51

Re: Prašný most a okolí, most Svatovítská II. Q 2009

obr napsal:

kasme, před pár dny tady byla diskuze k tomu, že Kladno a středočeský kraj chce posunout výluku tratě a tím i stavbu mostu na léto, kvůli dopravě pracujících...

1. na zakládání opěr není výluka třeba
2. výluka není jen kvůli mostu, ale hlavně kvůli odsunutí kolejí dále od Blanky v prostoru východního zhlaví žst. Dejvice
3. výluka zřejmě začne cca 20.4.

52

vcerejší západ od mostu
http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic … st/090319/

+ 2 foto z Dejvické ulice

Thumbs up Thumbs down

53

Mar3ek napsal:

vcerejší západ od mostu
http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic … st/090319/

Co jsem říkal smile

54

Zababa napsal:

V dnešní dubnové "Šestce" (radniční plátek P-6) píšou něco o výstavbě "provizorního mostu přes Svatovítskou ulici", po kterém bude vedena doprava při demolici starého a výstavbě nového mostu. Nevíte náhodou, jak bude to provizorní řešení vypadat?

přesunuto...

na http://www.sestka.cz/ to ještě není

55

kasme napsal:

2. výluka není jen kvůli mostu, ale hlavně kvůli odsunutí kolejí dále od Blanky v prostoru východního zhlaví žst. Dejvice

Je to vidět na některým plánu?
Nikde nic takovýho nemůžu najít. Navíc se mi nezdá, že by ve východní části byl prostor k posunu kolejiště na sever.

Thumbs up Thumbs down

56

Myslím, že se nejedná o posunutí, ale o podkopání trati novým podchodem - výstupem z metra. Ovšem podle vizualizace to znamenbá likvidaci stavebnin a zboření východní hradla. Prot je mi to v tomto termínu nejasné !???

Thumbs up Thumbs down

57

Zbourání východního hradla přímo výstavba nového východu na Dejvickou nepožaduje. Ovšem zbourání nejzápadnější (nižší) části stavebnin, to ano. Osobně myslím, že jestli něco v tomhle prostoru během té dvouměsíční výluky stihnou, bude to přeložka kanalizace, na které se už pracuje na Dejvické. Ta zbourání pevné stavby stavebnin nepožaduje, jenom potřebuje, aby si stavebniny hodily ytongy na druhou stranu pozemku, nebo možná dojde ke zbourání takové plechové haly, co tam je sklad. Podle polohy to přesně neodhadnu. Další věc je ta, že přeložka kanalizace povede po stropě tunelu, ten by už v té době měl být.
Bourání stavebnin ještě nějakou dobu nepřichází do úvahy kvůli insolvenčnímu řízení - slyšení s oběma stranami (stavebniny jako úpadce a Česká pojišťovna jako navrhovatel úpadku) je nařízené na 29. dubna, pak se už snad vynese nějaké rozhodnutí a v případě, že se tedy konkurs vyhlásí, se pak ještě může nepochybně někdo odvolat. Při urputnosti, s jakou se stavebniny konkursu brání, bych se tomu vůbec nedivil. Po zamítnutí odvolání tu máme ještě dražbu, ve které už by budovu konečně město mohlo koupit.

Thumbs up Thumbs down

58

Přeložka kanalisace se pod stavebninami razí! smile

Jinak to není hradlo (to je na širé trati, v mezistaničním úseku), ale stavědlo smile

59

Nojo, stavědlo, hradlo - bába nebo sníh ;-) Teď ve dne to vidím trochu míň mlhavě.
Razí? No vida! V situačce 0080 je ale i tak napsáno "uložení chráničky za úplné výluky provozu ČD". Tohle se provede během téhle výluky, bych si tipl, nicht wahr?

Thumbs up Thumbs down

60

Na staveništi Svatovítská už skoro rozebrali tu hráň z panelů. vrtají kotvy čtvrté kotevní úrovně (jsou dost blízko nad sebou, asi proto, že tam mají tenké zápory).
A výluka ČD je pouze a jedině kvůli hlubokým základům mostu. Při jakýchkoliv pracích ve východní části by vlaky přece mohly končit v Dejvicích, a ne ve Veleslavíně či v Gymnasijní (v širé trati - ten termín mám moc rád)

Thumbs up Thumbs down

61

Ale jissstě, jissstě. Šlo mi o to, že když už ta výluka bude, bude se něco dělat i u Hradčanské, a nic moc víc než kanalizace mi nevyšlo. Na postavení severní boční stěny železniční stanice Hradčanská ani na východ z nové části podchodu metra není situace.

