http://www.praha6.cz/otazky/list.php?ID=16
Dobrý den,
ráda bych se Vás zeptala, zda-li by nebylo možné výrazným označením omezit rychlost např. na max 30-40km/hod a případně i meřit radary na ulici Myslbekova, neboť mnoho řidičů si tuto ulici plete se závodní dráhou. Myslbekova ulice bývala poměrně klidnější ulicí, což se teď naprosto říci nedá, do které jsme z bočních ulic mohli klidně vyjíždět. V současné době je to spíš každodenní sebevraždou. Několikrát za den tuto situaci absolvuji, neboť vozím děti do školy Na Norbertově a školky Parléřova. Především výjezd z ulice Hládkov na Myslbekovu směr centrum je opravdu velmi nebezpečný. Řidiči tady jezdí velmi nepřiměřenou rychlostí a za zatáčku není vidět. Stojící kolona je pro mne vlastně lepší, neboť pokud mne již někdo pustí, tak je výjezd bezpečnější. Výjezd z ulice Nad Vojenským hřbitovem není o moc lepší. Dále by stálo za zvážení zvýraznit dělící čáry na vozovce, především prostřední plnou čáru mezi směry, neboť jsem již několikrát zažila situaci, že proti mne jelo auto ve třetím pruhu v protisměru. Pedem děkuji za odpověď a věřte, že se opravdu snažíme "přežít" stavbu tunelu Blanka, ale Vaše pomoc je pro nás velmi potřebná. Předem děkuji za odpověď. Čekalová Hana
[14.04.2010] nová otázka Hana Čekalová
Vážená paní Čekalová,
v souvislosti se zřízením objízdné trasy za uzavřenou část komunikace Patočkova, došlo k převedení dopravy do Myslbekovy ulice, což vedlo k navýšení realizovaných dopravních objemů na této komunikaci. K obnově a určitým úpravám dopravního značení jsme již Magistrát hl.m. Prahy, potažmo stavbu, vyzývali. Budeme nadále urgovat jejich realizaci.
Spolu s nimi se i nadále snažíme kultivovat silniční provoz v této lokalitě i za přispění Policie ČR a městské policie, aby došlo ke snižování negativních dopadů zvýšeného provozu na okolí objížďky. Souhlasíme s Vámi, že dodržování nejvyšší povolené rychlosti jízdy ze strany řidičů je jedním z pilířů zajišťujících zvyšování bezpečnosti v silničním provozu. Proto jsme požádali Policii ČR o zvýšení dohledu v lokalitě. Chápu Vaše problémy a moc prosím o trpělivost, než se podaří najít optimální stav. K jeho docílení se realizují i takové stavby, jakou je např. Městský okruh, které by měly situaci v běžné uliční síti v budoucnu zlepšit. Bohužel, období výstavby kapacitních komunikací vždy přináší dotčenému území dočasná omezení, příp. zhoršení dopravní situace.
S pozdravem
Jaroslava Trnková
[18.05.2010]