Re: Mirotice - Třebkov
trochu poklidíme
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Silnice - dálnice a okruhy - mo.ttnz.cz » D4 » Mirotice - Třebkov
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Nevíte o tom někdo něco aktuálního?
Právě jsem zjistil, že na stavbě Mirotice - Třebkov by teoreticky měla být "čtvrtkřižovatka" Předotice - pouze výjezd od Prahy. Našl jsem to v seznamu Oficiální seznam křižovatek na D a R - září 2009 na webu ŘSD.
Trochu jsem zapátral a na webu komunikace-r4.cz se o tom mlhavě zmiňují (Součástí stavby je také napojení souběžné silnice II/604), a na tamní situačce je to v km 92,1 trošku patrné.
Google říká, že na webu MD ČR jsou dvě situačky v PDF s MÚK Předotice, bohužel už přes hodinku je web mdcr.cz mrtvej No a dále google našel na webu MD stavební povolení kde jsem z google cache vyrozuměl, že:
Pro provedení stavby se stanoví tyto podmínky:
1) Stavba bude provedena podle projektové dokumentace, ověřené ve stavebním řízení, s výjimkou výjezdové větve neúplné MÚK Předotice, navržené v km 92,1 vpravo. Tato výjezdová větev a k ní náležící odbočovací pruh nebudou realizovány tak, jak je navrženo v projektové dokumentaci. Musí být však zachována možnost jednosměrného napojení obce Předotice ze silnice R4. Stavebník proto prověří další možná řešení výjezdové větve a ty projedná s dotčenými orgány a s obcí Předotice. Nové řešení výjezdové větve bude navrženo ve vhodném místě od km 90,8 do km 92,3 silnice R4. Pro výstavbu větve v nově navrženém řešení požádá stavebník o změnu stavby před jejím dokončením speciální stavební úřad.
...
3) Stavba nesmí být uvedena do provozu dokud nebude realizována výjezdová větev z R4 k obci Předotice v upravené podobě.Podmínka č. 1 je dále rozvedena:
V podmínce č. 1 speciální stavební úřad stanovil, že v rámci předmětné stavby nebude realizována v projektové dokumentaci navržená výjezdová větev neúplné MÚK Předotice, v km 92,1 vpravo, a nebude realizován k ní náležící odbočovací pruh. Důvodem nepovolení tohoto výjezdu ze silnice R4 k obci Předotice je navržené řešení větve, které neodpovídá parametrům požadovaným závaznou normou ČSN 73 6102 Projektování křižovatek na silničních komunikacích. Speciální stavební úřad projednal a prošetřil navržené technické řešení větve s projektantem, stavebníkem a Ministerstvem vnitra na jednání, konaném dne 6.9.2007 na Ministerstvu dopravy, a společně s nimi se usnesl, že není možno povolit výstavbu této výjezdové větvě tak, jak je navržena v projektové dokumentaci z důvodu toho, že její řešení zásadně nevyhovuje závazné technické normě ČSN 73 6102 Projektování křižovatek na silničních komunikacích a stává se tak z ní z hlediska bezpečnosti budoucího provozu krajně nebezpečné místo.
Na základě těchto zjištění vyzval speciální stavební úřad dotčené orgány a účastníky řízení k přehodnocení dosavadních a vydání nových stanovisek. Nově získaná stanoviska (viz stanoviska výše popsaná) následně posoudil a rozhodl, že stavba silnice R4 Mirotice – Třebkov bude povolena bez výše uvedeného sjezdu. Vzhledem k tomu, že územní rozhodnutí na předmětnou stavbu zahrnuje uvedený sjezd a ten je rovněž nezbytný pro obslužnost a dostupnost obce Předotice, bude zachována možnost jeho realizace v upravené podobě. Stavebník prověří možnosti úpravy technického řešení sjezdu v km 92,1 vpravo případně posunutí umístění sjezdu kdekoliv v km od 90,8 do 92,3 vpravo silnice R4. Speciální stavební úřad výjezd z R4 k obci Předotice, na žádost stavebníka a po upravení jeho technického řešení tak, aby odpovídalo normě, povolí samostatně v rámci řízení o změně stavby před jejím dokončením.Takže otázka zní ... jak to bude? Nezaznamenal někdo z fotografů či kolemjezdících něco mezi km 90,8 a 92,3, co by připomínalo výjezdovou rampu?
