101

Re: Hradčanská - stavba pokračuje

No vida! Než se jeden rozhoupe...
V pátek ty svislé stěny vlastního podchodu odbednili a zase zabednili nějaké ty svislé stěny na straně u Dejvické. (foto1, foto2 - kvůli blbě zaparkovanému jeřábu nešla udělat jedna celistvá slepenice)
A než přešlo pár dní, dnes už je na severní straně vybetonováno a odbedněno. Už chybí jenom strop vlastního podchodu. Spodní bednění má, ale ještě nepřivezli výztuž.
http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic … 1.jpg.html

Thumbs up +3 Thumbs down

102

...a hergot, to je rychlost :-) No vzhledem k tomu, ze metrem moc nejezdim a miluji vlaky, budu stejne capkat pres zavory :-)) Ale jednou ten podchod vyuziji, az bude hotov - zvedavost :-)

Petr od Pankráce

103

Tak to vypadá, že strop podchodu je zaarmován, bohužel není vidět, jestli je nasponkováno.
Už se objevila i výztuž portálku nad východem.

http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic … r20120730/

Thumbs up Thumbs down

104

Když tal sleduju postup výstavby, tak mi napadá: Praha staví čistě "bariérový" podchod, nebo mi něco uniklo? Nikde nevidím jiný východ než to vějířovité schodiště.

Thumbs up Thumbs down

105

MP napsal:

Když tal sleduju postup výstavby, tak mi napadá: Praha staví čistě "bariérový" podchod, nebo mi něco uniklo? Nikde nevidím jiný východ než to vějířovité schodiště.

z podchodu jeden výtah stačí a dále po povrchu, ne? smile

106

A já měl za to, že smyslem výstupu z metra pod tratí je usnadnit lidem cestu do klidné zóny. Ale pokud budou muset kočárky a vozíky vyjet výtahem (předpokládám podobným jako je 2x "WC" Dejvická, 2x "WC" Malovanka), pak kousek od rušné silnice a přes trať, tak si to opravdu užijí! Na druhou stranu, stejně se do toho podchodu z metra nedostanou, pokud nepoužijí z metra zakázanou jízdu po eskalátorech...
Jinak by vůbec neškodilo, kdyby byl starostou P6 invalida. Všiml by si třeba pěkných rekonstrukcí na Malém Břevnově (dříve)...

Thumbs up Thumbs down

107

Tak já myslím, že důležité je těmto menšinovým uživatelům vestibulu jízdu umožnit - nelze přeci u každého výlezu budovat výtah. A jízda po eskalátorech je zakázaná? Je možné, že se to změnilo, ale měl jsem pocit, že stále to funguje tak, jako tady na tom obrázku.

Thumbs up Thumbs down

108

Ani ve snu mi neneapadlo, že by se tam měl budovat výtah. Spíš mi tam chybí výjezdová "rampa" např. rovnoběžně s tratí. Ale asi je to moc drahý pozemek na takovou "vymoženost" a je potřeba tam postavit nějaký ten stánek, plastiku, záhon, nebo něco podobně užitečného. roll

Thumbs up Thumbs down

109

No, rampa... ona má mít nějaké maximální stoupání a podesty po určité vzdálenosti. Poněkud se obávám, že rampa směrem na Dejvickou zpod vějířového schodiště rovnoběžně s tratí by vyšla na úroveň terénu poměrně daleko, ať už na jednu nebo na druhou stranu. Pokud počítám dobře, z hloubky 4,5 m (můj skromný odhad hloubky podchodu) se dostanu rampou dlouhou 4,5×16=72 m + nějaká ta podesta. Výsledek vypadá asi tak.

Takhle to vypadalo v půl deváté ráno: portálek na konci stropu je zabedněn od Dejvické, ale ještě se na něm něco dodělává. Strop vypadá zasponkovaně a čistí se. Chybí tam ještě malé kousíčky bednění mezi svislými stěnami podchodu a portálkem, jestli jsem se nepřehlídl - myslím, že budou potřeba.

Thumbs up Thumbs down

110

Večer - aktuální zpráva. Strop podchodu je vybetonovaný.
http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic … 2.jpg.html

Thumbs up +2 Thumbs down

111

Portál podchodu na Dejvickou je zabedněn, zapažen, zaplachtován.

Thumbs up +2 Thumbs down

112

S_M_Lomoz napsal:

Portál podchodu na Dejvickou je zabedněn, zapažen, zaplachtován.

A ta bílá hromádka vlevo vzadu jsou vybourané Ytongy z provizorního přepažení chodby.

