1

Re: Novinky

Co nového se děje

Thumbs up Thumbs down

2

Re: Novinky

Na diskuzním foru praha-beroun.cz :
03.12.2008 | JH
V současnosati to bohužel vypadá spíše tak, že po novele Stavebního zákona je tunelům v ČR odzvoněno. Bohužel. Pevně věřím, že se vše ještě podaří nějakou vyhláškou napravit. Pokud ne, je to i s tímto krásným a praktickým projektem dost na hraně.  JH.

12.02.2009 | P_V
JH v prosinci tajemně nadhodil, ale už nedovysvětlil, cože se změnilo ve stavebním zákoně v neprospěch tunelu. Vysvětlení přinesl Benešovský deník:
Zatímco předchozí norma určovala podmínky pro výkup nebo věcná břemena pozemků jen bezprostředně dotčených stavbou, což se týká portálů i dočasných zařízení staveniště, teď musí investor jednat s desítkami majitelů, byť se jedná o pár metrů čtverečních louky nebo zahrádky u chaty, pod níž hluboko v zemi v budoucnosti pojedou vlaky. „Z novely při schvalování v parlamentu vypadlo slovo "dotčených", takže musíme jednat skutečně se všemi, byť se jich rekonstrukce železniční tratě nijak nedotkne a neomezí jejich vlastnická práva. V případě stavby Benešov - Votice se jedná o řádově několik desítek vlastníků, ale například u uvažovaného podzemního spojení mezi Prahou a Berounem už o desetitisíce,“ vysvětlil Pavel Halla ze Správy železniční dopravní cesty (SŽDC).

Thumbs up Thumbs down

3

Re: Novinky

Po dlouhé době novinka:
20.04.2011 | Informace od investora stavby (SŽDC s.o., Stavební správa Plzeň)
Na základě schválené Studie proveditelnosti pro trať Praha Smíchov - Plzeň na Ministerstvu dopravy byla zadána studie na prověření kapacity stávající tratě č. 171 Praha -Beroun a rozsah její optimalizace, jako I. fáze Komplexního řešení Praha -Beroun v rámci III.TŽK s termínem dodání studie k 31.5.2011.
II.fáze Komplexního řešení Praha - Beroun v rámci III.TŽK, jak vyplývá ze schválené Studie proveditelnosti, bude dopracování variant nového železničního spojení Praha - Beroun z Technické studie s cílem zajistit územní ochranu ve výrazně urbanizovaném území s následným zahájením přípravy zvolené varianty nového spojení jako vyřešení nedostatečné kapacity na již optimalizované trati č.171z Prahy do Berouna.

Thumbs up Thumbs down

4

Re: Novinky

Beroun zažaloval kraj, odmítá železniční koridor z Prahy na povrchu
    11. října 2012  12:35
    Berounská radnice se rozhodla kvůli železničnímu koridoru z Prahy zažalovat Středočeský kraj. Nelíbí se jí, že kraj zamýšlí vést koridor po zemi, nikoliv tunelem, jak by to chtělo vedení Berouna. K Berounu se přidala i další města.

    Zdroj: http://praha.idnes.cz/zaloba-berouna-na … -zpravy_ab