151

Re: Ražený tunel Královská obora

Pista napsal:
vondr napsal:

to se teda v Tróji brzo pustí do odtěžování výjezdové rampy ze STT, když  se bude rubanina vozit na Letnou.

To sa dá riešiť aj dokončením polovice TGC Troja a použitím južnej výjazdovej rampy.

Jenže jižní výjezdová rampa pořád nikam nevede. A kdy se budou překládat tramvaje je ve hvězdách, nebo ne?

Thumbs up Thumbs down

152

kasme napsal:

co přineslo setkání s občany Prahy 7...

dokončení ražby STT 4/10
JTT 6/10
VZT 11/10

Jestli si to vybavuju dobře, mělo by podle Butovičovy prezentace být dokončení JTT v 4/2010 a STT 6/2010, kupodivu je to obráceně, než by jeden čekal.

Thumbs up Thumbs down

153

že by pak s JTT takhle pokročili?, nebude to náhodou kvůli VZT?

Thumbs up Thumbs down

154

S_M_Lomoz napsal:

Jestli si to vybavuju dobře, mělo by podle Butovičovy prezentace být dokončení JTT v 4/2010 a STT 6/2010, kupodivu je to obráceně, než by jeden čekal.

Tak je fakt, že na JTT je ražba dna o kousek dál než na STT, ale to by asi takový vliv mít nemělo... Spíš myslím, že nikdo pořádně neví jak rychle to teď půjde a kdy vlastně ražby skončí. Ale ono je to víceméně jedno, protože betonáž definitivy jde stále celkem konstantní rychlostí a na té záleží dokončení...

Thumbs up Thumbs down

155 Naposledy upravil: Pista (14.01. 2010 13.45)

Derilin napsal:

Jenže jižní výjezdová rampa pořád nikam nevede. A kdy se budou překládat tramvaje je ve hvězdách, nebo ne?

Južná výjazdová rampa do Troje sa už na obsluhu staveniska (v obmedzenej miere) používala. A dá sa používať aj naďalej, bez obmedzenia električiek.
Hovoríme o rampe na tomto obrázku úplne vľavo: http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic … 7.jpg.html
Až príjde rada na električky (a dostavbu chýbajúceho úseku tunelu), je možné jazdiť aj po už zasypanej časti tunelu.

Thumbs up Thumbs down

156

obr napsal:

nevíte v jakém taktu jede betonáž vnitřku tunelů ? kdy má být dobetonováno ?

noviny Metrostavu napsal:

Do návazné ražené trouby vloni v březnu zajela forma na betonování 450 mm silného definitivního ostění, která se letos v lednu vzdálila už 1080 m od portálu.

a taky na grafice... http://www.tunelblanka.cz/_files/postup … 091221.jpg

pro výpočet si stačí najít starší údaje... smile

157

Myslím, že ani nemůžou jet s betonáží tak rychle, jak by to technicky šlo, protože si nemůžou současně rozdělat dna obou tunelů, neměli by kudy vyjíždět. Takže musí podle mě vždycky počkat, až se v jednom dostanou za propojku, pak přejíždět a betonovat zase v druhém.

Thumbs up Thumbs down

158

šlo by,že by dělali obě trouby najednou, ale to by veškerou rubaninu musely odážet směrem na Letnou. Myslím,že až udělají TGC v JTT v Troji,tak se začne montovat forma pro definitivní ostění pro STT

159

kasme napsal:
obr napsal:

nevíte v jakém taktu jede betonáž vnitřku tunelů ? kdy má být dobetonováno ?

noviny Metrostavu napsal:

Do návazné ražené trouby vloni v březnu zajela forma na betonování 450 mm silného definitivního ostění, která se letos v lednu vzdálila už 1080 m od portálu.

a taky na grafice... http://www.tunelblanka.cz/_files/postup … 091221.jpg

pro výpočet si stačí najít starší údaje... smile

takže najeli v březnu 2009 a do zač. ledna 2010 tj. 9-10 měsíců udělali 1080 m/ cca necelou polovinu jednoho tunelu, tj. přibližně  necelou čtvrtinu obou tunelů. Celkem budou betonovat jednou formou oba tunely tedy 36-40 měsíců ? to je do března 2012 ?? to zjevně blbě počítám...jsou někde ty správné udaje ? Jak píše vondr zjevně začnou souběžně betonovat i v STT. Pak tedy vychází JTT dělat ještě 10-11 měsíců tedy do konce 2010 a STT bude záviset kdy začně betonáž s další formou.

