826

Re: Z tisku a médií

V tunelu Blanka v pátek skončí první zkoušky zabezpečení

   Praha 18. prosince (ČTK) - V tunelovém komplexu Blanka v pátek skončí první fáze komplexních zkoušek, při nichž se kontroluje mimo jiné funkčnost bezpečnostních zařízení. Praha pozve soudního znalce, který by měl zhodnotit stav kabelů, které poškodila voda. V polovině ledna se zástupci města, firem a pojišťoven sejdou na společném jednání. Na dotaz ČTK to dnes řekl radní pro dopravu Petr Dolínek (ČSSD).
   Tunel Blanka, jehož stavbu provází problémy, vyjde na 37 miliard korun, tedy o několik miliard korun více, než bylo plánováno. Po několika odkladech by se měl řidičům ve zkušebním provozu otevřít v průběhu března nebo dubna. Spor Prahy a stavební firmy Metrostav ohledně neproplacených faktur za stavbu řešil několik měsíců rozhodčí soud. Ze stejného důvodu čeká Prahu arbitráž i s firmou Inženýring dopravních staveb (IDS), která na stavbě zajišťuje dohled.
   Tunel Blanka, jehož stavbu zadala politická garnitura pod vedením primátora Pavla Béma (ODS), měl být původně zprovozněn v roce 2011. Termín politici několikrát odložili. Bývalé vedení města s radními TOP 09 jej slibovalo otevřít 2. prosince, nově zvolená rada v čele primátorkou Adrianou Krnáčovou (ANO) hovoří ale až o jaru 2015.

827

Re: Z tisku a médií

S dubnovým termínem se to nejeví nejlépe...musí se rozhodnout o způsobu řešení problému s kabely, kabely objednat (tříměsíční dodací lhůta u kabelů odolných vodě), kabely natahat a zapojit, vše vyzkoušet atd...

Thumbs up Thumbs down

828

Re: Z tisku a médií

http://praha.idnes.cz/spravce-stavby-tu … zpravy_bur
:::
„Vůbec si nedovedu představit, co by se dělo, kdyby IDS odešla, a jak by mohla stavba pokračovat. IDS je v této fázi stavby klíčová. Jsme v přejímkách, před kolaudacemi, před zkušebním provozem a znalosti, které má IDS, to dneska objektivně nikdo jiný nemá,“ řekl MF DNES mluvčí Metrostavu František Polák.
Zdroj: http://praha.idnes.cz/spravce-stavby-tu … zpravy_bur

Thumbs up Thumbs down

829 Naposledy upravil: S_M_Lomoz (19.12. 2014 16.32)

Re: Z tisku a médií

Praha 19. prosince (ČTK) - Praha začala s přípravou tendru na nového správce tunelu Blanka. Po ranní schůzce s nynějším správcem stavby, firmou Inženýring dopravních staveb (IDS), o tom rozhodla rada města. IDS ve čtvrtek pohrozila Praze odchodem ze stavby. Radní Petr Dolínek (ČSSD) dnes řekl, že doufá v dohodu. Jednání budou pokračovat.
Výběr nového správce by podle Dolínka trval déle než pět měsíců. Co by to znamenalo pro opakovaně odkládaný termín otevření Blanky, který je aktuálně naplánován na jaro příštího roku, neřekl. "Pevně věřím, že k takovému scénáři nedojde," uvedl. Stavbu tunelového komplexu, který vyjde na 37 miliard korun, provází problémy po celou dobu.
Mluvčí firmy Pavel Kočiš ČTK řekl, že obě strany vyjádřily vůli se co nejrychleji dohodnout. "V tomto kontextu je pro nás prohlášení ohledně vyhlášení veřejné zakázky na správce stavby překvapující," uvedl. Podle něj by nový správce stavbu převzít nedokázal. Navíc by to znamenalo přerušení stavby až na rok, tvrdí.
Firma ve čtvrtek uvedla, že je připravena stavbu opustit 15. ledna. Po městu chce, aby zaplatilo dlužné částky za práce z uplynulých tří let. Bez IDS údajně nebudou moci ve stavbě pokračovat ani další firmy.
Dlužné částky má řešit rozhodčí soud. Kvůli odchodu členů rozhodčího senátu se ale jednání protáhlo a IDS podle Kočiše není ochotna dál čekat. Stavba se v minulosti zastavila i kvůli dluhům města vůči stavební firmě Metrostav. I v tomto případě spor řešil rozhodčí soud.
Firma IDS podle informací ČTK za své služby dosud inkasovala 202 milionů korun, chce ale víc, než bylo v původní smlouvě. Práce na stavbě se protáhly a firmě prý vzrostly náklady.

