51

Re: Různé

Hotel Praha jde k zemi: Za 100 dní nezbyde nic

http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-udalo … e-nic.html

52

Re: Různé

Na Palmovce vyrůstá centrum za miliardu. Má vyhnat bezdomovce a narkomany
Zdroj: http://bydleni.idnes.cz/palmovka-c6p-/a … ektura_web

Petr od Pankráce

53

Re: Různé

Budují se kanalizační řady a propojovací komunikace mezi ulicemi Vojenova a Sokolovská

    Zdroj: http://bydleni.idnes.cz/palmovka-c6p-/a … ektura_web

nové komunikace už jsou naznačeny na mapě http://mapy.cz/s/9C85

54

Re: Různé

A jeje, to zas přibude SSZ.....

Petr od Pankráce

55

Re: Různé

Penta chce začít na Masarykově nádraží stavět do dvou let

..."Začínáme intenzivně pracovat na ´Masaryčce´ naproti Florentinu. Je to vize Penty vybudovat takzvaný Central Business District. Ve všech evropských metropolích taková oblast je, například v Londýně známé City," poznamenal Dospiva.
Stavět chce napřesrok. "Věříme, že do dvou let bychom mohli mít vyřízené územní rozhodnutí a stavební povolení. Do dalších dvou let bychom pak mohli celou tu uliční čáru zastavět," naznačil harmonogram Dospiva.
Ve druhé fázi chce investor zastavět plochy podél obou stran magistrály, na což by vzápětí navázala třetí fáze v ulici Hybernská. "U ošklivé křižovatky ze sjezdu z magistrály je takový ošklivý zaostalý roh, který vyzývá k tomu, aby tam něco bylo," doplnil Dospiva. Podle něj projekt v centru města změní tvář Prahy.

http://www.financninoviny.cz/zpravodajs … et/1068135

Thumbs up Thumbs down

56

Re: Různé

Herman: V Žižkovském nádarží by mohl být filmový archiv a muzea

Praha - Památkově chráněné Žižkovské nádraží se v budoucnu stane kulturním centrem. Mohl by tu sídlit Národní filmový archiv (NFA), výstavní prostory by mohlo ve funkcionalistické budově najít Uměleckoprůmyslové muzeum nebo Národní technické muzeum, řekl při dnešním podpisu memoranda ministr kultury Daniel Hermann. Memorandum o spolupráci podepsal spolu se zástupci Prahy, Českých drah a developera. Kolem osudu nádraží se vedou bouřlivé diskuse už několik let. Dohoda na tom, kdo zaplatí nákladnou rekonstrukci objemné stavby, ale stále není.
"Žižkovské nádraží je mimořádný objekt, který si zaslouží mimořádnou ochranu," řekl ministr. "Jedině ve spolupráci s partnery bude možné jej realizovat," doplnil.
...
Otevřela se však otázka dalšího využití obrovské památkově chráněné budovy. Už v loňském roce se v areálu uskutečnilo několik kulturních a společenských akcí. Program bude pokračovat i v letošním roce. Na dlouhodobým využitím a především nad tím, kdo případné převzetí a rekonstrukci budovy zaplatí, stále visí otazníky. Konkrétní plány a další postup chce radnice spolu s majitelem a developerem představit v červnu, řekl místostarosta Matěj Stropnický (ŽnS).

http://www.ceskenoviny.cz/domov/zpravy/ … ea/1068146

Thumbs up Thumbs down

57

Re: Různé

Developer AFI chce v bývalých slévárnách ČKD postavit novou čtvrť
http://www.metro.cz/developer-afi-chce- … e-deje_rab

Petr od Pankráce

58

Re: Různé

Želva...

http://ttnz.cz/kasme/v/ostatni/kasme/sm … 8.JPG.html

59

Re: Různé

Praha chce postavit nad stanicí Florenc kancelářskou budovu za miliardy
http://praha.idnes.cz/praha-chce-stavet … zpravy_bur