Thumbs up Thumbs down

113

Bohužel toho není moc vidět, ale stavba trochu pokročila. V malém kruhovém okolí podchodu je již položena dlažba.

https://plus.google.com/101302693352171 … bRgM48ziA3

Thumbs up Thumbs down

114

já mám ještě fotku od vlaku, tak večer smile

a letnou a PM (Jeníku)

115

Hradčanská: dočasné přemístění výstupní a nástupní zastávky

Z důvodu rekonstrukce křižovatky Dejvická – Bubenečská – Pod Kaštany je od zahájení provozu v pondělí 3. září 2012 do odvolání (přibližně 2 měsíce) pro autobusovou linku číslo 131 provedeno dočasné přemístění výstupní a nástupní zastávky Hradčanská.

Výstupní zastávka se v ulici Pod Kaštany posouvá o přibližně 25 metrů proti směru jízdy, k provizornímu dřevěnému nástupišti.
    Nástupní zastávka se přesouvá z ulice Pod Kaštany do ulice Muchovy, k provizornímu dřevěnému nástupišti.

116 Naposledy upravil: Jenik (04.09. 2012 17.05)

Dejvickou zavřeli a odstraňují vozovky, chodníky, obrubníky.
Půlkruhové schodiště je už úplně hotové, dokonce včetně žlutého značení. smile
Hrabe se i na východní strané u trati.
Dole v podchodu si postavili sádrošovou příčku a v jejím skrytu odstraňují obklady na provizorní příčce.

http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic … ka/120904/

Thumbs up +2 Thumbs down

117

Jojo. Věčná škoda těch červenožlutých originálních kočičích hlav před hospodou u sokolovny, ale pokrok nezastavíš. Kampak asi přijdou.

Thumbs up Thumbs down

118

S_M_Lomoz napsal:

Jojo. Věčná škoda těch červenožlutých originálních kočičích hlav před hospodou u sokolovny, ale pokrok nezastavíš. Kampak asi přijdou.

Nejsem si jistý, co si ještě pamatuji ze školy, snad je to buližník - rychle se ojezdí a pak za mokra klouže

Thumbs up Thumbs down

119

Jenik napsal:

...snad je to buližník - rychle se ojezdí a pak za mokra klouže

Buližník? Jedna z nejhouževnatějších a nejodolnějších hornin (prakticky křemen)? To se mi nezdá... Co třeba mramor?

Thumbs up Thumbs down

120

To je křemenec. Je křehčí, takže se kostka na okrajích oláme a postupně se zakulatí do útvaru zvaného kočičí hlava. Zatímco žula se ošoupe do roviny.

Thumbs up Thumbs down

121

Ale rychle to určitě nebude... Možná kdysi vlivem podkov a ocelových obručí, ale čím by se to olámalo dneska?

Thumbs up Thumbs down

122 Naposledy upravil: P_V (06.09. 2012 11.37)

Guma je sice šetrnější, ale provoz zas hustší a auta jezdí rychleji než povozy, jsou i těžší, takže to možná vyjde nastejno.

Thumbs up Thumbs down

123 Naposledy upravil: S_M_Lomoz (06.09. 2012 19.23)

Takže jsem včera nekecal, ulice Na Valech se skutečně opravuje. Byl jsem se tam podívat, bohužel skoro za tmy.
Momentálně je zavřena v úseku Pod Valy - Pod Baštami. Je snesená křižovatka Na Valech - Tychonova. Podle toho, jak je vyznačený budoucí obrubník, bude vjezd do Tychonovy zúžený ve směru od Prašného mostu.

Oznámili to na webu Prahy 6.

UZAVÍRKA KOMUNIKACE NA VALECH V TERMÍNECH OD 3.9.-31.10.2012

V termínu od 03.09.2012 dojde po následujících etapách k uzavírce komunikace Na valech z důvodu úprav křižovatek, chodníků a následovat bude definitivní úprava povrchu vozovky.

I. etapa: úprava křižovatky Tychonova x Na valech od 03.09. do 21.09.2012
II. etapa: definitivní úprava vozovky Na valech od ul. Pod valy po ul. Pod baštami od 21.09. do 30.09.2012
III. etapa: úprava křižovatky K Brusce x Na valech od 01.10. do 31.10.2012
IV. etapa: definitivní úprava vozovky Na valech od ul. Pod baštami po ul. Badeniho od 21.10. do 31.10.2012

Prosíme řidiče o maximální sledování dopravního značení v dané oblasti.

...To jsem zvědavý, jak se ke mně před dům dostanou stěhováci ;-)

Thumbs up +1 Thumbs down

124

S_M_Lomoz napsal:

...To jsem zvědavý, jak se ke mně před dům dostanou stěhováci ;-)

Nedostanou, protože tam bude modrá zóna. smile

Thumbs up Thumbs down

125

Dlažba  v celé křižovatce Dejvická-Bubenečská je pryč, i před Sokolovnou
Podél Dejvické se pokládají obrubníky
Na podlaze podchodu už je položená dlažba

Thumbs up Thumbs down