176

Re: Hradčanská - postřehy ze staveniště III.Q 2009

Hradčanská, úterý 18. srpna dopoledne
Dilatační díl D: Po včerejším vybetonování spodní vrstvy dilatace D/5 se v dilataci D/4 objevil stroj rovnající terén.
Dilatační díl A: V dilataci A/1 jsou na stropě výjezdové rampy konečně osazené lišty podkladního betonu. Pár minut po nafocení se tam objevil i první mix s podkladovým betonem. V dilataci A/2 se ještě nebetonuje strop, ale už se bední horní část čela. A na Anasaziho včerejší slova došlo: mezi vybetonovaným stropem A/3 a záporovým pažením je vylito.
Dilatační díl B: poklopy s kruhovými otvory už jsou na přechodu roura-zděná část i na odbočce uprostřed kanalizační přeložky. Klenba se nám zas o něco protáhla a v jižní části ji obetonovávají.
Dilatační díl C: Přivezli převázky kotev druhé úrovně severní stěny. I východní stěna jámy, zdá se, už jde až na dno. A k přestěhování nádrží na bentonit:vedle Stavebnin Investis  už jsou postaveny všechny tři kousky od Špejcharu.

Thumbs up Thumbs down

177 Naposledy upravil: huberokororo (18.08. 2009 18.53)

Jenik napsal:
huberokororo napsal:
S_M_Lomoz napsal:

Dilatační díl A: V dilataci A/1 STT i JTT je už komplet podkladní beton, na stropě výjezdové rampy to ještě čeká.

Není to proto, že strop už tu nebude, protože rampa bude stoupat?

Strop by měl končit až za tím výklenkem zároveň s koncem dilatace A1 u větráku z metra.

http://foto.ceskedalnice.cz/vase-foto/0 … s/083.html

Tady je vidět, že strop se zvedá.

http://foto.ceskedalnice.cz/vase-foto/0 … s/106.html

Nezdá se vám, že tunel nějak stoupá k povrchu, vzhledem k tomu, jak hluboko o kousek dál u bastionů má být?

Thumbs up Thumbs down

178

huberokororo napsal:

Nezdá se vám, že tunel nějak stoupá k povrchu, vzhledem k tomu, jak hluboko o kousek dál u bastionů má být?

Já jsem to říkal už dávno, že tam budou schody big_smile
Taky mi to není jasné, že pořád stoupají místo předpokládaného klesání, když strop pod kurty by měl být odhadem 10m.

Thumbs up Thumbs down

179

jj přesně tak, STT bude mít strop 11m pod trámem a JTT 10m pod trámem u portálu

Thumbs up Thumbs down

180

Už jsme to někde řešili...
Původně měly být tunely Brusnice o cca 5m výše... A ulice Milady Horákové v těchto místech je také dost do "kopce"...
Po změně bylo přeprojektováno několik posledních dilatací "Hradčanské"... A to A1 rozhodně není... Takže mírnější stoupání až někde od "Háček"...
pro pořádek odkaz na schema http://www.tunelblanka.cz/_files/postup … a_0080.jpg

181

Hradčanská, středa 19.8.
Dilatační díl D: betonuje se horní vrstva D/5, v D/4 je podle všeho urovnaný terén. Ráno se osazovala další lamela severní stěny D/7 a těžila jedna z posledních lamel dělicí stěny D/8. Jak z tohohle drapák vycouvá...
Dilatační díl A: Tak to, co jsem měl za  podkladní beton stropu výjezdové rampy A/1, ještě nebyl podkladní beton. Na stropě A/2 se ještě pořád finišuje. Putzmeister je zaměstnaný na D/5, takže snad zítra? V zařízení staveniště za stropem A/2 se objevily zajímavé šablony, na co asi?
Dilatační díl B: I jižní část přeložky kanalizace mizí pod vrstvou betonu. Dozdění zbytku ještě potrvá pár dní.
Dilatační díl C: Aby odtěžování šlo o něco rychleji, převezli sem další bagr z jámy dílu E (na slepenici ještě naložený). Začali rozebírat i příčku mezi díly B a C. Převázky kotev druhé úrovně už jsou osazené.

Thumbs up Thumbs down

182

Vypadá to, jako by bednění stropu A/2 mělo nad JTT nějaký zub. Zdá se mi to, nebo nám zase připravili něco na přemýšlení?

Je třeba nejen stavět nové, ale i zachraňovat staré kostelsedlec.cz

183

Dílčí fotky, ze kterých jsem to lepil, ho nemají. Je to blbě slepené.

Thumbs up Thumbs down

184

S_M_Lomoz napsal:

Dílčí fotky, ze kterých jsem to lepil, ho nemají. Je to blbě slepené.

Dík za rychlé vyřešení záhady smile

Je třeba nejen stavět nové, ale i zachraňovat staré kostelsedlec.cz

185

anasazi napsal:

Vypadá to, jako by bednění stropu A/2 mělo nad JTT nějaký zub. Zdá se mi to, nebo nám zase připravili něco na přemýšlení?

Taky jsem nad ním dumal, ale pak mi došlo - slepenice smile

Thumbs up Thumbs down

186

Na západním konci těsně u dnešní silnice včera pracovala vrtná souprava, jáma se asi bude protahovat.

