51

(38 odpovědí, posláno do Tunel Blanka)

Takže je to vlastně velice čistá, zemí filtrovaná, kříšťálová voda.

Dotaz pro Aga: Nevíte nahodou jak je to s její případnou nezávadností (je dokonce i pitná)? smile
Poznámka: Za Karla IV údajně byla v Berounce pitná voda. Staletí ji ovšem nějakymi nedopatřeními znečistily. smile

52

(189 odpovědí, posláno do Tunel Blanka)

No, komu není rady, tomu není pomoci - říkávala už moje babička. Osobně se začínám silně klonit k názoru, který napsal včera Jeník - přestat reagovat na pana Vlákna a prostě mu neodpovídat. Podle jeho reakcí soudím, že chce mít jistojistě poslední slovo a ve verbální diskusi se snaží prostě diskutujícího přeřvat. Takže pánové navrhuji zapíchněme to jako vidle do kupky hnojiva a pojďme na pivo, protože člověka přesvědčeného o své neomylnosti prostě nepřesvědčíte i kdyby trakaře padaly. smile

Holt chlapec se ještě musí hodně moc učit a já jen doufám, že to pro něj nebude moc bolestivé.

53

(189 odpovědí, posláno do Tunel Blanka)

vlakno napsal:

... Proto jsem o tom psal sem, kde jsou sdruženi nekritičtí příznivci stavby, kteří z ní znají každý patník. Pokud zde nikdo částku 42 Mld Kč věcně již nerozporuje a útočí se pouze na mou osobu, beru to jako částku reálnou.

Nekritičtí příznivci ne. Pouze realisté s více či méně životními zkušenostmi. Že někdo z laiků (u profesionála v dané oblasti to musí být samo sebou) zná dobře danou problematiku čehokoliv, neznamená ještě nekritičnost, ale fakt, že se rozumě zajímá o okolní dění a dbá o sebevzdělání.

Tady (na tomto fóru) tu částku nikdo nemůže rozporovat. Od toho jsou příslušné orgány. My můžeme akorát konstatovat a ne se donekonečna mezi sebou - celkem zbytečně - dohadovat.  Od toho slouží a jsou jiná fóra (plná právě nekritických, zapšklých, nebo vulgárních a podle úrovně použité gramatiky i často nevzdělaných uživatelů). No a pokud věříte našim sdělovacím prostředkům v čemkoliv, tak přijměte mé politování, ale v tom vám nepomůže nic, snad právě kromě té životní zkušenosti.

54

(189 odpovědí, posláno do Tunel Blanka)

Osobně si myslím, že Vlákno by měl jít diskutovat (nebo  si stěžovat) na stránky Auto*Matu. Tam by mu vždy dali za pravdu. Tady se akorát setká s nesouhlasem, odsouzením, pomýlenými názory a špatným přesvědčováním.  smile

55

(189 odpovědí, posláno do Tunel Blanka)

Mosquit napsal:

Když si koupím auto za půl milionu, a kvůli němu postavím na pozemku garáž za 200 tisíc, tak říkám pořád, že to auto stálo půl milionu, ne 700 tisíc...

vlakno napsal:

A to má být analogie k Blance? smile.
V té ceně 37 Mld Kč. není započtena cena MÚK Malovanka a hloubeného tunelu Patočkova-Myslbekova (součást tunelu "Brusnice"). Takže je to cena neúplná.

Jaká pak neúplná! Tady se pořád a jen bavíme o ceně stavební části Metrostavu. Takže cena je úplná. To přece bylo předmětem všech sporů. Také ona avizovaná původní cena ze začátků stavby byla jen a pouze za výše uvedenou část, bez technologií různých úprav atd. Že si veřejnost a media pletou hrušky s jabkama? No to je přece jejich chyba! My je na to upozorňovat nebudeme! Míní politici. Nikdo z magistrátu, nikdy, nikde neřekl, kolik bude stát naprosto všechno včetně různých úprav, technologií a pod. Politická garnitura, která to zadávala operovala vždy a pouze s nabídkou Metrostavu za stavební část, jakoby to byla celková cena. Takže jakékoliv další ceny jsou jen nepodložené dohady. Pokud vás ovšem zajímá celkový, detailně strukturovaný účet za všechny stavby, technologie a pod., budete si muset zajít na magistrát. Pochybuji ovšem že vám to sdělí, zvláště před volbami. A po volbách nejspíš také ne.

