1

(32 odpovědí, posláno do Tunel Blanka)

To co se děje speciálně v Praze na magistrátu je neuvěřitelné s.áči ODS a TOPKA mě už fakt vytáčí, defenestraci. Hrubě je vše hotovo a ted to zakonzervujme ma to logiku nechapu, doufam ze TOP a ODS dostanou pristi rok u voleb pres drzku. To je jako velezrada. Navezte tam pisek a hlinu a zasypejte to, debilove. Blanka je nedrazsi financi tunel lobistu a kamosu ODS to je jasne, ale doprava v Praze je doopravdy tragicka.

Blaueminence napsal:

Když se teď poslední dobou mluví o tom zastavení prací a tak podobně, dokázali byste někdo vyčíslit, jestli a kolik se celkově prodražila a prodraží Blanka oproti stavu, kdy by byla dostavěná už 2011? Zpomalením výstavby se určitě ušetřilo ty konkrétní roky, ale i jen to držení pozemků stavenišť a údržba rozestavěných objektů musí nemálo stát a přiměřeně rychlá výstavba dle plánu, která by plně vytížila kapacity Metrostavu, by předpokládám byla levnější. A to i v případě, že by se město rychleji zadlužilo v prvních letech a pak tři roky šetřilo (což by byl politicky jistě problém). Na infocentru mi povídali, že Metrostav má kapacity na to dostavět Blanku možná během půl roku. Co myslíte?

2

(1,277 odpovědí, posláno do Tunel Blanka)

Ted by byl gol zastavit to metro vse je vyrazeno tak to zakonzervujme a vyserme se na to, uz me ty politicti sraci vytaci

S_M_Lomoz napsal:

No, doufám, že je to jenom další hra v řadě dalších her mezi pražskou TOP09, pražskou ODS (Svoboda), pražskou takyODS (Šťastný), pražskou opozicí a Metrostavem.
Ono tedy co chtít od pána, který prohlásil "no tak metro zkrátíme od Dejvické jenom na Veleslavín" v momentě, kdy byly tunely doražené na Veleslavín od Vypichu.

3

(1,277 odpovědí, posláno do Tunel Blanka)

Vetsi slendrian uz snad nemuze existovat
http://praha.idnes.cz/zastaveni-stavby- … zpravy_sfo

4

(106 odpovědí, posláno do Praha - obecně)

Hezký podvečer, tak nám tady na Jižním Městě na Opatovské už udělali buspruhy v obou směrech od Hájů až na křižovatku s Chilskou a zpět a je tady pěkný bordel.

5

(230 odpovědí, posláno do MO mimo Tunel Blanka)

Díky Kasme myslel jsem si to samé, jasný důvod je ta železnice.

kasme napsal:

druhý most v současné situaci nemá význam smile ale asi bylo výhodnější ho postavit spolu s prvním mostem - jen jedno omezení železniční tratě, což je dost nákladná a problematická věc smile

to samé je ten další most, ten je teď taky k ničemu smile

viz vizualizace http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic … ewsIndex=1

6

(230 odpovědí, posláno do MO mimo Tunel Blanka)

Kasme skvělé fotky :-), asi jsem trošku natvrdlej ale nechápu k čemu je na MUK Rybníčky ten druhý most v protisměru to zatím nevede nikam. Na to už nebyly peníze či co? Dodělat druhý směr či směr na lanový most bude v původní trase silnice a pouze směr MB bude po novém může mi prosím někdo toto vysvětlit díky.

Byl jsem se projet od D1 až na MUK Lochkov při dodržování všech předpisů a rychlostí 100 a 80 v tunelu celkem 15 minut. Hustota dopravy celkem slušná okolo 15:30. Zpět jsem sjel na MUK Vestec a na staré benešovské II/603 opět kolona na kruhák k Písnické spojce. Jinak na Jižní spojce jsem i odpoledne zahlédl pár kamionů,ale jinak bez kolony před Barand.mostem.

8

(29 odpovědí, posláno do Pražský okruh - D0 - SOKP)

Kasme není člověk Kasme je bůh. Úžasný výkon tolik fotek skvělé informace co dodat. Pozdravujte Agátu a díky za všechno kolem pražského okruhu R1.

Informace z okolí mostu KOMOKO dne 1.9.2010 cca 12:00: most kompletně odbedněn a uklízí se na R1,myslím, že během několika dnů zde bude úplně čisto a bude se moc R1 domalovat.

