Jenik napsal:Nevím, jestli dokumentace není, nebo mě to tam jenom nepustí.
Obávám se, že toto je záměr na druhé straně, směrem k Letné. Kde develouper chce po demolici vily architekta Roškota a další architektonicky "bezcenné" vily U Vorlíků na takto uvolněných pozemcích vystavět architektonicky hodnotnou sedmipodlažní víceúčelovou stavbu
Ten odkaz je na oznámení "Záměry na území ČR" kde je třeba rozkliknout "Text oznámení záměru: PHA944_oznameni.zip (28282 kB) - 08.10.2014 14:33:47". To je zazipovaný dokument v PDF.
Můj názor.
Další skleněné monstrum v Praze. Kdyby tomu alespoň udělali normální fasádu, která by odpovídala stávající zástavbě, tak nic proti tomu. Skleněné obludy podle mne patří na okraje Phy, kde je koneckonců moderní výstavba. Skleněná fasáda ale také negativně ovlivní mikroklima v přilehlém okolí. Praha je jedinečná tím, že její architektura tak jako u každého starého města se vyvíjela řadu století a přitom se rozrůstala. Dá se to přirovnat ke slupkám cibule. Proč tedy narušovat tento charakter zasazováním neodpovídající architektury? Ta tam potom trčí jako eunuch v hambinci.
Sice mluvím jako ekoterorista, ale ve stávajících lokalitách by se měl, aspoň podle mne, dodržovat nějaký architektonický řád a ne neřád. Viz skleněné monstrum vedle ND, nebo vožralý dům u Jiráskova mostu a další. Je ovšem možné, že jsem špatně četl a fasáda bude opravdu v kontextu s okolní zástavbou. Vizualizace na mapách přílohy tomu ovšem nenasvědčují. V každém případě to však bude lepší než vybydlené trosky na stávajícím místě. Ještě by to chtělo vizualizaci z jihovýchodního rohu Letné.