276

Re: Hradčanská - postřehy ze staveniště

Důchodce napsal:

Zajímalo by mne, jak budou pokračovat s odtěžováním E1+E2, když bagr odtěžil zeminu k jižní záporové stěně, ale zůstal nohoře nad jámou.

Kdybych to dělal já, nasypal bych z E3 nájezdovou rampu do boku tělesa E1+E2, kterému bych odřízl shora pár vrchů zápor. Po odtěžení dalšího patra bych rampu snížil, uřízl další kusy těch zápor atd. atd., až by byla dole rovinka a poslední klínek té rampy by se odtěžil přímo ze stropu E3.

Thumbs up Thumbs down

277

Rampa z E3 je logická, ale zásyp alespoň na kameře už vypadá pěkně vysoký, to by byla hodně rozlehlá rampa, navíc i strmá, a musí tam pak zajet i drapák. Uvidíme.

Thumbs up Thumbs down

278

S_M_Lomoz napsal:
Důchodce napsal:

Zajímalo by mne, jak budou pokračovat s odtěžováním E1+E2, když bagr odtěžil zeminu k jižní záporové stěně, ale zůstal nohoře nad jámou.

Kdybych to dělal já, nasypal bych z E3 nájezdovou rampu do boku tělesa E1+E2, kterému bych odřízl shora pár vrchů zápor. Po odtěžení dalšího patra bych rampu snížil, uřízl další kusy těch zápor atd. atd., až by byla dole rovinka a poslední klínek té rampy by se odtěžil přímo ze stropu E3.

Já bych to taky tak udělal. Ale už jsem to nestihl napsat jako první  smile

Thumbs up Thumbs down

279

Jáma E do jižní stěny vložen a zabetonováván další armokoš (už druhý).
Na stavbě vestibulu už položena první armatura do jichovýchodní části vestibulu.

Thumbs up Thumbs down

280

Slepenice - úterý 23.2.
- Kabelovod od nové komory na jihojihovýchod je komplet zabetonovaný.
- V demolici východů na tramvaj se pokračuje, i když to tak nevypadá (během focení projela sbíječka v protisměru, takže není vidět).
- Viz Důchodce 13:54: v dilatačním díle C se začalo armovat na místě pod podlahou budoucího vestibulu.
- Prostor vozovky mezi L-prefabrikáty a odvodňovacími žlaby byl dnes ráno betonován.
- A na závěr opět protipohled do jámy E přes odtěžované dilatace E1+E2.

Thumbs up Thumbs down

281

Od rána se motá technika na severozápadním konci E3. Začátek vytváření najezdové rampy na E1+E2 ???

Thumbs up Thumbs down

282

Slepenice - středa 24.2.
- Odtěžuje se obsah díry, která zbyla po demolici východů směrem na traamvaj z centra.
- Vozovka mezi žlaby a L-prefabrikáty je vybetonovaná.
- Těžiště akcí se přesunulo do jámy C. Začaly se armovat nejenom podlahy, ale i sloupy a vnější severní stěna vestibulu. I v obdélnících, kde bude založeno na východy na severní vozovku Milady Horákové, je armatura nebo aspoň bednění.
- Na jižní straně tělesa E1+E2 jsou první pažiny a vrtají se kotvy první úrovně.

Thumbs up Thumbs down

283

S_M_Lomoz napsal:

Pořád přemýšlím k čemu ten beton bude a napadli mě dvě možnosti.
- obyčejná objezdová trasa
- pojezd pro drapákaž budou dělat základy pro výtah z vestibulu

Thumbs up Thumbs down

284 Naposledy upravil: Důchodce (24.02. 2010 13.32)

Honkam napsal:
S_M_Lomoz napsal:

Pořád přemýšlím k čemu ten beton bude a napadli mě dvě možnosti.
- obyčejná objezdová trasa
- pojezd pro drapákaž budou dělat základy pro výtah z vestibulu

Nebo staveništní silnice do jámy E.
V severozápadním rohu se skutečně naváží rampa k E1+E2.
Uložen druhý armokoš do severní stěny D1.
Čekám na slepenici, vypadá to na začátek odtěžování vjezdové rampy 2.
Na slepenici není nic vidět, to by se musel S_M_Lomoz podívat z okna, jestli před archiv vidí.

