Re: Most Svatovítská a okolí
Tak na mostě se již vkládají předpínací lana do trubek, operuje se s bedněním. Tipuju že příští týden by se mohlo betonovat..
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Silnice - dálnice a okruhy - mo.ttnz.cz » Tunel Blanka » Most Svatovítská a okolí
Stránky Předchozí 1 2 3 4 5 6 … 9 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Tak na mostě se již vkládají předpínací lana do trubek, operuje se s bedněním. Tipuju že příští týden by se mohlo betonovat..
Předpínací sice mají položenou, ale chybí ještě skoro celá horní výztuž, záleží na tom, jak rychle ji udělají.
Je to sice divný, ale dneska se na mostovce něco betonuje - betonpumpa na místě,
chobot zhruba uprostřed těsně u stávající třetiny. Ale doarmováno rozhodně není.
probiha betonaz cca 1/3 mostovky, ta co je blize k jiz hotove casti, zde horni vyztuz uz byla...
Mar3ek hlásí z terénu, že probíhá betonáž mostovky - foto nemá
Zabetonovali celou mostovku (čekal jsem třetinu). Nejasné jsou vytažené fousy, jakoby podle kolejí měla být nějaká stěna.
jestli budou koleje ve štěrku, tak by měla
To jsem si říkal taky, když nebylo doarmováno - DVĚ stěničky podél kolejí kvůlivá různé konstrukci vozovky a kolejiště. Jenomže je zabetonováno a je tam jenom jedna. A nevypadá to, že by tam byla v betonu mezera pro provázání výztuže do (zabetonované) desky pro druhou.
Edit: Právě proto jsem čekal, že zabetonují západní třetinu, a mostovku pro tramvaj si nechají na dodělání.
dnes proběhlo napínání předpínací výztuže u té části mostu co se betonovala dříve (18.3.)
Zídka bude jen jedna uprostřed mezi kolejema.
A je vyřešeno
A přitom stačilo jen vylízt na hromadu a podívat se osou až na kulaťák. To, že je uprostřed snížené části mostovky předtím vidět nebylo (vypadalo to na kraj)
Prostory pro napínání a kotvení předpínací výztuže jsou dobetonované. Na povrchu dělají něco s hadicemi, buď připravují nebo likvidují injekáže předpínacích kanálů, tu fázi jsem nepoznal.
Minulý a tento týden dobetonovali zbývající kousky obou opěr, vyarmovali "zídku" mezi kolejemi a u ní se již i objevilo bednění. Pokud jsem si stačil všimnout, začala se pokládat hydroizolace mostovky (určitě viděna letlampa a zdálo se mi že pár pruhů již je položeno).
Severní (ta směrem ke kulaťáku) opěra je zasypaná, zaarmovaná a zašalovaná přechodová deska.
Tu přechodovou desku dneska od rána betonují, už bude skoro hotová.
Na hotové přechodové desky i na mostovku(y) dnes lepili Ipu, něco málo nejspíš nechali na zítra, kanálový dekl v severní desce dává tušit finální hladinu. Zahrabáno, odšalováno, na západním kraji je pod plachtou nejspíš hotový rantl bez zábradlí.
Minulý týden dokončili izolaci v celé ploše, už je položená i ochranná vrstva z litého asfaltu (kromě přechodových desek, tam asi bude spíš beton)
Edit: a než to napíšu, tak tu má Kasme už hodinu fotky.
Nad izolací armují nějakou desku (zřejmě roznášecí, ale stejně nevím proč). na jižní straně mají zašalováo, asi budou zalévat prostor nad přechodovou desku.
Na západní vozovce jsou již od Generála Píky až k mostu usazeny obrubníky na obou stranách (u TT i u chodníku), viděl bych to brzy na štěrk a snad-ne-kostky povrch. Akorát se podle plánků etap výstavby po tom nebude ještě rok jezdit. Ale "Plánky a především termíny berte s rezervou…"
Už je položená a uválcovaná vrstva štěrku. Podle přerušení obrubníků to vypadá, že položí vozovku až k mostu, ale zprovozní jenom ten kousek kolem kasáren, aby se tolik nejezdilo po kolejích.
Na jižní (horní) straně je připravený základ pro portál DZ.
To armování na západní straně mostu (mě dříve nejasné) je pro obetonování husích krků pro kabely pod chodníkem.
a díky Kasmemu jsou fotky v galerii včetně jámy Prašný most http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic … st/110809/
Stránky Předchozí 1 2 3 4 5 6 … 9 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Silnice - dálnice a okruhy - mo.ttnz.cz » Tunel Blanka » Most Svatovítská a okolí
Currently installed 2 official extensions. Copyright © 2003–2009 PunBB.
Vygenerováno za 0.138 s, vykonaných příkazů: 85.