176 Naposledy upravil: P_V (06.07. 2014 11.19)

Re: Z tisku a médií

Článek o alternativním vedení SOKP vyšel. Hádejte který oblíbený journalista to psal a myšlénky kteréhož "odborníka" přes silniční stavby jsou tam prezentovány. smile
http://praha.idnes.cz/jancura-obchvat-p … zpravy_aha

Thumbs up Thumbs down

177

Re: Z tisku a médií

Praha - Lochkovský most na pražském okruhu má další skrytou vadu a čeká jej oprava. Stavba, na které se objevily vady ve svarech hned při otevření v září 2010, trpí podle studie Inženýrské akademie vnikáním vzduchu mezi ocelové pláty držící vrchní část mostu s vozovkou. Nově zjištěná vada může mít vliv na životnost celé stavby, řekl dnes ČTK mluvčí Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Jan Rýdl. ŘSD nyní jedná o možnostech opravy, akutní nebezpečí řidičům nehrozí.
Ocelové pásnice mostu, což jsou několik centimetrů tlusté ocelové pláty, na sebe nenaléhají. Při průjezdu těžkých nákladních vozidel se tak vzájemně pohybují a netěsnostmi mezi ně vniká vzduch. Ten se následně vypouští a neustálým opakováním tohoto cyklu se výrazně snižuje životnost spojů ocelové konstrukce.
Podle ŘSD představuje toto "dýchání lamelových pásnic" skrytou vadu a její vyřešení bude požadovat po zhotoviteli - společnosti Bögl a Krýsl. Ta je mimo jiné podepsána pod mostem ve Studénce, který se v roce 2008 zřítil na projíždějící vlak.
Výrazného prodloužení záruční doby mostu z pěti na 20 let dosáhlo ŘSD už na konci roku 2012. Prodloužení lhůty ŘSD požadovalo kvůli vadám ve svarech, které se od otevření mostu pravidelně monitorují ultrazvukem. Tyto praskliny se ale podle zjištění Inženýrské akademie nyní nerozšiřují.
Statikou problematického mostu, po kterém denně projede na deset tisíc nákladních aut, se začala v posledních dnech zabývat i policie. Zahájení šetření potvrdilo ČTK Krajské ředitelství policie hlavního města Prahy. Vyšetřovatelé si od ŘSD vyžádali plány mostu i další dokumenty a zahájili výslechy svědků.
Most za zhruba miliardu korun je součástí jihozápadní části pražského okruhu, který vyšel přibližně na 20 miliard korun a měří 23 kilometrů. Most stavělo sdružení firem Hochtief, Strabag a Bögl a Krýsl. Poslední z nich prováděla montáž ocelové konstrukce mostu, ve které se vady objevily.

http://www.financninoviny.cz/zpravy/loc … na/1102113

Thumbs up +1 Thumbs down

178

Re: Z tisku a médií

Středočeským obcím má ulevit od kamionů nová spojnice mezi dálnicemi

Vesnice ve středních Čechách sužované hustou kamionovou dopravou by si v budoucnu mohly oddechnout díky spojnici dálnic D1 a D11. Ta by mohla být hotová ještě před dokončením východní části Pražského okruhu. Kudy spojnice povede, ministerstvo ještě neví.

http://praha.idnes.cz/obcim-pomuze-od-k … zpravy_mav

179 Naposledy upravil: S_M_Lomoz (12.09. 2014 12.51)

Re: Z tisku a médií

Nene. Nebude to jednoduchý. Vůbec ne.

Předvolební web magistrátní trojkoalice KDUČSL-SZ-STAN:
Hudeček znovu tlačí soudem zrušené varianty okruhu a dráhy pražského letiště

http://www.trojkoalice.cz/media/hudecek … o-letiste/

Thumbs up Thumbs down

180

Re: Z tisku a médií

Pražský obchvat bude možná až v roce 2015
Výstavbu dálničního obchvatu Prahy, který má zlepšit neúnosnou dopravní situaci v Praze a Středočeském kraji, zpomalují problémy se zdlouhavým územním řízením a výkupem pozemků. Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD) se proto obává, že obchvat bude možné dokončit až v roce 2015.
http://www.novinky.cz/domaci/67646-praz … -2015.html
big_smile:(

Thumbs up Thumbs down

181 Naposledy upravil: Jenik (06.10. 2014 20.47)

Re: Z tisku a médií

S_M_Lomoz napsal:

Nene. Nebude to jednoduchý. Vůbec ne.

