51

(454 odpovědí, posláno do Tunel Blanka - ARCHIV)

Ohledne toho podchodu pod trati myslim nekde bylo psano, ze to bude defacto "most", tedy samonosna konstrukce, pod kterou pujde vytunelovat zeleznici...  Takze bych spis tipnul, ze to po castech delat nepujde.

52

(219 odpovědí, posláno do Tunel Blanka - ARCHIV)

Ten delici pas zasahuje az do krizovatky, nebo je to jen opticky klam? http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic … 6.JPG.html

53

(342 odpovědí, posláno do Pražský okruh - ARCHIV)

andy napsal:

stanley: Docela by mě zajímalo, jak zlevnit stavbu domu v závislosti na tom, kde ho stavíš (pokud to není hned vedle kamenolomu nebo cihelny, což nebude tento případ). Sice už stavím jinde, ale takováto informace se může hodit vždycky big_smile

Je to jednoduse proste: Cena domu neni urcena cenou cihel, oken a omitky. Cena domu je urcena tim, kolik je za nej nekdo ochotny zaplatit. Na lukrativnich mistech koupite dum za draho, na mizernych mistech koupite dum za levno. Na mistech, kde by dum nikdo nekoupil ani za nakladovou cenu, nikdo dum stavet nebude. Kdyz si postavis dum sam, tak dostanes dum za nakladovou cenu, tj. za tu nejnizsi moznou (v ramci moznosti, a neplati to pro pozemek), ale ten dum samotny ma samozrejme cenu mnohem vyssi, prave urcenou tou lokalitou. Pokud stavis dum na miste, kde by ho nikdo ani za tu nakladovou cenu nekoupil, tak jsi blazen.
P.S.: Uz jsme dost OT, tak nas prosim kdyztak nekam uklidte...

54

(342 odpovědí, posláno do Pražský okruh - ARCHIV)

P_V napsal:

Ale jak chceš řešit cenu bydlení ve vlastním domě? Jako že tam bude dodáván levnější plyn a řemeslníci, kteří tam budou provádět sjednané práce, budou moci žádat o dotaci?

Levnejsim pozemkem a domem.
Fer je to samozrejme pouze za predpokladu, ze se to vedelo uz pri koupi... Cimz si zde nejsem tak uplne jisty.

55

(213 odpovědí, posláno do Tunel Blanka)

Ze jsem tak smely - coz takhle webku z psychosomatiky prenest ke Strejdovi a umoznit sledovat odtezovani "na obe strany" ? cool

Nevim jestli jsem to tu nekde neprehledl a nevim ani do jakeho tematu to soupnout (kdyztak to nekdo nekam uklidte), ale na tram-forum.prazsketramvaje.cz se objevila zajimava informace:

Marek B. napsal:

Markus: Po jižní spojce od července neprojede nad 12T ani náprava. Bude se muset objíždět přes Průhonice i v relacích D5- D11, potvrzeno z ÚDI.

viz http://tram-forum.prazsketramvaje.cz/vi … 89#p123289

57

(213 odpovědí, posláno do Tunel Blanka)

Neslo by kameru z Malovanky jenom soupnout "za roh",  s vyhledem na Patockovu smer krizovatka Myslbekova?

58

(454 odpovědí, posláno do Tunel Blanka - ARCHIV)

Na dnesni slepenici jsem si vsiml ruchu kolem zahadne diry na rozhrani B/C... Da se vypozorovat o co se tam ta particka snazi? Dik. cool

59

(454 odpovědí, posláno do Tunel Blanka - ARCHIV)

Z http://www.metroweb.cz/diskuze/viewtopi … &t=107

Drak napsal:

Obnova severní části vestibulu.

