Re: Hradčanská - postřehy ze staveniště
To znamená, že včerejší betonování se netýkalo zaplnění severovýchodního konce jámy.
Ještě se mohlo dělat něco na schodištích.
Jestli to náhodou někdo neodhalil?
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Silnice - dálnice a okruhy - mo.ttnz.cz » Tunel Blanka - ARCHIV » Hradčanská - postřehy ze staveniště
Stránky Předchozí 1 … 9 10 11 12 13 … 19 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
To znamená, že včerejší betonování se netýkalo zaplnění severovýchodního konce jámy.
Ještě se mohlo dělat něco na schodištích.
Jestli to náhodou někdo neodhalil?
V severovýchodním konci jámy připraveni (na stropě vestibulu) bagr s válcem. Že by se pustili do poslední nezahrnuté části jámy na západ od Hradčanské ?
Slepenice - pátek 14. 5.
Povrchy:
- Na ukládání kabelů do rýh v zásypu se pochopitelně pořád pracuje.
- Zdá se, že do jižního chodníku Milady Horákové už se nebudou ukládat další kabely a jenom se zasypává.
- Skutečně došlo k avizovanému přesunutí provozu na provizorní jižní vozovku Milady Horákové nad stropem vestibulu. Vozovka tam je, chybí ale chodník - mezi oběma východy z vestibulu se musí spodem (hádanka: najdete značku "zákaz vstupu chodců"?). Přecházet na trám a na Dejvickou se musí od východu. Likvidace provizorní objízdné vozovky už začala.
Jámy:
- Mizí zápory severní stěny na hranici dílů B a C. Ze zásypu vestibulu od západu vznikla nájezdová rampa na jeho strop, proto se v těch místech včera izolovalo.
- Zásyp vestibulu od východu přibývá, ale zatím pořád na neorganizovanou hromadu.
- V dilataci E1 se pokračuje na spodní vrstvě STT i JTT.
tak co, troufnou si na tu hromadu (vychodni zasyp vestibulu) poslat maly buldozer aby pripravil cestu pro valec ??
Prosím S-M-Lomoze, aby se podíval do pošty, poslal jsem zajímavé fotky, které sem nedokážu nacpat :-(
Děkuji
Děkujeme uživateli Pepovi za dvě pěkné galerie: skládání jeřábu 28.4. a dnešní odvážnou jízdu do jámy. Jen houšť a větší kapky!
... Čímž se zároveň odpovídá na zvídavou otázku z 11:08.
Trochu nestavebně: pokud jste četli článek V Česku by mohly začít jezdit legendární londýnské taxíky - podívejme: jeden nám před chvílí zastavil na Hradčanské.
konecne zacali poradne zasypavat Hradcanskou: http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic … 2.jpg.html
snad se do prazdnin dockame zase dlazdenych chodniku misto vyslapane stezky v blate :-)
Rampa Archiv: Betonuje se spodní vrstva druhé diltace (I2) - foto později, až to všechno dolepím...
Co Strejda nezaznamenal, aspoň jak jsem si všiml: začala se armovat horní vrstva E1 - jednak první podélné tyče, druhak příčné z boku, od jihu a první snad už i od severu. Takhle to vypadalo někdy ve čtyři odpoledne.
Aby mohli zasypat zbytek vestibulu (od východu), budou vlastně muset zabetonovat nebo jiným způsobem zapažit mezeru mezi stěnou vestibulu a pažením jámy http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic … h.jpg.html
výztuž vypadá jako položená
http://mo.ttnz.cz/kamery/archiv/hradcan … 0.jpg.html
výztuž vypadá jako položená
http://mo.ttnz.cz/kamery/archiv/hradcan … 0.jpg.html
Taky se mi zdá. S_M_L jistě upřesní. Možná by zítra mohla začít betonáž
kasme napsal:výztuž vypadá jako položená
http://mo.ttnz.cz/kamery/archiv/hradcan … 0.jpg.htmlTaky se mi zdá. S_M_L jistě upřesní. Možná by zítra mohla začít betonáž
Z dálky to sice vypadá jako hotové, ale ještě se na tom musí zapracovat. Horní vrstva ještě není provázaná.
