226

Re: SAT 2B - hloubené tunely k Myslbekově

Chystá se provizorní komunikace č.2, z křižovatky Patočkova-Myslbekova někam před první ohyb na dnešní provizorce, Myslbekova bude zřejmě dočasně zaslepena. Takže jezdit se bude z MUK Malovanka po Patočkově (dilatace 1-9 nebo 10) a po provizorce do křižovatky se Střešovickou. Teď nemám po roce situaci, kdyžtak v příštím týdnu dám něco dohromady...

Thumbs up Thumbs down

227

Důchodce napsal:

Překvapilo mně, že zaarmovali i mezeru mezi STT a JTT. Je to kvůli ploše na svářovnu armokošů?

Je to "nos" rozpletu (vlastně jenom rozšiřující se střední stěna se začátkem rozdvojení), takže samostatné stropní desky budou až v další dilataci.
Podle středeční fotky výztuže http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic … 6.JPG.html je vidět, že tam náběhy stropu opravdu jsou, asi jenom o něco širší a plošší, než jsme čekali.

Thumbs up Thumbs down

228

MP napsal:

Odhadoval bych to nějak takhle. Otázka zní: bude tam dost prostoru pro vedení povrchové dopravy z Patočkovy na objízdnou komunikaci? Nechtělo by to ještě jednu dilataci?

Ono je to ve skutečnosti trochu dál, zhruba v přímce s kolejemi v Myslbekově. Nezapomeň, že
D8 je docela hluboko a ta kamera na ni kouká pod dost ostrým úhlem.

Thumbs up Thumbs down

229

Strejda napsal:
MP napsal:

Odhadoval bych to nějak takhle. Otázka zní: bude tam dost prostoru pro vedení povrchové dopravy z Patočkovy na objízdnou komunikaci? Nechtělo by to ještě jednu dilataci?

Ono je to ve skutečnosti trochu dál, zhruba v přímce s kolejemi v Myslbekově. Nezapomeň, že
D8 je docela hluboko a ta kamera na ni kouká pod dost ostrým úhlem.

Díky! Já jsem si říkal, že "něco bude jinak" a zapomněl jsem, že ten zaarmovaný strop je o pár metrů níž. Tak jo, to se tam vejde. roll

Thumbs up Thumbs down

230

AGa.. napsal:

Chystá se provizorní komunikace č.2, z křižovatky Patočkova-Myslbekova někam před první ohyb na dnešní provizorce, Myslbekova bude zřejmě dočasně zaslepena. Takže jezdit se bude z MUK Malovanka po Patočkově (dilatace 1-9 nebo 10) a po provizorce do křižovatky se Střešovickou. Teď nemám po roce situaci, kdyžtak v příštím týdnu dám něco dohromady...

Další provizorní komunikace po dilatace 9 (resp. 10)? Já myslel, že "Milánsky" se dělají právě ty dilatace, po kterých se má začít jezdit. A takto stavba končí v D8. na hotovou "9" (či "10") si ještě nějaký ten pátek počkáme.

Thumbs up Thumbs down

231

Strejda napsal:

2. etapa
D8 je více méně doarmována, zbývá už jen pár prutů nahoru, zasponkovat a vyvázat.
Na bednění se zatím nešáhlo. Betonování tipuju tak na středu.

Betonování D8 bych viděl už na pondělí. Přes víkend dodělají bednění a zbytek výztuže

232

vondr měl recht, když jsem jel ráno kolem, už se tam pnulo rameno betonpumpy

Thumbs up Thumbs down

233 Naposledy upravil: obr (21.02. 2011 12.07)

růžek diletace připravené k betonáži je vidět dole na obrázku z webkamery z kliniky orientované k tunelům Brusnice. Až se tam dostanou s betonáží, uvidíme akci smile

Jo akci neuvidíme sad, webkamera je stále zaseklá v čase sobota 2011/02/19  9:28:32. Ale je vidět, že už měli hotov i šalunk kolem diletace

Thumbs up Thumbs down

234

2. etapa
Je to tak, vondr to odhadnul správně, betonuje se první vrstva D8 a to i přes tu kosu, co je venku.
Přes víkend byly vyzvednuty zbylé vypreparované kostry, bohužel se však další odkrývají.

3. etapa
Archeologové zaměřují a dokumentují zemní řez u D8, pravděpodobně s tím už končí.
Vrtají a osazují se kotvy ve středu jámy,  je to 6 úroveň pokud dobře počítám.
Odtěžuje se tak nějak plošně, každou chvíli jinde.
http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic … ova/110221

Thumbs up Thumbs down

235

obr napsal:

Jo akci neuvidíme sad, webkamera je stále zaseklá v čase sobota 2011/02/19  9:28:32. Ale je vidět, že už měli hotov i šalunk kolem diletace

Sice nemáme kamery, ale dokud máme Strejdu, o nic nepřijdeme.

Je třeba nejen stavět nové, ale i zachraňovat staré kostelsedlec.cz

236

Tak jsem si trochu pohrál...

http://leteckaposta.cz/226067838

Thumbs up +3 Thumbs down

237

Moc pěkné výkresy, díky za ně. A nevíš, v jakém pořadí se bude stavět v jámě? nejdřív jedna trouba a pak druhá, jako v Troji? nebo jinak?