Thumbs up Thumbs down

187 Naposledy upravil: S_M_Lomoz (20.08. 2009 10.58)

Dnes došlo na Hradčanské k mírné změně v režimu chodců. Byl uzavřen bývalý ostrůvek tramvaje do centra i s přilehlým výstupem z metra. Zastávka X1 je posunutá cca 40 metrů směrem z centra. Vychází se jenom severnějším ("zadním") ze dvou východů k bývalým tramvajovým zastávkám, od něj vede betonový chodník k posunuté zastávce.

Thumbs up Thumbs down

188

Takže dnešní slepenice. Hradčanská, čtvrtek 20.8.
Dilatační díl D: Horní vrstva D/5 vybetonována, nezdržujeme se a v dilataci D/4 už se lije podkladový beton. Do dělicí stěny D/8 je právě osazována předposlední lamela.
Dilatační díl A: Na slepenici to není kvůli přesvětlení vidět, ale na podkladovém betonu STT i JTT dilatace A/1 je izolační fólie. Včera objevené šablony patří k portálu výjezdové rampy. Betonáž stropu A/2 se pořád ještě chystá.
Dilatační díl B: Prodloužila se jižní část kanalizační přeložky, chystá se beton okolo jižní šachty.
Dilatační díl C: Odtěžování jde níž a níž, až zasáhlo základovou konstrukci ubourané části vestibulu stanice metra. Pro jistotu fotka i z druhé strany.

Thumbs up Thumbs down

189

Lomoz: Že ty si vždycky počkáš až pojede vlak? :-)

Thumbs up Thumbs down

190

Včera objevené šablony patří k portálu výjezdové rampy.
To jsem vytušil, ale obávám se, že je mají naruby

Thumbs up Thumbs down

191 Naposledy upravil: Pista (20.08. 2009 12.01)

Jenik napsal:

Nemajú, to len je to šablóna na podkladový betón.

Thumbs up Thumbs down

192

Ty šablony jsou zajímavé. Měly by asi udělat zaoblenou hranu, ale takhle obráceně? Jedině že by ta žebra zůstala v betonu...

Thumbs up Thumbs down

193

Pista napsal:
Jenik napsal:

To není beton, po čem tam borci chodí? A podkladový beton se přece při odtěžování stejně vymlátí, na co ho tam budou modelovat šablonami?

Thumbs up Thumbs down

194

Pista napsal:
Jenik napsal:

Pochopil jsem - teď je zvenku oplácají podkladním betonem, skruže odstraní a budou mít betonové "bednění" okraje desky. Možná by to šlo jednodušeji, ale takhle tam díky folii nebude žádná přechodová hrana.

Thumbs up Thumbs down

195 Naposledy upravil: huberokororo (20.08. 2009 12.29)

A Jenik na to asi přišel. Ale když už se dělali se šablonami, mohli udělat rovnou kulaté bednění, nebo ne? Drobná hranka by snad nevadila, takových tam bude, hlavně na stěnách...

Thumbs up Thumbs down

196

Koukal jsem na Hradčanskou. Dilatace D jde opravdu do kopce, jenže když jsem viděl to převýšení u křižovatky na Prašném mostě, tak do toho kopce nejdou zase tak moc. Nejspíš se při tom sklonu dostanou pod křižovatkou Prašný most a bastiony akorát na potřebnou úroveň.
Na dilataci E1 (nebo je to E2? - nikdo mi nebyl schopen povědět co to je zač, protože všichni se řídí pouze a jen číslem stavby a jednotlivé úseky mají svoje čísla) probíhá vrtání kotev na třetí úrovni. Je to ta východní část na slepenici S_M_Lomoze.

Thumbs up Thumbs down

197

huberokororo napsal:

A Jenik na to asi přišel.

Veru, hlavne to lepšie sformuloval. Ale presne tak som to myslel aj ja, len som to asi nedostatočne vysvetlil.

Thumbs up Thumbs down

198

zdá se mi, že na kameře směřující na Hračanskou jsou vidět betonpumpy - že by se konečně betonovala první vrstva stropu A2

199

Jj, už se betonuje.

Thumbs up Thumbs down

200

Hradčanská, pátek 21.8.
Dilatační díl A: Začalo armování spodní vrstvy výztuže v A/1-JTT. Šablony portálu výjezdové rampy jsou obedněny. A co už tu zaznělo - konečně se betonuje spodní vrstva stropu A/2.
Dilatační díl B: Kanalizační přeložka je dozděna, oplácána betonovým hrobečkem, i jižní šachta už je obetonována a nahoře je poklop. Pár dní a A/3+B/1 se může zasypávat výš než teď.
Dilatační díl C: Odtěžování jde hluboko, přehluboko, až na základy vestibulu metra. Zemina se odváží ne na strop A/3, ale někam pryč. Strop A/3 slouží jenom jako točna a parkoviště pro odvoz.
Dilatační díl E: Vzhledem k urychlení těžby v díle C se tady moc neděje - jenom se likviduje deponie nad jámou.

Thumbs up Thumbs down