Thumbs up Thumbs down

830

Re: Z tisku a médií

AGa.. napsal:

S dubnovým termínem se to nejeví nejlépe...musí se rozhodnout o způsobu řešení problému s kabely, kabely objednat (tříměsíční dodací lhůta u kabelů odolných vodě), kabely natahat a zapojit, vše vyzkoušet atd...

A přitom stejné kabely již 10 let spolehlivě fungují na Mrázovce.

Thumbs up Thumbs down

831

Re: Z tisku a médií

bla bla....

Petr od Pankráce

832 Naposledy upravil: S_M_Lomoz (29.12. 2014 16.57)

Re: Z tisku a médií

Silvestr je až pozítří, ale:

Blesk: Dagmar Havlová si stěžuje: Kvůli tunelu Blanka mi praská vila

Tunel Blanka pořádně zahýbal vilou bývalé první dámy! Herečka Dagmar Havlová (61) se v rozhovoru pro měsíčník Marianne svěřila, že kvůli sedmileté výstavbě tunelu musela řešit popraskané zdi a popadané tašky na střeše domu v Dělostřelecké ulici, kde po smrti manžela Václava (†75) žije.
Vila v Dělostřelecké ulici na Praze 6, jejíž hodnota je odhadována na 60 milionů korun, se totiž nachází nedaleko tunelu Blanka, jehož otevření se stále odkládá. Jeho hloubení způsobilo nemalé problémy všem, kdo v jeho blízkosti bydlí. Na několika místech se propadla zem, na domech popraskala omítka, dlaždice... Není divu, že i dům, kde Dagmar žije, dostal zabrat.
"Teď jsem řešila problémy s popraskáním zdí a tašek na střeše, které způsobila výstavba tunelu Blanka," říká v rozhovoru pro magazín Havlová, na kterou manžel Václav nechal vilu přepsat jen pár měsíců před svou smrtí. Vilu si přitom pořídil v roce 1993 se svou první manželkou Olgou.
O výstavbě se už v roce 2011 kriticky vyjádřil i její manžel Václav Havel, když si v pražském Břevnovském klášteře přebíral titul čestného občana Prahy 6. "Jsem zneklidněn některými nezvratnými stavbami, určitou bezkoncepčností vývoje města a jsem zneklidněn poměry na magistrátu," prohlásil bývalý prezident.

http://www.blesk.cz/clanek/celebrity-ce … -vila.html

Thumbs up Thumbs down

833

Re: Z tisku a médií

Řekl jsem to už dávno, že za můj pobořený plot může Blanka, vždyť je to kousek (jenom 30km) smile
A jinak si vzpomenu na ty tavené sýry: President a Veselá .. Dáša sad

Thumbs up Thumbs down

834

Re: Z tisku a médií

S_M_Lomoz napsal:

Jeho hloubení způsobilo nemalé problémy

To by teprv měli zažít problémy, které by jim způsobilo hloubení Blanky po celé délce, to by s vilou možná zahýbalo i trochu víc...

Thumbs up Thumbs down

835

Re: Z tisku a médií

Kdo sni o jistote,

ze mu pred domem nepovede tramvaj,
pod domem metro
a za domem magistrala,

ten asi zapomnel, ze zije ve velkomeste, ktere si nenechal postavit jen pro sebe.


V malebne vesnicce pod horama se mu takove "nestesti" zcela jiste vyhne.


Chyba ve vytouzene adrese muze prinest necekana prekvapeni.....vdova sem, vdova tam. cool

Kazdy si preje mit letiste, metra a dalnice (ve velkomeste) - ale nikdo je nechce mit pred domem ...


Opet zcela oblibeny ukaz pochybne argumentace:

Zameni li se pricina a nasledek, zni kazda nasledujici diskuse rozumne.


