226

Re: Hradčanská - postřehy ze staveniště

jannk napsal:

Jake okoli vestibulu?? na povrchu bude prece zase normalni silnice + tram ...

Pochopitelně jsem neměl na mysli stavby na povrchu, (tam je věc jasná) ale na úrovni stávajícího vestibulu metra.  Vzhledem k tomu, že ty odtěžené  prostory (např. směrem na východ)  bezprostředně navazují na vestibul  a v budoucnu (zvlášť po přesunutí dejvického nádraží)  tam lze předpokládat vysokou koncentraci lidí - byl by to nepochybně lukrativní komerční prostor.  Mimochodem - já vůbec neapeluji aby tam něco vzniklo - jen mě překvapuje, že se této příležitosti nikdo nechopil

Thumbs up Thumbs down

227

embart napsal:
jannk napsal:

Jake okoli vestibulu?? na povrchu bude prece zase normalni silnice + tram ...

Pochopitelně jsem neměl na mysli stavby na povrchu, (tam je věc jasná) ale na úrovni stávajícího vestibulu metra.  Vzhledem k tomu, že ty odtěžené  prostory (např. směrem na východ)  bezprostředně navazují na vestibul  a v budoucnu (zvlášť po přesunutí dejvického nádraží)  tam lze předpokládat vysokou koncentraci lidí - byl by to nepochybně lukrativní komerční prostor.  Mimochodem - já vůbec neapeluji aby tam něco vzniklo - jen mě překvapuje, že se této příležitosti nikdo nechopil

jakpíše výše lomoz - celkové řešení bude po dostavbě rychlodráhy z Kladna. Hradčanská a vestibul bude významným přestupním uzlem. A ve vestibulu jsou plánovány obchody, takové frekventované místo přeci nebude jen tak nějakým podchodem. navíc má být ještě vybudován na západ od současného nádraží dlaší "západní vestibul" viz http://www.praha-kladno.cz/informace/dejvice/

Thumbs up Thumbs down

228 Naposledy upravil: S_M_Lomoz (12.02. 2010 13.43)

Slepenice - pátek 12.2.
- Zemina z odtěžovaných prostor tunelů je používaná nejenom na strop E3+E4, ale i na zásypy stropu dílů A+B.
- Komora kabelovodu je vybetonovaná a pod plachtou. Jak je to se "záhadným místem", nevím; zdá se, že zatím není vybetonované.
- Pokračuje se v betonáži další části spodku vestibulu.
- Pokračují demolice povrchů na E1+E2, tentokrát na východní straně.
- Dopoledne byla betonpumpa i v dilataci E4(E5? nebylo vidět přesně) a betonovaly se prostory mezi stropem a záporovým pažením.

Thumbs up Thumbs down

229 Naposledy upravil: Důchodce (12.02. 2010 18.55)

Eurovia si přípravuje cestu pro dotěžení zeminy v dilataci 1 a 2 (stavba 0079) - nasypává dočasnou rampu na STT E5.
Betonové prefabrikáty "L" usazují do rýhy v silnici podél nově postavené ohrady (na slepenici je kousek vidět, vpravo před levým přední kolem mixu).

Thumbs up Thumbs down

230

Na B už je smontovaná vrtná souprava, v týdnu se můžeme dočkat osazování zápor pro E1 a E2
http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic … h.jpg.html

231

Nojo, to je pravda. Zase jeden vypálený trumf na zítra ;-)

Thumbs up Thumbs down

232 Naposledy upravil: S_M_Lomoz (15.02. 2010 13.25)

Slepenice - sobota 13.2., neděle 14.2., pondělí 15.2.
Na dnešní slepenici si můžete všimnout hned několika vrtných souprav ;-). Je to dané tím, že souprava se dala do pohybu přesně v momentě, kdy jsem začal fotit, a pohybovala se ausgerechnet nejmíň vhodným směrem a rychlostí.
- Zase probíhaly úpravy staveniště, stěhovaly se buňky. Během víkendu byla sestavena vrtná souprava, jak už bylo řečeno a nafoceno, a dnes se přesunula přes vozovku Milady Horákové do prostoru dilatací E1+E2. No... řídit bych to nechtěl.
- Komora kabelovodu byla dnes odbedněna a následně zase zakryta plachtou.
- V sobotu se betonovala další část podkladového betonu severní části vestibulu metra - ovšem tentokrát trychtýřem zavěšeným na jeřábu; dnes se dělá další část, už zase betonpumpou, a odbedňují se předchozí části.
- Betonové prefabrikáty se postupně osazují do rýhy, i o tom už tu byla řeč. Ani se mi nechce věřit, že by to snad byl první náznak řešení povrchů?
- I za tratí je viditelný pokrok: přeložky sítí jsou zasypány. Vedle Stavebnin - nad drtičkou (nebo recyklační jednotkou nebo co to je) vzniká už pár dní střecha.

Thumbs up Thumbs down

233

Podobný domeček mají i mostu Svatovítská. Asi v něm budou trochu topit, aby jim nezamrzalo bentonitové hospodářství.

Thumbs up Thumbs down

234

S_M_Lomoz napsal:

Na dnešní slepenici si můžete všimnout hned několika vrtných souprav ;-) ...

Dík za upozornění - už jsem si začínal lámat hlavu: 
A) proč jsou tak přemnožené
B) co se stalo té chudince napravo - že jí chybí vršek :-)

Thumbs up Thumbs down

235

S_M_Lomoz napsal:

- Betonové prefabrikáty se postupně osazují do rýhy, i o tom už tu byla řeč. Ani se mi nechce věřit, že by to snad byl první náznak řešení povrchů?

Teď mě to teprve trklo...

