951

Re: Z tisku a médií

Vydíračka pokračuje:

Zaplaťte za opravy, jinak se Blankou jezdit nebude, píše firma Praze
Pokud Praha slíbí zaplatit za výměnu vodou poničených kabelů v komplexu tunelu Blanka, začne dodavatel technologií, firma ČKD Praha DIZ, s opravou tak, aby Blankou mohla projet první auta možná ještě letos. Uvádí to dokument, který má k dispozici MF DNES a v němž firma sděluje městu své požadavky.
Zdroj: http://praha.idnes.cz/pozadavky-ckd-kvu … ntent=top6

Thumbs up Thumbs down

952

Re: Z tisku a médií

V diskusi mě v záplavě blábolů zaujaly dva slušné názory
(omlouvám se autorům, ale jména mi to a ne a ne a nepřekopíruje)

No oni se dali slyšet odborníci na dopravu, že ten tunel je, co se týče zabezpečovacích systémů totálně předimenzovaný, protože každy idiot z funkcí si tam vymyslel barevnou hudbu a hodinky s vodotryskem. Takže možná by se měly definovat ty nezbytné základní funkce, ty urychleně opravit, snížit na přechodnou dobu povolenou rychlost a zbytek opravovat průběžně. Ty kabely určitě neleží pod betonem (asfaltem)

Tohle je ten zásadní problém!!. Město si neobjednalo tunel. Město si objednalo díru do země a u někoho jiného si objednalo technologie do tunelu...

Thumbs up Thumbs down

953

Re: Z tisku a médií

Asi papouškují naivní názory pana ředitele Metrostavu... Nezbytné základní funkce už někdo definoval a nic víc tam není. Redefinice by obnášela vydat nové měkčí normy, nebo propustit všechny odborníky, kteří normy interpretovali zodpovědně, a dosadit tam politické figurky, které podepíší že předepsaná koule smí být špičatá.
Na přechodnou dobu by nepomohlo snížit jen rychlost, ale hlavně hustotu provozu, od které se všechny ty údajné zbytečnosti odvíjejí. Což je ale v rozporu s účelem stavby, to pak může všechno jezdit po povrchu jako doposud a rozdíl v tom valný nebude.

Thumbs up Thumbs down

954

Re: Z tisku a médií

Jenik napsal:

...(omlouvám se autorům, ale jména mi to a ne a ne a nepřekopíruje)...

Ale kopíruje. Pouze nějaký "chytrák-prožramátor" smile si to usnadnil takovou obezličkou a proti kopírování dal mezi písmena jména, náhodně generovaná dvojčíslí (nebo nenáhodně - nepátral  jsem ve zdroji HTML). Stačí vymazat cifry a zkopírované jméno je na světě. Je to sice velice primitivní kryptografie, ale jeden nemůže mít všechno. wink Kdopak odhalí toto psaní? K38d61o15 č22t37e54 B78l38e26s51k19 j92e55 v62ů09l75. Případným čtenářům se hluboce omlouvám! Ó jak prosté milý Watsone. big_smile

Thumbs up Thumbs down

955

Re: Z tisku a médií

A jak to vidí ČKD?
    Zničené kabely v Blance patří Praze, nese za ně odpovědnost, tvrdí firma

    Zdroj: http://praha.idnes.cz/kabely-v-blance-j … zpravy_bur

Thumbs up Thumbs down

956

Re: Z tisku a médií

Tak pánové, přiznejte se, koho jsou ty kabely?!
Hehe, nakonec ty kabely nikoho nebudou, uvidíte big_smile
Takový mědi a nikdo to nechce tongue

Thumbs up Thumbs down

957

Re: Z tisku a médií

Sibstr napsal:

Tak pánové, přiznejte se, koho jsou ty kabely?!
Hehe, nakonec ty kabely nikoho nebudou, uvidíte big_smile
Takový mědi a nikdo to nechce tongue

Bodejť by ji chtěl, když sběrny teď mohou vykupovat kov jen od slušných a poctivých občanů  nebo firem. big_smile

Thumbs up Thumbs down

958

Re: Z tisku a médií

ROZHOVOR: S Ladislavem Jaklem nejen o Praze
http://neviditelnypes.lidovky.cz/rozhov … ecnost_wag

Pojďme k politice. Praze se již několik let nedaří, a to nejen politicky, ale také se zastavil rozvoj města. Stagnuje tunel Blanka, v Opencard politici také nemají dodnes jasno?

Blanka je fascinující stavba. Největší městské silniční podzemní dílo v Evropě. Po otevření by pro Prahu znamenala ohromný přínos. Je jasné, že u tak velikého díla bývaly vždy v dějinách problémy technické, finanční, procedurální, byrokratické, zájmové a kdovíjaké další. To lze pochopit.