Thumbs up Thumbs down

160

ale je tu krasne videt, proc je sice STT prorazena driv, ale pocita se s tim ze drive bude hotova JTT...

Thumbs up Thumbs down

161

vondr napsal:

šlo by,že by dělali obě trouby najednou, ale to by veškerou rubaninu musely odážet směrem na Letnou. Myslím,že až udělají TGC v JTT v Troji,tak se začne montovat forma pro definitivní ostění pro STT

Nemuseli:
http://foto.ceskedalnice.cz/vase-foto/0 … s/032.html
http://foto.ceskedalnice.cz/vase-foto/0 … s/030.html
http://foto.ceskedalnice.cz/vase-foto/0 … s/028.html
Sorry, že se zase vnucuju s Brnem.

Thumbs up Thumbs down

162

postup ražeb tunelu Královská obora (rozděleno na jednotlivé fáze ražby) http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic … 0.jpg.html

163

už dva dny se v STT neurazil žádný metr rubaniny. Nevíte někdo proč? m to souvislost s ražbou TGC?

164

vondr napsal:

už dva dny se v STT neurazil žádný metr rubaniny. Nevíte někdo proč? m to souvislost s ražbou TGC?

Jo, parta z Troje razí TGC4 a z Letné Vzduchotechnický kanál - vlastně jiná jména pro oba krajní přívody k technologickému centru.

Thumbs up Thumbs down

165

Tak to asi 15.2.2010 prorážka JTT nebude... smile Třeba budou čelby střídat, aby měly šanci se na Letné alespoň občas vyspat smile smile

Jen pro upřesnění: TGC4 je jen část vzduchotechnického komplexu pod Letnou...

Odpověď na můj dotaz:

tunelblanka.cz napsal:

...od příštího týdne začne mít schematickýá situace ražeb jinou podobu, uvidíte sami. Podrobná grafika vzniká již od listopadu, paralelně, a je uveřejňována jinde (vzniká pro potřeby komunikace s občany na Letné).
skákající informace denních postupů: Data z jednotlivých čeleb obsahují vždy údaj o celkovém postupu, postupu od začátku měsíce a za posledních 24 hodin. Já jsem si samozřejmě všiml, že v údajích o levém opěří z Troje a u dna severního tunelu na Letné došlo k záhadným skokům vzad a vpřed. A samozřejmě jsem to ihned reklamoval. Dozvěděl jsem se, že data nerozesílá systém automaticky (ačkoliv jsou uspořádána ve tvaru který tak působí), ale že je kdosi ručně napíše do mailu a rozešle a na definovaný okruh adres.... Je fakt, že nikdy neuskočili na hlavních čelbách,  a to je asi důležité...

166

tunelblanka.cz napsal:

...v údajích o levém opěří z Troje a u dna severního tunelu na Letné došlo k záhadným skokům vzad a vpřed

U opěří z Troje nevím, ale u dna z Letné se opravdu pracovalo napřeskáčku

Thumbs up Thumbs down

167

kasme napsal:

Tak to asi 15.2.2010 prorážka JTT nebude... smile

Proč by nemohla být? Jestli jsem to pochopil správně, ty výdechové odbočky razí chlapi ze STT, jižní party v kalotě normálně postupují dál.

Thumbs up Thumbs down

168

přesně tak, JTT se razí nepřetržitě. Sice za chvilku budou razit jen z jedné strany (až bude zbývat posledních 30m) Možná,že prorážka bude o něco dříve než 15.2.2010.

169

to jsem si zase v noci pomotal písmenka... smile
jen do mě... smile

170

Škoda že obrázek schématické situace není od začátku generován ve zcela pravidelných intervalech. To by byl panečku filmeček... :-)

Thumbs up Thumbs down

171

nevítě,kolik zbývá do prorážky? aktualizace na tunelblanka.cz se nějak zadrhly sad

172

Inu, Karlíček má nejspíš chřipku...

Thumbs up Thumbs down

173

Půjde se dnes někdo poptat do IS, jak jsou daleko ražby, když tunelblanka.cz neaktualizuje?

Thumbs up Thumbs down

174

já ne smile

175

Tak "prej" včera kolem třetí odpoledne proražena JTT...