26

Re: Územní plán

Magistrát zveřejnil na svém mapovém webu zajímavou aplikaci - archiv územních plánů od roku 1955. Ještě to má své mouchy - například s překreslováním (pomůže zelená ikonka vpravo nahoře), ale obsahově je to VELMI zajímavé. Doporučuju obzvlášť ÚP z roku 1964, nejenom komunikační systém a nejenom v trase Blanky. Co je například plánováno na místě Masaryčky a bloku Jindřišská-Politických vězňů-Opletalova, to radši ani nedomýšlet.

Thumbs up Thumbs down

27

Re: Územní plán

No tak to je výživný ty územní plány...je to na delší zkoumání :-)

Thumbs up Thumbs down

28

Re: Územní plán

Jo, to je moc zajímavé koukal jsem na to a....krom pár potíýí d nsřízáním, to šlo...přijde mi, že soudruui chtěli celé centrum snad předělat, nebo prošpikovat autama, což se jim nakonec celkem povedlo.....krom toho jak víme metro mělo nahtadit večkerou povrchovou dopravu, celkem nechápu, že někdo tehdy na takovou kravinu mohl vůbec přijít...... :-) :-)

Petr od Pankráce

29

Re: Územní plán

Praha 17. ledna (ČTK) - Nové vedení hlavního města zastaví přípravu nového územního plánu Prahy a začne pracovat na novém takzvaném metropolitním plánu. Podle primátorského náměstka Tomáše Hudečka (TOP 09) bude tento plán jednodušší a stabilnější, bude chránit nezastavitelná území a omezovat rozrůstání města do šířky. Hudeček dnes také novinářům řekl, že vytvoří poradní orgán nazvaný Ozvučná deska, který bude o rozvoji Prahy diskutovat.
"Současný územní plán není koncepcí rozvoje města, ale rigidním popisem jednotlivých parcel, kde se celek zcela vytrácí. Dělat změny v plánu, ve kterém se nikdo nevyzná, otevírá prostor korupčnímu jednání a původní záměr, tedy vytvořit pravidla pro udržitelný rozvoj hlavního města Prahy, zanikl," uvedl Hudeček.
Praha začala před lety připravovat nový územní plán. Hotový je jeho koncept, ten ale podle Hudečka už nebude předložen zastupitelstvu. Podle Hudečka totiž připravovaný plán otvírá velký prostor pro korupční jednání stejně jako územní plán, který je dosud v platnosti.   
Všechny použitelné informace z konceptu proto město použije do nového metropolitního plánu. Schválené změny v současném územním plánu budou nadále platné. Nový plán by měl být jednodušší, cílem je omezit počet projednávaných změn územního plánu. Metropolitní plán nastaví maximální zátěž území a měl by tím ovlivňovat celkovou strukturu zástavby dané lokality. Například v oblasti, která je nyní určena pro bydlení, může být zároveň bez změny územního plánu území pro rekreaci a sport, které území tolik nezatíží.
Cílem metropolitního plánu bude podle Hudečka zároveň využití opuštěných průmyslových areálů, tzv. brownfieldů, omezení rozrůstání města do šířky, ochrana nezastavitelných ploch a návrat bydlení do centra města. Hudeček předpokládá, že se mu podaří připravit metropolitní územní plán do roku 2015, jak to požaduje platný stavební zákon.
Nový metropolitní plán bude zpracován v měřítku 1:25000, současný plán přitom rozpracovává území hlavního města do měřítka 1:10000. "Nový plán neuvidí na každou parcelu, ale na charakter města," řekl novinářům architekt Roman Koucký, který se na přípravě nové koncepce rozvoje města podílí. Podle něj se plán nebude do podrobností zabývat územími, který jsou stabilizovaná. Problematická nebo nedořešená místa ale rozpracuje v podrobnějším měřítku.
V poradním orgánu Ozvučná deska usednou architekti, urbanisti, památkáři, ale také například politologové či zástupci občanských sdružení. Úkolem tohoto orgánu bude poskytovat zpětnou vazbu politickému vedení. Členové budou předkládat i vlastní náměty. Skupina bude mít maximálně 60 členů, scházet se budou čtyřikrát do roka. Jednou ročně Praha třetinu členů obmění.

