251 Naposledy upravil: Jenik (20.08. 2009 11.17)

Re: Letná - tunely s čelním odtěžováním III. Q 2009

Neviditelné dilatace:
pokračují v tom, co dělali včera, spodní výztuž 6/1 bude za chvíli hotová.
V půl sedmé na severu odtěžují provizorní sjezdovou rampu (příprava na dokončení začištění stěn a podkladní beton)
Změna pěšího režimu: u křižovatky Špejchar je uzavřený přechod přes MH i přes trať (kdo to nevěděl, ještě se protáhl škvírou v nové ohradě smile)
Dilatace 1,2: zařízení staveniště (bentonitové hospodářství) je až na dvě buňky zcela odklizené. V severní části dilatace 2 se objvil kousek mělkého výkopu, asi na vrtací úroveň pro zápory.
Na samém vrcholu  hromádky výkopku stál nějaký Hilary, sice bez Tenzinga, ale zato  s teodolitem a cosi zaměřoval.
Edit: pěší trasa - Jediný přechod je tedy u metra přes závorky

Thumbs up Thumbs down

252

Tak jsem se byl podívat na D6 a Dd7. Podle vyjádření stavbyvedoucího, podkladový beton na druhou půlku D6 by měli mít hotový do úterka, potom je cca 5 dní na výztuž a betonuje se strop. Potom se Bude dělat zbytek D7.
Ten zásyp na D5 půjde jen do určité výšky, protože se budou dělat definitiva na inženýrské přeložky (kanalizace, všelijaké kabely a pod.). Makají jako šrouby, anžto a nýbrž jak bylo výše řečeno, na podzim, během října/listopadu, má jezdit tramvaj z Letné do Badeniho. Mezitím pokračuje odtěžování materiálu v tunelech.
D1 a D2 přijdou na řadu někdy na jaře (květen) příštího roku.
Jako perličku, naproti na jižní straně D6 se jim pěkně vyboulila záporová stěna u rohu indické ambasády. Dělají tam za ohradou nějaké záchranné práce a měření. Není dovnitř vidět.

Thumbs up Thumbs down

253 Naposledy upravil: Pista (20.08. 2009 12.33)

Mirajz napsal:

Jako perličku, naproti na jižní straně D6 se jim pěkně vyboulila záporová stěna u rohu indické ambasády. Dělají tam za ohradou nějaké záchranné práce a měření. Není dovnitř vidět.

"Vyboulenú" ju už postavili. Alebo sa vyboulila ešte viac? Ešte na víkendových fotách všetko vyzerá OK.

Thumbs up Thumbs down

254

Tak to se muselo vyboulit ještě víc, protože to byla první věc, která mě trkla do oka. Zkusím pohledat ty fotky abych to mohl porovnat.

Thumbs up Thumbs down

255

...naproti na jižní straně D6 se jim pěkně vyboulila záporová stěna u rohu indické ambasády.

Na tom rohu byly od začátku zápory šikmo, aby jimi nepobořili nový plotek. V poledne jsem si nevšiml, že by se tam dělo něco nepatřičného, vše bylo na místě. A to jsem stál na svém oblíbeném místě na pažení právě na tom vystrčeném  rohu

Thumbs up Thumbs down

256

Len pre doplnenie, oni ich vyboulené postavili oboch straných - z dôvodu nedostatku miesta, viď. napr. http://foto.ceskedalnice.cz/vase-foto/0 … s/054.html

Thumbs up Thumbs down

257

Tak tady není nic vidět, ale zato zde je to docela patrné a to je fotka z 15.8.09 Plechové zábrany jdou v současnosti až na barák a na vchod je tam místo akorát tak na protažení.

Thumbs up Thumbs down

258

Jenik napsal:

...naproti na jižní straně D6 se jim pěkně vyboulila záporová stěna u rohu indické ambasády.

Na tom rohu byly od začátku zápory šikmo, aby jimi nepobořili nový plotek. V poledne jsem si nevšiml, že by se tam dělo něco nepatřičného, vše bylo na místě. A to jsem stál na svém oblíbeném místě na pažení právě na tom vystrčeném  rohu

No jo, mně bylo hned divné, že ta ambasáda nemá ve zdech žádné trhliny ale domníval jsem se , že to podepírá nějaký fakir. smile

Thumbs up Thumbs down

259

Plechové zábrany jdou v současnosti až na barák ...
Nejdou, je tam asi 25-30cm, a to mě stačí, abych se protáhl a postavil se vedle těch kabelů smile

Thumbs up Thumbs down

260

Mirajz napsal:

Tak tady není nic vidět, ale zato zde je to docela patrné a to je fotka z 15.8.09 Plechové zábrany jdou v současnosti až na barák a na vchod je tam místo akorát tak na protažení.

Samozrejme, tam kde nieje nič vidieť ani nemôže, miesto "vybouleniny" je za hromadou hliny, v mieste kde je "brána" z dočasnej preložky sietí...

Podľa mňa planý poplach...

