Re: Z tisku a médií (SJM)
Já mám o trošku jiný názor a to jak na dopravu v centru tak na mýto. Mýto ano a ihned poté co se odstěhují úřady s celostátní působností za vnější hranici mýta někam, kam lze rozumně dojet a zaparkovat- nelogické ?? neřekl bych. Proč trestat všechny co na celostátní úřady musí mýtem, ucpanými komunikacemi a PRAŽSKÝM provozem (a navíc ještě štvát místní obyvatele tím, že si tam nějakej vidlák dovolí dojet a dokonce i zaparkuje) pražské úřady si nechte kde chcete. Kdo namítá, že tam pracují téměř výhradně místní, pro toho je odpovědí MHD (ikdyž pochybuju o tom, že nějakej vyšší úředník než sekretářka vrátnýho letos dojel do práce jinak než autem) :-). Pokud jde o dopravu v centru souhlasím že je to děs a běs. Na druhou stranu si Pražští občané nevolí zastupitelsvo SAMI??? Že je stále na přetřesu že SE TO NEBO TO DĚLÁ ŠPATNĚ??? Ano komunisté udělali SJM , ale pokud dobře počítám, tak 2013 - 1990 =23 ano necelých souhlasím. Není to dost času na změnu?? (Jen podotknu, že socik tu byl let 42.) Někde jsem četl studii, že na SJM je 80% provozu vnitropražského. Pokud jde o moji trasu Podbaba-Horní počernice je jedno kolik je hodin prostě ve dne se to pod 70 minut nedá ničím. Velmi rád pojedu po obchvatu ikdyž o 10 km delším , ale pojedu v klidu a troufám si říci že se mnou tam spokojeně pojede výrazná většina mimopražských v praze nekončících - ano na silnici jsou i řidiči, kteří do prahy opravdu , ale opravdu nemusí a nechtějí. Byl to a je to jen Pragocentrismus pražáků co je k tomu nutí. Pro ty co namítnou MHD , tak se o náklad rád podělím ale musí nás být dost , krosny půjčím.