Thumbs up Thumbs down

30

Re: Územní plán

Njn, klasika, a pak přijdou další volby a zase se zamítne vše, co započali předchůdci a bude se to dělat jinak... cílem je přeci někam sypat peníze a ne za to mít výsledek.
Zmínce o měřítku nerozumím, jsme v digitální době, jak se nějaké měřítko zobrazení projeví na souřadnicích polygonů?

Thumbs up Thumbs down

31

Re: Územní plán

ještě magistrátní verze

Náměstek primátora Hudeček představil novou koncepci územního plánu Prahy

První náměstek primátora a radní pro územní rozvoj Tomáš Hudeček dnes představil novou koncepci územního plánu Prahy a unikátní projekt Ozvučná deska. TOP 09, jejímž členem Hudeček je, si za svůj cíl vytyčila transparentní Prahu a omezování korupce. Nová koncepce územního plánu je prvním hmatatelným důkazem nové reality na magistrátu hl. m. Prahy.

http://www.praha.eu/jnp/cz/home/magistr … tavil.html

32

Re: Územní plán

Praha připraví další významné změny územního plánu

Praha 13. dubna (ČTK) - Praha připraví desítky dalších významných změn územního plánu, o které si požádaly městské části. Změny mají umožnit například rozšíření Vídeňské ulice, upřesnění trasy Pražského okruhu, prodloužení tramvajové tratě na Jižní Město, ale i bytovou výstavbu v Jinonicích a Bubenči. Se zahájením přípravy souhlasili členové výboru územního rozvoje pražského zastupitelstva, proti některým změnám naopak na jednání vystoupili občané. Se záměrem musí souhlasit ještě rada a zastupitelstvo.
Podle ředitelky magistrátního odboru územního plánu Jitky Cvetlerové městské části zaslaly několik stovek podnětů, město z nich zatím vybralo asi 75. 'Pokud zastupitelstvo materiál schválí, bude zahájeno pořizování těchto změn,' řekla zastupitelům Cvetlerová.
Praha 4 navrhuje změny, které počítají se sběrným dvorem v Hodkovičkách a rozšířením vytížené Vídeňské ulice. Pátá městská část se zasazuje mimo jiné o změnu nevyužívané plochy pro autokemp v Motole na plochu pro sportoviště, rozšíření motolského golfového hřiště či nové uspořádání smíchovského přístavu. Praha 6 chce na Hanspaulce vytvořit park, podporuje ale také výstavbu rodinných domů v Břevnově, bytovou výstavbu v Bubenči a výstavbu pečovatelského centra v Ruzyni.
Změny by měly umožnit obytnou výstavbu také na Střížkově, v Hrdlořezích, v areálu bývalé továrny na barvy Tebas ve Vysočanech a Stodůlkách. Počítá se rovněž s vybudováním administrativního komplexu v Roztylech, výškového domu na hranici Vysočan a Hloubětína či relaxačního a sportovního centra v Modřanech. Návrhy se týkají rovněž možného rozšíření hřbitovů v Nebušicích, Slivenci a Zličíně a výstavby zbraslavské hasičské zbrojnice. Velkých změn by se mohla dočkat městská část Troja, která navrhuje vytvoření parku vodních sportů, záchytného parkoviště a nové administrativní budovy pro ředitelství zoologické zahrady.
Část změn se týká upřesnění tras dopravních staveb, například částí Pražského okruhu z Ruzyně do Suchdola a dále do Březiněvsi. Další návrh by měl umožnit rozšíření současného okruhu na Černé Mostě. Proti těmto záměrům na jednání vystupovali zástupci městských částí, přes které má okruh vést. Žádali, aby město prověřilo i jiné varianty vedení okruhu. Podle zastupitele Milana Urbana (TOP 09) by ale prozkoumání nových tras oddálilo výstavbu okruhu o desítky let.
Šárka Dvořáková rot

33

Re: Územní plán

Pražští radní končí s územním plánem, nahradí ho jiným

25. 4. 2012 15:14, autor: kul
aktualizováno 25. 4. 2012 16:20

Praha - Pražští radní souhlasí s ukončením přípravy nového územního plánu, město má podle nich začít připravovat takzvaný metropolitní územní plán. Ten má být jednodušší a stabilnější. Návrh musí ještě schválit zastupitelstvo.

