376

Re: Hradčanská - postřehy ze staveniště

Zmizla ohrada u trati a zřejmě vyhrabávají pažiny smile

http://mo.ttnz.cz/kamery/archiv/hradcan … 0.jpg.html

377 Naposledy upravil: castlefipo (02.06. 2010 13.36)

S_M_Lomoz napsal:

- Na stropě vestibulu - na východním ze dvou válcových soklů - se objevil z ytongů postavený kubus. Není mi úplně jasné, kde má vstup...

A není to náhodou zase nějaké dočasné řešení v rámci bezpečnostního zaopatření před zasypáváním stropu vestibulu vrstvami pro chodník (ikdyž moc velkou mocnost mít nebudou), aby jim stěrk alt nějaký z makáčů nepadal do vestibulu oním otvorem výtahové šachty? :-) ač nevím, proč není i ten druhý s oním kubusem  (edit: možná protože jej ještě nevyzdili) ...si říkám, proč by jinak dělali sokl válcový, kdyby to mělo být finální řešení

378

V úseku asi 20 m. odřízli vršky traverz ze severní  záporové stěny  (patrně se jim ta stěna bude hodit až budou jednou kutat vlakový tunel)  -  nicméně jsem zvědav zda je z jižní strany budou vytahovat - nebo je tam nechají (jako na Letné).

Thumbs up Thumbs down

379

Slepenice - čtvrtek 3.6. (D-90)

Dnes to bude jednoduché.  Prší, na povrchu se nedá pracovat, takže změny veškeré žádné. Ani na vestibulu od severovýchodu, ani v bývalé jámě E. Jak už bylo vidět včera na webkameře a jak tu je poznamenáno, byly rozebrány pažiny v severní i jižní stěně, v severní i upáleny vrchy zápor a rozebraná ohrada u trati. Jedna změna, ne moc chtěná, tu ale vlastně je: včera stěrkovaná východní hrana vestibulu během dne částečně opršela, jak na ni lilo.

P.S. ke včerejšku: ytongový kubus patří vzduchotechnice. Výtah bude jenom tou druhou šachtou. Ono to asi vlastně mělo jednoho trknout podle toho, že západní válcový sokl má na jedné straně snížený práh a východní ne. A proč je sokl válcový a kubus místo tubusu, respektive na jedné straně tubus, na druhé kubus, na to asi není koho se ptát.

Thumbs up Thumbs down

380

S_M_Lomoz napsal:

Slepenice - čtvrtek 3.6. (D-90)

No, pěkné jsou tam louže...

Thumbs up Thumbs down

381

na E už se hrabe rýha nejspíše pro kanalizaci

382 Naposledy upravil: Honkam (04.06. 2010 07.27)

vondr napsal:

na E už se hrabe rýha nejspíše pro kanalizaci

Bude to kanalizace, z betonového něčeho, po kterém se teď chodí, kouká roura.

Thumbs up Thumbs down

383 Naposledy upravil: S_M_Lomoz (04.06. 2010 08.32)

Mám teda za to, že je to vodovod DN 400, i pramen na stavbě mi před nějakou dobou říkal "máme fůru práce, a to je tam ještě vodovod". Dešťová kanalizace bude muset pochopitelně být taky.

Edit: i když... v té koordinační studii je vodovod jižně od dělicí stěny, jenomže tam zas nic netrčí z trámu do boku... no, uvidíme.

Thumbs up Thumbs down

384

Slepenice - pátek 4.6. (D-89)

Povrchy:
- Do obrazu nám dorazila druhá vrstva štěrkového podkladu pod tramvajové těleso.
- Izolovaný strop staré části vestibulu už je zase ostěrkovaný.
- V zásypu dilatačního dílu E je zmíněná rýha.

Jámy:
- Nad vjezdovou rampou jsem z dálky zahlédl rameno betonpumpy, podle všeho se lije další dilatace dílu J.
- Pod železničním mostkem, na severní straně vestibulu, byla vyarmována deska stropu chodby na Dejvickou.

Thumbs up Thumbs down

385

Co není na slepenici - na štěrk už se pokládají koleje.

Thumbs up Thumbs down

386

huberokororo napsal:

Co není na slepenici - na štěrk už se pokládají koleje.

no jóóóóóóóóóóóóóóóó smile
http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic … 3.jpg.html

387 Naposledy upravil: jro (05.06. 2010 13.08)

postup zasypavani Hradcanske a aktualni zmatek v Badeniho.
Plus klasicke fotky: casosber a dilatace 2.

Thumbs up +4 Thumbs down

388 Naposledy upravil: Strejda (06.06. 2010 07.26)

Začínají se vytahovat zápory. http://mo.ttnz.cz/kamery/archiv/hradcan … 787000.jpg

Thumbs up Thumbs down

389

Privezli hromadu dlazebnich kostek na ten plac pred kuchynske studio/kvetiny. Snad uz to tam zacne zase vypadat jako v civilizaci :-)

Thumbs up Thumbs down

390

Slepenice - sobota 5.6. (D-88), neděle 6.6. (D-87), pondělí 7.6. (D-86)

Jámy (vlastně jáma, to druhé se už za jámu označit vážně nedá):
- Vestibul se konečně dočkal přizdívky svislé stěny chodby směrem na Dejvickou. Zásyp od severu a východu se blíží.
- Na stropě vestibulu je připravená badie, autojeřáb a mix. Začíná betonáž stropu stejné chodby.