Petr od Pankráce

60

Re: Různé

aneb jak praví reklama na nově vznikající budovu "to že máte kancelář u metra neznamená 300m od něj" :-)

ale někdy je lepší vědět co si člověk přeje - kdysi jsem chtěl v paříži hotel na metru, a bydleli jsme v přízemí a tunel metra musel vést tak 10m od postele smile

Thumbs up Thumbs down

61

Re: Různé

ByTY Malešice II. už lezou z díry

http://ttnz.cz/kasme/v/ostatni/kasme/sm … 7.JPG.html
http://ttnz.cz/kasme/v/ostatni/kasme/sm … 8.JPG.html

62

Re: Různé

Zelené město II.

pohled z Kauflandu
http://ttnz.cz/kasme/v/ostatni/kasme/sm … 5.JPG.html
http://ttnz.cz/kasme/v/ostatni/kasme/sm … 4.JPG.html

63

Re: Různé

Odvolání proti územnímu rozhodnutí na Ledního medvěda na Kulaťáku bylo zamítnuto.

http://urdeska.praha.eu/files/1501009-1 … pl-hcoUQ==

Thumbs up Thumbs down

64

Re: Různé

Přemýšlím kam s tím, tak třeba sem. Pěkný článek o územním plánování v Praze, s většinou souhlasím. Mě třeba na tom Smíchově až tolik nevadí nová zástavba, to území je tam z většiny pěkně zanedbané, ale vadí mi tíha té nové zástavby. Praha potřebuje více rozprostírat takové projekty a opravdu mimořádně opatrný bych byl s dopravním napojením. Fascinuje mě, jak se u všech těchto projektů zpravidla jen uvede napojení na současné dopravní tepny a podobně to dopadá s MHD (groteskní mi přišlo třeba zrušení kloubové linky 205, která obsluhovala mimo jiné Brumlovku a teď najednou v souvislosti se prázdninovým provozem vypustí město skrze ROPID větu "a lince 170 jsou v odpolední špičce zavedeny vložené spoje v úseku Brumlovka -Budějovická ", takže město se vlastně nechce starat ale musí starat). Brumlovka je typický příklad příliš těžké zátěže, se kterou se okolí není schopno vyrovnat a co dělá město, povoluje tam další stavby ... až se zaplní, bude se řešit neúnosné dopravní zatížení křižovatek ve Vyskočilově od Budějovické až po Michelskou. Ono se pak těžko vymýšlí, jak tam dopravně něčemu pomoci, chyba byla povolit tam takhle těžkou zástavbu.

http://nazory.aktualne.cz/komentare/sta … 590604f2e/

Svoboda je bezcenná, neznamená-li také svobodu mýlit se. [Mahátma Gándhí]

Thumbs up Thumbs down

65

Re: Různé

Jo Brumlovka, to mi povidej :-) Tam chodim docela casto, bydlim docela kousek od ni a ve vsedni den je to desny...krom toho se ta vesele dale stavi (Delta, nebo jak se jmenuje). O vikendu mesto duchu - ve vsedni den absolutne narvane busy po strechu.

Petr od Pankráce

66

Re: Různé

Za dva roky už by se mělo v Dominikánském dvoře vařit pivo
http://www.metro.cz/za-dva-roky-uz-by-s … e-deje_jbs

Konečně se snad blýskne na lepší časy....