http://www.ceskatelevize.cz/ct24/region … -ho-jinym/

34

Re: Územní plán

Tajemství modrých desek: 200 kostlivců na pražském magistrátu
30. dubna 2012  1:01
Na pražském magistrátu přišli na desítky podezřelých změn územního plánu, které se schvalovaly za éry bývalého primátora Pavla Béma. Od roku 2005 se na magistrátu schválilo až 200 klientelistických změn, které měly vyhovět vybraným developerům či realitním magnátům, odhadují úředníci, kteří nyní starý systém prověřují.

http://praha.idnes.cz/clanek.aspx?c=A12 … domaci_brd

35

Re: Územní plán

Pan Koucký komentuje chystanou novou formu územního plánu, nový Trojský most a politiku.
http://www.lidovky.cz/roman-koucky-stra … ydleni_ter

Přiznám se, že tomu pánovi nerozumím, odpovědi jsou mlhavé a nekonkrétní. Jediné co jsem vyrozuměl, že nemá rád "sídlištní" zástavbu - samostatné domy obklopené průchodným parkem, a že definice území v novém ÚP budou nekonkrétní druhem i ohraničením natolik, že z výstavby bude cochcárna.

Thumbs up Thumbs down

36

Re: Územní plán

Nacisté plánovali za okupace velkou proměnu Prahy, podívejte se
25. března 2013  6:32
Nacisté ve 40. letech plánovali, že změní Prahu podle svých představ. Zamýšleli vytvořit uzavřené sídelní komplexy, kde by žili pouze Němci. Zásahy se však neměly vyhnout ani historickému centru. Kromě dopravních staveb se měla radikálně proměnit oblast dnešního náměstí Republiky.
Zdroj: http://praha.idnes.cz/planovana-promena … zpravy_sfo

37

Re: Územní plán

Pěkné zamyšlení na téma Tři možné podoby rozvoje měst, článek dobře pasuje na Prahu.
http://tech.ihned.cz/hnfuture/c1-612087 … zvoje-mest

Svoboda je bezcenná, neznamená-li také svobodu mýlit se. [Mahátma Gándhí]

Thumbs up +1 Thumbs down

38

Re: Územní plán

Praha chce zahustit zástavbu, do města se pak vejde 1,7 milionu lidí

    10. dubna 2014  11:16
    Praha se za své současné hranice rozšiřovat nebude. Vyplývá to z podkladů k novému metropolitnímu územnímu plánu. Stavět by se mělo pouze uvnitř v tzv. brownfieldech nebo rozvojových územích. Na tyto volné plochy se vejde téměř půl milionu lidí.

    Zdroj: http://praha.idnes.cz/praha-se-dal-rozs … zpravy_bur

39

Re: Územní plán

Stavět v Praze? Na okraji už nikoliv, uvnitř města jen někde
http://prazsky.denik.cz/zpravy_region/s … 41121.html

Další článek v duchu předchozích příspěvků. Bohužel hned na začátku je hodně alibistické prohlášení ředitelky magistrátního odboru stavebního a územního plánu: "Vždy ale záleží na příslušném starostovi, jak svou městskou část dovede spravovat". Kéž by to opravdu tak moc záleželo především na něm, bohužel na Praze 12 mám zkušenost jinou. Magistrát nám tu opakovaně tlačil silou projekty, které místní nechtěli a proti kterým bylo i vedení radnice. A naopak stavby, které tu jsou kriticky potřeba, zejména linka metra D nebo výstavba kanalizace v Komořanech (na mnoha místech Prahy 12 kanalizace dodnes chybí, teprve loni se dokončila velká část U klubu, Nad soutokem, K Lahovičkám, Nad Vltavou a Nad teplárnou). Kéž by magistrát předal více pravomocí městské části ...

Hned kousek na to dobrá hláška, no samozřejmě že ano, tohle přece na dopravních fórech řešíme často "Má to svou logiku čím širší město, tím větší problémy s dopravní infrastrukturou.". Tak hlavně doufám, že si konečně město uvědomí i to, jak svými dopravními stavbami stimuluje zástavbu území. D1/5.května + trasa metra C, více nemá smysl dodávat ...

No a konečně se také už jasně hovoří o problému skanzenu v centru města. Smutné, tento vývoj je přece jasný už více než 10 let, upozorňovalo na něj hodně lidí a stejně k tomu došlo. "Podle architekta se například z Malé Strany stává umělý skanzen. Příčinu v jeho vylidňování spatřuje v přítomnosti zahraničních nájemců, kteří původní obyvatele pomalu a jistě vytěsňují.". Těch 250 hlášených obyvatel Malé strany je jasný a smutný fakt ... Prostě šaškárna pro turisty, tohle už není oblast, kde žijí stálí obyvatelé Prahy, čest výjimkám. Je třeba se ptát proč a nejde jen o ty ceny, ale také rostoucí množství regulací, které lidi odrazují od úmyslu tam bydlet, zejména pokud jde o rodiny s dětmi.