Že nejste spokojen s konečnou cenou všeho? To je ovšem vaše chyba. To proto, že jste se nezajímal od začátku všeho o správný výklad a informace. Takže máte smůlu. Každý politik by vám ovšem tehdy a vlastně i nyní řekl, že vše je v jednání a že veřejnost bude jistojistě informována.

56

(38 odpovědí, posláno do Tunel Blanka)

No jo. Je to snad poslední akce, kdy se můžeme nadlábnout ústy námi volených zastupitelů. smile

57

(873 odpovědí, posláno do Tunel Blanka)

Omyl. Je to bezpečnostní kontrola pro chodce. Každý chodec bude povinen projít mezi tyčkami. Pokud se tam nevejde, bude muset jít přes most Barikádníků. Jinak by totiž hrozilo nebezpečí, že ho pod mostem smete nějaké auto.

58

(38 odpovědí, posláno do Tunel Blanka)

AGa.. napsal:

Mirajz: Jsou to nějaké houby.

No jo. Asi nebudou jedlé. smile Díky

59

(38 odpovědí, posláno do Tunel Blanka)

Zajímavé fotky. Jeden vidí něco, kam se obyčejný smrtelník nepodívá. Díky! smile

Zajímalo by mne, co je to na té fotce DSC_5043 v části "Brusnice od rybníku ... ". Je to houba, nějaká kytka, nebo obyčejný divně tvarovaný fujtajbl? smile Podobné divnosti jsou také na snímcích 5017 až 5021. Nemyslím si, že jsou to slupky od banánů.

60

(873 odpovědí, posláno do Tunel Blanka)

Nevíte někdo, ty reflektory po mostem na pilířích jsou stálé nebo jen pracovní? http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic … 6.JPG.html Vůbec jsem si nevšiml kde jsou umístěné. Nebudou při potopě pod vodou?

61

(873 odpovědí, posláno do Tunel Blanka)

pulsar napsal:

Ta světla na zábradlí, ... ? To jsem zvědavý, jak dlouho tam vydrží...

Tak dlouho, dokud je někdo nebude potřebovat doma v obýváku. big_smile

62

(873 odpovědí, posláno do Tunel Blanka)

Ten most se mi čím dál víc líbí!!! Božíčku, já jsem snad do něj zamilovanej. wink smile

63

(719 odpovědí, posláno do Tunel Blanka)

18.8.2014

Fotogalerie  Patočkova
http://www.tunelblanka.cz/aktualni-vyvo … allery=737

64

(719 odpovědí, posláno do Tunel Blanka)

18.8.2014

Fotogalerie Trojský most
http://www.tunelblanka.cz/aktualni-vyvo … allery=735

Fotogalerie Malovanka
http://www.tunelblanka.cz/aktualni-vyvo … allery=736

65

(719 odpovědí, posláno do Tunel Blanka)

Nostalgické ohlednutí.
Tímto leteckým snímkem Malovanky začala 21.9.2007 obrazová reportáž o výstavbě tunelu Blanka. Jak čas pokračoval, tak druhou tisícovku otevřel 6.10.2008 z Troje tento obrázek. Druhých deset tisíc pokračovalo 29.12.2010 z Brusnice výše uvedenou fotografií. No a třetí desetitisícovku otevřela 14.08.2014 z fotogalerie staveniště Letná tato fotka. Kvapem se blíží závěr. Kolikpak fotek ještě asi bude? smile Třeba se dočkáme (někdy) dalších fotografií z pokračování výstavby zbývajících částí MO. smile smile smile

66

(719 odpovědí, posláno do Tunel Blanka)

11.8.2014 Fotogalerie Hradčanská
http://www.tunelblanka.cz/aktualni-vyvo … allery=732

67

(719 odpovědí, posláno do Tunel Blanka)

6.8.2014   Fotogalerie Prašný most
http://www.tunelblanka.cz/aktualni-vyvo … allery=730

68

(377 odpovědí, posláno do MHD Praha)

