1

(169 odpovědí, posláno do Tunel Blanka)

Informace nejsou naprosto shodné. První značka je totiž významově obdoba IS6c, tj. předzvěstná návěst s uvedením vzdálenosti, která se vždy používá v barvě komunikace - zatímco ta následující je významově obdoba IS7a (výjezd), která už má barvu konkrétní situace v místě odbočení, protože v tomhle místě už je nutné být správně zařazen (nenechte se mást špikami).

V normálním stavu pak bude na tomto poli v obou případech zobrazena značka IS6e.

2

(41 odpovědí, posláno do Pražský okruh - D0 - SOKP)

Kasme z místa vzkazuje že do otevření 515ky v plném zbývají minuty wink Tak hurá na výlet big_smile

3

(41 odpovědí, posláno do Pražský okruh - D0 - SOKP)

Kasme hlásí z terénu, že má nafocenu 515, fotky zítra, stav následující:

Všechny zpi a liniovka osazeny, beton hotovo, asfalt v přejezdech SDP hotovo, v prostoru Jinočan chybí obrusná vrstva, přechody na koncích jsou pořád "díra", dopravní značení v MÚK Ořech a Jinočany osazeno, v MÚK Třebonice ještě ne wink

4

(41 odpovědí, posláno do Pražský okruh - D0 - SOKP)

Tak dle zpravodaje z terénu (kasme) nám převedli směr od Plzně na Brno na zrekonstruovanou polovinu, během dne snad i opačný směr big_smile

Odpoledne už se jezdí komplet po levé polovině.

http://maps.google.cz/maps?hl=cs&ie … 7,,0,22.92

Tady dneska malovali novej přechod pro chodce, průjezd je tu zúžen trvale do jednoho pruhu v obou směrech, koleje jsou pomalovány jako ostrůvek... Překvapilo mě to umístění přímo v zatáčce...

6

(213 odpovědí, posláno do Tunel Blanka)

Z okna kliniky hlásíme s kasmem doladění kamery, lepší?

7

(16 odpovědí, posláno do Poznámky k fotogalerii)

Uf, sice s křížkem po funuse, ale měl jsem ten samý problém. Na první pohled to vypadalo na starou cache stránek s fotkami na straně serveru. Nebylo změněno jen řazení fotek, kasme taky přidal v " 15. ledna" mezeru za tečkou smile Podle toho jsem aspoň poznal jaká stránka je stará z cache a která už ne smile Prošel jsem jednu stránku po druhé a vždy jsem tzv. tvrdě aktualizoval pomocí ctrl+F5, po tomto zásahu bylo už vše jak má být, server si to "zakešoval" po novu smile

Tak to jen kdyby se stalo něco podobného i příště...

8

(143 odpovědí, posláno do Tunel Blanka)

MHMP vyvěsil 15.9. na své úřední desce oznámení o zakázce na stavbu č. 0065 Strahovský tunel 2.B, čili na hloubené tunely v úseku Malovanka - Myslbekova, a stavbu č. 9524.

Stavba č. 0065 Strahovský tunel 2. stavba (část B - hloubený tunel) zahrnuje realizaci cca 500m
hloubeného podpovrchového vedení trasy MO mezi MÚK Malovanka a portály raženého tunelu stavby č.
9515 Myslbekova - Prašný most , a to pouze její stavební část vč. všech souvisejících úprav dotčených
objektů, přeložek inženýrských sítí a povrchových úprav. Stavba č. 9524 3. stavba 9.etapa zahrnuje
realizaci cca 500 m´ražené odvodňovací štoly u jižního portálu Strahovského tunelu o průřezu 10 - 11 m2 v hloubce 5.50 m pod horninovým pilířem mezi západní a východní tunelovou troubou ST. Zakázka zahrnuje stavební práce i technologické vybavení.

https://dokumenty.praha-mesto.cz/aplika … onecne.pdf

9

(143 odpovědí, posláno do Tunel Blanka)

No, z katastralni a vyse odkazovane mapy je jasne videt, ze budova se nachazi nad budouci trasou MO, ale tak treba se pokusi o husarsky kousek a budovu podkopou smile)) Ne tak to byl opravdu blby vtip. Zda se ze za tim bude neco o cem nevime. Pokud budeme verit tomu rozhodnuti tak je spatne schema...

10

(143 odpovědí, posláno do Tunel Blanka)

S_M_Lomoz napsal:

na budovu skladu Nábytek SONA Praha s.r.o. byl uvalen exekuční příkaz k prodeji. Byl bych docela povděčný nějakému případnému právníkovi za výklad o tom, nakolik taková věc může zamotat nebo naopak zjednodušit to odvolání proti 0080.

jk2 napsal:

Odvolání asi nijak. Obávám se ale, že to může být docela pěkný průšvih. Záleží na tom, jakým způsobem má majitel objektu smluvně zajištěno užívání pozemku. Do vyřízení celé exekuce totiž vlastník objektu ztrácí právo jakýmkoliv způsobem s objektem a vším co k němu přísluší (právo k pozemkům) majetkově nakládat. No, chtělo by to toho právníka.

Z mého pohledu to neznamená nic pozitivního, protože SONA může podat (a byl by v tom čert aby nepodala) proti tomuto příkazu odpor, čímž se příkaz ruší a věc se bude řešit v následném řádném řízení. A to je jak víme všichni na dlouho.

V případě, že by odpor nepodala, bude příkaz vykonatelný a s objektem bude možné nakládat, to ale neznamená že to ještě dobře dopadne.

Každopádně se jedná o uměle vytvořenou situaci sloužící k vydírání investora, to je celkem zřejmé... Takže v jakékoliv řízení by tomu měl soud i přihlížet, myslím, že reálně to nemůže stavbu 0080 nějak výrazně ohrozit.