Thumbs up Thumbs down

285

A tu rampu máme již i v archivu kamery.

Thumbs up Thumbs down

286

Vracím se k té "staveništní komunikaci". Ta by měla podle mě vést od výjezdu z jámy E na západ, dal po zabetonovaném kusu, přes dodělaný kabelovod a pak přes zasypané tunely (na slepenici vlevo od složených prefabrikátů je vidět násyp z recyklytátu) k železnici a tam se napojit na stávající staveništní komunikaci. Důvody
- stávající zablácená ul.Horákové u výstupu z metra na Hrad (léto cizinci)
- výjezd směr Prašný most výstavbou rampy 2 bude přerušen, že by povoli-li staveništní dopravu některou příčnou ulicí, k ul. Na Valech , nevěřím.

Thumbs up Thumbs down

287

To vypadá rozumně, ale nesedí mi ty žlaby (i to možná ano), ale hlavně, proč je tak divně tvarovaná? Staveništní komunikace je přece něco dočsného, tak proč tolik složitostí?

Thumbs up Thumbs down

288

Taky mi to tak nějak úplně nesedí - v téhle části už budou brzy "nahoře",  D1 bude hotová hodně brzo, E1 + E2 tak do dvou měsíců. Vestibul metra také nezabere déle než dva měsíce. Podle mého by se začátkem května v téhle části mohl
začít dělat povrch.
Možná by mohlo jít o něco, co bude použito i finálně - jen se to nyní použije jako staveništní komunikace.
Jenom mě nenapadá, co by to mohlo být smile.

Thumbs up Thumbs down

289

Žlaby - kvůli splachování bláta firmou AKROP, teď to jde do kanalizace a jsou stížnosti na její ucpávání.
Už jsem tady psal o dočasných komunikací viz objížka u PM, tahle mě ani moc složitá nepřipadá, oni ta naložená auta něco váží. Možná ty položené "L" prefabrikaty umožní, že vedle nich (směrem k domům) budou dělat konečnou podobu vozovky a vlevo od "L" (v mistě stávající betonové komunikace) později stavbu odhlučněné tramvajové trati jak psal "Kasme".

Thumbs up Thumbs down

290

Že by to bylo použitelné finálně pochybuji. Ty obrubníky, žlab i osvětleníčko  jsou sice pěkné, ale vozovka je vlastně jenom betonek na blátě.
Protože je to přesně naproti nedávno uzavřenému výstupu z podchodu, mám podezření, ze by to s tím mohlo nějak souviset. Do toho podchodu mj slušně teče, takže si asi zaslouží aspoň novou isolaci.

Thumbs up Thumbs down

291

Slepenice - čtvrtek 25.2.
Nahoře se neděje nic moc - jenom pokračuje zássyp kanalizace v Milady Horákové od západu a demolice výstupů na tramvaj.
V jámě C je to zajímavější: ICE mi bohužel dnes neslepil dílčí fotky, takže nadvakrát. jih a východ, sever a západ jámy. Nasadili brutální tempo v armování, izolacích, betonáži i bednění.
A ještě obligátní pohled do jámy E.
----
Dal jsem tam při foccení slovo se stavbyvedoucím, snad jsem ještě všechno nezapomněl, takže jenom stručně.
- Betonová vozovka je tam kvůli tomu, že se bude nově izolovat podchod a zavře se momentální jižní vozovka a chodník. Kvůli tomu se od 20.3. do 1.4. zavře i východ z metra směrem ke Hradu a na Prašný most - to, co se mělo dít už od 10.2.
- Tramvajové ostrůvky (ty, co byly původně směrem z centra) budou ve své stávající poloze, ale výstupy je potřeba předělat kvůli základům nových kotasích přístřešků, proto se bourají tak moc. Ty výstupy, co byly směrem do centra, pochopitelně nebudou, to víme.
- Termín zprovoznění severní vozovky nad momentálně stavěnou částí vestibulu je opravdu 1.9. Je to opravdu hodně práce.
- 1.9. by se kromě tramvají snad měla otevřít i severní část vestibulu, i když ne v úplně kompletně dozdobené podobě.
- Dilatace pod právě odtěžovaným tělesem jsou opravdu dvě (E1, E2).
- Pokud/až se podaří získat a zdemolovat budovu stavebnin, postavení předstihové severní milánské stěny železniční stanice zatím nikdo neškrtnul a mělo by být.

