326

Re: Z tisku a médií

Na pražské Malovance vyroste nová budova, slibovaný park nebude
27. dubna 2012  11:16
Praha změnila územní plán. Zastupitelé například rozhodli, že u mimoúrovňové křižovatky na Malovance vyroste vedle hotelu Pyramida dispečink pro Technickou správu komunikací.

http://praha.idnes.cz/na-malovance-vyro … zpravy_sfo

327 Naposledy upravil: S_M_Lomoz (15.05. 2012 15.27)

Re: Z tisku a médií

Praha 15. května (ČTK) - Na stavbě pražského tunelu Blanka dnes odpoledne zavalilo bednění pětatřicetiletého dělníka. Záchranářům se jej podařilo resuscitovat. S vážnými vícečetnými zraněními skončil v nemocnici, informovala na webu mluvčí pražské záchranné služby Jiřina Ernestová.
Neštěstí se odehrálo po 14:00 na Hradčanech. "Pacientovy životní funkce se podařilo obnovit neodkladně zahájenou resuscitací," uvedla mluvčí. Záchranáři připojili pacienta na umělou plicní ventilaci a převezli ho do Ústřední vojenské nemocnice.
Podle mluvčího firmy Metrostav Františka Poláka se na stavbě rozebírá bednění. Proč se část uvolnila, není podle Poláka jasné. "Je to nepříjemné, věc vyšetřuje báňský úřad," řekl ČTK Polák. Na místě zasahuje i policie. "Policisté nyní na místě zjišťují bližší okolnosti a svědky události," uvedla na webu policejní mluvčí Jana Rösslerová.

nebo http://praha.idnes.cz/na-stavbe-tunelu- … -zpravy_ab

Thumbs up Thumbs down

328

Re: Z tisku a médií

„Výstavba tunelového komplexu Blanka pokračuje nesníženým tempem. V současnosti se rozběhly montáže technologického zařízení za souběhu dokončování stavebních konstrukcí. Definitivní konstrukce ražených tunelů jsou hotovy,“ uvedl náměstek primátora Josef Nosek s tím, že uvedení celého souboru staveb do zkušebního provozu je plánováno do 30.4.2014.


Výstavba tunelového komplexu Blanka

Výstavba pokračuje nesníženým tempem

V současnosti se rozběhly montáže technologického zařízení za souběhu dokončování stavebních konstrukcí

Definitivní konstrukce všech ražených tunelů jsou hotovy

Dokončení betonových konstrukcí zejména v prostoru Prašného mostu bude v září t.r.

Nový Trojský most – bude dokončen na podzim 2013, financování výstavby zajišťuje plynule vedení města z rozpočtu města

Uvedení celého souboru staveb do zkušebního provozu je plánováno do 30.4.2014

http://www.praha.eu/jnp/cz/home/magistr … _rady.html

329

Re: Z tisku a médií

Podchod na Hradčanské bude v říjnu

datum: 22. 5. 2012
médium: Šestka - zpravodajství

Vidina podchodu ze stanice metra Hradčanská do Bubenečské a Dejvické ulice se významně posunula kupředu. Od října si lidé budou vybírat, zda se vydají do Dejvic přes koleje nebo pod zemí. Přechody na povrchu se po zprovoznění podchodu rušit nebudou.
Po obrovském tlaku ze strany radnice Prahy 6 práce konečně začaly v polovině dubna demolicí bývalého objektu Stavebnin, který stavbě podchodu bránil. Hlavní město nejprve muselo objekt od zkrachovalé firmy vykoupit. Jak informoval Šestku mluvčí společnosti Metrostav František Polák, bezpečného přecházení se lidé dočkají v říjnu „Když lidé půjdou rovnou z metra, využijí podchod, když půjdou z tramvaje, asi přejdou koleje,“ odhaduje František Polák.
Společnost Metrostav obnovuje podchod v rámci staveb tunelového komplexu Blanka.
Městská část Praha 6 v souvislosti se stavbou podchodu trvá také na celkové úpravě křižovatky Bubenečská - Dejvická. „A to včetně vybudování vyvýšené plochy v prostoru celé křižovatky současně s dokončením podchodu,“ doplnil místostarosta René Pekárek.

330

Re: Z tisku a médií

"Po obrovském tlaku ze strany Prahy 6" - to určitě...
P-6 to spíš celé zdr(a)žuje a komplikuje požadavky na dodatečné vícepráce - ona zmíněná úprava křižovatky...