U tohoto tunelu se ale nepochopitelně přidává nesmyslné politikaření, takže lidi mají Blanku zcela nesprávně zafixovánu jako nějakou lumpárnu místo toho, aby ji brali jako velký pokrok. Kdo kvůli špinění svých konkurentů blokuje její otevření, toho bych zavřel do klece uprostřed Letenského náměstí a nechal ho tam týden poslouchat rámus a dýchat prach a zplodiny.

A opencard? Opět: velmi zajímavý projekt, který dobře sloužil a mohl by ještě lépe. Ale místo karty Pražana se z něj stala karta politická a Pražan jen ostrouhá.

Zvládne podle vás současná garnitura hlavního města tyto letité problémy prolomit a Prahu zase ve vývoji posunout?

Ne. Prahu vede nějaká paní, kterou tu nikdo nezná a ona nezná Prahu. Občanství má od loňska a kromě kamarádství s oligarchou nemá jinou kvalifikaci. A záda jí kryje ultralevicový ekofanatik. Za tisíc let Praha horší vedení neměla, a to byl Olomoučák Hudeček už dost velký průšvih.

Vlastně nejen média, ale i primátorka hlavního města hovoří ve svých vyjádřeních (o debilech-pozn.red.) nekultivovaně. Nesnižuje tím hodnotu nejen této stavby, ale také hlavního města a v neposlední řadě sebe?

Takové výroky mi u technického sporu vadí, třeba za to může její čeština. Ale hlavně tím lacině nadbíhá lidové představě o Blance jako o něčem špatném, přitom to je inženýrský zázrak, produkt ohromného úsilí a věc, která dramaticky zlepší život ve městě. Jestli je na Blance něco špatného, jsou to tyhle politické hry.

Proč se média i současní politici stále ohání bývalým vedením Prahy, které tyto stavby započalo?

O to přece jde. Když budete nadávat na své předchůdce, lidé si nevšimnou, že už dávno rozhodujete vy. Ale abych novou radnici jen nekritizoval: velice kvituji, že se neveze na módě vyvěšovat vlajku jednoho středověkého tyranského mnišského státu, který po světě za prima peníze propaguje nevolený marxistický vůdce v prostěradle s kýčovitými řečmi staré kartářky. Ty vlajky stejně šije Čína a má z toho byznys a ještě legraci.

Co podle vás Praze dlouhodobě schází?

Rozum. Neblokovat kdekterou dobrou věc, stavbu, kdejaký užitečný projekt. Pak také svoboda. Neomezovat živnostníky, dopravu, parkování, reklamu. A také odvaha k rozhodnutím. Už 70 let třeba koukáme spolu s miliony turistů na Staroměstském náměstí na zbořeniště radnice. O dostavbě nikdo nerozhodne, protože v dnešní atmosféře by byl zadupán do země. A infrastruktura. Především dokončení Městského i Pražského okruhu.

Thumbs up −1 Thumbs down

959

Re: Z tisku a médií

INTERVIEW ČT24: Praha už nedá na Blanku ani korunu, tvrdí Krnáčová

V současné situaci a dva dny před termínem, kdy se podle arbitráže mají dohodnout s IDS na částce, je to docela vtipné.

http://www.ceskatelevize.cz/ct24/region … -krnacova/

Thumbs up Thumbs down

960

Re: Z tisku a médií

Ani korunu?

Kauza Blanka: Praha za milion objedná kontrolu kontrolora

http://zpravy.aktualne.cz/regiony/praha … 5900fea04/

Thumbs up Thumbs down

961

Re: Z tisku a médií

Ze zpráv na Nově jsem se právě dozvěděl, že tunel Blanka dokáže otevřít jedině Chuck Norris, zajímavé...

Thumbs up Thumbs down

962

Re: Z tisku a médií

No jasně, na Nově se dozvídám samé zaručené zprávy.....asi proto na ní nekoukám :-))))

Petr od Pankráce

963

Re: Z tisku a médií

I když při tom co se děje kolem Blanky, bych tomu snad i věřil... hmm

Thumbs up Thumbs down

964

Re: Z tisku a médií

No asi bez komentáře:
Provoz neprůjezdné Blanky stojí 15 milionů měsíčně. Platí je Metrostav
Praha by ráda předala výměnu poničených kabelů, což je práce nyní náležející firmě ČKD, společnosti Metrostav. Ta má totiž motivaci pracovat rychle: denně přichází o statisíce. Ačkoliv se tunelem nejezdí, provoz vyjde na 15 milionů. A platí ho právě Metrostav.
Zdroj: http://praha.idnes.cz/tunel-blanka-stoj … zpravy_nub

Thumbs up Thumbs down

965

Re: Z tisku a médií

Stručný přehled na Aktuálně: Přehledně: Proč je Blanka drahá, zavřená a kdo je na vině

http://zpravy.aktualne.cz/regiony/praha … 590604f2e/

Thumbs up Thumbs down

966

Re: Z tisku a médií

Zajímavá informace:

V původní smlouvě z roku 2006 byla stanovena smluvní pokuta za zpoždění stavby 5,25 milionu korun za každý den prodlení. K dnešnímu dni by tak Metrostav (ten slíbil Blanku postavit za 1 633 dnů od převzetí staveniště) musel teoreticky vrátit už téměř sedm miliard korun. Tak vysokou pokutu si přitom stanovil sám, když usiloval o zakázku. Výše penále měla totiž v soutěži váhu 35 procent, délka výstavby pak 25 procent.