Thumbs up +2 Thumbs down

292

No vida, stačí se zeptat smile smile

293

mozna jsem to prehledl - ale jaky je termin zprovozneni jizni vozovky v MH? drive nez severni nebo pozdejsi?

Thumbs up Thumbs down

294

Pozdější, výrazně pozdější, už jenom kvůli vjezdové rampě. Kasme určitě ví a doplní. Někdy v začátcích stavby - před rokem a půl - to bylo 21.3.2011, ale i to se nepochybně posunulo.

Thumbs up Thumbs down

295

S_M_Lomoz napsal:
Důchodce napsal:

http://mo.ttnz.cz/kamery/archiv/hradcan … 827000.jpg

A je to tady.

Thumbs up Thumbs down

296

Už odstraňují pažiny mezi E1-2 a E3. Teď ještě vytáhnout 1-2 zápory a mají rampu hotovou.
http://mo.ttnz.cz/kamery/archiv/hradcan … 0.jpg.html

Je třeba nejen stavět nové, ale i zachraňovat staré kostelsedlec.cz

297

Slepenice - pátek 26.2.
Na povrchu zase nic moc. Demolice východů na tramvaj snad už konečně vrcholí. Víc se děje na stavbě vestibulu a průchodu směr Dejvická... další svislé stěny, armatura sloupů, zapažené bednění atd. atd.
Objízdná betonová vozovka byla v hotové části opatřena obrubníky (jestli se tomu tak vlastně říká), přípravy na vybetonování jsou i na východ od přechodu na Dejvickou.
Pro doplnění ještě pohled na E1+E2 od trati.
P.S.: Zatracená tma, zase už jsem musel něco doostřovat Photohshopem.

Thumbs up +1 Thumbs down

298

S_M_Lomoz napsal:

Slepenice - pátek 26.2.
Na povrchu zase nic moc. Demolice východů na tramvaj snad už konečně vrcholí. Víc se děje na stavbě vestibulu a průchodu směr Dejvická... další svislé stěny, armatura sloupů, zapažené bednění atd. atd.
Objízdná betonová vozovka byla v hotové části opatřena obrubníky (jestli se tomu tak vlastně říká), přípravy na vybetonování jsou i na východ od přechodu na Dejvickou.
Pro doplnění ještě pohled na E1+E2 od trati.
P.S.: Zatracená tma, zase už jsem musel něco doostřovat Photohshopem.

veliké díky Lomozi za spolehlivou každodenní dávku info+foto.

Pod rampou zděné skladištní budovy (přes koleje) mají "pokojíčky" bezdomáči nebo to je jen nepořádek ?

Thumbs up Thumbs down

299

S_M_Lomoz napsal:

...Kdybych to dělal já, nasypal bych z E3 nájezdovou rampu do boku tělesa E1+E2, kterému bych odřízl shora pár vrchů zápor. Po odtěžení dalšího patra bych rampu .

Zdá se, že pár zápor už je pryč.
Viz : http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic … 1.jpg.html

Thumbs up Thumbs down

300 Naposledy upravil: S_M_Lomoz (26.02. 2010 13.24)

obr napsal:

Pod rampou zděné skladištní budovy (přes koleje) mají "pokojíčky" bezdomáči nebo to je jen nepořádek ?

Pokojíčky, jak je možné vidět třeba na fotce z loňského června. (Tedy - už nějakou dobu jsem nesledoval, jestli tam je cvrkot, možná, že přes zimu jsou opuštěné)

Thumbs up Thumbs down