Thumbs up Thumbs down

331

Re: Z tisku a médií

Praha 23. května (ČTK) - Praha chce zvelebit mimoúrovňovou křižovatku Malovanka, která propojuje Strahovský tunel a budovaný tunelový komplex Blanka. Nad křižovatkou by měly vyrůst lávky pro pěší a stěny podél křižovatky by měly obrůst popínavými rostlinami. Záměr dnes na výboru dopravy představil architekt Jiří Opočenský, který je autorem návrhu. Náklady na výstavbu by podle Opočenského činily asi 98 milionů korun bez DPH, roční provozní náklady by byly přes půl milionu korun.
Cílem projektu je podle Opočenského umožnit průchod pěším, pro které je nyní překonání křižovatky komplikované, a snížit počet emisí z automobilové dopravy. Dvě lávky ve tvaru kříže, které budou uprostřed spojeny, mají propojit mimo jiné parky Na Petynce a v Parléřově ulici.
Na stěny podél křižovatky budou podle Opočenského využity především neopadavé rostliny. Podle Ateliéru ekologických modelů (ATEM) automobilová doprava v tomto místě produkuje ročně asi 9,2 tuny prachových částic PM10. "Zelená stěna" by měla podle architektů toto množství snížit zhruba o 35 procent.
Zastupitelům se projekt líbil, někteří ale pochybovali o tom, zda je možné jej stihnout zhruba do dubna 2014, kdy má být otevřen navazující úsek tunelového komplexu Blanka. Návrh zatím nemá příslušná povolení, vyřešeno není ani jeho financování. Praha chce proto v létě požádat o dotaci ze Státního fondu životního prostředí.
"Harmonogram je napjatý, ale ne nemožný. Předpokládá to intenzivně pracovat na dokumentaci k územnímu rozhodnutí," řekl na výboru Opočenský. Pokud by Praha dotaci získala, bude nutné podle Opočenského získat do května 2013 také stavební povolení. Samotná výstavba a výsadba, která by si vyžádala částečná dopravní omezení, by pak trvala asi rok.

Thumbs up Thumbs down

332

Re: Z tisku a médií

Jak jsem psal dříve: a nedaj pokoj a nedaj pokoj.
Podle sazebníků se pohybují honoráře kolem 10% rozpočtových nákladů. Před nedávnem probehlo číslo 130 milionů. Co by se tedy pan architekt nesnažil pro trochu "krabicového vína".

P.S. A "ateliér ekologických modelů" je také dost "důvěryhodná" značka. Použil bych jedno slovo z probíhající reklamy: VYPADNI!

Thumbs up Thumbs down

333

Re: Z tisku a médií

U pražské Letné nepojedou tramvaje, potíže čekají i řidiče
Zdroj: http://praha.idnes.cz/oprava-trate-a-si … -zpravy_ab

334

Re: Z tisku a médií

Pražští radní před podpisem nezkontrolovali novou smlouvu na tunel Blanka
    21. června 2012  15:30
    Současné vedení Prahy slibovalo krystalicky čisté hospodaření. A také, že bude mít vše pod kontrolou. Ředitel odboru městského investora ale minulý měsíc podepsal dodatky ke smlouvě na tunel Blanka, aniž by je vedení města zkontrolovalo.

    Zdroj: http://praha.idnes.cz/podpis-nove-smlou … zpravy_sfo

335

Re: Z tisku a médií

Banda volů, fakticky :-)

Petr od Pankráce

336

Re: Z tisku a médií

Pankrác napsal:

Banda volů, fakticky :-)

Promiňte, myslíte tím radní nebo novináře? Já bych tak označil novináře, protože to snad proběhlo OK. Rada dala řediteli pokyn, jak vypracovat dodatek, on ten pokyn splnil do puntíku (jak se ve článku píše) a podepsal, neb na to měl právo. Znovu to předkládat radě by znamenalo jen ji zdržovat od jiné práce.
Připomíná mi to situaci, kdy se mi změnil šéf a nový nás začal řídit trochu jinak. Poslal jsem mu dokument k připomínkám, pak jsem ho podle připomínek opravil a poslal mu ho znovu, jak jsem byl zvyklý. No a on mě seřval že už to znovu číst nebude, protože předpokládá, že umím číst, jeho připomínky jsem si přečetl a zapracoval. A jestli nejsem zodpovědný za svou práci musím mít nad sebou kontrolu, tak ať táhnu. A měl pravdu a náš tým pod jeho vedením pracuje lépe.
Stejně tak tady, ředitel dostal pokyny a podle těch sepsal dodatek smlouvy. Pokud to někdo po něm musí kontrolovat, tak asi ten ředitel není dost schopný, aby tu práci dělal.