11

(25 odpovědí, posláno do D6)

Navazující stavba "Karlovarská – napojení na akci ŘSD, úsek Drnovská – Slánská" a její popis:

Stručný popis stavby:
SO 01      Komunikace
Délka úpravy: 673,06 m, v úseku od cca 70 m západně od Drnovské ul. až 150 m za ul. Slánskou. Po celé délce úpravy bude ul. Karlovarská provedena v základním uspořádání jako čtyřpruhová obousměrná komunikace. Protisměr bud oddělen středním dělícím ostrůvkem. Na severní straně po celé délce a na jižní straně v prostoru signalizovaných křižovatek a za ul. Slánskou až do konce úpravy bude zřízen chodník pro pěší šířky 2,25 m. Vozovka pro jeden směr je v šíři 7,25 m s jízdními pruhy 3,25 m + 3,25 m + 0,25 m vodící proužek u středního pasu + 0,50 m vodící proužek u vnější obruby. Za křižovatkou s ul. Slánskou směrem do centra se zúží až na jeden průjezdný jízdní pruh + 1 odbočovací (zastávkový). Směr z centra se také postupně zúží až na jeden jízdní pruh. Na jižní straně bude za obrubou v úseku mezi křižovatkami s ul. Drnovskou a Slánskou zřízen manipulační prostor šířky 1,90 m pro odstavení vozidel. Součástí jsou také výběhy ul. Drnovské a Slánské. Upraví se nájezd z ul. Možného a rekonstruuje se výjezd z ul. Možného západním směrem a prodlouží se až k vjezdu do č.p. 252 (vozovka ul. Možného má šířku 6,5 m a výjezd západním směrem 4,5 m). Zaústění ul. Lišanské do ul. Karlovarské bude zrušeno. Na všech nárožích bočních ulic a navíc v místech dle situací budou zřízeny bezbariérové přechody pro pěší.

SO 021 Zárubní gabionová zeď
Bude sloužit k podchycení svahu na jižní straně komunikace. Zeď bude provedena z drátokamenných gabionů dokonale kopírujících podklad. Celková délka stěny je 87,00 m, výška zdi nad terénem je od 1,10 m do 2,90 m.

SO 031 Protihluková stěna č. 1
Délka stěny 70,5 m, výška stěny nad terénem 4,0 m.

SO 032    Protihluková stěna č. 2
Délka stěny 184,5 m, výška stěny nad terénem 3,0 m.
Obě stěny jsou situované severně od ul. Karlovarské v prostoru mezi křižovatkou s ul. Drnovskou a hřbitovem. Plní funkci protihlukové ochrany přilehlé zástavby v prostoru Lišanské ul. a  jako opěrné zdi ul. Karlovarské. Konstrukčně se jedná o stěny z bezpečnostního skla.  Jednotlivé tabule budou upnuty po stranách do ocelových prvků a opřeny o průběžný železobetonový trám založený na vrtaných pilotách.

SO 04      Přípojky uličních vpustí
Jedná se o 47 uličních vpustí a přípojek sloužících k odvedení dešťových vod z komunikace. Jsou navrženy klasické uliční vpusti hl. 1 220 mm. Uliční vpusti budou přípojkami DN 200 napojeny na jednotlivé řady, a to do vysazených odboček, případně vstupních šachet. Napojení bude provedeno do odbočky s převýšením podle Městských standardů. Trasa přípojky je vedena kolmo na veřejný řad, při použití odbočky s úhlem 45° nebo 60° je nutné u napojení použít příslušné tvarovky. Přípojky budou řešeny tak, že do spádu 40 % jsou vedeny v jednotném sklonu, při větších hloubkách uložení bude u vpusti proveden spádový stupeň.

12

(86 odpovědí, posláno do Magistrála (SJM))

Jo díky za ten plánek, teď už je vše jasné. Bude to tam pěkný blázinec. Ještě že magistrála zůstane oddělená.
Co jsem se dočetl, mají tam být zúžené pruhy, viz následující text:

Z pozemní komunikace 5. května bude dopravním značením vyčleněn přídatný pás délky 494 m a proměnné šířky až 6,75 m V místech mimo stávající mosty bude za tímto účelem pozemní komunikace 5. května v úseku dlouhém 487 m rozšířena až o 4 m, celková šířka vozovky tak bude až 17 m. Na stávající pozemní komunikaci 5. května v místě přídatného pásu vzniknou 3 jízdní pruhy o šířce 3 m, 3 m a 3,25 m s vodícími proužky po obou stranách o šířce 0,25 m. Na přídatném pásu bude jeden jízdní pruh o šířce 3 m a vodícími proužky po obou stranách o šířce 0,25 m. Výškové řešení přídatného pásu bude shodné se stávající pozemní komunikací 5. května. Příčný sklon přídatného pásu bude shodný se stávající pozemní komunikací 5. května. Přídatný pás bude odvodněn částečně do stávající kanalizace a částečně do přilehlého svahu. Přídatný pás umožní tato připojení na pozemní komunikaci

13

(86 odpovědí, posláno do Magistrála (SJM))

Padla, padla, návrh na změnu ÚPn neprošel...

To ale nevylučuje že se trať objeví třeba ve fungl nově připravovaném ÚPn k roku 2010.

14

(86 odpovědí, posláno do Magistrála (SJM))

Dneska jsem kolem toho jel a stale nejak nerozumim tomu k cemu nektere ty objekty jsou. Nejaka mapka ja na str. 81 oznameni zameru PHA160 na serveru EIA ale dnesnimu stevu to tak uplne neopdpovida. Kazdopadne tam bude nejaky pridatny pruh k magistrale, jak jsem zmercil v nejakem rozhodnuti...

Mapku by to chtelo, neumi nekdo zajistit?