/

Městská rada dnes souhlasila s pořízením celoměstsky významných změn Územního plánu sídelního útvaru hl. m. Prahy. Důvodem, proč tyto změny nepočkají na nový územní plán, je fakt, že jde o změny ze strategického hlediska důležité pro rozvoj města, o změny důležité pro zlepšení ekologie a změny, které pro svůj rozvoj považují za důležité některé městské části, které o jejich zařazení do projednávání Prahu požádaly. Podstatné je, že v této chvíli jde ve všech případech pouze o návrhy a dnešní souhlas rady znamená jen to, že pokud s tím vysloví souhlas ještě zastupitelstvo Prahy, budou tyto návrhy projednávány způsobem, který určuje zákon. Povinně se k nim tedy vysloví  instituce a orgány státu, městské části, prostor dostanou občané, občanská sdružení atd.

3

Re: Územní plán

Praha představila veřejnosti koncept nového územního plánu http://magistrat.praha-mesto.cz/81983_P … niho-planu

Za dva týdny bude zveřejněn koncept připravovaného nového územního plánu. Veřejnost se s ním poprvé může seznámit 2. listopadu, kdy bude zveřejněn na webových stránkách pražského magistrátu. Během 14 dnů proběhnou dvě přednášky o konceptu a jeho obsahu, a následovat bude 23. listopadu jeho veřejné projednání, kterého se může zúčastnit každý občan Prahy. Informace poskytnou i jednotlivé městské části.

4

Re: Územní plán

Podle novin také opět schválili změnu Z1000, kterou před rokem soud zrušil kvůli žalobě Suchdolských občanů. Tentokrát prý se všemi správnými náležitostmi které loni u soud napadli. Takže než se koncept stane realitou, bude aspoň ÚP aktuální.
Už nevím kde jsem to četl, bylo to tento týden.

Thumbs up Thumbs down

5

Re: Územní plán

Mrakodrapy už v Praze neprojdou, vyplývá z nového územního plánu
http://zpravy.idnes.cz/mrakodrapy-uz-v- … _praha_adb

6

Re: Územní plán

Byty na pražské „Masaryčce“ nebudou, radní je vyškrtli z plánu

Přeměna Masarykova nádraží na čtvrť plnou bytů a kanceláří se nekoná. Radní ji vyřadili z chystaných změn územního plánu. Stejně dopadly i připravované projekty na Nákladovém nádraží Žižkov, Smíchovském nádraží nebo na rozsáhlém území v Bubnech...

Thumbs up Thumbs down

7

Re: Územní plán

http://www.uppraha.cz/ke-stazeni
Jsou to jen nepříliš podrobné orientační mapy, ale i z nich lze leccos vyčíst. Pro nás jsou zajímavé mapy Hromadná doprava a Silniční doprava. Zejména v té druhé mapě lze po zvětšení nacházet zajímavé nápady, škoda že legenda je tak nevýrazná - jen tenoučkým ohraničením linií.

Thumbs up Thumbs down

8

Re: Územní plán

Praha veřejnosti představuje koncept nového územního plánu

Od dnešního dne se mohou obyvatelé Prahy seznámit se zpracovaným konceptem nového územního plánu hlavního města Prahy (UP). Jaké změny se v budoucích letech chystají v okolí vašeho bydliště? Je zde plánována silnice, železnice, nová zeleň? Územní plán výrazně ovlivní podobu města. Řeší rozmístění ploch s různým způsobem využití, prostorovou regulaci nové výstavby, dopravní infrastrukturu a jejich vliv na životní prostředí...

Thumbs up Thumbs down

9

Re: Územní plán

Jaká bude Praha za 10 let? Rozhodněte!
Praha - Od pondělí až do 9. prosince mohou Pražané připomínkovat nový územní plán. Mají šanci mnohé věci změnit.
http://prazsky.denik.cz/zpravy_region/p … 91102.html

10

Re: Územní plán

Předem se omlouvám za neznalost, ale o víkendu mě zaujal tento zřejmě začátek silnice někam k Palmovce, ví někdo, k čemu to mělo být? V konceptu územního plánu se žádné pokračování neplánuje smile

Thumbs up Thumbs down

11

Re: Územní plán

andy napsal:

Předem se omlouvám za neznalost, ale o víkendu mě zaujal tento zřejmě začátek silnice někam k Palmovce, ví někdo, k čemu to mělo být? V konceptu územního plánu se žádné pokračování neplánuje smile

Myslíte ulici Pod Krejcárkem ? dejte si to z ortomapy na normální mapu a pokud jste z Prahy budete mít jasno. Ta křižovatka je žižkovská Ohrada

Thumbs up Thumbs down

12

Re: Územní plán

andy: To není začátek silnice, ale pouhé zakončení opěrné zdi.

Thumbs up Thumbs down

13

Re: Územní plán

taky bych v tom nic nehledal... tramvaj mizí dolů v díře a silnice do strany... smile
i když taková estakáda přes údolí někam na Prosek... by byla zajímavá smile smile

14

Re: Územní plán

Všem díky za info, i když jsem teda trochu zklamanej wink Je ale fakt, že by se tam silnice asi ani nevešla, ledaže by tam byl podobnej "velbloud" jako u Barranďáku, akorát ještě větší krpál..