Svoboda je bezcenná, neznamená-li také svobodu mýlit se. [Mahátma Gándhí]

Thumbs up Thumbs down

40

Re: Územní plán

Zděradička z IPRu o nové koncepci rozvoje dopravní infrastruktury
http://www.casopisstavebnictvi.cz/konce … rahy_N5306

Thumbs up Thumbs down

41

Re: Územní plán

Kolikrát to bude muset ještě být opakováno, než to získá dostatečně širokou podporu a dostaví se co je třeba?!

Koncepce zcela jednoznačně potvrzuje potřebu vnějšího Pražského okruhu (SOKP) s prioritou dostavby chybějících úseků na jihovýchodě (stavba 511 D1 – Běchovice) a na severozápadě (stavby 518 a 519 Ruzyně – Suchdol – Březiněves). S ohledem na opakované zpochybňování trasy okruhu koncepce jednoznačně deklaruje, že v územních plánech sledovaná varianta je dopravně nejefektivnější a zcela odmítá úvahy o oddalování okruhu, které by měly velmi zásadní negativní dopady na komunikační síť města a devalvovaly by tuto stavbu z hlediska efektivnosti

Svoboda je bezcenná, neznamená-li také svobodu mýlit se. [Mahátma Gándhí]

Thumbs up Thumbs down

42

Re: Územní plán

Praha 5 odmítá většinu změn v územním plánu. Nechce stavět na Vidouli
ČTK  3. ledna 2015  9:32 

Radnice Prahy 5 odmítla osm z celkem 14 magistrátem projednávaných změn územního plánu v městské části. V rámci projednávání takzvaných celoměstsky významných změn nesouhlasí Praha 5 například se změnou na Vidouli, v Jinonicích nebo s plánovanou stavbou viladomů Nad Mrázovkou, stojí v tiskové zprávě radnice.

http://www.metro.cz/praha-5-odmita-vets … e-deje_rab

43

Re: Územní plán

sem? nebo to už máme někde jinde? smile

Rada schválila další postup ve věci Pražských stavebních předpisů

Rada hl. m. Prahy dnes svým usnesením vzala na vědomí pozastavení účinnosti Pražských stavebních předpisů ze strany Ministerstva pro místní rozvoj (MMR). Současně schválila další postup, který má za cíl zjednání nápravy v této věci v co nejkratším možném terminu.

    17. únor 2015

/zpráva ze 6. jednání Rady hl. m. Prahy 17. února 2015/

Z rozhodnutí Rady hl. m. Prahy vyplývá, že budou ihned zahájeny práce na dvou novelách Pražských stavebních předpisů. První bude technická novela, která již byla předběžně dohodnuta s MMR. Tou budou novelizována výhradně ta ustanovení, která byla důvodem k pozastavení jejich účinnosti. „Důvodem je urychlené navrácení účinnosti Pražských stavebních předpisů. Text technické novely je upraven tak, aby nevyžadoval notifikaci. Tato ustanovení jsou v patnácti paragrafech nahrazena na platnou stavební vyhlášku platnou pro celou Českou republiku,“ uvedl náměstek pražské primátorky Matěj Stropnický.

Druhá novela, věcná, bude širší a nahradí odkazy na celorepublikovou vyhlášku. Současně zohlední programové priority Prahy do textu PSP. V případě, že novela nebude vyžadovat notifikaci, měla by platit od 1. září 2015, pokud notifikace potřeba bude, platnost se posune na 1. leden 2016. „Na zpracování věcné novely bude pracovat osmičlenná pracovní a pětadvacetičlenná konzultační komise,“ doplnil náměstek Stropnický.

