Slepenice - čtvrtek 25.2.
Nahoře se neděje nic moc - jenom pokračuje zássyp kanalizace v Milady Horákové od západu a demolice výstupů na tramvaj.
V jámě C je to zajímavější: ICE mi bohužel dnes neslepil dílčí fotky, takže nadvakrát. jih a východ, sever a západ jámy. Nasadili brutální tempo v armování, izolacích, betonáži i bednění.
A ještě obligátní pohled do jámy E.
----
Dal jsem tam při foccení slovo se stavbyvedoucím, snad jsem ještě všechno nezapomněl, takže jenom stručně.
- Betonová vozovka je tam kvůli tomu, že se bude nově izolovat podchod a zavře se momentální jižní vozovka a chodník. Kvůli tomu se od 20.3. do 1.4. zavře i východ z metra směrem ke Hradu a na Prašný most - to, co se mělo dít už od 10.2.
- Tramvajové ostrůvky (ty, co byly původně směrem z centra) budou ve své stávající poloze, ale výstupy je potřeba předělat kvůli základům nových kotasích přístřešků, proto se bourají tak moc. Ty výstupy, co byly směrem do centra, pochopitelně nebudou, to víme.
- Termín zprovoznění severní vozovky nad momentálně stavěnou částí vestibulu je opravdu 1.9. Je to opravdu hodně práce.
- 1.9. by se kromě tramvají snad měla otevřít i severní část vestibulu, i když ne v úplně kompletně dozdobené podobě.
- Dilatace pod právě odtěžovaným tělesem jsou opravdu dvě (E1, E2).
- Pokud/až se podaří získat a zdemolovat budovu stavebnin, postavení předstihové severní milánské stěny železniční stanice zatím nikdo neškrtnul a mělo by být.