176

Re: Letná - povrchové úpravy

A heleme, propadlo. To už bohužel asi opravit do otevření nestihnou... škoda.

Thumbs up Thumbs down

177

Pechus napsal:

A heleme, propadlo. To už bohužel asi opravit do otevření nestihnou... škoda.

T5 není propadlo, ale jakýsi půdorysný výhřez obrubníku  - vpravo konči připojení od mekáče, vlevo začíná odbočovací pruh směrem ke křižovatce U Vorlíků. A kupodivu to předělávat nebudou.

Thumbs up Thumbs down

178

Ale na tomhle snímku to vypadá jako propadlý výhřez. Tedy kombinace nechtěné poklesliny a neestetického útvaru od architektů Eckela & Hafta. I ten obrubník vlevo je kleslý.

Thumbs up Thumbs down

179 Naposledy upravil: Jenik (16.08. 2010 10.10)

P_V napsal:

Ale na tomhle snímku to vypadá jako propadlý výhřez. Tedy kombinace nechtěné poklesliny a neestetického útvaru od architektů Eckela & Hafta. I ten obrubník vlevo je kleslý.

To je o kousek jiná lokálita, než jsem ze snímku odhadl. takže neříkám ani tak, ani tak,možná že jo.

Aktualizace:
Po ohledání na místě konstatuji, že je to opravdu propadlina. A opravit to budou muset, protože se mi zdá, že od fotky to ještě o něco kleslo. Ten obrubníkový útvar zmíněných architektů,  který jsem prve myslel, je kousek za pravým okrajem fotky.

Thumbs up Thumbs down

180

Pechus napsal:

rád bych se zeptal, jestli někdo neví, bude-li tramvajové kolejiště na smyčku Špejchar dlážděné a nebo bude použit asfalt? Kdyžtak děkuju. smile

Už se dam dělá asfalt v části mezi severní a jižní vozovkou.

Thumbs up Thumbs down

181

Propadlina u Sparty je vyhrabaná, podle dalších řezů  v asfaltu jámu ještě zvětší, aby to opravili pořádně.
Pravděpodobná příčina: do výkopu kanalizace někdo odhodil kari síť, pod kterou pak zůstala asi půlmetrová dutina.

Thumbs up +3 Thumbs down

182

no že to bude až takováhle jáma jsem nečekal smile

http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic … 2.jpg.html

183

kasme napsal:

no že to bude až takováhle jáma jsem nečekal smile

http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic … 2.jpg.html

A ze mě sis dělal šprťouchlata smile

Thumbs up Thumbs down

184 Naposledy upravil: Marooned (23.08. 2010 10.36)

Na tom výkopu jsou vidět IS pod okrajem chodníku. Mě by zajímalo, proč je nemohli zakopat jinam, když už se ta ulice rekonstruovala, a bývali by tam mohli zasadit alej stromů. Ale to by někdo musel myslet, že? Hlavně, že chodník je 5m široký. Další promarněná šance.

Thumbs up Thumbs down

185 Naposledy upravil: Pechus (23.08. 2010 10.41)

Marooned napsal:

Na tom výkopu jsou vidět IS pod okrajem chodníku. Mě by zajímalo, proč je nemohli zakopat jinam, když už se ta ulice rekonstruovala, a bývali by tam mohli zasadit alej stromů. Ale to by někdo musel myslet, že? Hlavně, že chodník je 5m široký. Další promarněná šance.

To si člověk může říct i ohledně cyklistických pruhů, které jsou ve vozovce, i když by mohly být na chodníku. V tomto místě je ale chodník tak široký,jak je, určitě hlavně kvůli Spartě.

Thumbs up Thumbs down

186

Já se obávám, že ten kdo chodník projektoval, musel myslet na plno věcí a zeleň a cyklisté byli jen jednou z nich - nesuďte bez dostatečných informací. Připomínka o Spartě to velmi dobře ilustruje - málokdy jsou věci tak jednoduché, jak vypadají.

PS: Ne že by se mi tam "alej" nelíbila :-)

Thumbs up Thumbs down

187

baggins napsal:

Já se obávám, že ten kdo chodník projektoval, musel myslet na plno věcí a zeleň a cyklisté byli jen jednou z nich - nesuďte bez dostatečných informací. Připomínka o Spartě to velmi dobře ilustruje - málokdy jsou věci tak jednoduché, jak vypadají.

