276

Re: Hradčanská - postřehy ze staveniště

huberokororo napsal:

Jeniku, sice pivo jsem prohrál, protože za měsíc všechno fakt nestihli, ale jelikož nejpozději v pátek bude hotovo, o moc jsem se nemýlil. A už se těším na novou Hradčanskou.

Jenže toho 27.03. jsem napsal "Za měsíc. tedy čtyři týdny (případně +3dny) bych opravdu viděl sotva dodělané stěny v E1,2 a možná zaarmovanou první část D1,2. Vo pivo, že to nebude pod stropem "
Pod stropem sice nebylo, bude o tři týdny později, ale bylo nejen zaarmováno, ale i zabetonováno. Takže bych to viděl tak, že vyhrané pivo jsem vzápětí prohrál a výsledek je fifty fifty smile

Thumbs up Thumbs down

277

Jenik napsal:

I2 je zelá zabetonovaná (dělali ji najednou, deska je tam tenší) a už má oblité boky. I1 už začali zasypávat.

Přípodotek z večera: zasypává se i I2, ještě teď.

Thumbs up Thumbs down

278

Hezké ráno, tak už nám přijely s betonpumpou a začnou dělat spodní vrstvu a asi ve čtvrtek druhou.

http://mo.ttnz.cz/kamery/archiv/hradcan … 0.jpg.html

Thumbs up Thumbs down

279 Naposledy upravil: S_M_Lomoz (18.05. 2010 08.28)

Slepenice - úterý 18.5.

Povrchy:
- Zásyp I1+I2 (tj. kusu vjezdové rampy) skončil až v půl jedenácté večer.
- Aby bylo vidět změny na stropě dílů A a B, je potřeba se dívat pozorně: u západní hrany vestibulu na severu vznikla v zásypu další rýha. Ostatní se porůznu zasypávají nebo do nich ukládají kabely.
- Izolace vestibulu: jižní vozovka na přeizolovaném stropě dostala nový (resp. vůbec nějaký) asfaltový kryt - od západu, od východu. Tam, kde byla objízdná vozovka, se čistí, časem až na desku stropu.
Za tratí se včera večer demolovala deska, na které stálo zařízení staveniště.

Jámy:
- Na vestibulu od západu byl odbedněn sokl u východu na tramvaj z centra.
- Od východu a severu žádná změna, snad jenom přímo u trati se něco betonovalo.
- A nakonec pochopitelně betonáž spodní vrstvy stropu E1.

Thumbs up Thumbs down

280

Nad archivem začal PSVS ukládat obrubníky nové vozovky MH.
V jámě E+D to vypadá, jako by chtěli udělat nový vjezd do jámy v mistě SOS výklenku u závor.
Mělo by to smysl se zavážkou s hory EtNetera.

Thumbs up Thumbs down

281

hora EtNetera nebude stacit ani na prostor mezi Spejcharem a stavajicim prechodem pro chodce (=prechod pro koleje) -> k  archivu budou muset vozit hlinu z Motola (nebo kde ji maji; predpokladam, ze to, co je na Letne si nechaji pro Letnou)

Thumbs up Thumbs down

282

jannk napsal:

hora EtNetera nebude stacit ani na prostor mezi Spejcharem a stavajicim prechodem pro chodce (=prechod pro koleje) -> k  archivu budou muset vozit hlinu z Motola (nebo kde ji maji; predpokladam, ze to, co je na Letne si nechaji pro Letnou)

myslíte, že už není dost hlíny v jámě Prašný most, Patočkova, Myslbekova či v tunelech Od Malovanky po Špejchar ? A na Letenské pláni a pak i Prašném mostě bude prostor zaplněn z velké části garážemi

Thumbs up Thumbs down

283

ale jo - to byl komentar k "Mělo by to smysl se zavážkou z hory EtNetera."
jinymi slovy: nema cenu moc pocitat s hlinou od EtNetery, protoze i kdyz to vypada jako velky kopec, tak je to v podstate jenom takove plivnuti. Stejne tak hromady na Letne i pres garaze budou stacit tak akorat na Letnou (cast odvezli v 2007/08 pryc).  Jestli ji budou vozit z Motola nebo jine deponie pochopitelne nevim - ale snad to nejak maji promyslene :-)

Thumbs up Thumbs down

284

Něco taky budou vozit zespoda zpod stropu, tam je toho ještě pořád dost - spíš jde ale o rychlost, jakou to budou schopni těžit a vozit o pár metrů výš.

Thumbs up Thumbs down

285

vždyť to píše obr smile

obr napsal:

myslíte, že už není dost hlíny ... či v tunelech Od Malovanky po Špejchar?

Rychlost nabírání problém nebude a ani dopravou se to moc nezdrží.
...vzpomeňme jak se zaváželo nedávno dvěma "dampry" - to byl fofr... (jestli je ale na Špejchar pustí...)

Časově nejnáročnější je dle mě vápnění a míchání... smile

286

mimochodem - chapete nekdo proc se vapni? nemyslim obecne tvrzeni ze kvuli zhutnovani, ale konkretne jaky fyzikalni proces pomahajici zhutnovani potrebuje vapno? (teda zase zadne chemicka rovnice :-) )

Thumbs up Thumbs down

287

kasme napsal:

vždyť to píše obr smile

No však já vím, chtěl jsem být jenom trochu... polopatický, aby to bylo úplně jasné ;-)

Thumbs up Thumbs down

288

jannk napsal:

mimochodem - chapete nekdo proc se vapni? nemyslim obecne tvrzeni ze kvuli zhutnovani, ale konkretne jaky fyzikalni proces pomahajici zhutnovani potrebuje vapno? (teda zase zadne chemicka rovnice :-) )

o "Zlepšování zemin" si budem povídat v novém vláknu http://mo.ttnz.cz/forum/viewtopic.php?id=646
je to poměrně zajímavé a málo známé téma...