Thumbs up Thumbs down

337

Re: Z tisku a médií

Ano, myslim novinare.....

Petr od Pankráce

338

Re: Z tisku a médií

Blanka není jen tunel. Vzniknou díky ní parky i garáže
Tomáš Belica Metro.cz 26. června 2012  14:44
Největší podzemní stavba v Česku pomalu, ale jistě finišuje. Deník Metro do rozestavěné Blanky zavítal. Zjistili jsme, jak je to ve skutečnosti s podzemními garážemi i novou zelení.

http://www.metro.cz/blanka-neni-jen-tun … e-deje_bel

339

Re: Z tisku a médií

Motorkář ujížděl policii po chodníku, zradilo ho bahno u tunelu Blanka

--------------------------------------------------------------------------------

Policisté chtěli v Praze 6 zkontrolovat dvojici na motocyklu. Řidič ale najel na chodník a začal před hlídkou ujíždět. Následně projel parkem a nakonec vjel na staveniště tunelu Blanka. V bahně nezvládl řízení a motocykl "položil"...

Zdroj: http://praha.idnes.cz/motorkar-ujizdel- … -zpravy_ab

Thumbs up Thumbs down

340

Re: Z tisku a médií

to jsou věci - pěkné video - takového rozrytého trávníčku smile

kdyby to projel mezi ohradami do ulice na Valech, tak by ujel smile

341

Re: Z tisku a médií

Praha neplatí za výzkum u tunelu Blanka, tvrdí archeologové

9. 7. 2012 16:09, autor: mld
aktualizováno 9. 7. 2012 20:54

Praha – Archeologové se obávají o osud raně středověkého pohřebiště u Prašného mostu v Praze. Archeologický ústav Akademie věd poukázal, že magistrát nedává peníze na průzkum, který má platit v rámci výstavby tunelu Blanka. Bude proto nutné výzkumné práce zastavit. Podle archeologů tak hrozí zničení pohřebiště. Magistrát ovšem tvrdí, že peníze na výzkum řádně posílá.

http://www.ceskatelevize.cz/ct24/region … heologove/

342

Re: Z tisku a médií

Rébus archeologů: Vybagrovat – zničit přemyslovského pohřebiště nebo se zadlužit a zničit sebe

Pro agenturu ČTK uvedl Jan Frolík z Archeologického ústavu:„Zastavíme zemní práce, které u Prašného mostu probíhají, jak nám zákon umožňuje, a uvidíme, co se bude dít."  Dodal, že dohodu s pražským magistrátem se nedaří uzavřít.

http://www.literarky.cz/domov/politika/ … zniit-sebe

343

Re: Z tisku a médií

jj, OMI je po politické čistce v totálním rozkladu a tudíž absolutně neakceshopný...

Thumbs up Thumbs down

344

Re: Z tisku a médií

Handicapovaní navštívili stavbu metra

http://www.metrostav.cz/cz/aktuality/ti … il?id=2456

345

Re: Z tisku a médií

Při výstavbě tunelu Blanka vzniknou pod Pražským hradem dva nové parky
Zdroj: http://praha.idnes.cz/diky-tunelu-blank … zpravy_sfo

346

Re: Z tisku a médií

Nějak do té vizualizace zapomněli dokreslit garáže.

Thumbs up Thumbs down

347

Re: Z tisku a médií

Tady (Patočkova x Myslbekova) ale garáže být nemají. Za pozornost ovšem stojí ta nová "imitace" bastionů a značné zvednutí původního terénu. Pokud se nepletu, tak ty nové bastiony tvoří jižní stěna TGC.

Thumbs up Thumbs down

348

Re: Z tisku a médií

Myslím v pozadí, za tou tramvají, jak tam snaživě řádilo klonovací razítko se zeleným listím.

Thumbs up Thumbs down

349

Re: Z tisku a médií

No však - vizualizace je někdy z doby před začátkem stavby, cca 2007-2008, dávno před tím, než si garáže místní vydupali.

Thumbs up Thumbs down

350

Re: Z tisku a médií

Další pěkný článeček :-)

http://aktualne.centrum.cz/ekonomika/do … ?id=752312

Tunel Blanka jim zkazí bydlení. Máte smůlu, řekl soud
12:40 | 23.7.2012
Tomáš Fránek

Brno - Lidé, u jejichž domů a bytů budou denně vyjíždět z pražského tunelu Blanka desítky tisíc aut, neuspěli se svou stížnosti na to, že si nemohli dostatečně bránit své bydlení.

Petr od Pankráce