Ještě jsem prošel místní fotky a našel jsem dva záběry (foto 1 a foto 2), ze kterýchj to vypadá že výjezd bude cca v km 91,4, tj naproti silnici do Podolí II.
Je to tak?
zatím to vypadá,že opravdu bude pouze výjezd od Prahy, který je patrný z fotek,které zmiňuješ. další odbočovací proh jsem tam neviděl
tak se koncem ledna opět rozeběhli stavební práce na úseku Mirotice-Třebkov. Jen se divím, že se tam nepracuje v takovém tepmu jako na pražském okruhu či tunelu Blanka.
To je jednoduche, maji na to mnohem vic casu. Otevreni je snad az za 2 roky
To mě také napdalo. Otevření je plánované na duben 2010, ale u takových důležitých staveb by mělo být prioritou co nejdřívější otevření
Zprovozneni je az v kvetnu 2011 (tedy jeste vice nez dva roky),viz http://www.dalnice.com/fotogal/r04/rado … 080309.jpg
Rekl bych, ze to jeden z tech useku, kde neni moc velky tlak na rychlou vystavbu a proto se tam poskrovnu prisypava financi. V podstate to je hodne jednoducha stavba, jsou tam snad jen tri kratke dalnicni mosty, jestli si dobre pamatuju, a zadna MUK, zadne velke zarezy. Kdyz by byla vule stavet, mohlo se to klidne za dva roky stihnout (od 4/2008 do 4/2010).
Jel jsem o víkendu kolem a svítí tam "technologické přestávka".
Někde jsem četl (diskuze nebo nějaké prohlášení ŘSD), že se u tohoto úseku jedná o jeho předčasném otevření v 2010... teď nemůžu rychle najít kde, ale ještě to zkusím.
o víkendu jsem jel kolem stavby a na pár místech se něco dělá (dle čerstvě nasypané zeminy na sněhu)
ráno jsem jel okolo a začíná se pracovat na více místech stavby. nově i na mostě u Předotic.
na stavbě Mirotice - Třebkov jsou práce v plném proudu
- u Třebkova probíhá odtěžování zeminy z hlavní trasy
- na mostu u Předotic už je nosná skruž a probíhá montáž bednění mostu , o obou podpěr probíhá armování šikmých křídel
- u Předotic dále probíhá navážení kamení a zeminy a narůstá hlavní těleso komunikace
- Na mostě u Podolí II probíhá navážení a hutnění nájezdů na most
- v zářezu u Malčič se dále odtěžuje , gabinová zed je asi hotová, probíhá hutnění zeminy za ní a k následné úpravě terénu
- na mostě u Malšic probíhá armování pravé poloviny
- kousek za malšicemi v druhém zářezu bagr upravuje už ornicí stráně zářezu
- Podchod u Radobytce je z poloviny zabetonován a probíhá bednění jeho druhé poloviny
a náhodou foto by nebylo :-)
Pojedu tam až 7. května :-(
bohužel jsem jel autobusem, z toho se moc dobré fotky nedělají a navíc jsem měl jen mobil u sebe
dopoledne jsem jel opět do Prahy, tak jsem v rychlosti pochytil pár poznatků ze stavby.
dneska bylo o proti minulé cestě na stavbě mnohem rušněji, je tam spoustu techniky- na mostu u Předotic probíhá montáž bednění mostu , už toho moc nechybí a bude se armovat
- u Předotic dále probíhá navážení kamení a zeminy a narůstá hlavní těleso komunikace
- Na mostě u Podolí II probíhá navážení a hutnění nájezdů na most, už jsióu skoro s úrovní východní opěry
- v zářezu u Malčič se dále odtěžuje ,
- na mostě u Malšic probíhá armování pravé poloviny - čela mostu jsou již zabedněná, že by se už armovala horní deska
- Podchod u Radobytce - probíhá armování druhé poloviny
- na mnoha místech se provádí finální úprava okolního terénu a zavážejí se propustky, provádí se osazování rigolů nebo se dláždí stoky
opět jsem projel kolem stavby a pořídil pár fotek, které budou vloženy během dne. Bohužel se mi nepodařilo vyfotit betonáž mostu na hlavní trase . 2 betonpumpy v akci.
Jinak se opět pracovalo na celé trase
opět jsem projel okolo stavby
- na většině úseku se nasýpávají další a další vrstvy náspů hlavní trasy, místy už navážejí drcené kamenivo vyrubané ze skalního zářezu. trasa se začíná šedivět.
