426 Naposledy upravil: Pechus (29.03. 2010 11.18)

Re: Hradčanská - postřehy ze staveniště

S_M_Lomoz napsal:

...Byl odbedněn prostor původního výstupu na zadní ostrůvek tramvaje z centra a položeno na něm bednění stropu. Jak je vidět, o tenhle prostor se prostě podchod rozšíří a výstup na tramvaj z centra bude o kousek severněji...

Ach jo, takže přece jenom to zřejmě bude jenom na jednu kolej z centra a jednu do centra sad

Thumbs up Thumbs down

427

proc ach jo? ja mam za to, ze pocet tram by mel na Hradcanske po dostavbe metra vyrazne klesnout - stejne jako pocet nastupujicich/vystupujicich lidi.
Totez plati pro pocet busu.

Thumbs up Thumbs down

428

na Hradčanské bude výhledově spíše frmol a to zase ne tolik v podzemí, jako přestup z dráhy od kladna/ruzyně na metro.

Thumbs up Thumbs down

429

Rozebírá se střecha a krov u nádrží na bentonit

430

S_M_Lomoz napsal:

- Dilatace E1+E2  jak se v sobotu odpoledne začalo s drápáním, tak se s ním v neděli přestalo.

Ono to skoro vypadá že se jim mraveneček trochu porouchal, od neděle se mu hrabou ve střevech.

Thumbs up Thumbs down

431

Jestli to chápu dobře, tak ostrůvky před a po by měly vypadat nějak takhle - omluvte excelovou grafiku: obrázek.

Mimochodem: jak že dlouho byl krov nad drtičkou a ostatními proprietami? 15. února krov ještě nebyl zastřešený, zastřešení jsem komentoval 17. února...

Že by se zkusilo drápání stylem "tak co, půjde to bez hydrofrézy? Aha... hm... tak ne, no..."?

Thumbs up Thumbs down

432

Příprava na Velký pátek ;-)

Thumbs up Thumbs down

433

Strejda napsal:
S_M_Lomoz napsal:

- Dilatace E1+E2  jak se v sobotu odpoledne začalo s drápáním, tak se s ním v neděli přestalo.

Ono to skoro vypadá že se jim mraveneček trochu porouchal, od neděle se mu hrabou ve střevech.

Tak, je opraveno a už se zase drápe.

Thumbs up Thumbs down

434

Docela mě děsí, z jakých kousíčků) flikují hydroizolaci na vestibulu. Ale zdá se, že tam jsou aspoň dvě vrstvy, tekže spoje se snad prostřídají.

Thumbs up Thumbs down

435

pegodlas napsal:

Docela mě děsí, z jakých kousíčků) flikují hydroizolaci na vestibulu. Ale zdá se, že tam jsou aspoň dvě vrstvy, tekže spoje se snad prostřídají.

Taky mě to zarazilo, já bych lepil spíš vodorovné odleva doprava (nebo naopak). Možná mají předepsané svislé, tak je lepí podle toho, kam dosáhnou (a to jsem viděl na vlastní oči, případně svojími glazámi - podle národnosti pracovníka)

Thumbs up Thumbs down

436

Strejda napsal:
Strejda napsal:
S_M_Lomoz napsal:

Tak, je opraveno a už se zase drápe.

Sice se trochu drápe, ale myslím, že  je to pořád  jenom zkouška, do drážky ještě nejsou zavedené hadice na bentonit a nádrž se strojovnou ještě není připojená (viděno večer)

Thumbs up Thumbs down

437

Slepenice - úterý 30.3.
Povrchy: hromady zásypu na stropě dílu A jsou rozbuldozované a zarovnané, ale ne ještě zhutněné a zavápněné.
Jámy:
Už se armuje skutečně celá plocha stropu vestibulu, včetně rozšíření do prostoru východu na tramvaj. Netušíte, jak se bude obezdívat izolace prostoru mezi východní svislou stěnou a trámem? Bude to chtít skutečně hubené dělníky.
V dilatacích E1+E2 vlastně nic nového. Drapák si hrábnul i ráno a za chvíli už zase stál zaparkovaný. Mimochodem: podle značek na vodicích zídkách i pažení to vypadá délkově tak na čtyři, pět lamel jedné stěny. I když se přidají přesahy z obou sousedních, docela mě udivuje, že to skutečně budou dvě dilatace.

Thumbs up Thumbs down

438

a drapák už jede zase drapat, tak snad už bude drapat pořád

http://mo.ttnz.cz/kamery/archiv/hradcan … 0.jpg.html

439

S_M_Lomoz napsal:

Netušíte, jak se bude obezdívat izolace prostoru mezi východní svislou stěnou a trámem? Bude to chtít skutečně hubené dělníky.