10

(50 odpovědí, posláno do Pražský okruh - D0 - SOKP)

Aktuální informace z nadjezdu u MUK Jesenice R1/603 dne 1.9.2010 cca 13:00: Celkem velká pracovní činnost,před nadjezdem směr Plzeň umisťovaly zrovna mýtný portál. Namalován směr k Brnu a velká činnost z plošin u osvětlení R1,jinak drobná činnost v okolí (dodělávky na terénu,svodidel,odv.kanálů podél R1)

11

(209 odpovědí, posláno do Tunel Blanka - ARCHIV)

Tak si dnes malíři pěkně přivstali a spustili to. http://mo.ttnz.cz/kamery/archiv/letna2/ … 6.jpg.html a http://mo.ttnz.cz/kamery/archiv/letna3/ … 1.jpg.html a blízko metra http://mo.ttnz.cz/kamery/archiv/hradcan … 2.jpg.html a jedeme zpátky a zde bude již namalováno http://mo.ttnz.cz/kamery/archiv/letna2/ … 4.jpg.html

12

(50 odpovědí, posláno do Pražský okruh - D0 - SOKP)

Aktuální informace z křížení II/603 a R1 u Jesenice dnes 17 hodin: na R1 je hotový CB podklad i pod nadjezdem a osvětlení i směr k D1 a směr Plzeň a jsou i částečně svodidla. Na severním kruháku blíže Jesenici už se rýsuje sjezd a nájezd na R1. Jinak na obou kruhákách už uprostřed roste zasazená vegetace a jsou pěkně upraveny dlažební kostky. Jestě krátce už je v provozu kruhák za Vestcem u pumpy. Jsou připraveny i cedule jen jsou ty směry na R1 přeskrtnuty. Kruhák je dvouproudý.

13

(50 odpovědí, posláno do Pražský okruh - D0 - SOKP)

kasme napsal:
dolik63 napsal:

pouze by to chtělo lehce opravit silnici u pumpy, která se napojuje na starou II/603 u pumpy Pap oil (šílený stav). Bývalá objížka zanedlouho nebude již znát.

no jo, Středočeský kraj smile smile

a když už sem píšu...
i dnes SKANSKA pokládá CB kryt - je to třetí den, takže budou cca před mostem Modletice - jedna z posledních příležitostí vidět finišér v akci z mostu (ještě za pár dní na 515 a pak u Jesenice)

pro pořádek překopírováno ze včera:
D1 most směr Praha má hotový povrch a osazeno zábradlí - foto není (tma)
západnímu koridoru chybí poslední vrstva asfaltu na jižním konci, osazena svodidla
od severu již vodorovné značení a již druhý portál

a pokud mám správné info, zítra přes poledne by mělo dojít k přehození provozu D1 jen do levého pásu (2+2), aby mohlo dojít ke vztyčení pěti portálů DZ od Prahy


Kasme díky za špičkové informace a tvé fotoseriály a fotky Agáty.

14

(50 odpovědí, posláno do Pražský okruh - D0 - SOKP)

Informace z 17 hodiny: kruhák na vesteckém přivaděči  na II/603 je prakticky hotov,osázeny patníčky,drobné dodělávky,křížení s R1 za Jesenicí v provozu,pouze by to chtělo lehce opravit silnici u pumpy, která se napojuje na starou II/603 u pumpy Pap oil (šílený stav). Bývalá objížka zanedlouho nebude již znát.

Přejížděl jsem nadjezd Hodkovice a zde v podstatě na R1 hotovo,už je namalována silnice směr Plzeň. U tohoto nadjezdu mají hoši zaparkovány svá malovací vozidla a zařízení. Mají zde i karavan a asi si to i hlídají.

16

(50 odpovědí, posláno do Pražský okruh - D0 - SOKP)

Aktuální informace z křižovatky R1/II 603 u Jesenice cca v 15:00: jel jsem tudy a oba kruháky v podstatě hotové,patníčky u silnice hotové,značky také,silnice namalována,svodidla nainstalována a probíhá drobná pracovní činnost na terenních úpravách. Nadjezd R1/II 603 komplet hotov se svodidly a namalovanou silnicí. Odhaduji otevření příští týden. Na R1 blízko této křižovatky osazeny zkušebně sloupy veř.osvětlení uprostřed. Je jich tam zatím pár a nejsou ještě pořádně usazeny. U D1 makají na přemostění D1/R1 a připravují šalování na sloupy na přemostění mostem na D1 u benzinové pumpy na větvi ze směru Brno-Plzeň. Jinak od křížení R1/D1 směr Praha na dálnici jsou uprostřed dálnice hotová nová svodidla a ve směru od R1/D1 na Brno natahují skupinky "dříčů tmavší pleti" kabely na prostřední osvětlení dálnice D1. Kruhák u Vestce na spojce také hotov,tak jsem zvědav kdy bude otevřen.Uprostřed kruháku se vyblbli dlaždiči. Myslím však, že se ještě budeme muset obrnit trpělivostí. No uvidíme,kdy to otevřou.

