Téma: Troja - nová komunikace
Narazil jsem na spam s peticí, nicméně jsou tam i zajímací informace o tom co "se" chystá. Nová komunikace k zoo podél hráze a podél zámku. Nečitelná mapa, zbytek textu
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Silnice - dálnice a okruhy - mo.ttnz.cz » Větší stavby menšího významu » Troja - nová komunikace
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Narazil jsem na spam s peticí, nicméně jsou tam i zajímací informace o tom co "se" chystá. Nová komunikace k zoo podél hráze a podél zámku. Nečitelná mapa, zbytek textu
"Silnice do zoo" může přivést do Troje tranzitní dopravu
Praha – Části obyvatel Troje se nelíbí plán na stavbu nové silnice, která má vést od ústí tunelu Blanka k zoologické zahradě. Sedm metrů široká komunikace by podle odpůrců stavby narušila rekreační ráz oblasti kolem kanálu s peřejemi, kde by nahradila stávající stezku pro pěší a cyklisty, navíc by do klidné rezidenční čtvrti přivedla tranzitní dopravu. Stavba silnice však má podporu na magistrátu, s jejím zahájením se počítá ještě letos...
Radnice MČ Troja s rozvojem své čtvrti, nejen dopravním, dost tajnůstkaří. Nějak nepochopili, že web je prostředek komunikace s občanem 21. století, a všechno radši prezentují jen na schůzkách v nějaké klubovně. Dokonce ani do svého plátku mapku nedali.
Koukám že petičníci onu mapku z reportáže ofotili.
dnes jezdí doprava (i busy i auta petičníků) a nejen do ZOO ulicemi přímo skrz vilovou čtvrť. Byl plán postavit do ZOO tram, ale ten Troja odmítla, také kvůli hluku.
Ještě je možnost Troju obejít nově postaveným tunelem v kopci, ve Švýcarsku nebo Monte Carlu by to tak určitě řešili !
obr: Jó, tunelový obchvat. Například v Černošicích, než by si nechali z cizích peněz zrušit železniční přejezdy a vybudovat podjezdy, aby je nerušilo bimbání každých pár minut a nečuchali postávající kolony, tak chtějí tunel.
Vedení města plánuje novou komunikaci k zoo
Troja - Trojskou zeleň rozpůlí nová silnice. Místní obyvatelé se bouří, nová vozovka zničí celou oblast, tvrdí...
Proč tam motají matku s kočárkem a cyklistu válcované autobusem, když stezka pro pěší a cyklisty podle té mapky zůstane tam kde je?
Souhlasím s aktivisty v tom, že navržené řešení má určitá negativa, ale s takovýmihle argumenty budou jen pro smích.
Mě na tom zaujala ještě jedna věc: Varianta povrchového vedení městského okruhu po protějším břehu (tuším, že to byla Dana) se zavrhla kvůli nedostatečné ochraně vozovky před povodněmi - u této komunikace to ale najednou nevadí
před pár měsíci jsem se podivil, proč v jamách po Blance neudělají garáže jako na Letné a do ZOO pak pěšky. A bylo mi vysvětleno, že je to daleko...
Tramvajovou trať Troja taky nechce. Pokud nemají dále jezdit autobusy a auta do ZOO přímo vilovou čtvrtí a má být klid jsou řešení - obchvat tunelem nebo doprava od Trojského mostu nehlučnou vzducholodí nebo nehlučnou plachetnicí po Vltavě. A nebo ZOO tak jako Národní park 1. zóna bez možnosti přístupu veřejnosti . To by bylo úplně to nejzelenejší řešení i pro ta zvířata ! :)
Proč tam neudělají třeba nějaký minivláček od toho parkoviště, když jim to přijde tak daleko. Bude to exotické a dětem se to bude líbit
squish napsal:Proč tam neudělají třeba nějaký minivláček od toho parkoviště, když jim to přijde tak daleko. Bude to exotické a dětem se to bude líbit
vláček dobrý ! - akorát by nesměl houkat či dokonce pískat !
mně by ty garáže v nad tunelem v současné jámě u Trojského mostu přišly na dost dobrém místě - pro auta přístup z městského okruhu, Trojského mostu. A křížení tramvaje, na kterou možno přestoupit a jet dal do centra tramvají. Jen přes most mezinárodní nádraží Holešovice a metro C a Váš nápad - vláček do ZOO ! Samozřejmě jsem nedělal nějakou ekonomickou úvahu, protože na to nemám podklady...