Pomocí zcela nehubeného betonmixu?

Thumbs up Thumbs down

440

Asi jsem slepý, ale kde je výtahová šachta? Podle vizualice by měla být mezi žel. tratí a jedním z výstupů z vestibulu metra na severní straně . Je tam?

Thumbs up Thumbs down

441

Výtahové šachty jsou dvě a jsou těsně na jih (=dál od trati) od těch paraboloidových oblouků.

Thumbs up Thumbs down

442

S_M_Lomoz napsal:

Výtahové šachty jsou dvě a jsou těsně na jih (=dál od trati) od těch paraboloidových oblouků.

Je to tam, jak stojí u oblouků, u západního jeden dělník a u východního dva dělníci. Klame to, protože tam mají daný strop, aby se nepropadli.

Thumbs up Thumbs down

443

Honkam napsal:
S_M_Lomoz napsal:

Je to tam, jak stojí u oblouků, u západního jeden dělník a u východního dva dělníci. Klame to, protože tam mají daný strop, aby se nepropadli.

Jo jasně, už to vidím. Taky mě zmátlo, že dle vizualizací měly být šachty na sever od výstupů z vestibulu a ne na jih.

Thumbs up Thumbs down

444 Naposledy upravil: S_M_Lomoz (30.03. 2010 16.06)

Do jámy sjel další drapák.

Thumbs up Thumbs down

445

jk2 napsal:
S_M_Lomoz napsal:

Netušíte, jak se bude obezdívat izolace prostoru mezi východní svislou stěnou a trámem? Bude to chtít skutečně hubené dělníky.

Pomocí zcela nehubeného betonmixu?

To by byla také možnost. Ale na druhou stranu, když už se do té škvíry vešli hydroizolatéři, zedníci to také zvládnou.
Myslím si, že místo obezdívky se mohl obetonovat celý vestibul. Kdyby se slušně připevnila textilie, aby se při betonáži neshrnula. Když nic jiného, bylo by to rychlejší, než ruční zdění.

Thumbs up Thumbs down

446

Jenik napsal:
pegodlas napsal:

Taky mě to zarazilo, já bych lepil spíš vodorovné odleva doprava (nebo naopak). Možná mají předepsané svislé, tak je lepí podle toho, kam dosáhnou (a to jsem viděl na vlastní oči, případně svojími glazámi - podle národnosti pracovníka)

Vodorovně jsem to snad ještě neviděl. To by se blbě rozbalovalo a nahřívalo hořákem. Vodorovně jsem onehdy polepoval kousek plochy tapetami a nebyla to šikovná volba smile
Pochopil bych, že si to výškově udělají na víc částí (kvůli dosahu a velikosti spouštěné role), ale některé kousky, co tam plácli, jsou opravdu malé smile Ale nevadí, už to mizí pod přizdívkou big_smile

Thumbs up Thumbs down

447

Slepenice - středa 31.3.

Povrchy:
- Na stropě dílu A je zhutněná další vrstva zásypu, krtince pro ještě další už jsou navezeny.
- Okolo (bývalé) kabelové komory na stropě dílu B se objevily kolíky vyznačující vršek terénu. Jsou tak drobné, že na slepenici nejsou vidět, a teleobjektiv jsem v té tmě nemohl vytáhnout.
- Odkrývá se západní hrana stropu původní části vestibulu pod jižní vozovkou Milady Horákové. Při té příležitosti se omlouvám - to, co jsem někdy před týdnem měl za přeložku/opravu vodovodu, bylo odkrytí východní hrany.

Jámy:
- Na přístavbě vestibulu je zabedněná a zapažená většina budoucího stropu - vypadá to, že betonáže bychom se mohli dočkat opravdu brzo. I rozšíření vestibulu v jihozápadní části už se izoluje.
- Dilatace E1+E2: jak už řečeno, včera přivezli druhý drapák. Málokdy ale drápou oba dva najednou, na fotce ten první momentálně tankuje.

Thumbs up Thumbs down

448

Pěkná pláň se vytvořila nad stopry A a B. namalovat čáry můžou si zahrát fotbálek na blátěným hřišti smile

449

S_M_Lomoz napsal:

Na přístavbě vestibulu je zabedněná a zapažená většina budoucího stropu - vypadá to, že betonáže bychom se mohli dočkat opravdu brzo.

Ta zelenkavá fólie na stěnách, to je jen geotextilie anebo další hydroizolační fólie, nevíte někdo?

Thumbs up Thumbs down

450

a nevíte někdo proč se to obezdívá? vždyť to bude zasypáno ne? ty cihly mají izolační vlatnosti?

Thumbs up 0 Thumbs down