76

Re: Most Svatovítská a okolí

Tak na mostě se již vkládají předpínací lana do trubek, operuje se s bedněním. Tipuju že příští týden by se mohlo betonovat..

Thumbs up Thumbs down

77

Předpínací sice mají položenou, ale chybí ještě skoro celá horní výztuž, záleží na tom, jak rychle ji udělají.

Thumbs up Thumbs down

78

Je to sice divný, ale dneska se na mostovce něco betonuje - betonpumpa na místě,
chobot zhruba uprostřed těsně u stávající třetiny. Ale doarmováno rozhodně není.

Thumbs up Thumbs down

79

probiha betonaz cca 1/3 mostovky, ta co je blize k jiz hotove casti, zde horni vyztuz uz byla...

Thumbs up Thumbs down

80

alespoň to nemusej kropit smile

81

Je doarmováno, probíhá příprava na betonáž.

Thumbs up Thumbs down

82

Mar3ek hlásí z terénu, že probíhá betonáž mostovky - foto nemá smile

83

Zabetonovali celou mostovku (čekal jsem třetinu). Nejasné jsou vytažené fousy, jakoby podle kolejí měla být nějaká stěna.

Thumbs up Thumbs down

84

jestli budou koleje ve štěrku, tak by měla smile

85 Naposledy upravil: Jenik (24.03. 2011 21.31)

kasme napsal:

jestli budou koleje ve štěrku, tak by měla smile

To jsem si říkal taky, když nebylo doarmováno - DVĚ stěničky podél kolejí kvůlivá různé konstrukci vozovky a kolejiště. Jenomže je zabetonováno a je tam jenom jedna.  A nevypadá to, že by tam byla v betonu  mezera pro provázání výztuže do (zabetonované) desky pro druhou.
Edit: Právě proto jsem čekal, že zabetonují západní třetinu, a mostovku pro tramvaj si nechají na dodělání.

Thumbs up Thumbs down

86

a je tu další záhadná záhada smile smile

87

dnes proběhlo napínání předpínací výztuže u té části mostu co se betonovala dříve (18.3.)

Thumbs up Thumbs down

88

Zídka bude jen jedna uprostřed mezi kolejema.

Thumbs up +1 Thumbs down

89

AGa.. napsal:

Zídka bude jen jedna uprostřed mezi kolejema.

A je vyřešeno smile
A přitom stačilo jen vylízt na hromadu a podívat se osou až na kulaťák. To, že je uprostřed snížené části mostovky předtím vidět nebylo (vypadalo to na kraj)

Thumbs up Thumbs down

90

Napíná se výztuž na zbylé části mostu.

Thumbs up Thumbs down

91

Prostory pro napínání a kotvení předpínací výztuže jsou dobetonované. Na povrchu dělají něco s hadicemi, buď připravují nebo likvidují injekáže předpínacích kanálů, tu fázi jsem nepoznal. smile

Thumbs up Thumbs down

92

Minulý a tento týden dobetonovali zbývající kousky obou opěr, vyarmovali "zídku" mezi kolejemi a u ní se již i objevilo bednění. Pokud jsem si stačil všimnout, začala se pokládat hydroizolace mostovky (určitě viděna letlampa a zdálo se mi  že pár pruhů již je položeno).

Thumbs up Thumbs down

93 Naposledy upravil: Jenik (13.06. 2011 16.47)

Severní (ta směrem ke kulaťáku) opěra je zasypaná, zaarmovaná a zašalovaná přechodová deska.

Thumbs up Thumbs down

94

Tu přechodovou desku dneska od rána betonují, už bude skoro hotová.

Thumbs up Thumbs down

95

Na hotové přechodové desky i na mostovku(y) dnes lepili Ipu, něco málo nejspíš nechali na zítra, kanálový dekl v severní desce dává tušit finální hladinu. Zahrabáno, odšalováno, na západním kraji je pod plachtou nejspíš hotový rantl bez zábradlí.

Thumbs up Thumbs down

96 Naposledy upravil: Jenik (18.07. 2011 17.09)

Minulý týden dokončili izolaci v celé ploše, už je položená i ochranná vrstva z litého asfaltu (kromě přechodových desek, tam asi bude spíš beton)

Edit: a než to napíšu, tak tu má Kasme už hodinu fotky.

Thumbs up Thumbs down

97

Nad izolací armují nějakou desku (zřejmě roznášecí, ale stejně nevím proč). na jižní straně mají zašalováo, asi budou zalévat prostor nad přechodovou desku.

Thumbs up Thumbs down

98

Na západní vozovce jsou již od Generála Píky až k mostu usazeny obrubníky na obou stranách (u TT i u chodníku), viděl bych to brzy na štěrk a snad-ne-kostky povrch. Akorát se podle plánků etap výstavby po tom nebude ještě rok jezdit. Ale "Plánky a především termíny berte s rezervou…" smile

Thumbs up Thumbs down

99 Naposledy upravil: Jenik (09.08. 2011 18.53)

Už je položená a uválcovaná vrstva štěrku. Podle přerušení obrubníků to vypadá, že položí vozovku až k mostu, ale zprovozní jenom ten kousek kolem kasáren, aby se tolik nejezdilo po kolejích.
Na jižní (horní) straně je připravený základ pro portál DZ.
To armování na západní straně mostu (mě dříve nejasné) je pro obetonování husích krků pro kabely pod chodníkem.
a díky Kasmemu jsou fotky v galerii včetně jámy Prašný most http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic … st/110809/

Thumbs up Thumbs down

100

pokládá se první vrstva asfaltu podél kasáren.

Thumbs up Thumbs down