126

Re: Letná 2007 - 8

to tam ty prkna mezi záporama nechávají?

127

kasme napsal:
Jenik napsal:
Pista napsal:

Zdá, sa, že hĺbené tunely sa začali zasypávať. http://mo.ttnz.cz/webkamery/

Už včera, zatímco betonovali první vrstvu dilatace 9 (druá bude asi o víkendu)

ještě dřív... viz archiv... http://mo.ttnz.cz/wk/archiv/2008/12/ smile

Tak předevčírem, ty dny letí  rychleji, než si myslím :-))

Thumbs up Thumbs down

128

Jenik napsal:
kasme napsal:
Jenik napsal:

Už včera, zatímco betonovali první vrstvu dilatace 9 (druá bude asi o víkendu)

ještě dřív... viz archiv... http://mo.ttnz.cz/wk/archiv/2008/12/ smile

Tak předevčírem, ty dny letí  rychleji, než si myslím :-))

jj, za chvíli je po Vánocích smile

129

neudělal by někdo fotky ze staveniště na Letné?je škoda, že z letné není tolik fotek jako z Malovanky.

130

na Letnou je horší přístup a moc se tam teď neděje smile

131

Koukám, že na webkameře je v dálce betonpumpa a jeden domíchávač za druhým. Dle fotek z neděle bych to viděl, že se pustili do betonáže stropu rampy 1, nebo že by do stopu dilatatace 15?

132

Podle stavu rozpracovanosti a především podle polohy betonpumpy půjde nejspíš o betonáž na dilatacích 15 a 16. Navíc rampa 1 nemá ještě ani stěny smile Zřejmě jsi myslel rampu 2, dilataci R1.

Je třeba nejen stavět nové, ale i zachraňovat staré kostelsedlec.cz

133

jojo, myslel jsem rampu 2,dilataci R1, jsem to špatně napsal:-)

134

tunelblanka.cz napsal:

hloubené tunely Letná s čelním odtěžováním
Probíhá betonáž výplně boků dilatací D11, D10 a D9

Nevíte  někdo, o čem to mluví?

135

anasazi napsal:
tunelblanka.cz napsal:

Jedná se prostor (mezeru) mezi krajem stropní desky tunelu, pažením a pracovní úrovní (vrchem podzemních stěn). Popsal jsem to srozumitelně?

Thumbs up Thumbs down

136

Jenik napsal:
anasazi napsal:
tunelblanka.cz napsal:

Jedná se prostor (mezeru) mezi krajem stropní desky tunelu, pažením a pracovní úrovní (vrchem podzemních stěn). Popsal jsem to srozumitelně?

Celkem jo. Ale proč se to betonuje? Nestačí to zasypat?

137

anasazi napsal:
Jenik napsal:
anasazi napsal:

Celkem jo. Ale proč se to betonuje? Nestačí to zasypat?

Myslím že ne. Ten prostor je dost úzký (jenom na bednění stropní desky a pracovní prostor při hrabání rýhy pro stěny - je to asi do 1m), takže by se dost špatně hutnilo. Proto je jednodušší a podstatně rychlejší to zalít hubeným betonem a nejsou problémy se sedáním.

Thumbs up Thumbs down

138

nevíte někdo proč nedemolují ty domy na Letné? sundali jen krov a stojí

139

Myslím, že nechtějí ohrožovat dopravu. Zřejmě počkají na uzavírku M. Horákové.

140

anasazi napsal:

Myslím, že nechtějí ohrožovat dopravu. Zřejmě počkají na uzavírku M. Horákové.

Něco tam přece jen pomalu dělají. V So a dnes ráno bylo vidět omezení do levého pruhu (mají ho odložené na obrubníku) a na kameře 2 v levém okně jsou vidět sundané stropní trámy (v sobotu tam myslím nebyly)

Thumbs up Thumbs down

141

V domě jsou vidět každý den lidi na kameře takže se demoluje pomalu ale jistě.

Thumbs up Thumbs down

142

co tam pokládají za bílpou hmotu při tom zasypávání dilatací 11 a 10?
A dneska se pustili do betonáže stropu rampy R1

143 Naposledy upravil: anasazi (16.12. 2008 12.22)

Myslím, že ta "bílá hmota" bude vápno.  Při nedosažení hodnoty modulu pretvárnosti se pred
pokládkou konstrukcních vrstev vozovky provede stabilizace zeminy vápnením. Např. zde na R6 Jenišov - N.Sedlo http://www.r6-jenisov.cz/data/m009/photo/186.jpg

144

k demolici těch dvou domů. Tak mi napadlo při tom tempu, zda kamera nesnímá občasnou demoliční četu bezdomáčů nebo dežomontu, kterým stavbaři tu práci přenechali...

Thumbs up Thumbs down

145

Mě přijde dávat vápno jako zbytečnost pokud vím tak se dává kvůli spodním vodám to na 5 m zásypu tunelu snad ani neni nutný řešit zvlášt když nad tim bude vozovka a chodníky.

Já webkamery zas tak moc nesleduju ale nejsou to spíš nějaký takový ty látky na prokládání vrstev ?

Thumbs up Thumbs down

146

_GK_ napsal:

Mě přijde dávat vápno jako zbytečnost pokud vím tak se dává kvůli spodním vodám to na 5 m zásypu tunelu snad ani neni nutný řešit zvlášt když nad tim bude vozovka a chodníky.

Já webkamery zas tak moc nesleduju ale nejsou to spíš nějaký takový ty látky na prokládání vrstev ?

To _GK_: Tak se mrkni do web archivu, jako to dělám já. Jestli "nějaký takový ty látky" myslíš geotextilie, tak to asi nebudou. Ty se nerozváží na korbě náklaďáků a nerozhrnujou buldozerem. smile

147

anasazi napsal:

Ty se nerozváží na korbě náklaďáků a nerozhrnujou buldozerem. smile

Nová pokroková metoda pokládky geotextílie... smile

148

Bílá mezivrstva mi podle barvy a prášení připadala jako vápno, ale nevěděl jsem, proč by ho tam dávali, tak jsem to sám sobě zpochybňoval. Anasaziho vysvětlení vítám a akceptuji.
Zásyp podle kamery  vypadá, že vlevo to nedosypávají až k pažení, a že terasy zásypu vynechávají úhlednou trojúhelníkovou mezeru, má to nějaký důvod? Dosypat to rovnou celé by snad bylo jednodušší a spolehlivější.

Thumbs up Thumbs down

149

V nějakém dokumentu jsem četl, že zásyp hloubeného tunelu zde bude proveden nějakou lehčenou směsí, jelikož by strop "běžnou horninu" neunesl (čti: aby se ušetřilo na konstrukci).

Thumbs up Thumbs down

150

Nevím, jestli mám ještě reagovat, aby to nevypadalo, že všemožně obhajuji svoje vysvětlení s vápnem, které možná ani není správné. Ale ta vrstva, kterou tam dnes rozhrnuli, tak ta by to moc neodlečila. Neznám moc druhů odlehčených materiálů na zásyp, ale ty co znám, nejsou bílé. Dnes nejpoužívanější je Liapor (dříve Keramzit), pálený jíl, který se dělá tady u nás (na Karlovarsku), a ten je hnědý. Věřím, že ten by mohli při zásypu zčásti používat.