Betonáž zítra rozhodně ještě ne. Není provázáno, spojky leží v hromádkách na kompletní výztuži, po provázání se ještě musí počistit, není zašalováno. Jsem optimista, tipoval bych středu, možná čtvrtek.
Betonáž zítra rozhodně ještě ne. Není provázáno, spojky leží v hromádkách na kompletní výztuži, po provázání se ještě musí počistit, není zašalováno. Jsem optimista, tipoval bych středu, možná čtvrtek.
A také ještě proces kontroly a předání výztuže. Možná by věděl Jeník, jak dlouho tenhle akt trvá?
Slepenice - sobota 15.5., neděle 16.5., pondělí 17.5.
Povrchy:
Změny během víkendu jsou minimální.
- Na hranici dílů B a C u trati, tam, kde byla tuhle přihrnuta hromada zeminy, byla vytvořena rýha a do ní je ukládána kanalizace.
- Připravují se nějaké základy pokračování východu na tramvaj z centra.
- Chodník (pokud se to tak dá nazvat) mezi stávajícími výstupy z vestibulu byl provizorně vyroben - chodí se podél zdi po přeizolovaném stropě.
Jámy:
- Okolo vestibulu ze severu a východu už se i hutnilo, ale jenom malým ručním hutníkem.
- V E1 je vyarmováno, jak už tu proběhlo - zručně se spojkuje, jak je nakonec vidět i na webkameře.
Podchod:
Pro tmu nevyfoceno, ale v nové části vestibulu se betonuje podlaha. Proto ty mixy a pumpy na stropě. I ve stávající části se rekonstruují držáky kabelů pod stropem.
V E1 ještě dovazují pár prutů u čela k E2, na jižní straně už je zašalováno.
A také ještě proces kontroly a předání výztuže. Možná by věděl Jeník, jak dlouho tenhle akt trvá?
Vlastní přejímka netrvá dlouho, spíš jde o to, na kdy je naplánovaná, podle mě by se klidně mohlo betonovat zítra.
Rampa Archiv: I2 je zelá zabetonovaná (dělali ji najednou, deska je tam tenší) a už má oblité boky. I1 už začali zasypávat.
... malým ručním hutníkem.
Malý ruční hutník = člověk malého vzrůstu pracující v huti převážně rukama.
Co ten dělá na Hradčanské?
...a už má oblité boky...
Jak si to mám vyložit?
Sorry, ach ty asociace...
A připravujeme se na zásyp. Vápnítko na startovací pozici.
od rána se už zaváží zásyp na první vrstvu. Hromada od etnery se postupně odebírá
A připravujeme se na zásyp. Vápnítko na startovací pozici.
Vápnítko má jenom pauzu, po E6 a D1 jezdí míchátko a zahrabává nasypané vápno.
V E1 ještě dovazují pár prutů u čela k E2, na jižní straně už je zašalováno.
jk2 napsal:A také ještě proces kontroly a předání výztuže. Možná by věděl Jeník, jak dlouho tenhle akt trvá?
Vlastní přejímka netrvá dlouho, spíš jde o to, na kdy je naplánovaná, podle mě by se klidně mohlo betonovat zítra.
Rampa Archiv: I2 je zelá zabetonovaná (dělali ji najednou, deska je tam tenší) a už má oblité boky. I1 už začali zasypávat.
Jeniku, sice pivo jsem prohrál, protože za měsíc všechno fakt nestihli, ale jelikož nejpozději v pátek bude hotovo, o moc jsem se nemýlil. A už se těším na novou Hradčanskou.
S_M_Lomoz napsal:... malým ručním hutníkem.
Malý ruční hutník = člověk malého vzrůstu pracující v huti převážně rukama.
Co ten dělá na Hradčanské?
Má tam vedlejšák v jámě.
Stránky Předchozí 1 … 9 10 11 12 13 … 19 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Silnice - dálnice a okruhy - mo.ttnz.cz » Tunel Blanka - ARCHIV » Hradčanská - postřehy ze staveniště
Currently installed 2 official extensions. Copyright © 2003–2009 PunBB.
Vygenerováno za 0.639 s, vykonaných příkazů: 98.