- pravá polovina mostu na hlavní trase je jž zabetonován a probíhá demontáž bednění. zbývá demontovat nosná konstrukce bednění.
- druhá polovina podhcodu u rakovic je zabedněná a vypadalo to,že i zabetonovaná.
dneska byl vidět pracovní pohyb po celé trase
na stavbě nic zásadního za týden nenastalo. Jen podchod u Radotytců je odbedněn. Na hlavní trase probíhá navážení šterkových vrstev. už se nám rýsuje trasa jednotlivých pruhů
dnes na stavbě probíhal opět čilí ruch, z azmínku stojí jen to,že na msotě přes R4 mezi předoticemi a Malčicemi začala růst podpěrná nosná konstrukce. Nechám s epřekvapit,jak přemostí stávající silnici. foto snad zítra
Konečně se armuje most u Předotic, jinak u Malčic v tom malém zářezu se montují prefabrikované opěry asi mostu- kousek odtud se objevil finišer a pracoval na vedlejší komunikaci. Podchod u Radobytců se penetruje a natavuje se hydroizolace.
pár informací ze stavby:
most u Předotic se doarmovává a je i kompletně zabedněn - tento týden lze čekat jeho betonáž
na mostě přes 1/4 a hlavní trasu se už objevilo bednění na části nosné podpůrné konstrukci
na opěrné zdi v zářezu je namontováno zábradlí
most na hlavní trase - u zabetované poloviny se odstraňuje nosná konstrukce podpěr
vedlejší cesta je zčásti vyasfaltovaná
na propustku u podchodu je již osazeno pěkné zelené zábradlí
Jinak celkové tempo stavebních prací se mi zdá trochu pomalé
most u předotic je už zabetonován-večer bude pár foteček
Info z dneška:
-podchod u Radobce je již zasypán a už se provádění obrubníky na chodníku k němu
- můstek u podchodu má již ochranou asfaltovou vrstvu na izolaci mostu
- za můstkem stojí finišer a už má položený pěkný kus štěrkopískového podkladu pod první asfaltovou vrstvu
- most na hlavní trase : provádí se bednění druhé poloviny mostu
- most u Předotic již odbedněn
Mám pár fotek ze soboty. Je to foceno z auta, takže kvalita nic moc, ale můžu to sem dát, kdybych věděl jak .
moc velký pokrok na stavbě nenastal
od Radobyc postupně přibývají štěrkové vrstvy pod prvn asfaltový poklad. pracují na tom dva finišery.
Na mostě u Předotic zavážení krajní opěry a hutní
V poledne práce na velkém mostě, v zářezu a na mostě u Předotic. Další info za týden. ŘSD tam má ceduli něco jako Už brzy v novém.
osobně si myslím, že by to mohli zprovoznit mnohem dříve než až v příštím roce. No uvidíme anecháme se překvapit
od Radobyc už to vypadá, že se čeká pouze na pokládku asfaltových vrstev
stále přibývají vrstvy podkladových štěrků, odhadoval bych to,že mají minimálně 1/5 délky trasy připravené pro asfalt.
na mostě u Předotic se už asfaltuje , brzy dojde k převedení dopravy z provizorní komunikace na nový most a pak s ebude moci dotěžit zářez na hlavní trase.
včera probíhala betonáž druhé poloviny hlavního mostu
a hlavně od Radobytce se již pokládají asfaltové vrstvy
Myslím si,že bychom se otevření mohli dočkat ještě v letošním roce
dle fotek to vypadá,že by to mohli zprovoznit do konce letošního roku. Od Radobyc to už vypadá hodně dodělané
Možný je všechno, ale v situační zprávě z března letošního roku se píše, že stavba se pravděpodobně předá do předčasného užívání koncem roku 2010 (strana 17 úplně nahoře oranžově) - takže cca o půl roku dřív (podle harmonogramu květen 2011). Aspoň něco. :-)
most u Předotic je hotový, brzy by mělo dojít k převedení dopravy na most
Jinak most u Předotic je už v provozu a už mají skoro dokončený zářez v místě provizorní komunikace, která sloužila při výstavbě mostu
Od Předotic je až po most přes hlavní trasu a 1/4 ( most je skoro celý zabednění) hotový asfaltový poklad (netuším ale kolik vrstev)
Od Radobytců se již naváží ornice na krajnice a prostor mezi pruhy
od Předotic jsou už také pokládány asfaltové vrstvy - tipoval bych,že už přes polovinu trasy má alespoň jednu vrstvu asfaltu. Pěkně se to začíná rýsovat k defenitivní podobě.