17

(50 odpovědí, posláno do Pražský okruh - D0 - SOKP)

kasme napsal:

pokud si pamatuji tak v plánu je most směr Praha (pro provoz směr Brno) 1.8.
a "správný" provoz na obou mostech 1.9.
ještě předtím by mělo dojít k zprovoznění západního koridoru (chybí v podstatě jen koneček) a pro výjezd na Říčany, Modletice bude třeba odbočit z D1 už na začátku MÚK (cca km 9)
v létě bude také uzavřen nájezd od Říčan a Modletic směr Praha

Díky za rychlé informace.

18

(50 odpovědí, posláno do Pražský okruh - D0 - SOKP)

kasme napsal:

jj, myslím že jsem slyšel nějaký začátek července...

každopádně na severu chyběla jedna až dvě vrstvy a na jihu pokládali podklad...

Přesně tak já to vidím tak na týden max.10 dní. Možná do těch dvou svátků to stihnou, i když nevím ...
A co oba mosty na D1 to vidím tak ještě na 3-4týdny.

19

(50 odpovědí, posláno do Pražský okruh - D0 - SOKP)

Nevíte někdo kdyby měl být v provozu most u Jesenice na II/603 a oba kruháky. Myslím, že se to už blíží. Potřebují také nějaký čas na dodělání toho kousku na objížce. Na posledních Kasmeho fotkách to vypadá už na finiš. Jinak Kasme obdiv tvé fotodokumentace,smekám klobouk. Jel jsem tudy o víkendu po obědě v sobotu a všude docela velký pracovní ruch.

20

(141 odpovědí, posláno do MO mimo Tunel Blanka)

Prochaine napsal:

Nevíte, jestli se počítá se se zákazem jízdy nákladních aut (nad 12 tun) na Jižní spojce po 20. září?

Někde jsem o tom také slyšel. Pouze pro dopravní obsluhu. Kamiony mají sjíždět od Hradce na Spořilově a ven z Prahy na Brno a potom na novou R1 okolo Prahy,takže až ke Spořilovu od Hradce a D11 a R10 nebude zatím žádná změna.

21

(472 odpovědí, posláno do Tunel Blanka - ARCHIV)

Jo máte pravdu seřídil jsem oči ale vypadá to zajímavě.

22

(472 odpovědí, posláno do Tunel Blanka - ARCHIV)

Zdá se mi ti nebo ne na poslední kameře na Hradčanské koukám, že jsou nějak divně koleje,nejsou poškozené.

http://mo.ttnz.cz/kamery/archiv/hradcan … 0.jpg.html

23

(472 odpovědí, posláno do Tunel Blanka - ARCHIV)

Hezké ráno, tak už nám přijely s betonpumpou a začnou dělat spodní vrstvu a asi ve čtvrtek druhou.

http://mo.ttnz.cz/kamery/archiv/hradcan … 0.jpg.html

24

(70 odpovědí, posláno do Praha - obecně)

Mosquit napsal:

Tak tedy i převážná většina Jižní spojky.... Kde pro to opravdu důvod nevidím.

Přesně to je pravda nevidím důvod, dnes ráno jsem jel od JM po D1 na Spořilov a na sjezdu do Vršovic už je nová značka 50 a druhá je po nájezdu od Renaultu. Je to z kopce a svádí to k rychlejší jízdě,tak radši pozor. Tady panáčci určitě brzy budou. Nedávno měřili rychlost za podjezdem směr Bohdalec od Edenu a bohužel mě změřili,takže i zde bacha. Zde to také svádí k svižnější jízdě dva pruhy do kopce a chcete se rozjet. A jako alibi dali pod značku text omezení hluku či co.

25

(50 odpovědí, posláno do Pražský okruh - D0 - SOKP)

Včera jsem několikrát jel okolo přeložky staré benešovské u Jesenice a makalo se tam jak o závod. Jsou lehce navezeny náspy na nadjezd s R1,zakládaly se piloty sloupů mostu jak o život,v okolí drobné zemní úpravy a odvoz starých sloupů el.vedení od pumpy Pap Oil. Linie R1 se pomalu hezky rýsuje jak směrem k D1 tak opačně. Na straně směrem k Benešovu už jsou vidět základy sloupů mostu.