Povrchy od západu:
- Do slepenice nám od západu přijely první pražce - kolej směrem z centra - a na nich první kolejnice.
- V úseku Milady Horákové mezi Tychonovou a Pod Baštami došlo v pátek a sobotu k demolici části vozovky přesně v mezích, kam bude rozšířený chodník a parkovací záliv. Ještě detail z úrovně terénu z pondělka.
- Zásypy terénu se tentokrát přestěhovaly na strop dilatace B2 a C1, tj. těsně k západní hraně vestibulu. Tam to pokročilo výrazně.
- Strop původní části vestibulu byl natřen během víkendu penetrací a dnes začala i vlastní izolace - od západní hrany.
- Na zasypaném stropě dílu E se pokládá vodovod včetně osazení kohoutu.
- A v jižním chodníku Milady Horákové před obchody se objevila inzerovaná hromada kostek, takže nebude rychlopokládka přímo z palet.

Thumbs up +3 Thumbs down

391

Vjezdová rampa Archiv: dilatace J2 je opravdu zabetonovaná, J3 (poslední k portálu) má položenou spodní vrstvu výztuže.
Ad koleje: prostor mezi kolejí a obrubníkem je hodně široký, určitě by se tam vešla cyklostezka tongue
Ad kostky dlažky: Ta hromada vypadá, že se utrhly a rozsypaly pytle, ale pražská mozaika se stejně dělá ručně, kostičku po kostičce

Thumbs up Thumbs down

392

Obrubníky jižního chodníku Milady Horákové už dorazily před webkameru.

Thumbs up Thumbs down

393

a následně dorazilo UFO smile

394

kasme napsal:

a následně dorazilo UFO smile

A všechny nevinné kolemjdoucí si paprskli na talíř smile

Thumbs up Thumbs down

395

Už jsem se ptal jednou ptal ohledně sloupů trakčního vedení, ale pořád mě není jasný kam je daj. Padl tady názor na umístění mezi koleje, podle mě by tam už měli být díry pro osazení sloupů. v blízkosti křižovatky Špejchar už mají jeden pěknej silnej sloup i osvětlením. Ostatní podél Hradčanské jsou takové párátka, akorát tak pro nesení světla.
Další varianta, by bylo umístění sloupů vedle trati, ale to by nebylo asi moc hezké. A nebo je tam dodělají dodatečně do šterkového lože.

Thumbs up Thumbs down

396

Podle mě bude trolej zavěšena tak jak byla, tzn. na sloupech veřejného osvětlení. Je to i všude jinde, takže nevím proč by to "takové párátka" neunesla...
Na Špejchaře bude asi větší sloup "proti" Badeniho a občas někde bude asi sloup napínací...

na situačce je vidět spusta fialových "koleček" a občas čtvereček s označením "S37"
http://mo.ttnz.cz/wordpress/wp-content/ … 100901.jpg

397

nebo tam nechaji extra stredovy sloup uprostred krizovatky jak je videt na casosberu :-)

Thumbs up Thumbs down

398

Slepenice - úterý 8.6. (D-85)

Jáma:
- Včera byl skutečně vybetonovaný strop chodby na Dejvickou. Navíc byla dokončena i přizdívka svislé stěny vestibulu. A když se podíváte pozorně do tmy, zjistíte, že v nakladači už někdo sedí.

Povrchy:
- Na pražcích traťového tělesa od Prašného mostu se objevila druhá kolejnice.
- Na sloupě VO na rohu Milady Horákové a Tychonovy zmizely hodiny, takže už nezjistíte, v kolik jsem to fotil, ha.
- V zásypu vedle západní hrany se pokračuje od severu. Nemůžu si pomoct, na západ od východu na severní chodník mi tam přijde dost velký výškový rozdíl...
- Tam, kde už byl zásyp zhutněný, byla odtěžena jáma pro pokračování východu z metra na tramvaj z centra. U budoucího východu na tramvaj do centra se odtěžuje dnes.
- Na stropě se objevila konstrukce výtahové budky.
- Izolace stropu původní části vestibulu: obě svislé hrany byly včera natřeny hydroizolační stěrkou, dnes se začalo s pokládkou IPY (nebo jak se to přesně jmenuje).
- Z jamky na stropě trčí osazený kabel.
- Včera přijeli kromě kostek i dlaždiči: radši jsem je fotil uctivě a zdálky, aby nekleli.
- A nakonec stav zásypů na stropě dílu E: kohout vodovodu osazen, na stropě leží kanalizační roury.

Thumbs up Thumbs down

399

kasme napsal:

Podle mě bude trolej zavěšena tak jak byla, tzn. na sloupech veřejného osvětlení. Je to i všude jinde, takže nevím proč by to "takové párátka" neunesla...
Na Špejchaře bude asi větší sloup "proti" Badeniho a občas někde bude asi sloup napínací...

na situačce je vidět spusta fialových "koleček" a občas čtvereček s označením "S37"
http://mo.ttnz.cz/wordpress/wp-content/ … 100901.jpg

Pak jsou tam ještě (asi) sloupy cca S12-S32 v tělese tramvaje...

Thumbs up Thumbs down

400

Honkam napsal:

Pak jsou tam ještě (asi) sloupy cca S12-S32 v tělese tramvaje...

No jo, kam jsem zas koukal... sad
Já vidím S10 - S33 - tak to by už mělo být jasné...