Thumbs up Thumbs down

15

Re: Územní plán

kasme napsal:

i když taková estakáda přes údolí někam na Prosek... by byla zajímavá smile smile

jo a mohla by ústit na Balabenku :-)

Thumbs up Thumbs down

16

Re: Územní plán

Místo na letišti bude metro končit v polích u Třebonic
http://zpravy.idnes.cz/misto-na-letisti … _praha_pei

17

Re: Územní plán

Projednávání územního plánu? Jen pro otrlé
http://prazsky.denik.cz/zpravy_region/p … 91124.html

18

Re: Územní plán

Prahu další mrakodrapy hyzdit nebudou, slibuje magistrát
Praha - Nový územní plán bude podle zástupců města přísněji dohlížet na novou zástavbu. Do centra se prý nové megastavby nemají šanci dostat.
http://prazsky.denik.cz/zpravy_region/p … udou-.html

19

Re: Územní plán

Pražané zavalili úřad, k územnímu plánu je 8000 podnětů http://aktualne.centrum.cz/domaci/zivot … ?id=658328

Pavel Baroch

Praha - Pražský magistrát musel najmout brigádníky, aby dokázal co nejdříve zpracovat všechny připomínky občanů, radnic a dalších institucí ke konceptu nového územního plánu. Třídit a evidovat podněty pomáhají i úředníci z jiných odborů magistrátu.

20

Re: Územní plán

Ale tak na Barocha docela dobrý :-)

Thumbs up Thumbs down

21

Re: Územní plán

Pražští zastupitelé dnes schválili změny vlny 07 stávajícího Územního plánu hl. m. Prahy, které předložil radní pro oblast územního rozvoje Martin Langmajer.  http://magistrat.praha-mesto.cz/83344_D … -schvalena

22

Re: Územní plán

Koncept nového územního plánu znovu vystaven v Infocentru rozvoje hl. m. Prahy http://magistrat.praha-mesto.cz/84028_K … hl-m-Prahy

Po velkém ohlasu a přání Pražanů připravil Útvar rozvoje hlavního města Prahy znovu výstavu konceptu připravovaného nového územního plánu. Desítky výkresů se vrací do Informačního centra rozvoje hl. m. Prahy v Jungmannově ulici. Lidé si je mohou znovu prohlédnout od 1. června do konce prázdnin.

23

Re: Územní plán

Praha souhlasila s projednáváním přestavby Masarykova nádraží

Praha - Pražští zastupitelé souhlasili s dalším projednáváním změn, které umožní přestavbu Masarykova, smíchovského nádraží a Nákladového nádraží Žižkov. Celkem dnes zastupitelé projednali čtyři materiály, které se týkaly desítek změn územního plánu. Souhlasili také s tím, aby město začalo pracovat na dalších celoměstsky významných změnách, například na zahloubení magistrály u Národního muzea...

Thumbs up Thumbs down

24

Re: Územní plán

Rada projednala změny územního plánu http://www.praha.eu/jnp/cz/home/magistr … anu_1.html

Městská rada dnes projednala změny územního plánu tak zvané vlny 07 na které bylo požadováno zpracovat SEA, tedy posouzení souhrnného vlivu na životní prostředí. S doporučením rady o nich bude nyní rozhodovat Zastupitelstvo hl. m. Prahy.

    * 14. červen 2011

/zpráva z 23. jednání Rady hl. m. Prahy 14. června 2011/

Jedná se o celkem 12 změn  z nichž tři změny jsou doporučeny ke schválení (1557, 1637 a 1918). Mezi nimi je i vyhledání nové trasy Vysočanské radiály v úseku Kbelská – Balabenka, Výbor územního rozvoje naopak navrhuje  osm  změn přerušit  (909, 970, 1009, 1077, 1407, 1686, 1713 a1891) a pořizování jedné změny bylo na podnět žadatele ukončeno (1868).

Mezi projednávanými body bylo i zadání změny územního plánu Klánovického lesa (Z 1733/07).  O zadání této změny rada rozhodovala již v roce 2010, na základě jejího usnesení byl návrh změny doplněn o vymezení ochranných opatření prameniště Blatovského potoka a dopracování vodních ploch umístěných v území Klánovického lesa. Z navrhované změny územního plánu byly vyjmuty pozemky ve vlastnictví golfového klubu, které tak nejsou součástí navrhované změny funkčních ploch. Na ostatních stávajících plochách určených pro golf  se nyní navrhuje změna jejich funkčního využití na lesní porosty. I tento návrh zadání změny územního plánu projedná zastupitelstvo města na červnovém zasedání a pokud bude souhlasit, bude další pořizování změny územního plánu Klánovického lesa probíhat už podle tohoto zadání.

Zastupitelstvo bude dále projednávat 11 změn z dřívější vlny změn 06, které byly řádně projednány a zůstaly z minulosti v přerušených změnách. Jedná se o změnu  Z – 1321, která byla řádně projednána v rámci vlny 06I (bez posouzení SEA) a změny Z – 964, 1012, 1023, 1078, 1091, 1138, 1281, 1431, 1517 a 1520, které byly řádně projednány v rámci vlny 06 (posouzení SEA-koncept)

S výsledky projednání návrhů změn vlny 06 a 07 územního plánu hl. m. Prahy byl opakovaně seznámen Výbor pro územní rozvoj města ZHMP, definitivní rozhodnutí o nich přísluší zastupitelstvu města.





V Praze 14. 6. 2011

25

Re: Územní plán

Na seznam nejdůležitějších staveb Prahy se dostaly i dva bytové domy

Zdroj: http://praha.idnes.cz/na-seznam-nejdule … zpravy_sfo