Předvolební web magistrátní trojkoalice KDUČSL-SZ-STAN:
Hudeček znovu tlačí soudem zrušené varianty okruhu a dráhy pražského letiště

http://www.trojkoalice.cz/media/hudecek … o-letiste/



Kam vstoupí zelený deset let tráva neroste

Thumbs up +1 Thumbs down

182

Re: Z tisku a médií

ÚS odmítl stížnost proti povolení zkušebního provozu na okruhu

   Brno 15. prosince (ČTK) - Ústavní soud (ÚS) odmítl stížnost proti rozhodnutí, jímž pražský magistrát povolil zkušební provoz na jihozápadním segmentu pražského okruhu v úseku D1-Jesenice-Vestec. Stížnost obcí a lidí z okolí je předčasná, situací se ještě zabývá Městský soud v Praze. Spolu se stížností odmítl ÚS také návrh na zrušení vládního nařízení o ochraně zdraví před nepříznivými účinky hluku a vibrací, zjistila dnes ČTK ze soudní databáze.
   Na ústavní soudce se obrátily obce Dobřejovice, Herink a Modletice se Sdružením občanů okolí SOKP proti hluku z dopravy. Dovolávali se ochrany práva na příznivé životní prostředí, práva na ochranu života a zdraví i vlastnického práva. Sporný úsek okruhu je dokončený od roku 2010. Jeho používání ale namísto řádné kolaudace umožnilo právě opakované povolování zkušebního provozu.
   Napadené rozhodnutí povoluje zkušební provoz do konce roku 2015. Obce sužované hlukem podaly loni v srpnu žalobu k Městskému soudu v Praze, který ji zamítl. Poté ale Nejvyšší správní soud letos v dubnu nařídil žalobu proti magistrátnímu rozhodnutí znovu projednat. Od té doby městský soud nový verdikt nevynesl.
   Pisatelé ústavní stížnosti zdůrazňují, že se problém týká tisíců lidí žijících v blízkosti okruhu. Kvůli průtahům v řízení prý může vzniknout vážná újma, jež spočívá 'v nevratném poškození jejich zdraví nadměrným hlukem'.
   Ústavní soud ale v usnesení připomněl, že může přezkoumávat jen konečná rozhodnutí, přičemž tato podmínka není naplněna. 'Ústavní soud dodává, že uvedené platí, i kdyby ústavní stížnost svým významem podstatně přesahovala vlastní zájmy stěžovatele,' stojí v usnesení senátu se zpravodajem Jaroslavem Fenykem.

183

Re: Z tisku a médií

Pražský okruh je moc hlučný. Už 4,5 roku nemá kolaudaci

www.tyden.cz/rubriky/domaci/doprava/prazsky-okruh-je-moc-hlucny-uz-4-5-roku-nema-kolaudaci_331174.html

184

Re: Z tisku a médií

Hromadná nehoda asi 30 aut uzavřela Pražský okruh směrem k letišti
    8. února 2015  11:02

    Hromadná havárie aut zavřela dopoledne Pražský okruh směrem k letišti. Hodinu před polednem se městem přehnala silná sněhová přeháňka a viditelnost byla sotva metr. Zranění jsou podle záchranářů jen lehká.

    Zdroj: http://praha.idnes.cz/hromadna-nehoda-n … -zpravy_eb

mapa.dopravniinfo.cz napsal:

R1 - 17.3km na trase Modletice - Ruzyně u obce Praha; Objízdná trasa směr letiště sjezd na ulici k barrandovu, poté k austisu a najíždí u ořecha zpět na okruh, druhý směr částečně omezen kvůli složkám
08.02.2015 10:45 - 08.02.2015 17:50
komunikace dočasně uzavřena hromadná nehoda , hromadná nehoda; komunikace dočasně uzavřena; dopravu řídí policie; 4x NA + několik OA, složky IZS na místě.

jsou uzavírány tunely...