289

Prostor mezi Špejcharem a přechodem pro chodce jsou dvě stavby (0079 a 0080), to by nebylo nejhorší, ale dvě firmy Eurovia a Hochtief. tak si myslím, že na D1 a 2, EtNetera stačit bude.

Thumbs up Thumbs down

290

skoro bych rekl, ze EtNeteru prave rozvazi na velkou cast plochy mezi Spejcharem a vestibulem metra: krome nove betonovane dilatace (pochopitelne) a posledni dilatace u Spejcharu - dilatace 2(?), tam kvuli nehotove kanalizaci (viz http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic … 2.jpg.html)
Takze to rozvazi na obe stavby ... ?

Thumbs up Thumbs down

291

rozebirani hromady u EtNetera a zasypavani Hradcanske (vic nevidim, to bych vypadl z okna)

Thumbs up +2 Thumbs down

292

obr napsal:

myslíte, že už není dost hlíny v jámě Prašný most, Patočkova, Myslbekova či v tunelech Od Malovanky po Špejchar ? A na Letenské pláni a pak i Prašném mostě bude prostor zaplněn z velké části garážemi

Z Patočkovy toho moc nebude, protože je tam spousta navážek...

Thumbs up Thumbs down

293

Slepenice - středa 19.5.

Povrchy:
- Kromě ukládání kabelů a chrániček do rýh (mají jejich barvy význam?) se objevila ještě jedna věc: čtyři sloupy veřejného osvětlení na severní straně ulice Milady Horákové.
- Oprava izolace stropu stávající části vestibulu: demoluje se krycí vrstva, východní hrana je odkrytá.
- Na vchodových dveřích domů na Milady Horákové se objevila omluva Metrostavu s termíny:
--- zásyp E4, E5, E6, D1, D2 ... 15.5.2010 - 20.6.2010
--- zásyp E1, E2, E3 ... 25.5.2010 - 17.6.2010
--- termín zprovoznění tramvajové trati, severní vozovky a chodníku, části jižní vozovky a chodníku: 1.9.2010

Jámy:
- Na strop vestibulu přivezli výztuž - buď pro východ na tramvaj směrem do centra, na pokračování východu na tramvaj směrem z centra nebo na obojí. To se nedá poznat.
- Od východu a severu se toho moc neděje - u východní hrany se motají dělníci, ale není moc jasné, co dělají.
- A nakonec pochopitelně hotová spodní vrstva stropu E1.

Thumbs up Thumbs down

294

ad ta omluva: to zase nekdo premyslel - zrejme predpokladali, ze kazdy obyvatel MH ma doma planek vysvetlujici co je to DD D1, D2, E1-E6 :-)
(ocenuji, ze nejak komunikuji, ale at tam pisou veci, kterym lidi rozumi!)

Thumbs up +1 Thumbs down

295

jannk napsal:

ad ta omluva: to zase nekdo premyslel - zrejme predpokladali, ze kazdy obyvatel MH ma doma planek vysvetlujici co je to DD D1, D2, E1-E6 :-)
(ocenuji, ze nejak komunikuji, ale at tam pisou veci, kterym lidi rozumi!)

Přesně, jen to co nejvíc zaobalit tajemstvím, ať každý ví houby. Sám mám v těch dilatacích doteď bordel, natož tamní obyvatelé aby z toho byli moudří...

Thumbs up −1 Thumbs down

296 Naposledy upravil: Pista (19.05. 2010 10.49)

S_M_Lomoz napsal:

- Od východu a severu se toho moc neděje - u východní hrany se motají dělníci, ale není moc jasné, co dělají.

Podľa vývrtu vedľa robotníkov to vyzerá na vrt skrz betónový blok, na ktorom sú prekládky sietí a chodník pre peších.

Thumbs up Thumbs down

297

a také je zaizolovaný strop kabelovodu na západě od nové přístavby vestibulu

298 Naposledy upravil: S_M_Lomoz (19.05. 2010 10.52)

zapalik napsal:

Přesně, jen to co nejvíc zaobalit tajemstvím, ať každý ví houby. Sám mám v těch dilatacích doteď bordel, natož tamní obyvatelé aby z toho byli moudří...

No, zlovolný záměr bych v tom nehledal. Spíš někdo nemyslel.

... Sakra, já věděl, že na něco zapomenu! Zaizolovali kabelovou komoru, pravda.

Thumbs up Thumbs down

299 Naposledy upravil: Strejda (19.05. 2010 11.06)

No jo, taky jsem na ty zkratky od drahé nadpoloviny chytnul dotaz. Po delší snaze o podání
"odbornějšího" výkladu jsme tu uzavřeli jako "No prostě budou zavážet tu jámu co máš před
oknama a ne, lodičky a bílé boty tam rozhodně nenos".
Edit: Teda, abych byl spravedlivý, bláta od nejhoších dob výrazně ubylo...

Thumbs up Thumbs down

300

Strejda napsal:

Teda, abych byl spravedlivý, bláta od nejhoších dob výrazně ubylo...

ano, vcera jsem to uz dokonce k tram neobchazel pres ulici Na Valech, ale vydal jsem se primo :-) Ale predstava ze tam zase jednou budou normalni chodniky mi prijde velmi lakava :-)

Thumbs up +1 Thumbs down