Thumbs up Thumbs down

238

Kdy asi tak budou hotové ty díly 9 a 10, aby se na ně dala přeložit doprava?

Thumbs up Thumbs down

239

P_V napsal:

To je právě to, co mi hlava "nebere":
proč se staví milánskou metodou minidilatace, když se na terénní úpravy nad ní bude stejně čekat na sousední dilataci stavěnou v otevřené jámě. Já měl až dteď za to, že milánsky se staví proto, aby bylo možno co nejrychleji upravit definitivně terén nad a pak teprve pokračovat (nepočítajě čas na vyhloubení klasické stavební jámy). Tady to ale bude očividně jinak. Tušíte někdo proč?
A s tím souvisí i druhý faktor - jestliže se s přeložením dopravy do Ptatočkovi bude čekat na dilatace 9 a 10, tak se obávám, že toho se letos nejspíš nedočkáme.

Thumbs up Thumbs down

240

Nebude nad dilatací 8 nějaká přeložka inženýrských sítí nebo Brusnice?

Thumbs up Thumbs down

241

huberokororo napsal:

Moc pěkné výkresy, díky za ně. A nevíš, v jakém pořadí se bude stavět v jámě? nejdřív jedna trouba a pak druhá, jako v Troji? nebo jinak?

podle mě se začne nejdříve stavět STT,jelikož v prostoru JTT bude ještě nějakou tu dobu sloužit sjezdová rampa do jámy

242

Bylo by to logické. A z Troji by si mohli vzít již hotové bednění (teď nevím, bude tunel "kulatý" nebo "hranatý"?), pokud spolu zhotovitelé mluví ;-)

Thumbs up Thumbs down

243

MP napsal:
P_V napsal:

To je právě to, co mi hlava "nebere":
proč se staví milánskou metodou minidilatace, když se na terénní úpravy nad ní bude stejně čekat na sousední dilataci stavěnou v otevřené jámě. Já měl až dteď za to, že milánsky se staví proto, aby bylo možno co nejrychleji upravit definitivně terén nad a pak teprve pokračovat (nepočítajě čas na vyhloubení klasické stavební jámy). Tady to ale bude očividně jinak. Tušíte někdo proč?
A s tím souvisí i druhý faktor - jestliže se s přeložením dopravy do Ptatočkovi bude čekat na dilatace 9 a 10, tak se obávám, že toho se letos nejspíš nedočkáme.

Pravděpodobně protože podloží. Konce  milánek musí být v únosné vrstvě, jinak by se jim to složilo jak
domeček z karet. Matně si vzpomínám, že v D7 (a asi i v D8) mají být nejdelší armokoše.  A to, co je v jámě
zatím odkryto rozhodně není únosné - bagr tam mají jen na nakládání a k němu to hrnou buldozerem.

Na druhou stranu to asi nebude ani moc veké zpoždění, pokud začnou D9 a D10, tak by to mohlo být hotové
spolu s rekonstrukcí Patočkovy. Nesmíme zapomenou na to že D1 ještě není napojena na portál - a tohle napojení
se asi bude dělat až poté, co bude v D1-D4 odtěženo a hotová mostovka.

Thumbs up Thumbs down

244

huberokororo napsal:

Bylo by to logické. A z Troji by si mohli vzít již hotové bednění (teď nevím, bude tunel "kulatý" nebo "hranatý"?), pokud spolu zhotovitelé mluví ;-)

Minimálně D9, D10 musí být hranatý. Na napojení na kulatý je to moc mělké.

Thumbs up Thumbs down

245 Naposledy upravil: Důchodce (21.02. 2011 16.21)

Pro EUROVII tunely betonuje MTS. Mají být klembové. viz http://www.metrostav.cz/cz/aktuality/noviny_metrostavu
č.2.
Už od D1 dělali podkladní betony MTS, armaturu Doprastav a betonáž MTS.

Thumbs up Thumbs down

246

Nejdřív asi budou stavět STT, bo rampa do jámy (k raženým tunelům) bude fungovat až do 15.7.

Thumbs up Thumbs down

247

Dilatace 9 a 10 již budou klenbové, bednění z Tróji použít nepůjde kvůli jinému tvaru tunelu.

Thumbs up Thumbs down

248 Naposledy upravil: anasazi (21.02. 2011 17.18)

AGa.. napsal:

Dilatace 9 a 10 již budou klenbové, bednění z Tróji použít nepůjde kvůli jinému tvaru tunelu.

Když mají být hned klenbové, neměli na D8 vybetonovat ty Mickey Mousovi uši? Nebo aspoň nechat vytaženou armaturu na navázání?

Je třeba nejen stavět nové, ale i zachraňovat staré kostelsedlec.cz

249

Stropní deska D8 je rozdělená na dvě části, první o délce 14m (dnes se betonovala) a druhá cca 2,5m s ušima (ta zatím není).

Thumbs up Thumbs down

250

AGa.. napsal:

Stropní deska D8 je rozdělená na dvě části, první o délce 14m (dnes se betonovala) a druhá cca 2,5m s ušima (ta zatím není).

Ta se bude stavět také na "milánkách" nebo už z otevřené jámy?

Thumbs up Thumbs down