Vseobecne se tento stav nazyva demagogie - oblibena to argumentace (nejen) komunistu.:P

Thumbs up +1 Thumbs down

836

Re: Z tisku a médií

Praha zjistí dopad tunelu Blanka na hluk v okolí, bude mít studii

   Praha 2. ledna (ČTK) - Vedení Prahy si nechá vypracovat akustickou studii pro území v okolí tunelového komplexu Blanka. Studie má ukázat, jak se promění zatížení obyvatel hlukem v okolí stavby po uvedení do zkušebního provozu. Stát by měla Prahu asi 1,7 milionů korun. ČTK to zjistila z magistrátního seznamu veřejných zakázek. Zhruba šestikilometrový tunel vyjde Prahu na asi 37 miliard a město jej plánuje otevřít letos na jaře.
   'Hodnocené území je ohraničeno od východu Vysočanskou radiálou směrem k západu až na Vypich a od severovýchodu komunikací Liberecká směrem na jih k Jižní spojce,' píše se v materiálu.
   Studie má mít tři části. V první části bude zaznamenán současný stav, kdy se Blankou zatím nejezdí. V druhé bude předpověď pro období, kdy bude tunel ve zkušebním provozu. Vybraná firma pak má ještě vypracovat odhadovaný výhled změny hlukové zátěže do roku 2020. Materiál má mít textovou, obrazovou i mapovou část.
   Praha dosud žádnou konkrétní a rozsáhlou studii, která by se zabývala dopadem zprovoznění Blanky, oficiálně nezveřejnila. V minulosti se však objevily některé návrhy na úpravy vybraných míst v Praze, ke kterým mělo město přistoupit po zprovoznění tunelu - například vybudování nových přechodů, zúžení severojižní magistrály nebo omezení provozu na Malé Straně a nábřežích Vltavy.
   Tunel Blanka, jehož stavbu zadala politická garnitura pod vedením primátora Pavla Béma (ODS), měl být zprovozněn v roce 2011. Termín politici několikrát odložili. Bývalé vedení města jej slibovalo otevřít 2. prosince, nově zvolená rada v čele primátorkou Adrianou Krnáčovou (ANO) hovoří až o jaru 2015. Praha navíc bude muset vyřešit problém s firmou Inženýring dopravních staveb (IDS), která dohlíží na stavbu tunelu. Ta totiž pohrozila odchodem ze stavby, pokud jí Praha nezaplatí peníze, které si nárokuje. Kolik Praha firmě dluží, nezveřejnila.

837

Re: Z tisku a médií

Rozhodčí soud kvůli Blance bude pokračovat v polovině ledna

   Praha 6. ledna (ČTK) - Rozhodčí soud se kvůli sporu Prahy a firmy Inženýring dopravních staveb (IDS) ohledně tunelového komplexu Blanka sejde 14. ledna. IDS kvůli dluhům města hrozí odchodem ze stavby. Náměstek primátorky Petr Dolínek (ČSSD) dnes v rozhovoru s ČTK řekl, že požádal firmu o schůzku, uskutečnit by se měla 15. ledna. Tehdy vyprší lhůta, kterou IDS městu dala. IDS se dnes nechtěla k těmto informacím vyjádřit.
   Praha podle Dolínka pokračuje v přípravě výběrového řízení na nového správce stavby, který by případně IDS nahradil. Doufá ovšem v dohodu, protože město podle něj chce dluhy splatit. 'Zároveň se ale nenecháme do ničeho tlačit,' uvedl náměstek. 'Jsme si vědomi, že se staráme o veřejné finance, nepůjdeme proto proti zákonným postupům, a to ani za cenu zdržení,' doplnil.
   Tunel Blanka, který vyjde na zhruba 37 miliard korun, by se po opakovaných odkladech měl otevřít letos v dubnu. IDS tvrdí, že její odchod by znamenal zastavení veškerých prací a zdržení v řádu měsíců. 'Případné zdržení není možné odhadnout,' řekl dnes Dolínek.
   Firma IDS podle informací ČTK za své služby dosud inkasovala 202 milionů korun, chce ale víc, než bylo v původní smlouvě. Práce na stavbě se protáhly, firmě vzrostly náklady a žádá proto dalších 150 milionů korun. Aktuální informace dnes mluvčí IDS Pavel Kočiš nechtěl komentovat. Neodpověděl ani dotaz, zda firma žádost Prahy o schůzku přijme.
   Tunel Blanka, jehož stavbu zadala politická garnitura pod vedením primátora Pavla Béma (ODS), měl být zprovozněn v roce 2011. V průběhu let se projekt prodražil minimálně o šest miliard korun. Rozhodčí soud už řešil spory Prahy se stavební firmou Metrostav. Šlo o částky v řádu miliard korun.