Součástí dnes přijatého materiálu jsou také Pravidla pro posuzování staveb pro reklamu a reklamních a informačních zařízení v hl. m. Praze. Ta mají za cíl minimalizovat škody způsobené pozastavením účinnosti PSP, tedy především zabránit neregulovanému šíření reklamy v hlavním městě. 

http://www.praha.eu/jnp/cz/o_meste/magi … _veci.html

44

Re: Územní plán

Pěkné shrnutí a hlavně konečně nějaká čísla, jak si na tom stojí kancelářské plochy v Praze.

http://zpravy.aktualne.cz/ekonomika/rek … 5900fea04/

Celková plocha (moderních?) kanceláří v Praze: více než 3 miliony m2
Loni vybudováno: 150 tisíc m2
Nyní ve výstavbě: 150 tisíc m2

Celkově je v Praze bez nájemce půl milionu m2!
Největší obsazenost: Anděl, Chodov, Opatov
Nejmenší obsazenost: Holešovice, Vysočany, Prosek, Letňany

U té obsazenosti to neberu moc vážně, budou to jen měkká data, ale k zamyšlení je toho dost. Moderní budovy jsou technologicky nesrovnatelné se staršími budovami. Bohatší nájemce požaduje snadno přizpůsobitelné prostory,  což v těch nových jde snadno, IT/elektro rozvody v podlahách a stropních podhledech. S tím souvisí i příčky, lowcost openspace je ve světě už dávno z módy. Své zákazníky si najdou, na úkor těch starých budov, jejichž budoucnost vidím s velkým otazníkem. Trápí mě, že ty nové "těžké" budovy se stavěly převážně na nezastavěné či jen lehce zastavěné ploše. Jaká bude motivace něco s těmi starými budovami, co nebudou mít nájemce dělat? Kdo bude mít zájem třeba o pozemek, kde stojí stará panelová administrativní budova?

Svoboda je bezcenná, neznamená-li také svobodu mýlit se. [Mahátma Gándhí]

Thumbs up Thumbs down

45

Re: Územní plán

Odejděte, vzkazují politici architektům, kteří tvoří Metropolitní plán
    15. června 2016  9:30

    Politici se pokouší rozbít tým, který píše Metropolitní plán. Architektů Romana Kouckého a ředitele Institutu plánování a rozvoje Petra Hlaváčka, kterému hrozí odvolání, se přitom zastávají významní architekti.

    Zdroj: http://praha.idnes.cz/metropolitni-plan … zpravy_nub

46

Re: Územní plán

Odborníci: Metropolitní plán není v souladu se stavebním zákonem

Praha - Návrh nového územního, tzv. metropolitního plánu Prahy není v souladu se stavebním zákonem a s ustálenou judikaturou. Vyplývá to z posouzení, který pro město zpracovala Asociace pro urbanismus a územní plánování. Návrh odmítl i magistrátní odbor územního rozvoje, podle něhož neodpovídá platným právním předpisům. ČTK to zjistila z materiálů pro radní.

Metropolitní plán je strategický dokument, který stanoví, kde se co může stavět. Platit má od roku 2020. Jeho přípravou je pověřen Institut plánování a rozvoje (IPR). Příprava ale nabírá zpoždění. Na adresu instituce se v posledních měsících snesla vlna kritiky. Audit poukázal na řadu nesrovnalostí. Primátorka Adriana Krnáčová (ANO) mluví o "závažných pochybeních". Zmínila proto možné odvolání ředitele Petra Hlaváčka, za kterého se v petici postavily stovky lidí. Hlaváček pak zřejmě pod tlakem okolností odvolal Romana Kouckého, zodpovědného za přípravu plánu.

Radní minulý týden rozhodli, že do konce srpna metropolitní plán posoudí tým expertů. Zároveň vznikne harmonogram a také návrh personálních změn v IPR. Metropolitní plán z dílny IPR kritizují někteří odborníci i radnice.

Podle územního plánu se ve městě řídí veškerá výstavba. Určuje, kde se stavět smí a kde naopak zůstávají veřejné plochy nebo zeleň. Metropolitní plán by měl přinést také výškovou regulaci staveb. Příprava nového plánu město dosud stála asi 50 milionů korun.

IPR vznikl z Útvaru rozvoje města za primátora Tomáše Hudečka (nestr., tehdy TOP 09). Institut má kromě přípravy nového územního plánu řešit urbanistický rozvoj města. IPR se profiluje jako odborné pracoviště se zaměřením na výzkum v oblasti architektury, urbanismu, rozvoje, tvorby a správy města. Roční rozpočet je asi 300 milionů korun.

http://www.ceskenoviny.cz/zpravy/odborn … em/1368926


Speedy Gonzales napsal:

Zastavte mne, pokud se to zde na fóru již v jiném vláknu řeší (hledal jsem - nenašel), ale patrně se jedná o prvotřídní průser, neboť podle dostupných informací se Hudečkovu IPR podařilo vyrobit totální zmetek, který je jako návrh ÚP zcela nepoužitelný.