Petr od Pankráce

67

Re: Různé

Bydlel jsem nedaleko, kdykoliv jsem šel kolem, tak jsem se na to díval a říkal jsem si, že bych tam taky pivovar udělal. No, někdo těch 200 milionů asi má, já je neměl :-)

Thumbs up Thumbs down

68

Re: Různé

Praha 25. června (ČTK) - Společnost Vítězné náměstí, která patří do skupiny PPF Real Estate, zřejmě zastaví přípravy stavby polyfunkční budovy v Dejvicích přezdívané Lední medvěd. Městský soud v Praze totiž vyhověl žalobě odpůrců a zrušil úpravu územního plánu. Magistrát proto pravděpodobně zruší již vydané územní rozhodnutí, píše Mladá fronta Dnes (MfD).
O umístění budovy na Vítězném náměstí v Praze 6 se diskutuje už několik měsíců. Návrh architekta Radana Hubičky vyvolává u veřejnosti i odborníků rozporuplné reakce, jak je tomu v případě netradiční architektury pravidelně.
Lední medvěd původně získal výjimku z územního plánu. Stavba by se totiž svým plánovaným rozsahem nevešla do omezení, které pro Vítězné náměstí platí. Proti udělení výjimky ale podali žalobu dva obyvatelé z okolních nemovitostí, soud rozhodl v jejich prospěch.
Magistrát územní rozhodnutí sice vydal už loni v listopadu, ale dosud nebylo platné. Čekalo se právě na rozhodnutí soudu. Nyní má vedení městské části podle odborníků dvě možnosti. Buď územní rozhodnutí úplně zruší, nebo se proti rozsudku odvolá kasační stížností. "Tento případ není jediný. Obvykle magistrát kasační stížnosti podává," sdělila deníku mluvčí magistrátu Petra Hrubá. Společnost Vítězné náměstí se zatím nevyjádřila k tomu, zda bude projekt předělávat.
Budova, které lidé začali přezdívat Lední medvěd, má dotvořit dosud otevřený blok domů na Vítězném náměstí. Zásadně by tak proměnila vzhled náměstí. Investor říká, že stavba vedle administrativních ploch přinese i nové služby občanské vybavenosti, plánuje se kavárna, menší obchody a další služby. Loni byl návrh oceněn jako nejlepší architektonický projekt v rámci renomované soutěže Stavba roku.

Thumbs up Thumbs down

69

Re: Různé

Praha společně s bankou opraví terasu u metra C Budějovická
http://www.metro.cz/praha-spolecne-s-ba … e-deje_rab

....zrovna vcera jsem tamtudy sel a je to hnus fialovej :-) Doufam, ze to prokoukne a taky doufam, ze odtamtud vyzenou bezdomace, vcera tam jeden pochodoval a hulakal tam neco o chlastu :-)

Petr od Pankráce

70

Re: Různé

zrovna jsem si včera při průjezdu Patočkovou říkal jak to asi vypadá za ohradou u polikliniky Břevnov

http://www.metro.cz/me-hlidac.aspx?idc=14092234379

71

Re: Různé

Výstaviště bude za pět let jako nové. Rekonstrukce přijde na půl druhé miliardy
http://www.metro.cz/vystaviste-bude-za- … e-deje_jbs

Petr od Pankráce

72

Re: Různé

Oprava Thurn-Taxisova paláce skončí v polovině prosince. Byla předražená?
http://www.metro.cz/oprava-thurn-taxiso … e-deje_rab

Je to opravdu hysterismus novinaru, ze proste úplne VSECHNO musi bejt v Praze predrazene? Nebo je tomu vazne tak? :-(

Spise me zajima ten pronajem - to je docela bohata VŠ - soukroma.....kdo za ni asi stoji??

Petr od Pankráce

73

Re: Různé

Před šesti lety hořel Průmyslový palác. Rekonstrukce začne příští rok
http://praha.idnes.cz/leve-kridlo-prumy … -zpravy_dc

Petr od Pankráce

74

Re: Různé

dům u tram estakády Krejcárek

http://ttnz.cz/kasme/v/ostatni/kasme/sm … 0.JPG.html

další foto a Nová Palmovka jsou okolo smile

75

Re: Různé

Krystal z trochu jiného úhlu smile

http://ttnz.cz/kasme/v/ostatni/kasme/sm … 7.JPG.html