838

Re: Z tisku a médií

Praha dostala od ÚOHS pokutu 11 mil.Kč za Trojský most

   Brno 7. ledna (ČTK) - Praha dostala od Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) pokutu 11 milionů korun za stavbu Trojského mostu, který je součástí tunelového komplexu Blanka. ČTK to řekla Milena Marešová z tiskového odboru antimonopolního úřadu.
   Rozhodnutí ÚOHS je z poloviny prosince loňského roku, pražská radnice se už proti němu odvolala. 'Domníváme se, že to, za co jsme pokutu dostali, není správní delikt,' řekl ČTK radní pro dopravu Petr Dolínek (ČSSD).
   Předseda ÚOHS Petr Rafaj ČTK dnes řekl, že stavba Trojského mostu byla realizována ve zcela jiné podobě a podle zcela jiného architektonického návrhu, než jaký byl obsahem původní zadávací dokumentace na veřejnou zakázku. 'Vybraný uchazeč tak pro zadavatele provedl stavební práce, které nebyly zadány v řádném zadávacím řízení dle zákona o veřejných zakázkách,' uvedl Rafaj.
   Server ihned.cz dnes uvedl, že magistrát hlavního města zaplatil kvůli vícepracím za stavbu mostu 1,3 miliardy korun. Původně měl stát méně než půl miliardy. ÚOHS údajně prověřuje i ostatní práce na tunelu Blanka. I tam dodavatelé dělali vícepráce, které stavbu prodražily o mnoho miliard.
   Už bývalá rada hlavního města pod vedením Tomáše Hudečka (nyní nestraník, v klubu TOP 09) tvrdila, že firma Metrostav staví jiný most, než který byl naprojektován. Nemůže jí proto proplatit faktury. A z toho důvodu také vyvolala arbitráž. Arbitrážní soud rozhodl, že Praha má Metrostavu požadovanou částku zaplatit.
   Tunel Blanka, jehož stavbu zadala politická garnitura pod vedením primátora Pavla Béma (ODS), měl být zprovozněn v roce 2011. Projekt se prodražil minimálně o šest miliard korun, celková částka dosáhla téměř 37 miliard korun. Rozhodčí soud už řešil spory Prahy se stavební firmou Metrostav. Šlo o částky v řádu miliard korun.

http://domaci.ihned.cz/c1-63344970-prah … ojsky-most
http://praha.idnes.cz/praha-dostala-pok … zpravy_bur
http://www.ceskatelevize.cz/ct24/region … ha-pokutu/

839 Naposledy upravil: medvid (10.01. 2015 13.10)

Re: Z tisku a médií

Právo: Konečný účet za Blanku bude 43 miliard korun

Praha - Konečný účet za pražský tunelový komplex Blanka bude 43 miliard korun. K dosud uváděným 37 miliardám je třeba přičíst peníze za část mezi Strahovským tunelem a Myslbekovou ulicí.
foto
Novináři si 30. září mohli prohlédnout pražský tunel Blanka, jehož stavbu k tomuto dni v souladu s výrokem rozhodčího soudu dokončila firma Metrostav. Práce na klíčové dopravní stavbě tím ale nekončí. Zbývá vyzkoušet bezpečnost provozu tunelu a funkčnost technologií. Termín zprovoznění tak zatím není znám. Stavba vyjde Prahu na 36,9 miliardy korun.. ČTK Vondrouš Roman
Vyplývá to z propočtů, které se nechalo udělat nové vedení města, píše dnešní Právo.

http://www.ceskenoviny.cz/zpravy/pravo- … gn=twitter

Thumbs up +1 Thumbs down

840 Naposledy upravil: vlakno (11.01. 2015 16.49)

Re: Z tisku a médií

Jéé, konečně si toho někdo na magoši všimnul, to je fajn smile Novináři si to mohli spočítat dávno z dostupných zdrojů, kdyby k něčemu byli.
Když jsem o tom tady psal loni v září (na základě článku Auto*matu), tak jsem za to sklidil pár mínusků smile http://mo.ttnz.cz/forum/viewtopic.php?pid=39914#p39914
Teď jde o to, co všechno v té ceně je a není, např. MOS Malovanka, Trojský most, protipovodňová opatření, příprava stavby, stavební a technický dozor...
Komplexně shrnuto v tomto dotazu:
http://dotazy.praha.eu/dotaz/detailni-n … -blanka-2/

