201

Re: Letná - povrchové úpravy

ale zatím jen kousek od "U Vorlíků" smile

a možná už to zůstane na "furt" smile

202 Naposledy upravil: squish (28.08. 2010 18.10)

tady http://ttnz.cz/album/d/546026-2/tunel_blanka_075.jpg to vypadá že je tam i cyklopřejezd. Nevíte, jestli je semafor společný s chodcema nebo je signalizace zvlášť ?

Společný např. takhle ale bez oranžové: http://commons.wikimedia.org/wiki/File: … klisty.png

Thumbs up Thumbs down

203 Naposledy upravil: Pechus (28.08. 2010 18.12)

Provoz už je zase zpátky na jižní vozovce. smile
http://mo.ttnz.cz/kamery/archiv/letna3/ … 1.jpg.html

Takže na furt bohužel ne smile

Spíš by mě zajímalo,proč tak pečlivě namalovali tu jižní vozovku v úseku od Špejcharu po smyčku. Bude snad po zprovoznění Hradčanské převeden provoz z Prašného mostu na Letnou na jižní vozovku MH přes Badeniho? Nebo si kucí jenom rádi malujou? smile

Thumbs up Thumbs down

204 Naposledy upravil: Pechus (28.08. 2010 19.07)

Jo - a ještě jedna věc. Přijde mi to spíš, že to patří sem, než do tématu , kde se o tom do teď hovořilo.
Nevíte - proč jim stojí za to udělat ten úsek Badeniho od Špejcharu k ulici Na Valech v asfaltu? Tramavajový kříž Špejchar je vydlážděn, celá Badeniho je od Chotkových sadů až k ulici Na Valech vydlážděna, tak proč tam dělat změnu? Přijde mi to dost neestetické. Jistě, provoz na asfaltu nedělá takový hluk a poskytuje lepší jízdní komfort, ale nemyslím, že by těch pár metrů v asfaltu pomohlo nějak výrazně místním obyvatelům nebo řidičům. Nehledě na to, že MH je podstatně dopravně zatíženější než Badeniho, kterou jsem vždycky chápal spíš jako tramvajovou spojku než jako nějakou "tepnu" IAD.

PS: Aha - teď jsem si po sobě přečetl oba mé příspěvky a vlastně jsem si (zřejmě) odpověděl sám. Pokud by byl provoz z PM na Lentou veden Badeniho (po zprovoznění Hradčanské), je logické, že od ulice Na Valech bude Badeniho dočasně mít asfaltový povrch dříve, než dojde k její komplexní rekonstrukci... která proběhne až po zprovoznění jižní vozovky MH na Hradčanské...

Aha, tak pátrání pokračovalo dál a vzpomněl jsem si že jsem viděl tohle:

AGa.. v jiném tématu napsal:

...Badeniho ul. – bude provedena v provizorní úpravě jako zádlažba, v def. úpravě bude
v úseku M. Horákové – Na Valech v živičném povrchu.

Takže vedle... tak to ať se na mě nikdo nezlobí, ale společně s tou cyklostezkou skrz tramvajovej kříž na Špejchaře to bude fakt paráda... Kocourkov v praxi.

Thumbs up Thumbs down

205

taky mi to troškuu vrtá hlavou, i když na různé podivnosti jsem si zvykl... smile
když si vzpomenem, tak se ve středu zeptáme smile

206

moc nechapu, kde je problem - soucasna Badeniho se musi predelat, stavajici kostky jsou uplne znicene. Tak proc je delat znovu jako dlazbu (az se to bude delat definitivne), kdyz asfalt je ocividne vhodnejsi? (tanky uz tam jako v 80. letech jezdit nebudou)
I proto chapu, ze zaliji stare kostky na rok asfaltem (provizorne) - na stavajicim povrchu se skoro neda jezdit, stavba ho uplne znicila. Bez upravy podkladu musi byt zaliti kostek asfaltem docela levne. A nekdo malo tam jezdit bude - bud tech par obyvatel Badeniho nebo mormoni/spanele/izraelci nebo navstevnici korejsko-japonske restaurace.

Thumbs up Thumbs down

207

Pechus napsal:

Spíš by mě zajímalo,proč tak pečlivě namalovali tu jižní vozovku v úseku od Špejcharu po smyčku. Bude snad po zprovoznění Hradčanské převeden provoz z Prašného mostu na Letnou na jižní vozovku MH přes Badeniho? Nebo si kucí jenom rádi malujou? smile

Podle mapky v článku na idnesu to vypadá, že objízdná trasa ve směru do centra by měla vést přes Badeniho a dále po Letné již finální trasou po jižní vozovce MH.

