Re: Trojský most
Podle tohoto detailu je jasné, že ta ocelová konstrukce bude pevnou součásí mostu.
http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic … y.JPG.html
Snad jí pak nějak schovají, jinak by tam moc krásy nenadělala.
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Silnice - dálnice a okruhy - mo.ttnz.cz » Tunel Blanka » Trojský most
Stránky Předchozí 1 … 8 9 10 11 12 … 35 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Podle tohoto detailu je jasné, že ta ocelová konstrukce bude pevnou součásí mostu.
http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic … y.JPG.html
Snad jí pak nějak schovají, jinak by tam moc krásy nenadělala.
No vypadá to, že to budou nakonec sundávat, ale jsem zvědavy jak.
Asi podříznou piloty v řece a konstrukce "vypadne"
To, že "pojede" hotový kus mostovky až do Troji, je bez debat, červený obdélník vyznačující na fotce ocelový náběh taky sedí. Že potáhnou pomocnou ocelovou konstrukci spolu s definitivní bych taky věřil. Ale ten posun s všemi železobetonovými mostovkami mě připadne (jako Medvedovi) přecijen moc. Nejsou tam ty 4 mimojiné jako zátěž, aby se nos nepřevrátil do vody, než dorazí k pilířům v řece?
Pojede pouze část bez betonových příčníků.Na nich je ocelový náběh na definitivním místě http://foto.ceskedalnice.cz/nase-foto/v … ka_46.html
Kdyby přejel na trojský břeh, musel by se otočit o 180 stupňů.A to asi není reálné
Pojede pouze část bez betonových příčníků.
a to je která?
4 provizorní montážní sloupy, 4 betonové příčníky na nich montované, před tím 4 pozice na provizorní ocelové kontrukci pro další 4 příčníky = 1 takt výsuvu, na druhou stranu jede vše - toť můj názor.
http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic … 6.JPG.html
PS: podle mne není pochyb, že náběh horní konstrukce tj. červený obdélníček patří na druhý břeh, poloměr zakřivení odpovídá VNITŘNÍMU oblouku, ne vnějšímu.
Tak už se konečně dohodněte, že já mám pravdu
Rekapitulace (už je to o dvě stránky dřív) :
Ocelová konstrukce z tlustých trubek směrem k trati (podjezdu) u země (bílá) - definitivní
Betonové příčníky - definitivní
Ocelová konstrukce nad příčníky (světle šedá + bílé výztuhy) = začátek oblouku - definitivní
Ocelová konstrukce z Iček s nosem směrem k řece - montážní skruž, která se bude vysouvat, a po přetažení přes celou Vltava River se to na ní všechno bude montovat
Edit: Proč by montovali a svařovali oblouk na holešovické straně a pak to přetahovali do troje, když to jednoduše smontují až tam
Tak už se konečně dohodněte, že já mám pravdu
Rekapitulace (už je to o dvě stránky dřív) :
Ocelová konstrukce z tlustých trubek směrem k trati (podjezdu) u země (bílá) - definitivní
Betonové příčníky - definitivní
Ocelová konstrukce nad příčníky (světle šedá + bílé výztuhy) = začátek oblouku - definitivní
Ocelová konstrukce z Iček s nosem směrem k řece - montážní skruž, která se bude vysouvat, a po přetažení přes celou Vltava River se to na ní všechno bude montovatEdit: Proč by montovali a svařovali oblouk na holešovické straně a pak to přetahovali do troje, když to jednoduše smontují až tam
Já souhlasím kromě jediného:
Ocelová konstrukce z tlustých trubek směrem k trati (podjezdu) u země (bílá) - dočasná konstrukce - drží příčníky, které pak bude držet mostovka.
baggins souhlas
a ještě...
Proč by montovali a svařovali oblouk na holešovické straně a pak to přetahovali do troje, když to jednoduše smontují až tam
no protože by ty příčníky nedržely pohromadě, taky je to jen zárodek oblouku
každopádně píšu Polákovi, ať nám na středu připraví vysvětlení nebo odborníka
nyx.cz:
trojský most - fáze výsunu
http://img822.imageshack.us/img822/3118 … 0small.gif
baggins: Příčníky jsou posazené na provizorních betonových sloupech, na tu bílou ocel navazuje konstrukce oblouku
kasme: ty příčníky přece nebudou přetahovat, jsou rádi, že je mají na místě.
ve středu vezmi správné fotky, ať můžeme mastným prstem na monitoru ukazovat, o čem se bavíme
Edit: Majesty super!!! Z toho rozumím, že další příčníky (nad vodou) budou sázet na skruž a posouvat
další příčníky (nad vodou) budou sázet na skruž a posouvat
ne, budou je sázet na ty sloupky, kde sedí ta současná čtveřice!!
raději je vytisknu
baggins: Příčníky jsou posazené na provizorních betonových sloupech, na tu bílou ocel navazuje konstrukce oblouku
kasme: ty příčníky přece nebudou přetahovat, jsou rádi, že je mají na místě.