Thumbs up Thumbs down

841

Re: Z tisku a médií

A padlo někde číslo, kolik to celé tedy mělo stát původně? Pokud vím, tím číslem nikdo nikdy neoperoval. Aby se dalo tedy srovnat, o kolik se to prodražilo.  Údaje typu "dům bez pozemku měl stát dva miliony, i s pozemkem teď stojí tři" jsou poněkud na dvě věci.

...plakali všichni psové, dali mu kopat hrob; na desce mramorové byl nápis těchto slov...

Thumbs up Thumbs down

842

Re: Z tisku a médií

Kdyz se stavel Karluv most, nevypadalo to urcite o nic lepe a jak jsme radi, ze ho mame.

Za 20 let po tom, co stala Blanka a Trojsky most, nestekne ani pes.

Alespon toto malo zanecha nase pokomunisticka generace mestu Praze.


Bez tanciciho domu a Trojskeho mostu by to "dedictvi" vypadlo velice chude.

Valna vetsina toho ostatniho se pro "neprekonaltelnou architektonickou krasu" za kratko jiste zase zboura..... a to jsou opravdu ty zbytecne vyhozene penize.

Thumbs up +1 Thumbs down

843

Re: Z tisku a médií

Pražští politici se neshodují, které stavby jsou součástí Blanky

   Praha 12. ledna (ČTK) - Pražští politici se neshodují, které stavby jsou součástí tunelového komplexu Blanka, a které nikoli. Podle současného vedení patří k Blance i křižovatka Malovanka s přilehlým tunelem, cena za stavbu se tak zvedá z původně uváděných 37 miliard na 43 miliard korun. Podle bývalých primátorů Tomáše Hudečka (bezp., dříve TOP 09) a Bohuslava Svobody (ODS) ale o navyšování ceny za Blanku mluvit nelze. Stejně jako mluvčí stavební firmy Metrostav František Polák shodně tvrdí, že jde o dvě stavby. Tunelový komplex by měl být zprovozněn letos na jaře.
   Debatu ohledně toho, co je a co není Blanka, vyvolalo zveřejnění magistrátního materiálu s vyčíslením nákladů za výstavbu severozápadní části pražského městského okruhu. Z podkladů vyplývá, že stavba zahrnující tunel Blanka a jeho napojení na Strahovský tunel vyjde na zhruba 43 miliard korun. Samotný tunel označovaný jako Blanka bude stát asi 37 miliard, jeho napojení pak dalších šest miliard. Dosud přitom politici v souvislosti s Blankou mluvili jen o částce 37 miliard korun.
   Plány na výstavbu této části tunelového propojení Prahy pochází z 90. let minulého století. Křižovatka na Malovance, která je součástí spojnice Strahovského tunelu a Blanky, byla zadána za vlády tehdejšího primátora Igora Němce (ODS) v roce 2002. Další čtyři stavby, včetně tunelu od Myslbekovy ulice po Pelc-Tyrolkou, který je označován jako Blanka, byly schváleny za tehdejšího primátora Pavla Béma (ODS).
   Podle současného náměstka primátorky Petra Dolínka (ČSSD) je propojení součástí Blanky. 'Kdyby nebyla Blanka, nemuselo by se to vůbec stavět,' uvedl Dolínek. 'V době, kdy Bém obhajoval náklady Blanky, už byla tato stavba i částky známy. Dělat z toho nyní prodražení Blanky je nesmysl,' napsal ČTK v sms zprávě bývalý primátor Hudeček. Podobně se vyjádřil i Svoboda. '(Propojení, pozn. red.) se nemůže počítat do ceny tunelu Blanka, jedná o jinou část městského okruhu,' tvrdí. 'Podle mého názoru se jedná o chaos a účelovou argumentaci současného vedení města,' doplnil.
   Také dokument magistrátního odboru strategických investic dělí stavbu na dvě části. Tou první je městský okruh Blanka, který mezi Myslbekovou ulicí a Pelc-Tyrolkou tvoří tři úseky. Jejich cena by měla být 36,98 miliardy korun, přičemž nejdražší je úsek Myslbekova-Prašný most za 23,6 miliardy. Propojení Strahovského tunelu a Blanky tvořené mimoúrovňovou křižovatkou a zhruba 500 metry dlouhým tunelem vyšlo na šest miliard.
   Stavbu tunelu provází po dobu výstavby řada problémů a zdržení. Podle původních představ města se jím mělo jezdit v roce 2011, po několika odkladech by se měl řidičům ve zkušebním provozu otevřít letos na jaře.
   Tunel řešil i rozhodčí soud, a to sice spor Prahy a firmy Metrostav ohledně neproplacených faktur. Ze stejného důvodu čeká Prahu arbitráž i s firmou Inženýring dopravních staveb (IDS), která na stavbě zajišťuje dohled.