Nechápu, proč se všichni divíte? Je to přece docela prosté. Blíží se komunální volby. Topka chce mermomocí střihat pásku, trojkoalice vozit opilce, opozice zase chce všechno překazit a tvrdit jak chrání obyvatelstvo Prahy a všichni se chtějí klepat po vlastních zádech, jací jsou to vlastně pašáci. big_smile . Jak už jsem tady někde vzpomenul, politici musí vykazovat jakoukoliv, byť pitomou, činnost, protože jinak by někdo mohl přijít na to, jak jsou zbyteční a zrušit je. smile
Bohužel na to všechno ovšem doplatí občané. Recept na léčení výše uvedeného ovšem nemám, takže se mne na něj neptejte. Jedině snad chodit k volbám a pečlivě vybírat koho hodíte do škatule zvané urna (pozor to nejsou ti policajti smile ).

69

(719 odpovědí, posláno do Tunel Blanka)

14.7.2014 Fotogalerie vybavení tunelu
http://www.tunelblanka.cz/aktualni-vyvo … allery=728

70

(873 odpovědí, posláno do Tunel Blanka)

Možná by pomohlo, kdyby ty sloupy s rameny pro trolej, byly natřeny taky na bílo, stejně jako konstrukce mostu. Stejně tak bych možná, ale jen možná nabarvil ty šišaté sloupy na koncích.

71

(20 odpovědí, posláno do Praha - obecně)

vlakno napsal:

Vy asi prostě voláte po té komunistické samoobsluze, kdy každému, kdo si koupí za 20 tisíc ojetý diesel z Německa, který měl být dávno ve šrotu a shodou nešťastných náhod skončil v českém autobazaru, ...

Člověče, co sem pletete komunistickou samoobsluhu? Vždyť tyto manýry byly zavedeny až v devadesátých letech a to u vesla už komunisté nebyli. To si ale asi nemůžete pamatovat, protože to jste byl podle všeho ještě na houbách, nebo v kolíbce. Takže prosím, mluvte pouze a jen z vlastní zkušenosti a ne z odposlechnutých výmyslů. Že se kupovaly západní ojetiny to je fakt. To však bylo umožněno legislativou, která hurá stylem bujela coby demokratické zákony. Hurá styl byl veden snahou honem něco udělat, protože kdejaký rádoby politik-odborník aby se zviditelnil, do všeho kecal, a nedomýšlel důsledky se kterými se dodnes potýkáme. Příkladů je víc než dost.

72

(20 odpovědí, posláno do Praha - obecně)

Ouřednící a zastupitelstvo musí vykazovat jakoukoliv činnost, protože jinak by se mohlo dojít k poznání, že jsou zbyteční. smile

73

(719 odpovědí, posláno do Tunel Blanka)

Fotogalerie Malovanka / 4.7.2014
http://www.tunelblanka.cz/aktualni-vyvo … allery=724

Fotogalerie Letná / 14.7.2014
http://www.tunelblanka.cz/aktualni-vyvo … allery=725

74

(719 odpovědí, posláno do Tunel Blanka)

7.7.2014 Fotogalerie Troja
http://tunelblanka.cz/aktualni-vyvoj-fo … allery=719

75

(1,277 odpovědí, posláno do Tunel Blanka)

Bohužel naši pisálci píší hlavně pro lidi, pro které je vrcholem informace to, který VIPák dal přes hubu milence a dvořil se manželce (nebo je to opačně? hmm ) a taková Blanka je normálně nezáživná. Proto musí být strhující nadpis - pokud možno tak skandální aby upoutal - a text musí být velmi, velmi pomlouvačný, aby se dotyčným omezencům zamlouval. To se prodává! Nějaké seriozně napsané zprávy jsou nežádoucí, protože normální čtenář přece nebude nakupovat hromadně seriozní tisk, kde se doví v podstatě pořád to samé. Ovšem různorodost skandalizujících článků je bohatá, rozmanitá a tudíž vysoce prodejná. Že oplývá nepřesnostmi, polopravdami a výmysly? No a co? Hlavní je, že se hojně prodává právě náš list!!

Slovy klasika: "Peníze jsou přece teprve až na prvním místě".