967

Re: Z tisku a médií

Čech je vinen nebo nevinen, na vine je Slovák. Na víně bych dělal kohouta nebo hovězí.
K článku vlastnímu se dá říct, že formulace jsou poněkud tendenční, leckterá fakta zamlčená, asi kvůli přehlednosti. sad

Thumbs up Thumbs down

968

Re: Z tisku a médií

Krnáčová a Hudeček o Blance v otázkách Václava Moravce

http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1 … vce-2-cast

969

Re: Z tisku a médií

Kabely v Blance se už před dvěma lety jednou měnily, tvrdí Hudeček
29. března 2015  14:33,  aktualizováno  17:12
Kabely poškozené přívalovými dešti se měnily už v roce 2013, stály 22 milionů korun. Řekl to bývalý pražský primátor Tomáš Hudeček v České televizi. Primátorka Adriana Krnáčová (za ANO) podle svých slov udělá všechno proto, aby byl tunel ve zkušebním provozu otevřený ještě letos.
Zdroj: http://praha.idnes.cz/hudecek-blanka-ka … zpravy_aba

Thumbs up Thumbs down

970

Re: Z tisku a médií

A to samé v bledě modrém na novinkách:
Krnáčová: Tunel Blanka by se mohl otevřít ještě letos
Tunel Blanka by mohl být otevřen ve zkušebním provozu roce ještě letos. Uvedla to v neděli primátorka Adriana Krnáčová v České televizi. Podle exprimátora Tomáše Hudečka ale může být problémem to, že Praha už nechce do tunelu investovat ani korunu. Tvrdí, že město má ještě peníze ze zádržného.
http://www.novinky.cz/ekonomika/365556- … letos.html

Thumbs up Thumbs down

971 Naposledy upravil: S_M_Lomoz (31.03. 2015 19.15)

Re: Z tisku a médií

Praha 31. března (ČTK) - Praha se nedohodla ve stanoveném termínu s firmou Inženýring dopravních staveb (IDS) na částce, kterou má firmě zaplatit kvůli stavbě tunelu Blanka. Arbitráž mezi oběma stranami tak bude pokračovat. ČTK to dnes řekl mluvčí IDS Pavel Kočiš. Vyjádření náměstka Petra Dolínka (ČSSD) ČTK shání.
"S městem se bohužel nepodařilo najít shodu ve všech bodech, a rozhodčí řízení proto pokračuje sporem o výši odměny IDS," uvedl Kočiš. IDS si nárokuje více než 300 milionů korun, kolik Praha firmě skutečně zaplatí nyní určí soud.
Firma IDS, která dohlíží na stavbu Blanky, původně chtěla 150 milionů, poté požadavek zvýšila. Rozhodčí soud letos v únoru rozhodl, že IDS má na peníze nárok, částku ale neurčil, na té se měly strany do dnešního dne domluvit.
IDS kvůli dluhu na konci loňského roku pohrozila, že ze stavby odejde. To se zatím nestane. "Na základě osobního rozhodnutí generálního ředitele Bohumila Kvasničky zůstává IDS na stavbě," uvedl Kočiš. "Společnost se však odmítnutím smírčího řízení ocitá v nelehké finanční situaci, kterou musí řešit úvěrem," doplnil.

http://praha.idnes.cz/arbitraz-kvuli-tu … zpravy_nub

Thumbs up Thumbs down

972

Re: Z tisku a médií

Sklep v tunelu Blanka

Thumbs up Thumbs down

973

Re: Z tisku a médií

S termínem otevření Blanky jsem byla naivní, přiznala čtenářům Krnáčová
2. dubna 2015  10:49,  aktualizováno  13:38
Možná jsem byla lehce naivní. Tak hodnotí zpětně pražská primátorka Adriana Krnáčová svá slova o tom, že tunel Blanka se otevře na přelomu března a dubna. Jak řekla v chatu se čtenáři iDNES.cz, o tomto termínu ji přesvědčili dodavatelé. Nový termín otevření už proto raději říkat nebude.
Zdroj: http://praha.idnes.cz/chat-s-prazskou-p … zpravy_bur

Thumbs up Thumbs down

974

Re: Z tisku a médií

Sibstr napsal:

Sklep v tunelu Blanka

JJ, Slevomat to hezky využil ke svému p.r. - chvíli toho byl plnej fejsbůk. Nerad to říkám (píšu), ale musím uznat, že to byl dobrý nápad.

Thumbs up Thumbs down

975

Re: Z tisku a médií

Navíc nasadili slušné ceny. Za takovou cenu bych si tu sklepní kóji taky koupil :-)

Thumbs up +1 Thumbs down