1

Re: Drobná opatření pro cyklisty

Nové obousměrně průjezdné jednosměrky, snížené obrubníky, jednorázové přejezdy pro cyklisty, rampy na schodištích, drobné úpravy na stávajících trasách.

Už nějakou dobu mají cyklisté obousměrně povolený průjezd ulicí Spálenou přes tramvajové zastávky Národní třída. Všiml jsem si toho ale teprve předevčírem. Nevíte někdo, jak jsou tam ty cedule dlouho, popř. kdy tam ještě nebyl vjezd povolený? (co jsem si všiml, tak montáž dodatkových tabulek je docela nová).

2

Re: Drobná opatření pro cyklisty

tam je (bylo) zajímavé značení smile
z obou stran je DZ zákaz vjezdu do jednosměrné ulice mimo MHD
někde byla i DZ zákaz vjezdu motorových vozidel...

3

Re: Drobná opatření pro cyklisty

Vzniká cyklopřejezd přes ulici Vnislavova, u železničního podchodu.

Thumbs up Thumbs down

4

Re: Drobná opatření pro cyklisty

zrovna dneska jsem na Výtoni koukal, co je to za podivné značení...
značku jsem viděl jen tu jednu a netušil jsem, že je to tak rozsáhlá akce...

Cyklochodník na Rašínově nábřeží
http://prahounakole.cz/2013/01/cyklocho … e-nabrezi/


akorát mi není jasný rozdíl mezi „stezka pro chodce + cyklistům vjezd povolen“ a „stezka pro chodce a cyklisty“

5

Re: Drobná opatření pro cyklisty

Rozdíl je tuším například v tom, že pokud je vedle komunikace stezka pro cyklisty (resp. pro chodce a cyklisty), pak je zakázáno jet přímo po komunikaci... což je tady určitě nežádoucí ;-)

Thumbs up Thumbs down

6

Re: Drobná opatření pro cyklisty

další cykloobousměrka

Jeruzalémská  v úseku Opletalova => U půjčovny

http://ttnz.cz/kasme/v/ostatni/kasme/sm … 4.JPG.html

kupodivu i s upozorněním pro ostatní řidiče smile

http://ttnz.cz/kasme/v/ostatni/kasme/sm … 3.JPG.html

7

Re: Drobná opatření pro cyklisty

TSK přichází s novinkou zvyšující bezpečnost cyklistů na komunikaci
18.09.2014
Technická správa komunikací hl. m. Prahy (TSK) instaluje novinku, která by měla přinést vyšší bezpečnost cyklistů pohybujících po cyklotrase. Řešení spočívá v instalaci dvaceti kusů zemních LED návěstidel/svítidel ve vodorovném dopravním značení přímo ve vozovce. Takto světelně zvýrazněné vodorovné dopravní značení bude ohraničovat cyklotrasu na ulici Výpadová kolem přístavu Radotín.

„Návěstidla budou umístěna přímo v piktogramovém koridoru pro cyklisty v kombinaci s vodorovným dopravním značením, což zvyšuje viditelnost této cyklotrasy projíždějícím automobilům, a tím se zvyšuje bezpečnost cyklistů, kteří se na takto vyznačené cyklotrase pohybují,“ upřesnil náměstek primátora Jiří Nouza.

Zemní LED svítidla fungují jako diskrétní světelné body, které vytvoří v zorném poli projíždějícího řidiče vizuální linii oddělující cyklopruh od zbytku komunikace a červené světlo z LED bodů upozorní na existenci pruhu.

Délka světelné linie měří 340 m a bude v provozu 24 hodin denně s tím, že systém monitoruje okolní osvětlenost a v závislosti na naměřených hodnotách tlumí světelný tok zemních LED návěstidel tak, aby nedocházelo k oslnění řidičů jedoucích vozidel,“ uvedl šéf TSK Ladislav Pivec a dodává: „Nosnost zemních LED návěstidel je až 96 tun a odolnost proti vodě až 100 m vodního sloupce. V tomto místě je parametr vodotěsnosti významný i vzhledem k občasným povodním.“