185

Re: Z tisku a médií

Okruh u Běchovic bude nejdřív za 8 let. Když nebudou žaloby
Praha - Východní část pražského okruhu bude nejdříve v roce 2023. Počítá s tím nový harmonogram Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD), který má server Aktuálně.cz. k dispozici. Současně ale varuje: Tento termín je nejistý, protože dokončení okruhu mohou ohrozit případná odvolání a žaloby.
"Rizikové faktory jsou odvolání proti aktualizovaným zásadám územního rozvoje či vydanému územnímu a stavebnímu povolení," upozorňuje materiál, který vypracovalo ŘSD pro dopravní výbor pražského magistrátu. Dosud ŘSD jako termín uvedení do provozu uvádělo rok 2021.

http://zpravy.aktualne.cz/regiony/praha … 5900fea04/

Thumbs up Thumbs down

186

Re: Z tisku a médií

....jinymi slovy - NEBUDE NIKDY :-(

Petr od Pankráce

187

Re: Z tisku a médií

Stát přikreslí dálnice a zrychlí 150 km silnic, povolí na nich stodesítku

Číslování silnic by se nemělo nijak měnit, jedinou změnou bude konec silnice R1, pod kterou je označen zatím nedokončený Pražský okruh. Pracovní návrh počítá s přejmenováním na D0.

http://ekonomika.idnes.cz/stat-zrychli- … oprava_suj

188

Re: Z tisku a médií

ŘSD koupilo půdu, kterou nechce. A zrušit obchod zatím nesmí

10. 5. 17:52

Bývalý šéf Ředitelství silnic a dálnic Alfréd Brunclík se zavázal koupit pozemky u Pražského okruhu, jehož trasa není jasná. Policie Brunclíka stíhá, nevýhodnou smlouvu se ale ŘSD snaží marně zrušit.

ŘSD tam zvažovalo postavit středisko, kde by parkovaly stroje potřebné k údržbě nejen plánované části Pražského okruhu v sousedství, ale i hradecké či liberecké výpadovky.

http://zpravy.aktualne.cz/domaci/spravc … 590604f2e/

189

Re: Z tisku a médií

Bez dálniční známky? Praha chce, aby se po okruhu jezdilo zdarma
    21. května 2015  9:37,  aktualizováno  11:37

    Po Pražském okruhu by se mělo jezdit bez dálniční známky. Takový návrh poslalo na ministerstvo dopravy vedení metropole. Podle radního pro dopravu Petra Dolínka by zrušení povinnosti za jízdu po okruhu platit mohlo ulevit dopravě uvnitř hlavního města.

    Zdroj: http://praha.idnes.cz/praha-chce-jizdu- … zpravy_bur

190

Re: Z tisku a médií

Další část Pražského okruhu se může začít stavět do dvou let, věří ministr Ťok

Eliška Nová - redaktorka

10. 6. 2015 00:00 (aktualizováno 10:45) události 0

    Východní část okruhu v délce 12,5 kilometru, která má spojit Běchovice s dálnicí D1, se měla začít stavět v roce 2019. Ministr dopravy chce, aby se tak stalo dříve.
    Projekt za 14 miliard korun ale může zkomplikovat postoj Běchovic, které žádají, aby se zároveň s okruhem vybudoval i jejich obchvat.
    Nejsložitější je pak situace u severního úseku, který má vést přes Suchdol.

http://archiv.ihned.cz/c1-64141970-dals … inistr-tok

191

Re: Z tisku a médií

KupChleba napsal:

Tenhle nový web se tváří jakoby chtěl informovat... :-D

http://www.sokp511.cz/

192

Re: Z tisku a médií

Nevím kam s tím, tak třeba sem.
Nejnovější brožura k pražskému okruhu 09/2015
https://www.rsd.cz/wps/wcm/connect/a876 … CACHE=NONE

Thumbs up Thumbs down

193 Naposledy upravil: Jenik (29.02. 2016 22.43)

Re: Z tisku a médií

Tož měli jsme tady naši krásnou vesničku s chaloupkami uprostřed polí, největší hluk tvořilo šumění deště v lipách a dupot ženců jdoucích na pole. Do sousední vsi nikdo nepotřeboval a za jinou prací jsme chodili v bačkorách a hovořili šeptem, abychom nepřekročili 40dB.
A najednou nám tady pár kiláků za našimi břizoliťáky postavili dálnici, na kterou ani při denní cestě za prací našimi auty nemůžeme najet. Akorát zdaleka slyšíme cizáky zdaleka.