Už jsem taky pár chodníků projektoval.

Thumbs up Thumbs down

188

Myslíte dát tam alej, aby měli fotbaloví "fandové" při prvním vypjatém ligovém utkání co zničit? A pak tam budou x let díry v chodníku a v nich bláto? wink

Thumbs up Thumbs down

189

MP napsal:

Myslíte dát tam alej, aby měli fotbaloví "fandové" při prvním vypjatém ligovém utkání co zničit? A pak tam budou x let díry v chodníku a v nich bláto? wink

Mně se velice líbí ulice s dlážděnými chodníky a lemované stromy, jako byly ještě v 60. letech nejen v Praze. Pamatuju na ty stromy s kulovým zástřihen koruny smile A jsem rád, že se to obnovuje. Ale na druhé straně, když si uvědomíte, jaký je problém kvůli "ekologům" zrovna na Letné s těmi pár souškami u křižovatky u vnitra...

Thumbs up Thumbs down

190

Pechus napsal:
baggins napsal:

Už jsem taky pár chodníků projektoval.

Však jsem se projektantů snažil zastat ....

Thumbs up Thumbs down

191 Naposledy upravil: MP (24.08. 2010 08.15)

Taky vám připadá ten odbočovací pruh doprava do tunelu nějaký úzký, nebo se mi to jen zdá? (Tady mi to přijde ještě výraznější)
Rozhodně bych nechtěl být tím cyklistou, kterého předjíždějí auta zleva i zprava a to pravé nutně bude zasahovat do mého koridoru..
EDIT: A ještě jeden pohled z oficiální galerie. Vím, že tento pruh není určen pro nákladní automobily, ale to neznamená, že tam nebudou jezdit (aspoň ty, které na to budou mít výjimku). Jaksi tomu nerozumím. sad

Thumbs up Thumbs down

192

taky jsem na to koukal, nezajde tam někdo s metrem? smile

no ale hlavně že se tam vešel cyklopiktokoridor smile smile

193

a to zrovna na Letne je mista dost, tak obvykly prazsky argument, ze cyklostezky neni kde dat neplati ...
(i kdyz zrovna Letnou hodne lidi prejizdi parkem - po 'dalnici' kousek za stavajici ohradou, i kdyz tam se zase deli o prostor s bruslari

Thumbs up Thumbs down

194

jak se tak dívám na MH již těď plnou zaparkovaných aut (asi stavbařů) a cestu postavenou bez odstavných pruhů/nikde žádné parkoviště (tedy bude až na Prašném mostě a letenské pláni), tak si jen říkám -  kde budou parkovat místní obyvatelé, firmy, dodavatelé  a návštěvníci ?

Thumbs up Thumbs down

195

No primo na Letne (aspon v zapadni casti) parkoviste ani nebylo a ani tam moc lidi (nikdo?) nebydli. Ale je fakt, ze se nebude parkovat v Badeniho ani uz nebude parkoviste primo na Spejchare - zbyva ulice na valech + parkoviste u Pisecke brany - coz neni nic moc. A to metro jeste par let jezdit nebude (aby Kladenaci parkovali nekde na Cervenem vrchu) ...

Thumbs up Thumbs down

196

Vždyť tam bude nad Blankou podzemní parkoviště, ne ? smile

Thumbs up Thumbs down

197 Naposledy upravil: jannk (24.08. 2010 09.34)

u ktereho neni jasne kdo ho bude provozovat/jake budou podminky a urcite nebude zajimave pro lidi ze zapadni casti Letne/okoli Hradcanske (parkovat 1-2km od domu asi uz dneska neni nic moc) a nebude zajimave ani moc pro Kladenaky a spol - neni u metra.

ale jo - bude tam a snad bude i pouzitelne a pouzivane - a nebude jenom pro kratkodoba stani behem fotbalovych zapasu.

Thumbs up Thumbs down

198

No vždyť na metro je to půl kilometru, to snad ujde každý ne ? smile smile

Thumbs up Thumbs down

199

maluje se vodorovné značení na jížní vozovce
http://mo.ttnz.cz/kamery/archiv/letna3/ … 6.jpg.html

200

Po Letné se ke smyčece jezdí po severní vozovce, protože se maluje přechod na vozovce jižní.
http://mo.ttnz.cz/kamery/archiv/letna3/ … 8.jpg.html

Thumbs up Thumbs down