Thumbs up Thumbs down

62

dnes ráno jsem zahlédl v oblasti bývalých kurtů asi 6 nákladních aut stát a jeden menší bagr,
a před 14hod. už tam byl i velký bagr a nakládal..... teď uz tam stálo asi 9 dlouhých nákladních aut...

že by se i zde začlo něco dít ?

Thumbs up Thumbs down

63

už bylo taky na čase. dlouhou dobu tam byl klid. Nepřemístí se tam ted ty dvě vrtné soupravy ze staveniště Myslbekova-tam už budou končit

64

Uvidíme. Nemám to daleko, mohl bych se tam při cestě domů stavit, vida...

Thumbs up Thumbs down

65

Přes víkend (nebo už v pátek?) porazili zbylé tři, čtyři topoly na rohu kurtů u křižovatky.

Thumbs up Thumbs down

66 Naposledy upravil: S_M_Lomoz (14.04. 2009 21.11)

Tak jsem se tam stavil a vyfotil "hlavní staveniště". Podle nástavce bych soudil na drcení nějakého betonového podkladu.

Thumbs up Thumbs down

67

dneska asi zatím trhali kořeny po stromech. na fotce jich je dost vytržených. už to nasvědčuje tomu,že na staveništi bude brzy velmi čilý ruch

68 Naposledy upravil: S_M_Lomoz (15.04. 2009 13.28)

I dnes se na Prašném mostě pracuje.

Thumbs up Thumbs down

69

Během dneška odtěžili násep za plotem u chodníku do úrovně pláně ke hradbám. Možná, že to je už vrtací úroveň pro zápory.

Thumbs up Thumbs down

70

U mostu Svatovítská dnes na severovýchodní straně vybetonovali vodicí zídky, jakoby tam chtěli dělat podzemní stěny. Železničáři vytrhávají vlečku do kasáren a slepou severní kolej.

Thumbs up Thumbs down

71

Jenik napsal:

U mostu Svatovítská dnes na severovýchodní straně vybetonovali vodicí zídky, jakoby tam chtěli dělat podzemní stěny.

někde jsem to psal... opěry budou založeny na milánských stěnách... smile snad až 25m pod úroveň terénu smile

72

A dnes připravovali další - souběžnou směrem k nádraží - skoro jakoby se o pár metrů spletli :-)).
Na druhé straně u kasáren staví nádrže pro přípravu bentonitu, stěhují je z Hradčanské od výdechu z metra.

Thumbs up Thumbs down

73

kasme napsal:
Jenik napsal:

U mostu Svatovítská dnes na severovýchodní straně vybetonovali vodicí zídky, jakoby tam chtěli dělat podzemní stěny.

někde jsem to psal... opěry budou založeny na milánských stěnách... smile snad až 25m pod úroveň terénu smile

Já mám tu informaci, že založení má být 8m pod terénem. Je to z důvodu, aby se v budoucnu mohla přeložit Buštěhradská dráha do podzemí. Na vlak je potřeba výška tunelu 5 metrů.

Thumbs up Thumbs down

74

Mar3ek napsal:

pár dnešních fotek z Prašného mostu, tak snad neurazim :-) ......
http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic … st/090430/

Jen urážej a foť! big_smile
Ty armokoše jsou pěkně dlouhý. To bude pořádná hloubka.
http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic … 8.JPG.html

Je třeba nejen stavět nové, ale i zachraňovat staré kostelsedlec.cz

75

anasazi napsal:
Mar3ek napsal:

pár dnešních fotek z Prašného mostu, tak snad neurazim :-) ......
http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic … st/090430/

Jen urážej a foť! big_smile
Ty armokoše jsou pěkně dlouhý. To bude pořádná hloubka.
http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic … 8.JPG.html

jsou dlouhé proto, že už základy budou připravy pro budoucí zahloubení železniční tratě