    Podali jsme celou řadu žalob na kdeco a kdekoho. Jednáme na nejvyšší úrovni, dokonce jsme měli schůzku i s ministrem dopravy.

    Zdroj: http://www.lidovky.cz/starosta-vesnice- … _domov_ele

Thumbs up +1 Thumbs down

194

Re: Z tisku a médií

Brusel schválil dostavbu Pražského okruhu, zaplatí víc než polovinu
http://zpravy.e15.cz/byznys/doprava-a-l … ign=boxe15

Thumbs up Thumbs down

195

Re: Z tisku a médií

Ten článek je nějaký zmatený.
Např. Zmiňovaná R6 je jiż v provozu. Okruh od Lahovický do Věštce snad také.

196

Re: Z tisku a médií

Ty dotace se proplácejí až zpětně, po dokončení stavby a kontrole...

Thumbs up Thumbs down

197

Re: Z tisku a médií

A nemělo by se počkat i na kolaudaci? smile smile

198

Re: Z tisku a médií

Zkušební provoz Pražského okruhu je příliš dlouhý, mohl by být uzavřen

Nejvyšší správní soud rozhodl, že u silnic bez kolaudace je zkušební provoz delší než tři roky neúměrně dlouhý. Jeho květnový verdikt o žalobě obcí proti jihozápadní části Pražského okruhu, po kterém auta jezdí ve zkušebním provozu od září 2010, může mít vliv i na další silniční a železniční stavby. Uvedl to v úterý Český rozhlas Radiožurnál (ČRo), podle kterého správcům silnic a železnic hrozí, že budou muset některé klíčové komunikace dočasně uzavřít.

https://www.novinky.cz/domaci/413822-zk … avren.html

199 Naposledy upravil: Prochaine (26.09. 2016 08.57)

Re: Z tisku a médií

Průšvih na Pražském okruhu. Z dálnice vypadalo těsnění, může do ní zatékat

Silničáři řeší před blížící se zimou velkou nepříjemnost. Na části Pražského okruhu se z vozovky uvolnily stovky kusů těsnění, které slouží k tomu, aby mezi betonové desky nezatékalo. Ředitelství silnic a dálnic závadu reklamovalo a věří, že do prvních mrazů bude dálnice opravena.

http://byznys.lidovky.cz/prusvih-prazsk … prava_pave

200

Re: Z tisku a médií

ŘSD zažádalo o posudek k části Pražského okruhu ze Suchdola do Březiněvsi
Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) zažádalo o zhodnocení vlivu na životní prostředí (EIA) pro stavbu úseku Pražského okruhu mezi Suchdolem a Březiněvsí. Vyplývá to z databáze EIA. Tzv. úsek 519 je jednou ze čtyř částí pražského vnějšího okruhu, které zbývá dostavět.
https://www.novinky.cz/ekonomika/clanek … i-40297780

ŘSD požádalo o posudek EIA k dostavbě Pražského okruhu ze Suchdola
Ředitelství silnic a dálnic zažádalo o zhodnocení vlivu na životní prostředí (EIA) pro stavbu úseku Pražského okruhu mezi Suchdolem a Březiněvsí. Takzvaný úsek 519 je jednou ze čtyř částí pražského vnějšího okruhu, které zbývá dostavět. Předpokládaný termín zahájení stavby je rok 2024 a dokončení 2028.
https://www.idnes.cz/praha/zpravy/prazs … zpravy_tho

Blíží se stavba pražského okruhu mezi Suchdolem a Březiněvsí? Ředitelství zažádalo o posudek EIA
Ředitelství silnic a dálnic zažádalo o zhodnocení vlivu na životní prostředí (EIA) pro stavbu úseku Pražského okruhu mezi Suchdolem a Březiněvsí. Vyplývá to z databáze EIA. Tzv. úsek 519 je jednou ze čtyř částí pražského vnějšího okruhu, které zbývá dostavět. Předpokládaný termín zahájení stavby je rok 2024 a dokončení 2028. Nejblíže zahájení je jihovýchodní část mezi Běchovicemi a dálnicí D1, kde chce ředitelství začít stavět v příštím roce.
https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/ei … 9261047_pj

Thumbs up Thumbs down