Leccos lze vyčíst z vyjádření Asociace pro urbanismus a územní plánování AUÚP, u kterého si MHMP nechal zpracovat posudek na návrh ÚP, vypracovaný IPR, viz zde:

http://www.urbanismus.cz/assets/user/no … 20AUUP.pdf

Jenom zveřejnění posudku (který je hotov od března 2016) bylo ze strany IPR několikrát výslovně zamítnuto, až se záhadně objevil (koncem května 2016) na webu IPR a od té chvíle je považován za veřejný ...  :crazy:  :crazy:  :crazy:

Posudek je ke stažení zde:

http://www.urbanismus.cz/assets/user/no … -%20MP.pdf

... a je to celkem kruté čtení. Vybírám jenom namátkou:

... Metropolitní plán je nesrozumitelný, nepřehledný a vykazuje tak závažné vady a nedostatky, že v jejich důsledku je nezpůsobilý k praktickému použití pro poskytování informací stavebníkům a pro rozhodování o změnách v území. Pro zmatečnost a nejednoznačnost možných výkladů by s vysokou pravděpodobností při jakémkoliv odvolání proti vydanému rozhodnutí v němž by odvolatel napadl nesprávné posouzení záměru dle Metropolitního plánu, bylo napadené rozhodnutí zrušeno buď pro jeho nepřezkoumatelnost, nebo pro jiné pojetí výkladu Metropolitního plánu odvolacím orgánem.

Inu, děkujeme, soudruhu Hudečku!

PS: toto je také možná důvod proč Vláda vyjmula stavbu SOKP 511 z balíku akcí, na které měla být vyjednána výjimka kvůli EIA, protože tady jsou problémy podstatně jiného kalibru ...

http://forum.ceskedalnice.cz/viewtopic. … 72#p131572

47

Re: Územní plán

Praha nestihne dokončit územní plán včas, očekávají se tisíce připomínek

27. září 2016  19:12

Práce na upraveném metropolitním plánu měly skončit v roce 2020, ale zřejmě potrvají mnohem déle. Institut plánování a rozvoje očekává, že většinu času zabere vypořádání se s připomínkami, kterých očekávají okolo 16 tisíc. Mezi sporné body patří vedle výškové regulace také veřejná vybavenost.

http://praha.idnes.cz/praha-nestihne-do … zpravy_rsr

48

Re: Územní plán

No stress.....:-)

Petr od Pankráce

49

Re: Územní plán

Úloha osobnosti v dějinách. Jeden neschopný politik z Olomouce (cit. IPR vznikl z Útvaru rozvoje města za primátora Tomáše Hudečka) rozvrátí na desetiletí rozvoj metropole.
Nedokážu dohledat odkaz na zprávu, že z tohoto úřadu odešly desítky lidí, tedy úplný rozvrat.
Koncepční tým totiž neuděláš z najatých brigádníků, ale potřebuješ znalé zkušené lidi, vybudovt takový tým trvá spíš léta než měsíce.
A teď velí nějaká Lítačka z Poszony a volby ař za dva roky.
Beznaděj

Thumbs up −1 Thumbs down

50 Naposledy upravil: Jenik (19.10. 2016 20.58)

Re: Územní plán

NEUVĚŘITELNÉ !!!

    PRAHA Zástupci pražského ANO na středečním koaličním jednání s ČSSD a Trojkoalicí (SZ, KDU-ČSL a STAN) navrhli zrušení Institutu plánování a rozvoje (IPR), který se zabývá územním plánováním. ČTK to potvrdily čtyři zdroje z řad politiků. IPR je příspěvkovou organizací Prahy a od září nemá ředitele, kterého vedení města odvolalo mimo jiné kvůli zpoždění přípravy metropolitního plánu. Vyjádření primátorky Adriany Krnáčové (ANO) ČTK shání.

    Zdroj: http://www.lidovky.cz/prazske-ano-navrh … _domov_ele

Takže územní plán (či metropiltní, hloupé politické slovíčkaření, nevím zda ten termín vůbec  má zákonný podklad) asi nebude.
Anebo už má Poszonystka v záloze nějaký AgroBurešPragoPlaningTeam který nás "usměrní" ???

Thumbs up Thumbs down