Hlavně tu chybí motivace ke stavbě podzemních garáží, když povrchové parkoviště vyjde neskonale levněji...
Protože chodit celý den po ZOO s rodinkou dá docela zabrat, muselo by finální řešení být pohodlné a co nejvíc eliminovat další pěší pochody. Takže:
1. Nad výjezdem Blanky povrchové parkoviště s parkováním zadarmo a krátkou docházkou na tramvaje.
2. Od parkoviště kyvadlový autobus s hodně velkými plošinami na kočárky a hodně dveřmi, ať to odsýpá. Lístky do ZOO by prodával přímo průvodčí v autobuse.
3. Od parkoviště zčásti po tělese protipovodňové hráze úzkorozchodný retro vláček (760 mm, vMax 10 km/h, nejsem si ale jistý s pohonem, horní vedení se mi moc nelíbí a pod zámkem by asi neprošlo). Prodej jízdenek do ZOO opět přímo ve vlaku (nebo u "nádražní" pokladny). Možné by bylo i rozdělení, první úsek free a prodej lístků do ZOO až za zastávkou u lávky. A kdyby byli opravdu hodně styloví, tak udělají zastávku hned za branou a druhou u dolní stanici lanovky a mají z toho lunapark non plus ultra.
4. Pro ty, kdo fakt nemůžou jinak, poslouží horní parkoviště s příjezdem od Bohnic a příplatkem 100-150,- za auto, aby se to parkoviště nepřeplňovalo.
5. A zapomněl jsem na automatizovanou půjčovnu kol a vozíků.
5. A zapomněl jsem na automatizovanou půjčovnu kol a vozíků.
vratislave - dnes do ZOO autobus jezdí . Taky se mi líbí vaše "zadarmo". Vy to za ty lidi budete platit ?
Obr: Jo, vy myslíte ten autobus, co u něj na Nádrholu nezaparkujete a v sezóně si v něm nesednete?
Pokud jde o to "zadarmo": Myslím, že je to Zoo, která chce víc návštěvníků, které tam nemá jak dostat ;-) Jak to dělají hypermarkety, co nejsou u metra? Ostatně, když se parkoviště nahoře (500 míst stačí) dostatečně osolí, tak by se z toho provoz autobusového kyvadla zatáhl bez potíží. (nemluvím teď o investicích). Mimochodem, kdo měl platit ty v dolní části areálu Zoo původně plánované parkovací domy? Jestli Zoo samotné, tak za ty prachy by to u Blanky měli s normálním parkplacem a za ušetřené peníze by se ten autobus dal provozovat desítky let)
vratislave - dnes stojí jednorázové vstupné do ZOO pro rodinu (2dospělí+2děti) 450 Kč. Parkovné tam 50 Kč/den a tohle parkoviště a tahle vlastní doprava je přesto to jediné, co si návštěvník naplno platí, tedy parkoviště je ziskové - dlouhodobě je ZOO dotována a MHD také. Koho chcete osolit navýšením ceny ? - návštěvníky do ZOO nebo daňové poplatníky ?
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Silnice - dálnice a okruhy - mo.ttnz.cz » Větší stavby menšího významu » Troja - nová komunikace
Currently installed 2 official extensions. Copyright © 2003–2009 PunBB.
Vygenerováno za 0.103 s, vykonaných příkazů: 87.