Zahájení: 29.1.2010
Ukončení: 20.12.2012

60

(454 odpovědí, posláno do Tunel Blanka - ARCHIV)

Myslim to, co je od hydrofrezy vpravo... http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic … 1.jpg.html

61

(454 odpovědí, posláno do Tunel Blanka - ARCHIV)

Predpokladam, ze ty vyjezdove rampy na obe strany, co jsou na jizni strane jamy, nebudou jenom na okrasu. ;-)

62

(261 odpovědí, posláno do Pražský okruh - D0 - SOKP)

kasme napsal:

betonové zátarasy už se někam stěhují... http://mestskyokruh.cz/kamery/archiv/R1 … 0.jpg.html

rušno je už i na druhé kameře (konečně zas ukazuje normálně)

http://www.ceskedalnice.cz/pro-ridice/k … rno#cam343

Jenom technicka - obrazek z kamery se obnovuje po 5ti minutach, takze je mozna trochu zbytecne ukladat obrazky po minute, jednak jsou pak 5x za sebou stejne, jednak to zbytecne zatezuje zdrojove servery. wink

Mezi realitou a skutecnosti je rozdilu zatracene malo, rekl bych cool

64

(385 odpovědí, posláno do Pražský okruh - D0 - SOKP)

Zrejme se chysta prevedeni smeru Praha->Brno, na kamere se objevily betonove zatarasy... http://stanleyk.net/d1_cam/leden_2010/25_01/

65

(385 odpovědí, posláno do Pražský okruh - D0 - SOKP)

Pridal jsem generovani videi http://stanleyk.net/d1_cam/leden_2010/24_01/ , vygeneroval jsem je i k predchozim dnum. wink

66

(261 odpovědí, posláno do Pražský okruh - D0 - SOKP)

Kdyz zbyde minutka, tak tak pridam nejaky obsluzny preklikavatko. wink

67

(261 odpovědí, posláno do Pražský okruh - D0 - SOKP)

Nevim jestli se to smi, ale ja jsem s tim zacal... cool

68

(4 odpovědí, posláno do Tunely)

Jen otazky, jako obvykle... cool Z odkazovanych fotek jsem pochopil, ze se ty "vnitrni steny" bouraji az po vyrazeni vsech 3 sekci, tj. nejakou dobu tam stoji samy o sobe jako "nosne" (jen hadam, predpokladam ze to je jejich hlavni ucel)... Dela se tedy to "vnitrni" osteni leveho a praveho operoveho tunelu nejakou odlisnou technologii? No a taky by me zajimalo, jak se propojuje primarni osteni v miste "rohu" pred demolici techto sten - tedy jaky je pracovni krok mezi "vyrazime vsechny tri roury" a "vybourame vnitrni steny". Predpokladam, ze se tam musi to osteni nejak propojit skrz ty steny, jinak by to asi mohli demolovat rovnou... Za odpovedi nebo odkazy predem diky. smile

69

(306 odpovědí, posláno do Tunel Blanka)

Luxusni struktura, predpokladam ze tu horni pulku jel bagr, spodek freza.. Kazdopadne ty vybouleniny vypadaji dost drsne.  cool

70

(136 odpovědí, posláno do Tunel Blanka - ARCHIV)

Objevila se infografika k razbam v tunelu Brusnice

71

(147 odpovědí, posláno do Pražský okruh - ARCHIV)

R1 512-3 Cholupice - Jesenice - Modletice
Autor: Martin Holík
Fotografií: 25 | Doručeno: 28.12.09


----------

pokračujeme v novém vlákně http://mo.ttnz.cz/forum/viewtopic.php?id=611

72

(147 odpovědí, posláno do Pražský okruh - ARCHIV)

R1 513-4 Komořany - Slivenec
Autor: Petr Mančal
Fotografií: 30 | Doručeno: 27.12.09

73

(209 odpovědí, posláno do Pražské mosty)