Thumbs up Thumbs down

208

Uz delsi dobu sleduju tu Hradcanskou. Co je shit nejvyssi je ta dlazba v kolejich krizovatky Badeniho... dnes jsem tudy jel smerem na Milady Horakove (odbocoval vlevo z Badeniho), je to na to ze je to novy neskutecne krivy, nechapu proc to neni asfalt cely, jinak celkove sou mista kde ta krizovatka je fakt divna - predevsim ten vyjezd z badeniho, dali tam 2 ostruvky a poradne se nevejdou 2 pruhy vedle sebe... Pride mi to jako fakt hodne horka jehla...

Thumbs up Thumbs down

209

P_V napsal:

Letenskou pláň by měl obehnat obří val. Aby skryl vyčuhující podzemní garáže
Pražská Letenská pláň kvůli tunelu Blanka změní podobu víc než se čekalo: Na jejím okraji má totiž vyrůst šest metrů vysoký val, který ji oddělí od tepny Letné – ulice Milady Horákové...

6-ti metrový val kvůli schování 1,8 m vysokých garáží??? Svět se zbláznil, držte se...

Thumbs up Thumbs down

210

hlavně je to jen jeden z návrhů a iHned má asi stranický úkol udělat z toho drama.

Myšlenka udělat tam přírodní amfiteátr/hlediště či svah na sáňkování jistě mohla někoho napadnout, je třeba to vidět na nějaké vizualizaci.

Thumbs up Thumbs down

211

citace z nejmenovaného zápisu:"...stavba garáží bude zahájena od 10/2010. Správce stavby dává pokyn MTS, aby
okamžitě zahájil želbet. konstrukcí garáží s tím, že tato konstrukce je zkoordinována s
uvažovaným amfiteátrem..."

Z toho usuzuji, že o konečném vzhledu Letenské pláně bylo rozhodnuto v tichosti již dávno...

Thumbs up Thumbs down

212 Naposledy upravil: obr (08.10. 2010 12.30)

tomis napsal:

http://www.youtube.com/watch?v=C0ZNoCsm … embedded#!
myslim že to je dost poučné

zatím bouře ve sklenici vody, ale ten návrh mi připadá stejně blbý, jako zastřešení MUK Malovanka.

Thumbs up Thumbs down

213 Naposledy upravil: Kubajsu (09.10. 2010 09.12)

obr napsal:

zatím bouře ve sklenici vody, ale ten návrh mi připadá stejně blbý, jako zastřešení MUK Malovanka.

Tohle mi teda připadá ještě mnohem blbější a musím se ztotožnit snad se všemi námitkami, které v tom videu byly proneseny ze strany posluchačů... Vypadá to vážně obludně a s funkcí pochybnou.

Thumbs up Thumbs down

214

Kubajsu napsal:
obr napsal:

Tohle mi teda připadá ještě mnohem blbější a musím se ztotožnit snad se všemi námitkami, které v tom videu byly proneseny ze strany posluchačů... Vypadá to vážně obludně a s funkcí pochybnou.

A ono to nějakou funkci má?

Pro obra: Zastřešení MUK Malovanka vzniklo uplně nezávisle, bokem (taky se mi to nelíbí). Tohle, pokud to dobře chápu, vzniká jako součást projektu. A z toho je mi poněkud špatně.

Thumbs up Thumbs down

215

tomis napsal:

Když už jim to vylezlo nad povrch, tak dobrá - co nejnižší zemní val a stromořadí. Žádné další kreace jako ten baldachýn. Zaprvé je to hnus (to je dejme věc vkusu), dále žádné takové kreace na Letenskou pláň nepatří z principu a ke všemu se na tom ještě napakuje nějaký "kámoš".

Thumbs up Thumbs down

216

no ze 'baldachyn' se obskurnost souhlasim, ale co je spatneho na valu? aspon by se Letna odstinila od MH (kde porad nejaka auta budou) a nasmeruje hluk nahoru. Nakonec proto se stavi valy okolo dalnic, ne?

Thumbs up Thumbs down

217

jannk napsal:

no ze 'baldachyn' se obskurnost souhlasim, ale co je spatneho na valu? aspon by se Letna odstinila od MH (kde porad nejaka auta budou) a nasmeruje hluk nahoru. Nakonec proto se stavi valy okolo dalnic, ne?

Taky mě ten val v zásadě nevadí. Ovšem co nejnižší. Z toho co jsem pochopil, strop garáží má v nejvyšším místě vyčuhovat nad povrch o cca 1,5 metru a přítom plánují ten val až 6 metrů. To přímo vnucuje myšlenku, že to je nikoliv v důsledku skrytí těch garáží, ale jako příprava právě pro nějakou takovou kreaci jako ten "baldachýn", na což se už třepe nějaká partička aby se napakovala.

Thumbs up Thumbs down

218 Naposledy upravil: obr (09.10. 2010 17.16)

Pechus napsal:
Kubajsu napsal:
obr napsal:

A ono to nějakou funkci má?

Pro obra: Zastřešení MUK Malovanka vzniklo uplně nezávisle, bokem (taky se mi to nelíbí). Tohle, pokud to dobře chápu, vzniká jako součást projektu. A z toho je mi poněkud špatně.