Zářez u Malčic je hotov a už je položený štěrkový podklad vozovky
Pracuje se na přípravě nosné konstrukce pro bednění mostu přes hlavní trasu.
hodně se pracuje na pravě svahů a prostor mezi jednotlivými pruhy - mohlo by se t vše stihnout do konce roku
na skoro celé trase je už položen asfalt. ěkde byly vidět už tři vrstvy,takže by to měla být finální vrstva.
Most přes 1/4 a R4 je již odbedně a připravují se římsy. Práce probíhají na definitivních úpravách svahů a osazování žlabů pod svahy a upravování terénu kolem komunikace.
Kdyby se chtělo, tak se může z jara otevřít
U Radobytce se začali montovat krajní svodila v pruhu od Písku na Prahu
na stavbě je nějaký klid, sem tam je vidět pár dělníků a pár strojů. Tempo nějak polevuje. Místy jsou hotová svodidla po krajích (většinou o propustků)
na trse se začalo s montáží oplocení. Pracuje se kus od Radobytců, jak je postavený most přes ten zářez
Na začátku trasy se obejvili cedule: "Pro nepříznivé klimatické podmínky práce zastaveny "
Musíme si počkat zase na teplé počasí, už aby bylo
Před mostem u Malčic se dnes osazovala mýtná brána. Jinak na úseku bylo docela živo
z obou konců úseku se začalo s montáží středových svodidel
Nevíte někdo, jestli bude tento úsek rovnou označen jako rychlostní silnice a jak bude vyřešena tato křižovatka u Radobytců (konec úseku)?
Protože pokud to nebude označeno jako erko a ještě se tam bude "šaškovat" s modrými značkami, tak se tam vzhledem k severně navazujícímu úseku rychlostní silnice asi nikdy nedočkáme
Nevíte někdo, jestli bude tento úsek rovnou označen jako rychlostní silnice a jak bude vyřešena tato křižovatka u Radobytců (konec úseku)?
Pokud se nepletu, tak to jako eRko značené bude. No a ta křižovatka by měla zůstat tak jak je, jen na ní nebude povoleno odbočovat vlevo (z žádného směru). Prostě z dopravního hlediska děs .
Dokonce je to v ŘSD dokumentu oficiálních názvů MÚK označeno jako Exit 77 Radobytce s dovětkěm "dočasná".
Jinak Exit 82 Předotice je taky zajímavá věc ... "čtvrtkřižovatka"
U Malčic se odpoledne asfaltovalo ve velkém. Na více jak 50% úseku jsou hotová středová svodidla a někde i krajová. dodělává se oplocení úseku. Už toho moc nechybí k dodělání..
dle fotek a popisu má odstavný pruh šířku pouze 1,5 m. To je docela málo na odstavení porouchaného auta.
Jelikož je to starší, dnes již zrušená, kategorie R22,5, tak je odstavný opravdu pouze 1,5m + 0,5m nezpevněná krajnice.
tpje to, když se projektuje o několik let dříve než se vůbec bude vědět, kdy se začne stavět
vodorovné značení je hotové i ve druhém směru, takže už v celé délce. Finišují poslední úpravy. Během září by mohlo být zprovozněno
mapman hlásil z terénu, že po 14té hodině byl zprovozněn směr na Prahu.
Opačný směr bude zprovozněn později (zítra) až se upraví značení na konci a uklidí se po slavnostním aktu...
mapman hlásil z terénu, že po 14té hodině byl zprovozněn směr na Prahu.
Opačný směr bude zprovozněn později (zítra) až se upraví značení na konci a uklidí se po slavnostním aktu...
a pořídil mapman fotečky?
a pořídil mapman fotečky?
myslíš těch chlebíčků?
„Specifikem byla kvalitní koordinace účastníků stavby,“
http://www.silnice-zeleznice.cz/clanek/ … ku-stavby/
na stavbě kruhové křižovatky na exitu Předotice se pracuje, sice pomalým tempem ale něco se tam děje
Okružní křižovatka byla zprovozněna. Nemůžu potvrdit, že i výjezd, ale předpokládám, že taktéž.
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Silnice - dálnice a okruhy - mo.ttnz.cz » D4 » Mirotice - Třebkov
Currently installed 2 official extensions. Copyright © 2003–2009 PunBB.
Vygenerováno za 0.241 s, vykonaných příkazů: 69.