Vždyť je to konstrukce tramvajové tratě, něco jako http://www.prazsketramvaje.cz/obrazky/o … eso-06.jpg
popis v článku http://www.prazsketramvaje.cz/view.php? … 2006041330

Reakce na TF PrT

Absolut napsal:
kasme napsal:

Na Hradčanské se objevují první fragmenty nové tratě (asi) smile
http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic … 5.jpg.html

Ano, to je L profil, ale jestli k TT, to se ještě uvidí. Možné to je.

236

Upřímně řečeno, na tramvajové těleso v poloze, jak je nově zamalovaná třeba na str. 6 časopisu Tunel 3/2009, mi to přijde dost jižně. Odpovídá to přesně poloze původního tělesa.

Thumbs up Thumbs down

237

V dilataci G bagr likviduje starý kabelovod.

Thumbs up Thumbs down

238

embart napsal:

...co se stalo té chudince napravo - že jí chybí vršek :-)

Né, nechybí. Akorát že ho zapomněla nalevo od té soupravy kompletní big_smile

Thumbs up Thumbs down

239

no a co ten bagr vyjíždějící na dolní straně fotky? ty slepenice dokážou kouzlit:-)

Thumbs up Thumbs down

240 Naposledy upravil: S_M_Lomoz (16.02. 2010 17.06)

Slepenice - úterý 16.2.10.
- Odbedněny segmenty podkladního betonu na stropě C1-C3, malé bednění naopak přibylo u ústí podchodu železniční trati na strop C. Poslední segmenty se vyyhřívají.
- Bagr bagruje něco v místě, kde bych čekal další komoru kabelovodu - na slepenici vpravo dole.
- Vrtná souprava pracuje na severní straně E1+E2 - u trati.

Thumbs up Thumbs down

241

Nevím co jsem propásnul, ale až včera jsem si všimnul, že "upravili" hranu stropu ubouraného vestibulu. Ještě např. v listopadu byla pěkně rovná po oříznutí, avšak na posledních fotkách je očesaná zbíječkou. Přišli snad na to, že si tam nechali příliš dlouhý kus? Takhle rozbít to přece mohli už rovnou smile

Thumbs up Thumbs down

242

Asi bude potrebné napojiť výstuž...

Thumbs up Thumbs down

243 Naposledy upravil: S_M_Lomoz (17.02. 2010 11.45)

Slepenice - středa 17.2.
- Vyrývá se rýha pro vedení kabelovodu od nové komory JJV směrem k už hotové komoře, která je pod jižní vozovkou Milady Horákové zhruba pod ohradou s nápisem "Praža".
- Bednění na stropě C1 se objevilo o kus dál. Vyhřívají se další části, pod plachtu holt není vidět, co se tam dělo nebo bude dít.
- Pneumatické kladivo demoluje poslední doteď stojící povrchovou část východu z metra k tramvajovému ostrůvku; vedle ní je složena řada rolí něčeho černého.
- Krov nad technologií vedle stavebnin už je opatřen i střechou.
- Vrtná souprava dovrtala u trati a teď se činí na budoucí jižní stěně stavební jámy dilatací E1+E2. Na slepenici je z ní vidět jenom kousíček úplně vpravo.

Thumbs up Thumbs down

244

S_M_Lomoz napsal:

středa 10.2.: závorky se díky vlakové výluce stěhují a s nimi i osvětlení.

Káem napsal:

Odesláno Středa, 17. února 2010 - 11:17
Voni šoupli asi o 20 metrů i ty závory u sokolovny

MB K-report napsal:

Odesláno Středa, 17. února 2010 - 17:09
Káem:
Pokud se něco nezmění, tak se ty šraňky budou stěhovat ještě 2x ;-)

jj, přeložky, přeložky přeložek, přeložky přeložených přeložek... prostě staveniště...

245

Dnes, když jsem šel do práce jsem si všimnul nejen položených "L-tvarovek" ale i koryt pro odvodnění. Maj to tak pěkný až to vypadá jako definitivní, je to ale jen v úseku dlouhém asi 50m.

Thumbs up Thumbs down

246

Díky za tip, už nabíjím foťák.

Thumbs up Thumbs down

247

Honkam napsal:

Dnes, když jsem šel do práce jsem si všimnul nejen položených "L-tvarovek" ale i koryt pro odvodnění. Maj to tak pěkný až to vypadá jako definitivní, je to ale jen v úseku dlouhém asi 50m.

Možná jde o ukázku, která se teprve bude schvalovat.

Thumbs up Thumbs down

248

Slepenice - čtvrtek 18.2.
- Vrtná souprava se přesunula na sever od dilatace D2 (odhadem) a něco tam vrtá.
- Rýha pro kabelovod pokračuje, stejně jako demolice výstupu z metra. Zato s kanalizací v jižní vozovce Milady Horákové se už nějakou dobu neděje vůbec nic.
- Betonuje se další část základového-podkladového-nebo-jakého betonu na stropě C, která byla nedávno obedněna. Ostatní části jsou odplachtovány a klade se na ně izolace - to byly ty černé role. Pohled od trati, pohled od jihu.
- Jak to je s těmi žlaby: na slepenici je najdete úplně napravo. Pohled shůry, pohled od východu.
- Na místech přeložek plynu jižně od trámu přes C3 se hutní terén - zdá se, že by tam cesta od trámu na jih mohla konečně časem vést rovně.
- A last but not least: u trati se začalo s odtěžováním prostoru dilatací E1+E2.

Thumbs up Thumbs down

249

Takže zítra ráno bych otočíl kameru na E1+E2. Souhlas ?

Thumbs up Thumbs down

250

já osobně souhlasím smile