Pechusi - prosím přečtěte si vyjádření OÚ Prahy t " Dostavba Městského okruhu v oblasti Letné vstupuje do své závěrečné fáze, a tak je zcela na místě zahájit zde v dostatečném předstihu debatu o návrzích, jak by měl být prostor Letenské pláně po dokončení stavebních prací řešen.
Magistrát hl. m. Prahy nechal zpracovat počáteční studii, obsahující mj. návrhy diskutovaných úprav pláně nad podzemními garážemi. Finální podoba však ještě rozhodně schválena nebyla. MČ Praha 7 považuje za nezbytné realizovat další setkání věnovaná tomuto tématu, stejně tak i průzkum veřejného mínění, z nějž by měla vzejít ucelená představa o tom, co se občanům Prahy 7 v dané lokalitě líbí či nelíbí. Získané podněty budou následně předloženy Magistrátu hl. m. Prahy, který je investorem celé akce, aby mohly být zohledněny ve výsledném projektu."

Tohle je pokud to dobře chápu jeden z návrhů nějakého architekta, u kterého si magistrát objednal nějaké řešení. Architekt přišel s návrhem a radnice ho dává veřejnosti k diskuzi. Já a rozumím i vy a další diskutující  k tomu máme stanovisko, že tohle ne..to je odpověď na dotaz radnice a to je vše. A k tomu z toho dělají zelenáči a někteří další před volbami politiku, protože jinak sami nic pozitivního nemají. Nebo to chápete jinak ?

Thumbs up Thumbs down

219

tomis napsal:

No, mě na tom překvapuje, jak jsou všichni překvapení, že garáže vylezou nad povrch. Přece kvůli tomu, pokud si dobře pamatuji, se měl v západní části letenské pláne zvedat terén (podle projektantů vyrovnat nějaký ďolík) a tak jsou dělané i ty vizualizace. (Ostatně, to je také důvod, proč lidem s nedostatkem informací nevycházelo stoupání ramp ke Kaplického chobotnici - on už s tím zvednutým terénem počítal.) Pak se to zvednutí terénu kvůli nějakým kverulantům hájícím tu jedinou správnou podobu Letenské pláně odpískalo, ale ti kverulanti zapomněli, že pak garáže vylezou nad zem a bude to ještě horší. A teď dělají překvapené...

Thumbs up Thumbs down

220 Naposledy upravil: baggins (09.10. 2010 19.44)

Upřímně nechápu, kdo může chtít tu pláň zachovávat tak jak je - byla dobrá jen ke komunistickým megaakcím ... jakákoliv změna a rozčlenění ji jen pomůže.

Thumbs up Thumbs down

221

baggins napsal:

Upřímně nechápu, kdo může chtít tu pláň zachovávat tak jak je - byla dobrá jen ke komunistickým megaakcím ... jakákoliv změna a rozčlenění ji jen pomůže.

Ano, ke "komunistickým megaakcím", tak schválně: kdo to asi chce?

Thumbs up Thumbs down

222

A co takhle ? :
Fotbalovej stadion pro 80 klidí, ovál pro koně a plochou dráhu, vedle připravený místo pro cirkusáky. No a je to, zbytek na pouštění draků a aby komančové měli na jimi ukradenýho 1.máje  kde křepčit.

Thumbs up Thumbs down

223 Naposledy upravil: obr (10.10. 2010 08.34)

mně se libí ten původní návrh, tedy ty úplně původní vizualizace, zasypat to snížené místo na západě a zarovnat Letenskou pláň do roviny...pamatuju na Neelu jak proti tomu vystupovala v ČT.

Thumbs up Thumbs down

224

obr napsal:

mně se libí ten původní návrh, tedy ty úplně původní vizualizace, zasypat to snížené místo na západě a zarovnat Letenskou pláň do roviny...pamatuju na Neelu jak, vystupovala proti tomu v ČT.

Pro to bych byl taky - materiálu je tam všude dost... Ovšem teď už je tam nová ulice. Vysoký val se mi ale vůbec nelíbí, protože prakticky odřezává přístup na pláň ze strany MH.

Thumbs up Thumbs down

225

Kubajsu napsal:
obr napsal:

mně se libí ten původní návrh, tedy ty úplně původní vizualizace, zasypat to snížené místo na západě a zarovnat Letenskou pláň do roviny...pamatuju na Neelu jak, vystupovala proti tomu v ČT.

Pro to bych byl taky - materiálu je tam všude dost... Ovšem teď už je tam nová ulice. Vysoký val se mi ale vůbec nelíbí, protože prakticky odřezává přístup na pláň ze strany MH.

ten val by byl 1,5 m vysoký ze strany MH, od Vltavy žádný. Val měl působit jako hluková stěna MH. Navíc by byl osazen křovím, takže stejně "neprostupný" , někde by snad udělali cestičku, pár schůdků. Přístup by tedy byl, není třeba v celé délce.

Thumbs up Thumbs down