IMHO je transparentni reseni vstupu konkurence jednoduche:
ROPID jakozto organizator by se mel starat o vytvareni grafikonu a linkoveho vedeni, vypisovat vyberova rizeni na zajisteni provozu na techto linkach na dobu urcitou a platit za to smluvenou cenu. Jedinym kriteriem pri vyberu by mela byt cena a predpoklad dodrzeni prisnych standardu kvality prepravy. Pro vstup konkurence na jednu linku rozhodne neni potreba dopravce schopny prepravit 3,5 milionu osob denne.
V pripade autobusovych linek je to jednoduche a funguje to jiz dnes v ramci primestskych linek a trosku i uvnitr Prahy, jen je to potreba dotahnout do konce a nechat dopravce operovat uvnitr Prahy ve vetsi mire.
V pripade tramvaji je pravda, ze by uchazecu ve vyberovem rizeni bylo zatracene malo, zpocatku asi jen DP, ale zase pokud si nekdo spocita, ze se mu vyplati postavit vozovnu, nakoupit vozy a jezdit tramvajove linky a ze to dokaze levneji nez DP, tak to urcite ten nekdo udela.
V pripade metra je situace nejslozitejsi, protoze zde je infrastruktura a zarizeni potrebne k provozu tak drahe, ze je nikdo nemuze byt schopen nabidnout jako alternativu. Z tohoto duvodu by mely byt trasy metra, stanice, depa a vozove soupravy brany jako soucast infrastruktury a byt majetkem ROPIDu nebo mesta. Vyberove rizeni by se vypisovalo jen na zajisteni provozu a udrzby s timto vybavenim. To uz by mohlo byt pro moznou konkurenci DP mnohem schudnejsi a zajimavejsi.
Na udrzbu zastavek, tramvajovych trati a dalsi pridruzene cinnosti by mel ROPID vypisovat vyberova rizeni uz davno, to ze spoustu techto veci dodnes dela vyhradne DP je tragedie.

74

(209 odpovědí, posláno do Pražské mosty)

Samozrejme ze Praha potrebuje ze vseho nejvic dostavbu obou okruhu a vsech radial, investice do pochybneho metra na Motol je z tohohle pohledu velky prusvih. Ale zase je potreba si nalit cisteho vina a uvedomit si, ze zadny okruh ani radialy nezbavi Prahu kolon v ulicich. Zakladni problem tkvi v tom, ze cim vic se usnadni cestovani po meste autem, tim vic lidi se rozhodne po meste autem cestovat. Bydlim na Vinohradech a i v dobe ranni spicky jsou mistni ulice plne zaparkovanych aut. Ta rezerva je obrovska, mnozstvi aut, ktere jeste mohou vystartovat, je nedozirne. Tezko pujde zabranit tomu, aby se okruh i radialy casem zaplnily auty, a jsme zase na zacatku. Tenhle problem nema konecne reseni.
Souhlasim s parkovanim - co me neskutecne ubiji a deprimuje jsou prave ty ulice, lemovane z obou stran stovkami a stovkami zaparkovanych aut. Ulice ma slouzit k pohybu a setkavani lidi, ne jako skladiste.

75

(209 odpovědí, posláno do Pražské mosty)

Jenik: a neslo by to bez tech ucelovych manipulaci? MHD denne za jednorazovou prestupni jizdenku nejezdi nikdo, stejne tak ty fixni naklady na provoz auta uplne zahodit je ponekud nefer.
Ja osobne auto nemam, a v nejblizsich letech si ho poridit nehodlam, jelikoz se mi jednoduse nevyplati. Abych platil splatky za auto, pojistku, udrzbu, benzin, parkovne, kazde rano se modlil abych svou plechovku nasel tam kde jsem ji vecer nechal a pak si na ceste do prace posedel 30 minut v kolone, no prece nejsem blazen! MHD jsem v praci za 20 minut a jeste se projdu na cerstvem vzduchu, nemusim se stresovat, muzu si precist noviny, knizku, nebo proste vypnout, coz se vsechno za volantem dela zatracene blbe, takze i argumentace o casove uspore je dost sporna.I kdyby mela MHD (rocni predplatni jizdenka) stat dvojnasobek, porad se mi to vyplati.
P.S.: Tahle diskuze je uz solidne mimo, za coz se omlouvam, kdyztak to nekdo uklidte. wink