Téma: Nová webkamera 11/08 - 02/09
Vypukla diskuse o zřízení nové webkamery...
...proto nové téma.
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Silnice - dálnice a okruhy - mo.ttnz.cz » Tunel Blanka - ARCHIV » Nová webkamera 11/08 - 02/09
Vypukla diskuse o zřízení nové webkamery...
...proto nové téma.
Teď by byla dobrá webkamera na Malovance. Myslím, že bude pořád na co koukat.
Anasazi napsal:Teď by byla dobrá webkamera na Malovance. Myslím, že bude pořád na co koukat.
Webkameru by to chtělo, ale kde ji vzít a kam umístit...
kasme napsal:Webkameru by to chtělo, ale kde ji vzít a kam umístit...
Myslím, že otázka, kde ji vzít je snazší než kam ji umístit. Já jsem ochoten na nákup kamery přispět a myslím, že i jiní skalní fanoušci těchto stránek. Někdo schopný, kdo by ji nainstaloval, by se mezi námi jistě také našel. Jen sehnat kam
pokud by se konala nějaká sbírka na kamerku, tak také přispěji, bude se opravdu nač dívat
Kdyby se dělo něco zajímavého u mě pod oknem, tak vše zafinancuji a zprovozním, ale bohužel jsem poněkud mimo hlavní stavební ruch.
Ale napadlo mě, že třeba S_M_Lomoz pracuje nebo bydlí na Hradčanské a tam bude také na co koukat. Nebo tam jen máš přístup na střechu, odkud fotíš?
No ja mam privedeny internet na strechu rohoveho baraku Badeniho/M Horakove (dole jsou kuchyne Hanak). Akorat nevim kolik stoji takova venkovni IP kamera
Podle ceníků tak 10-15 tisíc. Přístup na střechu i k tátovi na balkón sice mám, ale jsou to sakra velké peníze - tedy pro mě.
Mám v nabídce outdoorovou web kameru za nějakých 5.153 Kč bez DPH. Případně 9.954 Kč bez DPH model, který je dálkově otáčecí. Obé jsou výrobky firmy A-Link.
Na to už bysme se možná složili. Teď ještě to umístění. Kolem Malovanky jsou hlavně činžáky v majetku nájemníků. Tam by to asi nešlo. Ale co hotel Pyramida? Pro ně by to nemusel být problém, navíc by si tím dělali i reklamu. Nebylo by to pro takovou kameru daleko?
Tiež by som nejako rozumne prispel, ale ideálne by bolo zapojiť do financovania/zapožičania dodávateľa stavby.
Na to už bysme se možná složili. Teď ještě to umístění. Kolem Malovanky jsou hlavně činžáky v majetku nájemníků. Tam by to asi nešlo. Ale co hotel Pyramida? Pro ně by to nemusel být problém, navíc by si tím dělali i reklamu. Nebylo by to pro takovou kameru daleko?
Ideální by bylo umístění na rohovém domě v ulici Na Malovance. Vše ostatní je podle mě z ruky.
Dobrý výhľad by ešte mohol byť z domu na ulici "Nad Panenskou".
Ideální by bylo umístění na rohovém domě v ulici Na Malovance. Vše ostatní je podle mě z ruky.
To by určitě bylo, jenže by někdo místní musel vyrazit na jednání s nějakým nájemníkem. Možná S_M_Lomoz nebo jannk. Ti zřejmě nebydlí daleko.
Technicky: to Jannk - to je podle mě ideální místo pro křižovatku Špejchar, za chvíli bude Etnetera za rohem (ledaže by ji přesměrovali, ale to by zas nebylo vidět na Letnou)
to S_M_Lomoz - skvělé místo pro tunely Špejchar-Prašný most.
Na Malovance to je asi těžší.
Finančně: komu/kam/jak bych měl přinést/předat/poslat příslušný příspěvek na kameru/kamery ?
Mam pocit, ze bysme potrebovali asi takovych 8k na poradnou kameru. Nejlepsi by bylo zridit novy otevreny verejny ucet u nejake banky. Mate s tim zkusenost?
Já šéfuju jedný neziskovce, takže o tom něco vím. Nejlepší je zřízení transparentního účtu u Reiffky. Neplatí se poplatky za vedení účtu a na webu se může každý podívat, kolik peněz je na účtu a od koho. Ale nevím, jestli ho může založit i fyzická osoba. Jinak bychom museli založit Sdružení přátel silnic a dálnic, o.s. Pak by to bylo v pohodě. Pokud by byl zájem, rád poradím.
ja jsem schopny a ochotny
- s nekym na tu strechu zajit a zkonzultovat technicke moznosti a omezeni (nutnost nez by se kamera koupila)
- zajistit internet a napajeni
- formalne to domluvit s majitelem baraku
- prispet na nejaky ucet
- s nekym kameru namontovat
- nakonfigurovat posilani obrazku nekde dle potreby
- cely system udrzovat v chodu
Nic vice nezvladnu, cas je muj nepritel ...
Reseni pro nalezeni kamery by bylo i vytisknout papirky a hodit to lidem do schranky, nekdo by se urcite nasel v okoli
Tak ten transparentní účet si může založit jen neziskovka. U ostatních účtú se platí poplatky za vedení účtu. A platit poplatky jen kvůli shromáždění peněz na webku je vyhazování peněz. Takže jsou 3 možnosti.