   Předpokládané náklady stavby severozápadní části městského okruhu
Číslo stavby    Úsek      Cena (v miliardách Kč)
9515    Myslbekova - Prašný most    23,632
0080    Prašný most - Špejchar    4,354
0079    Špejchar - Pelc-Tyrolka    8,994
0065    Strahovský tunel    6,003
   Zdroj: magistrát

844 Naposledy upravil: vlakno (12.01. 2015 17.47)

Re: Z tisku a médií

lol ještě odkaz http://www.financninoviny.cz/zpravy/pra … 1408312224

Jestli chtějí tvrdit, že stavba 0065, tedy SAT 2A a 2B nepatří do Blanky, tak proč je to na oficiálních stránkách stavby? http://www.tunelblanka.cz/informace-o-p … p?action=1
Tady chtěl jenom někdo administrativně kouzlit s čísly, aby ta celková cena nevypadala tak strašně, tak se jeden úsek kdysi pojmenoval SAT 2. etapa.

Thumbs up −2 Thumbs down

845

Re: Z tisku a médií

Bylo by zajímavé dohledat staré novinové články, zda někdo tu částku zahrnoval do SAT :-)

Thumbs up Thumbs down

846 Naposledy upravil: Jenik (12.01. 2015 22.44)

Re: Z tisku a médií

hloupé vlákno, protože nikdo není ochotný říct, že strahovský tunel a jeho návazné stavby se z politických důvodů dokončují TŘICET let po jeho zahájení
A nikdo nechce na plnou hústa říct, že za všeliké průtahy můžou jedině "občanské iniciativy" zelená sebranka a spol.

Thumbs up Thumbs down

847

Re: Z tisku a médií

Tak to taky asi není jednoznačný, že jo... jak by asi vypadal SAT 2B, kdyby se nestavěla Blanka, ale něco jiného?

Thumbs up Thumbs down

848

Re: Z tisku a médií

Mosquit napsal:

Bylo by zajímavé dohledat staré novinové články, zda někdo tu částku zahrnoval do SAT :-)

Jestli myslíš 1.stavbu SAT otevřenou v roce 1997, tak sotva, když 2. i 3. stavba byly ještě na houbách. SAT 3. stavba na jihu byla dokončená později až s Mrázovkou, SAT 2. stavba se dokončuje teď jako součást TKB. Chápu, že se jim hodilo tu cenu pro média snížit a 6 miliard ututlat, ale holt to nevyšlo. Teď ještě mlží, chudáci.

Thumbs up Thumbs down

849

Re: Z tisku a médií

Důvod, proč SAT 2A a SAT 2B jsou samostané stavby a nikdy nebyly administrativně součástí Blanky, je velmi prostý. Tyto dva úseky byly v podstatě invariantní bez ohledu na to, která trasa se zvolí v následujícím úseku  - Blanka vs. Dana vs. Hana. Žádné jiné spiknutí bych v tom nehledal...

Thumbs up Thumbs down

850

Re: Z tisku a médií

Hlavně je to úplně jedno. teď je důležité Blanku otevřít a ne se babrat v minulosti. Bohužel po Krnáčové se slehla zem. Dolinek má jediný zájem očernit předchůdce (ČSSD ale skoro ve všech koalicích byla nebo jí tolerovala). Mám o otevření Blanky trochu obavy. Praha nemá rozpočet a nic se neděje. Může jí rozpočtové provizorium ohrozit?

Thumbs up Thumbs down