ve středu vezmi správné fotky, ať můžeme mastným prstem na monitoru ukazovat, o čem se bavímeEdit: Majesty super!!! Z toho rozumím, že další příčníky (nad vodou) budou sázet na skruž a posouvat
Myslím, že příčníky jsou sice posazeny na provizorních sloupech v době montáže, pak ale spojeny s podélnou ocelovou konstrukcí, co se bude vysouvat (i s příčníky). Na této fotce http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic … 9.JPG.html je to vidět. A na této fotce z boku je vidět hnědý "přípravek", ve kterém se pravděpodobně zvedá příčník do montážní pozice http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic … 6.JPG.html
Jak tu spodní dočasnou bílou trubkovou ... konstrukci odpojí od hotové mostovky, to ale opravdu nechápu. Přece nebudou povolovat šroub za šroubem, až to odpadne do Vltavy ... ;-) ale možná je to rozebratelné sekce po sekci ... podjedou lodičkou s žíněnkou ;-), povolí šrouby jedné sekce, bác na loď, odvezou atd ... Ale na dostupné vizualici ta spodní konstrukce evidentně není.
Proč by montovali a svařovali oblouk na holešovické straně a pak to přetahovali do troje, když to jednoduše smontují až tam
Proč? No přece proto, že to místo, ketré je připravené (náběh vnitřního oblouku) je na vizualizaci ještě "před" opěrou ve směru od vody, tedy musí být "přisunuto" s mostem.
Jenik napsal:Proč by montovali a svařovali oblouk na holešovické straně a pak to přetahovali do troje, když to jednoduše smontují až tam
Proč? No přece proto, že to místo, ketré je připravené (náběh vnitřního oblouku) je na vizualizaci ještě "před" opěrou ve směru od vody, tedy musí být "přisunuto" s mostem.
Spekulujme dal - cela konstrukce je smontovana dohromady a presunou ji pres vodu na trojsky breh. Horni bile podelniky (ty nad betonovymi pricniky) maji trny, nejspis budou obetonovany a zustanou soucasti mostu. Dolni bila ocelova kce (podelniky, pricniky pod betonovymi zebry) a trubkova prihradovina spojujici horni a spodni bile ocelove podelniky je docasna skruz. V dalsi fazi na vysunutem "zakladu" mostovky se skruzi postavi oblouk, privesi betonova zebra, zabetonuji mostovku a (na celou sirku mostu vkuse nebo nejdrive pod TT?), odstrani ocelovou skruz a pripadne dobetonuji zbytky mostovky. Predepnout lana, demontovat skruz, natrit, namontovat zabradli a VO, strihnout pasku. I kdyby jim nekratili finance, muzou to sihnout driv nez za 2 roky?
Co jsem dosud přesvědčivě tvrdil, je všechno naopak. Veškeré konstrukce zobrazené na fotkách (kromě lešení a betonových sloupů) pojedou přes řeku. A to včetně všech konstrukcí, kterí jsem považovcal za definitivní.
ještě doplním postup
výsun
betonáž mostovky
stavba oblouku z obou stran
natažení lan
demontáž pomocné konstrukce pro výsun - to co je od "šroubů" dolů z lodiček
demontáž pomocných podpěr v řece
pak nějaké dílčí mezikroky, které jsem zapomněl a nebo nevím, kam časově patří
most není v ose podjezdu, protože už "kdysi" ho někdo takhle "namaloval" Asi ho chtěl mít kolmo na řeku...
podchod pro pěší pod tratí je zatím v nedohlednu...
řeší se technologie i případná koordinace se SŽDC
SP bylo vydáno 24.2.2011.
díky za info, prosím ještě pro úplné jasno, na ten vítězný most ? Ví už o tom Březina ?
No zřejmě asi na ten dražší most, bo "škandál s 10 miliardama" a následné politické plky o hledání úspor nastaly dávno po podání žádosti o SP...
Už týden tu nebyly žádné nové informace z Trojského mostu. Nemůžete někdo projet kolem aspoň tramvají? Ať víme, jak se to vyvíjí
už jedu
_______________<>___
/ \
| |
\____________________/
O O O O
Trojský most - oficiální foto
http://www.tunelblanka.cz/aktualni-vyvo … allery=390
dle fotek je připravena druhá čtveřice příčníků, takže výsuv je na "spadnutí" :jidlo:
a dle mých informací byl první výsun včera
takže už asi vím, kam se pojedu odpoledne podívat
takže už asi vím, kam se pojedu odpoledne podívat
A pojedeš tramvají?
P.S: Karle, ještě, že líp fotíš, než kreslíš
Stránky Předchozí 1 … 8 9 10 11 12 … 35 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Silnice - dálnice a okruhy - mo.ttnz.cz » Tunel Blanka » Trojský most
Currently installed 2 official extensions. Copyright © 2003–2009 PunBB.
Vygenerováno za 0.211 s, vykonaných příkazů: 90.