Thumbs up Thumbs down

261 Naposledy upravil: Mirajz (20.08. 2009 17.03)

Jenik napsal:

Plechové zábrany jdou v současnosti až na barák ...
Nejdou, je tam asi 25-30cm, a to mě stačí, abych se protáhl a postavil se vedle těch kabelů smile

Máš recht, jenže já jsem se se svým pupkem ani nepokoušel dostat dál (neprotáhl bych se, zašprajcoval bych se a museli by kvůli mně bourat oplocení). Kromě toho na mne podezřele koukal nějaký chlap z ambasády. sad

Thumbs up Thumbs down

262

Už se to tu řešilo když se zápory dělali je to vyboulené a jelikož nelze vrtat kotvy do sklepa :-D tak je to tam uděláné tak trošku jinak.

Thumbs up Thumbs down

263

... jenže já jsem se se svým pupkem
Tak tolik nežer:)
Já už tam chodím tak samozřejmě, že nějaká zákaznice si myslela, že tam patřím smile

Thumbs up Thumbs down

264

Jenik napsal:

... Tak tolik nežer:)...

No jo! Jenže když ono mi z těch mužských radostí už zbývá akorát holení a dlabanec. big_smile Vzhledem k tomu, že jsem od přírody líný jako veš, a nechávám si růst plnovous, tak můžeš dvakrát hádat, jaká radost mi zbývá. smile

Thumbs up Thumbs down

265

Můžu třikrát? Jsem línej jak veš, a co si neuvařím, tak nemám = nežeru smile
Jsem línej jak veš, takže se neholím už 37 let.
Jsem línej jak veš, a přesto mi zbývají ještě jiné radosti smile
Že by ta figura  byla daná genetickou konstitucí?
Čau big_smile

Thumbs up Thumbs down

266

He, he, he!! A není ta figura spíše výsledkem zhýralého života? big_smile Proto jsem přešel na dlabanec, protože u mne docházelo k destrukci osobnosti a fyzického fondu. Osobnost jsem zachránil, ale ten fyzický fond jde cugrunt, no a figura tomu patřičně odpovídá. big_smile

Thumbs up Thumbs down

267

No samozřejmě že je smile
A zítra mě čekají jiné radosti: sekání zahrady, řezání dříví ...
Ale nepatří to už někam do soukroma, místo k tunelům?

Thumbs up Thumbs down

268

já vám dám figuru...

... přesunu vás... smile

ale jinak poučná debata smile

jo nevím jestli tu padlo, ale odtěžuje se zatím jen STT

269

Na dilataci 5 zavážejí, jak diví, ale že by ta halda v pozadí nějak moc ubývala, se říct nedá.
http://mo.ttnz.cz/kamery/archiv/letna2/ … 0.jpg.html

Je třeba nejen stavět nové, ale i zachraňovat staré kostelsedlec.cz

270

To Kasme: Tak co s těma pupkáčema? smile Založ jim vlákno "Gurmánský koutek", ať se mají kde vyřádit a přesuň je tam. Já jim jako původně vystudovaný kuchař můžu dělat poradce big_smile

271

_GK_ napsal:

Už se to tu řešilo když se zápory dělali je to vyboulené a jelikož nelze vrtat kotvy do sklepa :-D tak je to tam uděláné tak trošku jinak.

fotodůkaz, sice trochu z dálky zkreslený...
http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic … 8.JPG.html
http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic … h.jpg.html

272

Podle tohohle snímku to vypadá, že by zbývající dilatace 6/2 a 7/2, pokud je to číslování správné, mohli klidně dělat současně.
http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic … 2.JPG.html

273

kasme napsal:

...fotodůkaz, sice trochu z dálky zkreslený...
http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic … 8.JPG.html
...

Podle toho obrázku, to vypadá tak, že ty stojky se kotvám vytrhly a vyboulily. Ovšem při důkladnější prohlídce snímku je vidět, že jsou uchyceny za vnitřní stranu  Ička. Ovšem na první pohled to vypadá pěkně děsivě. Nechápu, proč to nedali ven jako ostatní kotvy. Je otázka, jestli se nemůže ta vnitřní strana ička zbortit tlakem a potom si nedokážu představit, co by se dělo. Možná, že by to všechno hapalo jako ta příslovečná lžička do kafíčka. Nevím, nejsem v tomto oboru dost vzdělaný. Je z vás někdo statik aby to vysvětlil?

Thumbs up Thumbs down

274

Kotvy a převázky se daly dovnitř, aby nečouhaly. Jelikož je zápora vykloněná, je každý centimetr dobrý, aby se hned vedle stěny dala hloubit svislá rýha.

Thumbs up Thumbs down

275

Za dopoledne s tou armaturou pěkně pohli. Tipuju, že mimo kamery už se bude pomalu dělat bednění.
http://mo.ttnz.cz/kamery/archiv/letna2/ … 0.jpg.html
Uvidíme, co odhalí místní pozorovatel "jako list papíru tenký" Jeník