1. najít jinou banku, kde se neplatí za vedení účtu (mBank)
2. založit sdružení a pak transparentní účet (se založením sdružení je spojeno trochu administrativy)
3. domluvit se a poslat peníze na soukromý účet důvěryhodné osoby (např. Karla Smejkala - kasme)
Myslím, že všechny tyto nápady stojí hlavně na financování. Takže nejlepší bude, když kasme napíše na web článek, že se snažíme vybrat na kameru a každý, kdo má nějeké možnosti přispět pošle mail na adresu webkamera@mo.ttnz.cz. V něm uvede částku, kterou je ochoten přispět. Ja to budu průběžně zveřejňovat. Až budeme mít přislíbeno cca 10k, můžeme začít hlasovat o lokalitě. Takže pokud máte někdo připojení na net a místo, kam kameru dát pište také.
Info o projektu webkamera. http://mo.ttnz.cz/webkamery/projekt-webkamera/
Myslím, že do návrhů se můžou zařadit již diskutovaná místa: Špejchar u Jannka, Hradčanská u S_M_Lomoze a Malovanka (zatím bez umístění)
Už tu někdo zmiňoval, že by to chtělo kameru od Et Netera otočit směrem na druhou stranu, takže navrhuju do lokalit přidat EtNetera směr Hradčanská, u nich by teoreticky nemusel být velký problém s umístěním...
Tak to vypadá, že na kameru za chvilku bude. I já, stejně jako dárce, který část příspěvku podmiňuje umístěním na Malovance, se přikláním k tomu, že nejlepší by byla na Malovance.
Reseni pro nalezeni kamery by bylo i vytisknout papirky a hodit to lidem do schranky, nekdo by se urcite nasel v okoli
Ale chtělo by to někoho z okolí, kdo by si to vzal na starost. Je vás tady pražáků jako maku, tak se někdo nabídněte. Ať se to pohne.
Urco bych taky prispel...
Ale nevim kde bych preferoval umisteni...
Hradcanska tam bude hloubeny tunel a dobre by se na to koukalo a Malovanka ta neobycejna krizovatka stoji taky za to...
Ja prispeju at to bude kamkoliv
Ahoj, bydlim za hladkovem 22, prvni patro, okna primo u byvale krizovatky. Kdyby byl zajem, nicemu se nebranim :-)
To marc: Tak to by bylo super. Mohl bys tu nabídku poslat mailem na webkamera@mo.ttnz.cz. Za všechny dík za nabídku.
Taky se pripojuji k nadsencum, kteri jsou ochotni prispet na kamerku. Vyborny napad.
Já rád přispěji trochou do mlýna technickou podpororou při instalaci a taky mohu "propůjčit" server, jako úložiště pro image (nevím jak jste na tom zde s místem). Od MUK Malovanka nebydlím daleko i když zrovna z okna na něj nevidím. Takže pokud by se k někomu, kdo bydlí v místě umístila CAM do okna a byl by problém např s conectvitou, tak lze (ani to není peněžně nijak extra náročné) přeposílat data k mě (ideálně rovnou pořídit WCAM) a já to zpracuji (předistribuju dále na server, kde k tomu zřídím protor).
Jinak přes Malovanku projíždím denně min 2x, takže chci zkusit "průjezdová" ranní a večerní videa (uvidím jak to bude vypadat) :):) ! Otázka pro ADMINy : chcete je sem na web, nebo je mám jen linkovat?
Tak techniky bychom měli:
ja jsem schopny a ochotny
- s nekym na tu strechu zajit a zkonzultovat technicke moznosti a omezeni (nutnost nez by se kamera koupila)
- zajistit internet a napajeni
- formalne to domluvit s majitelem baraku
- prispet na nejaky ucet
- s nekym kameru namontovat
- nakonfigurovat posilani obrazku nekde dle potreby
- cely system udrzovat v chodu
Nic vice nezvladnu, cas je muj nepritel ...
Já rád přispěji trochou do mlýna technickou podpororou při instalaci a taky mohu "propůjčit" server, jako úložiště pro image (nevím jak jste na tom zde s místem). Od MUK Malovanka nebydlím daleko i když zrovna z okna na něj nevidím. Takže pokud by se k někomu, kdo bydlí v místě umístila CAM do okna a byl by problém např s conectvitou, tak lze (ani to není peněžně nijak extra náročné) přeposílat data k mě (ideálně rovnou pořídit WCAM) a já to zpracuji (předistribuju dále na server, kde k tomu zřídím protor).
Potencionální úmístění:
Ahoj, bydlim za hladkovem 22, prvni patro, okna primo u byvale krizovatky. Kdyby byl zajem, nicemu se nebranim :-)
Nějaký peníze už taky jsou (alespoň příslib), takže já myslím, že bychom mohli zahájit hlasovámí o umístění, i když už z finamčních příslibů se jeví, že Malovanka má nejvyšší preference.
No a pak by se mohl někdo z adminů spojit se shora jmenovanými a projednat konkrétní kroky. Ať to zvládnem do Vánoc. Byl by to pro všechny skvělej dárek.
Silnice - dálnice a okruhy - mo.ttnz.cz » Tunel Blanka - ARCHIV » Nová webkamera 11/08 - 02/09
Currently installed 2 official extensions. Copyright © 2003–2009 PunBB.
Vygenerováno za 0.336 s, vykonaných příkazů: 47.